stoodio 2 075 Opublikowano 17 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2014 (edytowane) Mnie ten nowy styl urzekł - animacja Spelunkera wymiata: Edytowane 17 grudnia 2014 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 624 Opublikowano 17 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2014 Ja mam odmienne uczucia, zarowno graficznie jak i dzwiekowo oryginal jest lepszy Zwlaszcza muzyka w oryginale byla niezwyle zapadajaca w pamiec i jakas taka... pasujaca do rozgrywki Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 17 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2014 Podobna zmiana zaszła przy rozwoju mojej ukochanej indie gierki z darmowej "Treasure Adventure Game" do płatnej "Treasure Adventure World" Stara wersja: Nowa: Nowsza IMO w ogóle nie ma tej "duszy" co pierwotna, darmowa wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2014 (edytowane) No i 500k zebrane - obyło się bez piekła Speedrun to już zupełnie inna bajka. Mam w co grać minimum do końca tego roku... Edytowane 23 grudnia 2014 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 25 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 Jak odblokowac skrot do zamku? Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 27 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2014 Najpierw 3 bomby, potem 3 liny, a na koniec złoty klucz: Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 28 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2014 (edytowane) wydaje sie banalne, chyba że klucz jest w 3-1... Edytowane 28 grudnia 2014 przez PRQc Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 30 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2014 Z obecną znajomością gry i nabytym skillem nie stanowi to dla mnie problemu. Ale jak chciałem odblokować ten skrót od razu po dojściu do świątyni, to przyznam, że się nieźle napociłem. PS klucz pojawia się losowo w 1-2;1-3 albo1-4. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 30 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2014 wydaje sie banalne, chyba że klucz jest w 3-1... stoodio zapomniałem, że klucz pojawia się tylko raz, spróbuje dzisiaj ale będzie ciężko targać to przez tyle rund choć klucz wysmienicie się sprawdza jak broń miotana, jest wieksza od kamyczka to i łatwiej trafić dupków. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 31 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 Tylko nie miotaj tym kluczem w lodowych jaskiniach Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 28 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2015 (edytowane) Wczoraj znów odpaliłem Spelunky i wpadłem w sidła uzależnienia Postanowiłem potrenować odrobinę speedrunning - przyznam, że nie szło mi najlepiej. Nie dotarłem nawet do Olmeca. 8 minut nieźle działa na wyobraźnię - zawsze popełni się jakiś błąd, albo gra rzuci jedną z wielu kłód pod nogi. Ogólnie wyzwanie najwyższej próby. Kolejne podejście, jedno z wielu - los rzucił mi w 1-4 shopkeepera z jetpackiem i tuzinem bomb, myślę sobie - atakuje, będzie wesoło. Straciłem 2 serca, ale fanty moje Przez kolejne poziomy przedzierałem się na luzie, nie patrząc na zegar. Dżunglę "przeleciałem" bezbłędnie (lądowałem centralnie na wyjściu i cisnąłem L1). Jaskinie z plecakiem to pikuś. W świątyni grałem ostrożnie, nie żałując bomb. I tak dotarłem do Olmeca z czasem >5min, jetpackiem oraz ponad tuzinem bomb. Wdech i wydech. Na starcie poleciałem na górę po asortyment (nie wiem w sumie, po co), znalazłem kilof i zacząłem powoli rozkopywać grunt, ocknąłem się po blisko 2 minutach, spojrzałem na zegar i zacząłem spamować bombami. Nie mogłem wymanewrować "wielkiego łba" (został mi na górze jeden segmencik), zleciałem pod bossa i zmusiłem go do zanurkowania. Zniszczył wszystko pod sobą i wylądował w lawie. Mnie natomiast pozostało zabić paru mobków i opuścić poziom... Sry za jakość fotki - trzęsły mi się ręce. 100% w Spelunky to by była piękna sprawa Cóż to była za wspaniała przygoda :banderas: :banderas: Edytowane 28 kwietnia 2015 przez stoodio 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 27 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2015 Jak wziąć złoty hełm (wymaganą do city gold)? Po smierci odradzam sie przy posągu, naciskam L1 i nie mam hełmu. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 27 maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 maja 2015 Po wskrzeszeniu spada ci na głowę i dodaje się do puli przedmiotów: Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 29 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2015 Złote miasto - zaliczone. Próbowałem tam się dostać przez 2 tygodnie, było ciężko. Dostałem się do olmeca, namierzyłem wyjście do piekła i w pośpiechu zrobiłem dół, ale zostawiłem "klocek" za dużo na samym dole, bomb już nie miałem i skończyło się to miazgą ze spelunkera. Uzależniłem się od tego tytułu i chyba go zostawię dopiero po wbiciu 100% trofików:) Graliście w spelunky na PC z modami? przejrzałem acziwy z PC, wyzwania na steam są ciekawsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 843 Opublikowano 29 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2015 Graliście w spelunky na PC z modami? przejrzałem acziwy z PC, wyzwania na steam są ciekawsze. O patrz, nawet nie wiedziałem. Zerknąłem i rzeczywiście są dodatkowe, bardzo fajne puchary które jeszcze bardziej wydłużyłyby żywotność. Ciekawe czy doczekamy się kiedyś Spelunky 2... Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 29 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2015 Też się zastanawiałem nad kolejną częścią. Może kiedyś. Baze fanów już mają. Może ktoś zrobi podobną platformówke roguelike, ja z chęcią bym sprawdził. Zostało mi do ogarnięcia piekło, speed run i 500k golda. Złoto i hell wpadnie, ale 8min na ukończenie - hardkor. XM, udało Ci się zrobić speedrun? Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 30 maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 maja 2015 Mody "ograłem" na YT Steamowe acziwy są niezłe - zwłaszcza ten z omijaniem złota. Hardcore pełną gęba. Co do kontynuacji - nie widzę takiej potrzeby, do tej pory odpalam sobie co jakiś czas Spelunky. Jestem pewien, że do tej gry będę zawsze wracał (podobnie jak do Contry czy antologii Metal Sluga). PS marzy mi się jedynie edycja pudełkowa Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 843 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 XM, udało Ci się zrobić speedrun? Miałem wersje z plusa do grudnia i nie gram już bo abonament mi się skończył. Ale może wezmę niedługo bo widzę że promocja jest za 21 zł na PSS. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 https://www.youtube.com/watch?v=Olt7CpI9Vnk&feature=youtu.be Ogarnia ktoś co się dzieje na tym filmiku? Rozumiem, że speedrun tej gierki jest oparty na RNG dostania tego teleportera, ale jak oni wiedzą tak szybko gdzie się ? No chyba, że to jest całkowicie losowe i powiedzmy raz na dziesięć razy mają ten teleporter i gdy go mają to raz na tysiąc razy udaje im się znaleźć szybko odpowiednią ścieżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 2 czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2015 Jest to jeden z setki (jeśli nie tysięcy) telerunów, jakie wykonał nim ogarnął w wystarczającym stopniu teleporter. My widzimy tylko imponujący efekt końcowy w postaci świetnego speedruna, ale zapewniam cię, że po drodze było masę nieudanych prób. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 843 Opublikowano 2 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2015 Więcej tu szczęścia niż faktycznych umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 2 czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2015 Szczęścia jest sporo, ale nie kwestionowałbym niesłychanych umiejętności - czołowi gracze w Spelunky maja naprawdę niebywałego skilla (triki z biczem, rzuty bombami, zaprezentowany teleporter i wiele, wiele innych). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 2 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2015 Więcej tu szczęścia niż faktycznych umiejętności. No właśnie o to mi chodzi, ten akurat speedrun wygląda bardziej na ślęczenie tysiące godziń aż nie wpadnie dobre RNG, a nie aż umięjętności gracza będą na tyle rozwinięte, że będzie miał taki czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 843 Opublikowano 2 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2015 Szczęścia jest sporo, ale nie kwestionowałbym niesłychanych umiejętności - czołowi gracze w Spelunky maja naprawdę niebywałego skilla (triki z biczem, rzuty bombami, zaprezentowany teleporter i wiele, wiele innych). Nie kwestionuje ich umiejętności, ale tutaj ewidentnie trzeba liczyć na mega fart z "dobrym" wczytaniem się etapów, itemów i masą szczęścia w rozłożeniu się przeciwników. Juz nie wpomnę o tym że teleport jest nieprzewidywalny i nie da się zbytnio wszystkiego zaplanowac. Jeszcze jak miałem Spelunky i bawiłem się w pucharek za zaliczenie speedrun'i pamiętam jak dostałem w 1-2 kompas, 2x12 bomb i jetpack i do 4-3 doszedłem gdzieś w 3-3:30 minuty. Niestety, przegrałem i przez kolejnych 100 zgonów w 1-2 nie dostałem nawet kompasu. A propos teleportu 1:55 i teleport "w posąg". Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 września 2016 (edytowane) Ogrywam znów (już chyba na trzecim sprzęcie) tego miazgatora ;] Teraz na Xbonie. Skończyłem już na jednym "żetonie"(ironman), przeszedłem też naturalnie z używaniem skrótów, a cały czas przede mną przejście z piekłem i odkrycie złotych miast. Śmierci już chyba ze 1300 xD Ostatnio uparłem się na bazę kosmitów i dobranie się do plasma guna. W końcu się udało ale cieszyłem się nim kilka sekund ;p jeszcze wpadnie w moje ręce. Ale kolejny mały krok do zapełnienia notesu zrobiony. Narazie rozkminiam wszystko sam omijając youtubowe spoilery ale w końcu dojdę do momentu, że będzie trzeba, bo np ni chuya nie wiem co zrobić z tym bakłażanem którego dostajemy za podarowanie prezentu Kali itd. Ciągłe, bezapelacyjne GOTYkurtyzano. Edytowane 5 lutego 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi