PiotrekP 1 745 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września Wygrałem kilka razy to z kłodami. Trzeba ogarnąć wysokość i wyprzedzenie strzału. Tam płynęły trzy- bliska, w środku i dalsza i dawały różną ilość pkt? Dobrze pamiętam? Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października Dostałem się w końcu Spoiler Do tego zamkniętego klasztoru, gdzie mam znaleźć Świętoszka. @PiotrekP, pewnie na tę misję psioczyłeś wcześniej? Powiem Ci, że pewnie się obijałeś, zamiast uczciwie pracować Ja pierwszy dzień poświęciłem na dokładne zwiedzenie klasztoru, odblokowałem jakieś poboczne questy izdobyłem wytrychy. Okazało się też, że miałem klucz, który otwiera wszystkie drzwi. Musiałem go zdobyć podczas wcześniejszej wizyty Na drugi dzień naprawdę solidnie pracowałem Modlitwy, wspólne posiłki, praca w laboratorium i w bibliotece. Z warzeniem eliksirów nie miałem żadnego problemu, bo Henryk ma wysoko rozwiniętą alchemię. Gorzej z przepisywaniem ksiąg. Chociaż umie czytać, to i tak te frazy są strasznie niewyraźne. Dzień skończyłem, przynosząc starszym braciom wino Ciekawe, co będą chcieli jutro, może załatwienie im panienek do towarzystwa Ten quest podoba mi się nie mniej niż ten Spoiler Z księdzem Bogutą Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października Misja z księdzem to czyste złoto. Jak ja mogłem ten quest pominąć za pierwszym razem. No taki to był ogień, a przy okazji bardzo fajny motyw z husytyzmem Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października Misja z Borutą chyba najlepsza w całej grze. 2 Cytuj
Ukukuki 6 929 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października Mi chyba rozbudowa własnej wioski najbardziej siadła i te problemy mieszkańców xD Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października Ja skupiam się teraz, aby dociągnąć do końca główny wątek fabularny. A potem zajmę się dodatkamiChyba można to robić po skończeniu fabuły, nie? Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października @Paolo1986 @Ukukuki a tam nie było save przed ostatnią misją i od niego się grało jak się skończyło fabułę? Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października @PiotrekPbyć może tak będzie, dlatego pytałem Chciałbym tylko, aby nic mi nie umknęło po drodze Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października (edytowane) Pierwsza 100-ka godzin za mną My god, jak ta gierka wciąga Spoiler Klasztor prawilnie skończony, reputacja 100, a świętoszek aresztowany Miałem lecieć z fabułą, ale jednak jakieś linie questowe z DLC Spoiler Z Johanką robię. Swoją drogą, jebnięta się wydaje Edytowane 5 października przez Paolo1986 Cytuj
Dalhi 177 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października DLC z Johanką przechodziłem raz, nie wiem ile ma zakończeń ale przyznam że mnie zaskoczyło, to jedno z lepszych zadań w grze mimo że zaczyna się dość niepozornie. Cytuj
Ukukuki 6 929 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października W dniu 1.10.2024 o 13:59, PiotrekP napisał(a): @Paolo1986 @Ukukuki a tam nie było save przed ostatnią misją i od niego się grało jak się skończyło fabułę? Sorki przegapiłem powiadomienie, na pewno będzie jasne ,że wszystko już zakończone ale jest szansa żeby pośmigać po mapie jeszcze. Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 10 października Opublikowano 10 października (edytowane) Zbliżam się chyba do zakończenia Spoiler DLC z Johanką w roli głównej Mam teraz udać się na jej rozprawę, inkwizycja będzie ją sądzić za herezję. Jestem ciekawy ogromnie, jak to wszystko się zakończy Zrobiłem po drodze chyba wszystko, co mogłem, nawet pieszą pielgrzymkę do Użyc odbyłem Edytowane 10 października przez Paolo1986 Cytuj
tjery 1 168 Opublikowano 10 października Opublikowano 10 października (edytowane) Przepiękna jest ta gra pod kątem "krajobrazowym". W ogóle ten Cry Engine jest spoko, można go modować pod korek zwykłym kopiuj-wkej komendy do pliku. Tu mam jakieś chore zasięgi rysowania, kilkanaście razy wyższe niż te max z gry, cienie, ogólnie wszystko pod korek i 120 FPS w 3840x1620. A wszystko dzięki modowi kolesia, który wrzucił tu DLSS z Frame Genem, w szoku jestem jak to działa jako wmodowane, w życiu nie odróżnił bym od natywnej implementacji, zero jakichkolwiek artefaktów w ruchu. Do tego DLAA, który mega ogarnia antyaliasing i pod kątem środowiska naturalnego to najlepiej wyglądająca gra razem z RDR 2. Dobrze to wróży dwójce, że tak dobrze z tym enginem Frame Gen działa, bo tak to te zasięgi rysowania niszczą procesor i zajebista karta nic w tym wypadku nie da, a tu pięknie FG wyciąga tam gdzie procek nie wyrabia. Edytowane 10 października przez tjery 1 Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 11 października Opublikowano 11 października Szkoda, że to tylko na PC Ale i tak gra się świetnie Spoiler Zaliczyłem dobre zakończenie, Johanka została rozgrzeszona Cytuj
Ukukuki 6 929 Opublikowano 11 października Opublikowano 11 października Cry Engine to jest jedyny silnik który robi na mnie wrażenie. Pierwszy Fary Cry, Crysis, Ryse a później Kingdom Come. Ten silnik niesamowicie potrafi w krajobrazy i roślinność. Cytuj
Dalhi 177 Opublikowano 11 października Opublikowano 11 października 9 godzin temu, Paolo1986 napisał(a): Szkoda, że to tylko na PC Ale i tak gra się świetnie Ukryj zawartość Zaliczyłem dobre zakończenie, Johanka została rozgrzeszona Spoiler W moim przypadku została uznana winną, wychłostana, wyrwano jej język i zmarła po kilku dniach. Aż się łezka w oku zakręciła jak sobie zdałem sprawę w jakich miejscach misje zawaliłem. 1 Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 11 października Opublikowano 11 października @Dalhiz tego, co zauważyłem, odpowiednie wybory w questach poprzedzających Spoiler Pozwoliły na zebranie świadków zeznających na korzyść Johanki. U mnie była to żona krawca Ambrożego, łaziebna Adela, Paweł z Kolin i brat Nikodem. No i sam Henryk mógł swoimi wypowiedziami pomóc Wydaje mi się też, że porozmawianie z Johanką i powiedzenie jej, że Maciejowi się polepszyło, miało duże znaczenie. Z kolei ksiądz Fabian, naprawnik i żona miecznika zeznawały przeciwko. Ale tą ostatnią mogłem oskarżyć o nasłanie bandytów na Johankę. Ostatecznie żałowała publicznie za grzechy, została rozgrzeszona i wróciła szczęśliwa do Macieja Cytuj
Dalhi 177 Opublikowano 11 października Opublikowano 11 października 1 godzinę temu, Paolo1986 napisał(a): @Dalhiz tego, co zauważyłem, odpowiednie wybory w questach poprzedzających Pokaż ukrytą zawartość Pozwoliły na zebranie świadków zeznających na korzyść Johanki. U mnie była to żona krawca Ambrożego, łaziebna Adela, Paweł z Kolin i brat Nikodem. No i sam Henryk mógł swoimi wypowiedziami pomóc Wydaje mi się też, że porozmawianie z Johanką i powiedzenie jej, że Maciejowi się polepszyło, miało duże znaczenie. Z kolei ksiądz Fabian, naprawnik i żona miecznika zeznawały przeciwko. Ale tą ostatnią mogłem oskarżyć o nasłanie bandytów na Johankę. Ostatecznie żałowała publicznie za grzechy, została rozgrzeszona i wróciła szczęśliwa do Macieja Spoiler Ja nie zdołałem przekonać Johanki żeby jej przemiówienia była w nieco łagodniejszym tonie... No i dunga dunga z łaziebną nie pomogło, została przez to zdyskredytowana w czasie zeznań. Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 11 października Opublikowano 11 października 12 minut temu, Dalhi napisał(a): Ukryj zawartość Ja nie zdołałem przekonać Johanki żeby jej przemiówienia była w nieco łagodniejszym tonie... No i dunga dunga z łaziebną nie pomogło, została przez to zdyskredytowana w czasie zeznań. W moim przypadku Spoiler Trochę się jednak obawiałem o zeznania Adeli. Podczas questa z nią najpierw kazałem wypierdalać bandycie, który ją tłukł, potem musiałem ją przekupić (10k), aby poszła ze mną do Johanki, a po drodze jeszcze musiałem zajebać tego bandytę i jego kumpli. Jakoś nie była zadowolona z tego wszystkiego. Ale ostatecznie zeznawała na korzyść Johanki, chociaż przyznała w trakcie przesłuchania, że dostała ode mnie kasę Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 11 października Opublikowano 11 października Misja z Kobyłka, Kokoszka i Loszka też całkiem całkiem Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października (edytowane) Zacząłem sobie DLC związane z Panem Ptaszkiem i nieźle się uśmiałem Spoiler Trafiłem do Ledeczka, gdzie spotkałem starego znajomego szarlatana z Sazawy. No i zacząłem robić różne dziwne rzeczy: wykopywanie ludzkich kości, kradzież różańców, podrzucanie zgniłego mięsa itp. Ciekawe, jak to się skończy Przy okazji zdobyłem naprawdę dobre kości, które pozwalają mi teraz wyrzucać kombosy i ogrywać łatwo ludzi Spoiler W pierwszym queście trafiłem do obozu bandytów, gdzie miałem zdobyć naszyjnik. Można go było zdobyć, wygrywając turniej w kości. No i rozejrzałem się, a moje lepkie ręce przykleiły fajny zestaw kości Alfonsa od jednego z graczy Edytowane 15 października przez Paolo1986 1 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października Tak te czerwone Adolfa to pewna wygrana Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października @Sedrak właśnie to zauważyłem Najpierw ograbiłem ich posiadacza Spoiler A potem ograłem go w turnieju, podobnie jak 3 innych. Nie mieli nic do powiedzeniaZa to pierwszy wyskoczył na solo, a i tak szybko został sprowadzony do parteru 1 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października O kurczę to miałem inaczej Spoiler Właściciel kości zginął i ja za niego się podszyłem, w trakcie turnieju ktoś nimi grał i ze mną wygrał, ja go wyzywałem od oszustów i wyzwał mnie na pojedynek jak z nim wygrałem to zabrałem mu broń, bo się poddał i uciekł, dogoniłem go, zabiłem I zabrałem kości. Genialna to jest grą 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi