Skocz do zawartości

PSX Extreme 207

Oceń okładkę PSX Extreme 207  

41 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceń okładkę PSX Extreme 207

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te teorie o podlizywaniu się Sony są przezabawne. Dlaczego tak się nie oburzaliście, kiedy kilka lat temu w PE prawie każdy redaktor stawiał Xboxa 360 wyżej od PS3? Fanboje M$ oczywiście udają, że nie pamiętają, ale reszta mogłaby się trochę ogarnąć.

• Plusik 2
  • Minusik 1
Opublikowano

Nie był. Peace

Ocena dla Mordoru ciekawa. Dopiero po kupnie tego numeru pojąłem czemu w Pchlim Targu czas sprzedania tej giereczki liczony jest w kilkunastu minutach. 

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Teraz jest tak ze sprzedażą Mordoru, po ocenie w PSX, wcześniej bujałem się ileś dni.

Ogólnie nigdy nie "pasjonuję" się ocenami w PSX-e ale ocena Mordoru to dla mnie przegięcie (sama recka bardzo dobra, może nie zgodzę się z tym, że monotonia się nie wkrada, bo to chyba nie liczni tylko stwierdzają, większość jednak po kilku h zaczyna się nudzić jak np Walkiewicz), znacznie większa niż słynne 8- Hiva.

Opublikowano (edytowane)

Bo Xbox 360 był przez ładnych parę lat lepszym wyborem od PS3? Czy może zakrzywisz czasoprzestrzeń i nagle okaże się, że tak nie było?

A teraz, według redaktorów PE, lepszym wyborem jest na razie PS4. Zresztą to nie tylko ich zdanie, bo wystarczy spojrzeć na sprzedaż konsol nowej generacji.

No ale ostatecznie przecież lepiej tworzyć teorie spiskowe.

Edytowane przez Pix
Opublikowano (edytowane)

Ale co ma sprzedaż konsol do nierzetelności w wystawianiu ocen poszczególnym grom? I pierwsze słyszę aby sprzedaż jakiegokolwiek sprzętu miała być głównym warunkiem do uznania go za lepszy wybór. Co za pokrętna logika :sorcerer:

Edytowane przez Kymel
Opublikowano

Normą jest subiektywne podejście każdego recenzenta do gry/filmu/muzyki którą recenzuje. Problemem jak widać może być wybór przydziału dla jednego czy drugiego recenzenta, tak aby ten w jak najpełniejszy sposób skorzystał ze swoich doświadczeń i umiejętności przekazując czytelnikowi pełną informację dotyczącą danego tytułu. Najrozsądniej byłoby betonowi X'a dać możliwość recenzowania eksluzywów na ich konsolkę, Sonyslejwom swoje. A Nintendofile niech wciąż się bawią w piaskownicy i jedzą piasek. Tak to wygląda bardzo IMHO.

Opublikowano (edytowane)

Dlaczego PE miałoby chwalić sprzęt którego producent olewa nasz kraj nie wypuścił konsoli na nasz rynek? Teraz Xbox juz jest może sie coś zmieni.

Taki podział juz przecież jest, tylko na gatunki gier. HIV recenzuje arcadey, soq sportowe, roger rpgi czy coś w ten deseń :D

Edytowane przez Szejdj
Opublikowano

Sunset Overdrive

"a rozdzielczość to na moje oko 720p"

Nie dość, że to gó.wno prawda, to jeszcze jakim cudem takie zdanie znalazło się w recenzji? Co wy blogiem internetowym jesteście pisanym przez 13latka czy ostatnim magazynem konsolowym na rynku?

W tym momencie powinienem napisać, że już tylko zax się wam ostał, ale po ocenie dla mordoru to cięzko będzie. Traktuje to jako chwilowe zamroczenie jednak.

• Plusik 5
Opublikowano

Też się zdziwiłem oceną Mordoru. Przeszedłem to na PS4 i poza systemem Nemesis, to typowa sieczka. Twórcy podpatrzyli Gacka i Acka, zmiksowali to ze światem Tolkiena i wypuścili na rynek. 

Co do LotF, to na dopiero zacząłem ogrywać, ale zapowiada się fajnie.

Przyzwyczaiłem się też do papieru, bo już mniej mnie "parzy". No i czekam na kolejny numer z kalendarzem.

Opublikowano

Taki podział juz przecież jest, tylko na gatunki gier. HIV recenzuje arcadey, soq sportowe, roger rpgi czy coś w ten deseń :D

Podział jest przy grach, które mają klarowną sytuację gatunkową. Przy ogólnie rzecz biorąc jak to się jeszcze w czasach tego jedynego SS mówiło -  "zręcznościówkach", nie jest już tak łatwo przypasować jednemu czy drugiemu redaktorowi. Jakby nie patrzeć taki Mordor to właśnie zręcznościówka, z elementami RPG, w konwencji otwartej i cholera wie z czym jeszcze. I jeszcze Zax się nad nią spuszcza, to musi być godny konkurent Fallout'a. Sunset Overdrive? Viva Piniata z broniami. Może w recenzji jest wyrażona ta złość, że Incomniaki nie robią już eksów dla Słonych. Handlujmy z tym. 

Opublikowano

W tym momencie powinienem napisać, że już tylko zax się wam ostał, ale po ocenie dla mordoru to cięzko będzie. Traktuje to jako chwilowe zamroczenie jednak.

Pamiętam, jak recenzował Fable III i w HP czy gdzieś była notka, że Zax chciał nawet 10 wystawiać, bo jako rpg to średnio, ale ogólnie gra kozak. Hmm

Opublikowano

Pamiętam, jak recenzował Fable III i w HP czy gdzieś była notka, że Zax chciał nawet 10 wystawiać, bo jako rpg to średnio, ale ogólnie gra kozak. Hmm

10 dla Fable 3?

10

DLA

FABLE

III?

Sorry, ale w to nie uwierzę. Nope, nope, nope.

Opublikowano

Fable 3 nie dostało takiej noty. jednak beka z tego 10- jest Infinite. 10-... To ten sam poziom co MGS3, SOTC, Okami, TLOU i RDR? Nie starczyło by wyśmiewających emotek. 

Opublikowano

-10 dla BioShock Infinite to przy -10 dla Mordoru jedyna słuszna ocena :)

Opublikowano

@Kasias

Lubiłem początkowo Infinite, ale w por. do BIo 1 to mega bieda gameplayowa (już olewajac garfomanię scenariusza). Co prawda to i tak 3 poziomy ponad COD, ale taki Dishonored na "8-9-" prezentuje się przy nim niczym Mesjasz. Nadrób go w edycji GOTY. Ocena 8 to imo max. 

Opublikowano

Mało istotne, ale zawsze mnie ciekawiło na jakiej zasadzie działa konsolometr? To raczej nie jest średnia z gierek czy ilości oraz ich jakości. Z tego co obserwuje nie mają na nią wpływu gierki z dystrybucji cyfrowej. Jest w tym jakaś metoda?

Opublikowano

Konsolometr to chyba tylko sztuka dla sztuki, dla mnie kolejna zbędna rzecz w PE. Miało to sens jakieś 10 lat temu, w złotej erze PS2 i Xboksa, gdy te platformy naprawdę robiły różnicę eksami.

Opublikowano

Ale komiksowa scenka pod konsolometrem czasami wyjdzie na plus. Zostawilbym.

10- dla Mordoru to mocno pojechane. Gra jest doslownie zrzynka z AC i Batmana.

Opublikowano

Cytat z Poza Ekranem-" Każdy z na marzył kiedyś o tym, by uciec spod władzy zegara ... Czy może po prostu znaleźć w jutrzejszej gazecie numery lotto, które dziś będą losowane?"
Rozbo -mówisz- masz :) Diagnoza przedawkowanie Dest(in)ylatu ;)
Btw z czego jest grafika do tego artykułu nad tytułem?