Skocz do zawartości

Ostateczne starcie wiodących fast foodów w Polsce.


Zdunek

Finalne starcie Fast Food:  

80 użytkowników zagłosowało

  1. 1. Jeżeli musiałbym wybrać, wybrałbym:

    • McDonald's
      33
    • KFC
      47
  2. 2. Ze względu na:

    • Cene
      15
    • Jakość
      22
    • Walory Smakowe
      70


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kuraka w chacie tak nie doprawimy tak samo jak jakiegos hambuksa.

 

robiłem kurczaki w domu bardzo podobne do kfc (z przepisu kocham gotować)

 

a hamburgery robie znacznie lepsze w domu niż są w maku albo BK

  • Plusik 1
Opublikowano

KFC- za Pockety, B-smarty, sosy, stripsy, kukurydzę i coleslawy. Od ponad dekady mi się nie znudziły.

Wszystko z McDonaldsa to kapcie jak się nie zdąży zjeść w kilka minut, łącznie z frytkami.

Opublikowano

te fryty z maca stygna tak szybko ze to potem jest guma do zucia, serio jak mozna sie tym jarac jak w kfc sa duzo grubsze i lepsze te frytki - BK jest gdzies tak pomiędzy ale nie ma rewelacji

Opublikowano

no jak nie zdazycie zjesc czegos w kilka minut w maku to spokojnie mozecie do tego wrocic po tygodniu czy nawet miesiacu. nic sie z tym nie stanie  :sorcerer:

 

 

@yano, kurczaki w domu bardzo podobne do kfc. no fajnie. daj znac jak juz wyjda ci takie same i mi wyslij. a tematu bk specjalnie nie poruszalem. wiadomo nie od dzis ze bulki w bk sa lepsze niz w maku wiec o czym my tu mowimy. fajnie ze umiesz w domu zrobic jeszcze lepsze, nie wiedzialem ze mozna. moja matka robi w chacie super mielone. gdyby byly w ankiecie na pewno bym zaglosowal

 

 

i chuy  :taknieco: 

 

Opublikowano

no yano standardowo doyebal jakas pseudointeligentną mielonkę nie na temat

 

z maciem jest ten problem, ze oni standardowo w menu maja go wno, a czasami dobre kanapki są tylko tymczasowo

 

to tak jakby dobry kurczakw kfc mial byc tymczasowo, gdzie tu sens i ze sie to ludziom nie przejadlo ?

Opublikowano

w kfc rzadza stripsy, od czasu do czasu jem mega pocketa albo grander texas

w maku jem tylko big maka, kanapki sezonowe i mcflurry

w bk tylko big king xxl

w subwayu jem sporadycznie, bo nie moge sie najesc ta kanapka

 

kfc na pierwszym miejscu, bo tylko nim sie porzadnie najadam

Opublikowano

no yano standardowo doyebal jakas pseudointeligentną mielonkę nie na temat

 

chyba ci sie coś po(pipi)ało, twierdzisz że nie da się w domu zrobić kurczka jak w kfc? albo tym bardziej nie da sie zrobić lepszych burgerów niż w BK?

bo schabek napisał coś w tym stylu więc to skomentowałem że jednak się da bo sam to robiłem

Opublikowano (edytowane)

oczywiscie łosiu, że się nie da bo w kfc kurczak jest smażony ciśnieniowo w oleju a ty takiego urządzenia nie masz w domu bo to kosztuje kilakdziesiąt tysięcy w branży przemysłowej

 

pomijam skład panierki i metodę smażenia, która powoduje, że jest ona miękka a nie krucha co jest praktycznie nieosiągalne w domu bez dodatkowego uszenia po smażeniu, receptura tej panierki nie pozwala wykonać takiej samej w domowych warunkach, to że sobie opanierujasz kurczaka i usmażysz na głębokim oleju to sorry, ale koło gospodyń wiejskich tak robiło sobie już dawno temu i to nie jest to samo

 

 

 a co do twojego postu to tu jest mac vs kfc a ty wyskakujesz jak baran z konopii, ze w domu zrobiles prawie takie same, co to ma do tematu w ogóle, tak samo jak te twoje burgery lepsze niz w BK, lol nie o tym rozmowa co kto w domu potrafi sobie zrobic

Edytowane przez M.Bizon24
Opublikowano

tu jest mac vs kfc

 

powtarzam jeszcze raz że odpisałem tylko na post schabka który stwierdził że kanapki jak w subwayu to se można zrobić w domu (i to prawda) w przeciwieństwie do kfc czy burgerów (co jest nieprawdą)  - i do tego odnosiła sie moja odpowiedź

 

więc łaskawie skończ te chamskie przytyki

Opublikowano

ehh oddzielilem kreska kfc i maka od bk i subwaya ze wzgledu na ten temat i ankiete.

 

a w akapicie o subwayu to chodzilo mi o to ze pojde tam doslownie raz na rok gora dwa bo nie lubie placic podwojnie czy potrojnie za kanapke ktora moge sobie zrobic w chacie i jest identyczna jak tam. identyczna. burgery, to oczywiste, lepsze mozna zrobic w domu ale nigdy nie beda takie jak w maku czy bk (bk>>>>>mak). tak samo jak nie zrobisz kurczaka takiego jak w kfc. no ni chuya. niiii chuuuuya. nie uwierze ci yano nawet ty nie zrobisz takiego jak w kfc. dlatego jak ide juz na jakiegos fastfooda to lubie zjesc cos czego nie mam okazji jesc w domu. maka fanem nie jestem, bk lubie (ale wszystkie prywatne lub mniejsze sieciowki burgerow sa lepsze niz bk, czemu ich nie ma w ankiecie? hehe) ale kfc jest moj nr 1.

Opublikowano (edytowane)

hm może jesteś jakimś uber ekspertem i smakoszem kfc, ale jak zrobilem te kurczaki na wzór kfc to wyszły mi tak że gdybym je dał przeciętnej osobie w kubełku od kfc to by sie nie skapneła że to podróba. może ty byś sie akurat skapną ale zwykły człowiek to wątpie

 

a robiłem je tylko raz, i zapewne kilka prób więcej a efekt były jeszcze lepszy

 

serio to nie jest aż taki cud techniki, może i oni w knajpie używają jakichś kosmicznych technologii i w domu nie zrobi się 100% wiernej kopii, ale można spokojnie zrobić coś co dla zwykłego człowieka będzie wyglądało i smakowało jak kurczak z kfc (i jest tak na oko z 5 razy tańsze)

 

 

edit i zeby nie było że sie wożę - sam byłem mocno zdziwiony bo spodziewałem sie że wyjdzie jakiś badziew który bardziej będzie przypominał drobiowego "schabowego" , ale serio udało sie łatwo zrobić panierke o podobnym smaku i podobnym wyglądzie z odstającymi nierównościami

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Ogladalem ten filmik z kocham gotować i ni (pipi)a, ze smakuje jak w KFC. Fajnie, ze Ci wyszlo, ale nie ma opcji, zeby ktoś, a tym bardziej fast-food'owy smakosz nie kapnął sie, ze to nie jest kurczak z kefca.

Opublikowano

No mam.

Nie bulwersuj sie gościu, no widać nawet jak to przygotowuje, smaży, że to po prostu nie może być to samo. Zresztą, podejrzewam, że taka kafecowa panierka może byc nafutrowana jakimiś ulepszaczami smaku, jak pelno innych fast-foodowych produktow, ktore min. przez to tak niepowtarzalnie smakuja.

Opublikowano

tak janusz, wszyscy wiedza, ze znasz sie na wszystkim, najlepiej na polityce, na religii, na pytaniach roznistych a gotowaniem *prawie* ogarniasz fast foody

 

moze zrob sobie kanapke z chlebem na uspokojenie zamiast wkrecac te kity o prawie identyko domowym zarciu na wzor kfc bo to sie meczace robi, gdzie nie wpdnie to zawsze alfa i omega a (pipi) czypoczy

  • Plusik 1
Opublikowano

Ale zdajecie sobie sprawe, ze siwy dziad nie zaczynal od rocket-sience sprzetow kuchennych za tysiace pinionchow i super tajnej nikomu nie znanej receptury na panierke, tylko od gara z olejem, maki i przyprawami znanymi ludziom od tysiacleci? Wiec troche popre Yana w tym, ze mozna w warunkach domowych zblizyc sie do tego co w kubelku. Wiadomo, ze to nie bedzie DOKLADNIE to samo i roznica w smaku bedzie ale ku.rwa, to tylko kawalek kurczaka w mace i platkach kukurydzianych (czy z czego tam ta panierka jest) a po postach czuc, ze kazdy zestaw w kfc dla niektorych to jest popis magii jak u koperfilda.

Opublikowano

druga sprawa że w tym wypadku pojawia sie "niewiemalesiewypowiem" - i osoby które nie próbowały robić kfc w domu (ewentualnie próbowały i z(pipi)ały) wypowiadają się na temat tego że to wielce niemożliwe

 

no do cholery, nawet bym was poparł gdyby nie to że ja akurat robiłem, i mi wyszło... <_<

Opublikowano

@mejm

ale stripsy z lat 60 to nie to samo co teraz robione w drogich maszynach, kiedys byly zupelnie inne kurczaki w ofercie niz teraz, tak samo jak byly inne burgery 30 lat temu w macu wiec troche porownanie z du py, juz pomijam ze yanusz nie robil panierki z cornflakesow*

 

@yano

a skad ty wiesz co my gotujemy w kuchni i jak nam wychodzi, to ze nie pisze ze je robilem, nie znaczy ze ich nie robilem. Akurat w swoim domu ja zajmuje sie kuchnia i probowalem wielu roznych przepisow, nie tylko od kolesia z KG i pisanie, ze o praktycznie to samo zarcie co w kfc to grube naduzycie

 

jak jutro zrobisz sobie w chacie pizze to tez powiesz, ze ciasto jest praktycznie takie same jak w pizza hut ? bo ciasto z PH to zupelnie inny przepis i skladniki niz standardowe przepisy na pizze z internetu, w ktorym nie ma tych specjalnych doadtkow co w sieciowce i nie mowie tu o chemii

Opublikowano (edytowane)

ciasta na pizze nigdy nie robie sam więc sie nie będe wypowiadał o podobieństwach do pizzy hut, zresztą jak bym już miał robić ciasto to wręcz unikał bym podobieństw z pizzą hut bo wole cieńkie ciasto do pizzy

 

i btw tak jak mowi Mejm, strasznie sie spinasz w tej rozmowie, zupełnie jak bym ci obraził matke albo gorzej, a ja tylko napisałem że robione w domu kurczaki wyszły mi bardzo podobne do tych z kfc

Edytowane przez Yano
Opublikowano

lol i widzisz znowu pies pogrzebany bo nawet nie kumasz roznic

 

 

pomijam to, ze w PH do wyboru jest cienkie i grube ale pamietasz tylko grube - no trudno

ale PH ma specyficzny, specjalny smak ciasta ktory trudno skopiowac w innych pizzeriach bo maja swoj specyficzny przepis na to ciasto

 

a robiles te swoje kurczaki w panierce z płatkami z kukurydzy ? krotko, tak czy nie

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...