Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Jedna z najlepszych gierek na poprzedniej generacji. Przytuliłbym retaila orz kontynuację.

• Odpowiedzi 78
  • Wyświetleń 12,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Siadło  

• Wczoraj znów odpaliłem Spelunky i wpadłem w sidła uzależnienia   Postanowiłem potrenować odrobinę speedrunning - przyznam, że nie szło mi najlepiej. Nie dotarłem nawet do Olmeca. 8 minut nieźle dzi

• Ciekaw byłem, ile podejść zajmie mi z obecnym skillem Speedlunky - i jak to mawiają "do 60 razy sztuka":        

Opublikowano

Dwóch sklepikarzy w stylu solid snejka.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Ciekaw byłem, ile podejść zajmie mi z obecnym skillem Speedlunky - i jak to mawiają "do 60 razy sztuka":

szxmLGT.jpg

xSvuC2L.jpg

Ue1zkuT.jpg

tStZyOP.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

XQv9AX9.jpg

qSqMEp7.jpg

AQTNUdW.jpg

I dalsze etapy w spoilerze:

a8g0a1z.jpgJGgzeB9.jpg

28CrgMZ.jpg

thYL7tv.jpg

Mvs7gpx.jpg

Ildbuxm.jpg

QLNjPes.jpg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dla tych co nie widzieli, ciekawy materiał o spelunky.

Gra ktoś jeszcze w to? Ja do dziś nie pokonałem piekła, ale może wrócę do tej perełki po rocznej przerwie.

Opublikowano

Czekam na promo i biorę na vite zeby dokończyc dwa puchary - za 500k i przejscie w <8min.

Nie czaje tego - gra jest rozchwytywana, genialna, ma niesamowite zaplecze fanów i fantastyczne opinie > zero info o kontynuacji czy tez dodatku. Tragedia.

Edytowane przez XM.

Opublikowano

W sumie to Yu Derek tą gierkę tak dawno zrobił, że jakby coś miało być to chyba by już powstało. Wydaje mi się, że to jest zamknięty koncept dla niego i nie ma w planach poszerzania tego. A szkoda, bo gościu naprawdę wie o co w gierce wideo i roguliku jak ten chodzi. Mark Brown bodajże świetnie rozkładał na czynniki pierwsze jak ta gra generuje plansze i jak dobrze przemyślany to jest system.

Opublikowano

Był Spelunky kiedykolwiek w promo? Kurde, czekam już tyle czasu i nic, a cena jest dosyć wysoka Wiem, genialna gra, ale jednak szkoda troche ponad 6 dych. :cebula:

Opublikowano

Kiedyś był na PSN, aczkolwiek było to dawno temu, bodajże -50%

Kiedy kupiłem moją drugą Vite to dodawałem do wishlisty na playstation store gierki które chciałbym kupić, no i chciałem dodać Spelunky ale okazało się, że grę mam już kupioną. Więc ta promocja musiała być serio dawno temu 

Edytowane przez asax

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Codzienne granie godzinkę przed snem na vituni to coś pięknego w ten fantastyczny tytuł :fsg:

Szkoda tylko, że optymalizacja jest tragiczna i mocno tnie w dodatkowych światach.

Opublikowano

Mi się najlepiej grało na Vicie. Wersja na PS4 ma jakiś dziwny input lag.

Opublikowano

Ale mnie w(pipi)ia ta gra czasami,jakby wyczytała co robię za puchar aktualnie. XD robie speedrun to nonstop etapy w ciemności, jungle z etapami z piratami, etapy lodowe z yetim i pełno skrzyń do zbierania, kupcy z bombami i jetpackami kiedy kasy nie ma i się spieszy xD

A robiłem puchar za 500k i zero skrzyń, hoiowe itemy w sklepie, zero etapów w ciemności żeby zbierać świetliki xD

Anyway -puchar za speed run wpadnie i będzie 100% w najlepszym indorze ever.

Opublikowano

jungle z etapami z piratami

Była też wariacja dżungli z piratami? Kojarzę, że była z ciemnością, zombie i wodą na samym dole. Niby mała, prosta gierka, a zawartości tyle co w niejednej grze AAA :P . I znów jest powód, żeby sobie odświeżyć sobie tego sztosika :)

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Piraniami*, je.bana korekta telefonu xD

Jaki ja mam ból doopy ze do tej gry zero dlc, bankowy brak sequela... jak potrzeba to nie ma, nawet skiny postaci bym kupił, a tu nic. :(

Sorry ze narobiłem smaka xD

Opublikowano

Piraniami*, je.bana korekta telefonu xD

Jaki ja mam ból doopy ze do tej gry zero dlc, bankowy brak sequela... jak potrzeba to nie ma, nawet skiny postaci bym kupił, a tu nic. :(

Sorry ze narobiłem smaka xD

Spoko i tak zagram - po coś tą vitę w końcu trzymam ;) 

Już pomijając brak dlc i sequela, to tej grze jak żadnej innej przydałby się edytor poziomów, coś na wzór Mario Makera. Już sobie wyobrażam te odjechane poziomy graczy  :obama:

Opublikowano

Siadło :fsg:

HoodMadh.jpg

Opublikowano

100% w Spelunky :obama: Ile miałeś śmierci w sumie?

Po tym jak trzy razy przeszedłem całą grę od początku do końca ginąc na Olmecu, ostatnim razem zabity przez ślimaka, gra wyleciała z dysku z takim hukiem, że przez rok na nim nie zawitała.

Opublikowano

100% w Spelunky :obama: Ile miałeś śmierci w sumie?

Po tym jak trzy razy przeszedłem całą grę od początku do końca ginąc na Olmecu, ostatnim razem zabity przez ślimaka, gra wyleciała z dysku z takim hukiem, że przez rok na nim nie zawitała.

Z 650/700.
Opublikowano

Teraz sobie postawiłem za cel eggplant zanieść do piekła. XD masochizm w czystej postaci.

Opublikowano

Kiedyś był na PSN, aczkolwiek było to dawno temu, bodajże -50%

Kiedy kupiłem moją drugą Vite to dodawałem do wishlisty na playstation store gierki które chciałbym kupić, no i chciałem dodać Spelunky ale okazało się, że grę mam już kupioną. Więc ta promocja musiała być serio dawno temu 

Była kiedyś w Plusie chyba. Więc uważaj czy na pewno gierkę masz, czy tylko na czas abonamentu jest aktywna ;).

Opublikowano

Co to za wieczór bez Spelunky. Az sam Tony Montana dostaje banderasa

TKGRMQU.jpg

A 20 karę minut później znowu koniec gry

kKVQOri.jpg

Za łatwo juz jest :(

Opublikowano

A 20 karę minut później znowu koniec gry

kKVQOri.jpg

Za łatwo juz jest :(

Kiedy XM mówi, że już jest za łatwo, a ty wiesz, że do tego etapu na screenie nigdy nie dotrzesz...  :reggie:

Opublikowano

XM. ile godzin orientacyjnie grałeś w tego spelunky? Nie powiem, Twoje posty zachęciły mnie do odkurzenia vity i pogrania trochę w Spelunky :)