Paolo1986 728 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września (edytowane) Skoro już narzekamy na technikalia... O kolizjach z krzakami już wspomniałem. 30 fps nawet na PS5 to jeszcze pikuś. Ale doczytywanie obiektów na moich oczach? To już naprawdę ssie pałę Rozumiem jednak, że wszystkie siły i środki idą na drugą część Edytowane 29 września przez Paolo1986 Cytuj
Donatello1991 1 415 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września No kolizje katastrofa. Tak to oki. No na pc mam 200 fps+. Klimacik świetny. Te lasy. Fajnie by byli już dostać jakis porządny miecz, bo pałka czy łuk to mało, a ceny wyjebane u miecznika. Chociaż pewnie fabularnie dostane Tak czuje. Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września Oj grało się na premierę na ps4 amator i było dobrze - czyli jak gra jest dobra to wiele można wybaczyć w działaniu. Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września Gra jest świetna mimo technicznych niedoróbek. I można jej to wybaczyć. Ja mam już ponad 80h na PS5, na pewno zleci 100+, tym bardziej, że to wersja Royal ze wszystkimi DLC Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września Budowanie wiochy też trochę zajmuje. No i rozwiązywanie sporów. Niektóre ciekawe Spoiler Jeden chyba był o sraniu do rzeki z której brali wodę Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września A mi jakoś bardzo 30fps nie przeszkadza. Gra ma dość ślamazarny feeling i 30fps pasuje jak ulał. To nie szybko shooter czy C77 gdzie już to jest mocniej odczuwalne czy np. DG2 gdzie gra wygląda jakby postać się w smole ruszyła. Jeśli dobrze pamiętam w Skyrim też 30fps mi nie przeszkadzało, ale oczywiście z chęcią bym zobaczył więcej klatek, ale konsole to gnioty, więc mogę pomarzyć Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września 55 minut temu, PiotrekP napisał(a): Budowanie wiochy też trochę zajmuje. No i rozwiązywanie sporów. Niektóre ciekawe Ukryj zawartość Jeden chyba był o sraniu do rzeki z której brali wodę Takie spory? Spoiler 1 Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września @Paolo1986 chyba coś takiego, ale bez mudżina. Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września (edytowane) Zaczyna mnie wqrwiać ta gra w kości Znam zasady i wiem, jak grać. Chodzi mi tylko o to, że dziwnym trafem przeciwnikom zaczęły nagle wpadać znacznie lepsze kombinacje kości i bardzo szybko wbijają dużo punktów. Wcześniej było inaczej i często przytrafiały im się skuchy, jak próbowali śrubować wynik. Jak pomóc szczęściu? Poszukać więcej tych "specjalnych" kości? Edytowane 29 września przez Paolo1986 Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września Wskoczyli na wyższy poziom. Nie możesz ciągle wygrywać. Ja kilka razy zagrałem i porzuciłem tą minigierke. Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września No właśnie wygrywałem wcześniej bez większych problemów, "ciułając" punkty. A przeciwnicy rzucali kolejne kolejki i zaliczali często skuchy. A teraz ciągle wyrzucają kombosy Poszukam może jeszcze jakichś specjalnych kości, na razie mam tylko kostkę świętej trójcy. Cytuj
Agent_Man 162 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września 10 godzin temu, Paolo1986 napisał(a): Zaczyna mnie wqrwiać ta gra w kości Znam zasady i wiem, jak grać. Chodzi mi tylko o to, że dziwnym trafem przeciwnikom zaczęły nagle wpadać znacznie lepsze kombinacje kości i bardzo szybko wbijają dużo punktów. Wcześniej było inaczej i często przytrafiały im się skuchy, jak próbowali śrubować wynik. Jak pomóc szczęściu? Poszukać więcej tych "specjalnych" kości? Zestaw kości "nieparzystych" i ograsz wszystkich bez problemu. 1 Cytuj
Agent_Man 162 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września @Paolo1986 Najłatwiej poczekać do nocy i obrobić grających w karczmie, często je mają. Polecam grę pięcioma takimi - kombinacje jedynek wchodzą przeważnie i punkty lecą jak szalone. Było też zadanie dla szarlatana w jednej wsi, chciał szczęśliwą kostkę od jednego typka. Z tego co pamiętam właściciel kostki miał przy sobie niezłą kolekcję. Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września (edytowane) No ja po ostatniej porażce obrobiłem jednego przeciwnika, ale miał tylko grosze w kieszeni, żadnych kostek Ale myślę, że wiem, gdzie najlepiej się zaczaić, oberża koło klasztoru w Sazawie. Tam miałem jednego takiego trudnego przeciwnika z różnymi kostkami specjalnymi Kurde, przypomniałem sobie, że dużo wcześniej miałem już kilka specjalnych kostek, ale je sprzedałem, bo nie wiedziałem do czego mogą się później przydać Edytowane 30 września przez Paolo1986 Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września @Paolo1986 na ps5 jak celujesz z łuku i potem lekko wychylisz analoga w lewo lub prawo, to po puszczeniu go, dalej się powoli przesuwa w danym kierunku? Na steam przy padzie takie coś jest (chyba że to coś w opcjach) i pomoga to wygrywać turnieje, bo wystarczy puścić strzałę jak już prawie nad cel się przesunie. Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września @PiotrekPnie wiem, musiałbym zwrócić na to uwagę. Na razie to jeszcze mojemu Henrykowi mocno ręka drży przy celowaniu z łuku Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września Polecam turnieje łucznicze. No i mniej pić. Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września Kilka turniejów łuczniczych dla początkujących zaliczyłemNawet niektóre wygrałem Mam chyba 6 poziom teraz, ale i tak obraz jeszcze lata trochę i ciężko dobrze przycelować, zwłaszcza do ruchomych celów. Tak właśnie myślałem, żeby trochę czasu poświęcić na rozwój łucznictwa przed końcem gry. Elksirów łucznika trochę nawarzyłem, więc mi pomogą Cytuj
Butt 3 426 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września Ja pod koniec miałem łuk wymaksowany, ale inne skille broni miałem po 4-5. Może jeszcze długi miecz miałem na 10. Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września Na tym najwyższym wygrałem kilka z przewagą 1-2pkt, te łatwe to 2x więcej punktów miałem. Z kłodami tak samo, jak się już załapie jak w nie celować. Cytuj
Butt 3 426 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września 1 minutę temu, PiotrekP napisał(a): No tym najwyższym wygrałem kilka z przewagą 1-2pkt, te łatwe to 2x więcej punktów miałem. Z kłodami tak samo, jak się już załapie jak w nie celować. A wygrałeś ten z płynącymi celami? Ja nie dałem rady. Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września @Butt chodzi o te kłody na rzece, co trzeba biec wzdłuż i strzelać? 1 Cytuj
Butt 3 426 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września Tak, próbowałem kilka razy i dałem sobie spokój. Wszystkie inne turnieje wygrywałem. Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września Ja do tych kłód raz strzelałem, ale byłem wtedy daleko w lesie z łukiem i póki co nie wróciłem do tego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi