Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance

Grzegorzo

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co do tej misji. Czy jest opcja retorykę to załatwić, że nie ma się tej całej dalszej części? Ja mam wrażenie, że jak przechodziłem grę nie miałem tej dalszej części tylko od razu kolejny etap

Opublikowano
1 godzinę temu, Sedrak napisał(a):

Co do tej misji. Czy jest opcja retorykę to załatwić, że nie ma się tej całej dalszej części? Ja mam wrażenie, że jak przechodziłem grę nie miałem tej dalszej części tylko od razu kolejny etap

Spoiler

Jest taka opcja, trzeba mieć mocno rozwiniętą retorykę i spróbować perswazji lub zaimponowania w rozmowie z Bogutą

Opublikowano
2 hours ago, Paolo1986 said:
  Hide contents

Jest taka opcja, trzeba mieć mocno rozwiniętą retorykę i spróbować perswazji lub zaimponowania w rozmowie z Bogutą

No to bankowo jak tak miałem i pomyśleć, że przez moje gadulstwo ominął mnie jeden z najlepszych jak nie najlepszy quest 

Opublikowano

Sabat, nekronomikon i Boguta topka misji w grach ever.

Polowanie też wyjebane. W sumie jeszcze parę misji mi się przypomniało po napisaniu posta. Nadgra.

Opublikowano
4 minuty temu, Sedrak napisał(a):

No to bankowo jak tak miałem i pomyśleć, że przez moje gadulstwo ominął mnie jeden z najlepszych jak nie najlepszy quest 

Jak miałeś mocno rozwiniętą retorykę, to tak. Ja specjalnie zapisałem wcześniej grę 

Spoiler

I przy pierwszym podejściu zastosowałem perswazję, a ksiądz mi wszystko od razu wyśpiewał:pawel:Ale pomyślałem sobie, że to nie może się tak szybko skończyć:leo:. Załadowałem sejwa i spróbowałem z zaimponowaniem - ten sam efekt. Za trzecim podejściem próbowałem zastraszenia, to chciał mnie na solówkę zaprosić:kekw:Ale przeprosiłem i wtedy już zaproponował wyjście do karczmy. No a dalej to już poszło dobrze:leo:

Opublikowano

Koledzy, podpowiedzcie proszę jakąś dobrą taktykę w misji

Spoiler

Gniazdo żmij. Jestem w tym obozie kumanów i chcę dokonać sabotażu. Ale mimo posiadania elementów zbroi kumanów wzbudzam zbyt duże zainteresowanie, co kończy się "rozmową". Nawet jak się "wybronię", to po 3 takiej sytuacji już nie mam argumentów w tych rozmowach. Zrobić to lepiej nocą? Mam do zatrucia garnki z jedzeniem i strzały do spalenia.

Opublikowano
30 minut temu, Paolo1986 napisał(a):

Koledzy, podpowiedzcie proszę jakąś dobrą taktykę w misji

Ukryj zawartość

Gniazdo żmij. Jestem w tym obozie kumanów i chcę dokonać sabotażu. Ale mimo posiadania elementów zbroi kumanów wzbudzam zbyt duże zainteresowanie, co kończy się "rozmową". Nawet jak się "wybronię", to po 3 takiej sytuacji już nie mam argumentów w tych rozmowach. Zrobić to lepiej nocą? Mam do zatrucia garnki z jedzeniem i strzały do spalenia.

Ja przybyłem do obozu w ciągu dnia, od wschodu przez rozwalony budynek można wejsc do obozu, zazwyczaj kręci sie tam paru kumanów, można przyodrobinie szczęscia wyciągnąć poza obóz i szybko wybić tak by nie ogłaszali alarmu, później czekam do nocy, zakradam się do obozu i palę strzały i wrzucam trutkę do garnków, Tych kumanów co spią zabijam po cichu, pozniej schodami mozna wejsc do górnej kondygnacji obozu (ominajac straznikow przy bramie) zeskakuję ze schodów do tego gornego obozu (ubrany w stroj kumana jestem w stanie wrzucic trutke do pozostałych kociołków) i palę ostatnie strzały, zazwyczaj wtedy mnie dostrzegają i ogłaszają alarm ale ja juz nie podejmuję ucieczkę do Radzika i koncze zadanie :)

• Dzięki 1
Opublikowano

No tak właśnie zacząłem

Spoiler

Zakradłem się przez tą chatkę, wywabiłem i zaciukałem kilku kumanów, zatrułem jeden kocioł i spaliłem jeden pojemnik ze strzałami w tym pierwszym obozie, trochę pochodziłem po okolicy. Ale też "zużyłem" wszystkie 3 unikalne opcje dialogowe, więc jak teraz mnie zaczepią, to demaskują. Chciałem poczekać do nocy w tej początkowej chatce, ale patrolują i mnie znajdują. Chyba wyjdę poza obóz i tam poczekam na noc;)

Opublikowano

Tą misję najlepiej próbować robić w nocy.

Spoiler

zdjąć hałasujące elementy zbroi, zatruć kocioł i na stealth zadźgać pozostałych. Da się, bo sam tak podobnie zrobiłem. Ale do ich obozu iść w nocy a nie czekać na nią gdzieś w pobliżu. 

Zawsze jest poradnik na eurogamerze za free. 

• Dzięki 1
Opublikowano

No dobra, w końcu się udało:good2:

Sporo prób mi zeszło, wydaje się, że niemal niewykonalne jest zrobić sabotaż bez wykrycia. 

Spoiler

Względnie bezpiecznie jest w tym drugim obozie, gdzie przebywają bandyci. Tam sobie kulturalnie poczekałem na ławeczce do nocy:)Dwóch wrogów zadźgałem po cichu, zatrułem kociołki, jak nikt nie widział i zacząłem palić strzały i spieprzać do lasu. Udało się uciec bez szwanku:obama:

Opublikowano

A na wuj ten sabotaż robić? Należy z grubsza zinfiltrować obóz jak to tam wygląda i gdzie są słabsze punkty, ilu może być tam wojaków. Ja tylko tyle zrobiłem, potem wjazd z naszą ekipą porazdawać im klapsy na dziąsło.