BuLLiT 2 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 Mam pytanie do znawców tematu. Czy tym sprzętem puszczę dźwięk z gry? Nie chodzi mi o rozmowy, poszukuję słuchawek. Xbox jest podpięty do monitora który nie ma głośników ani wyjścia słuchawkowego i jest problem http://www.euro.com.pl/akcesoria-xbox-one/microsoft-stereo-headset.bhtml?from=pla&gclid=CjwKEAjww8eiBRCE7qvK9Z7W_DgSJABfOjf2AReVM7V0A52oRSLooZgXQWP8q4S-3yzvs3h3TW84VhoCa7Lw_wcB&gclsrc=aw.ds Pytanie czy to się nada bo zwykłym headsetem co był w pudełku z konsolą nie udało mi się dźwięku puścić. Ewentualnie jak ktoś ma jakieś inne sensowne rozwiązanie na podpięcie zwykłych słuchawek. W PS3 obraz miałem puszczony przez hdmi na monitor a dźwięk na słuchawki drugim kablem po RCA z przejściówka na minijacka, przy XO chyba tak się nie da. 1 Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 31 października 2014 Opublikowano 31 października 2014 (edytowane) Polecam headset od ps4: http://www.mediamarkt.pl/gdansk-al-grunwaldzka/sluchawki-sony-playstation-wireless-stereo-headset-2-0,id-927762 z tą przejsciówką: http://allegro.pl/przejsciowka-xbox-one-stereo-headset-adapter-24h-i4731456872.html Może troche kosztuje ale jakość pierwsza klasa no i możesz tego używać na obu konsolach. Edytowane 31 października 2014 przez mars75 Cytuj
BuLLiT 2 Opublikowano 5 listopada 2014 Autor Opublikowano 5 listopada 2014 I dzięki tej przejściowe bedz i dźwięk z gry i bedzie można rozmawiać? Cytuj
matikest 0 Opublikowano 7 stycznia 2015 Opublikowano 7 stycznia 2015 Witam Chciał bym zakupić słuchawki do Xboxa One, i tu pojawia sie problem... Narazie znalazłem takie Mad Catz Tritton AX PRO + 5.1 a ponieważ zależy mi na prawdziwym 5.1 czy istnieje tańsza alternatywa? Oczywiście czy one w ogóle współpracują z Xbox One? W specyfikacji sprzętu niema wypisanego Xboxa One ale jak to jest w przypadku podłączenia dołączonego do słuchawek dekodera. Z góry dziękuje za odpowiedz i jeśli znajdzie się osoba obeznana w temacie to mam jeszcze parę pytań. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 7 stycznia 2015 Opublikowano 7 stycznia 2015 Ręki sobie nie dam uciąć, ale chyba wszystkie headsety na kablu mogą być używane z Xone, tyle tylko, że musisz mieć adapter do słuchawek, który można kupić także osobno (nowy ok. 100 zł). 1 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 7 stycznia 2015 Opublikowano 7 stycznia 2015 obadaj sobie Turtle Beach Stealth 500x, ze starszych modeli TB x42 i TB PX4 1 Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 7 stycznia 2015 Opublikowano 7 stycznia 2015 TB PX4 są za(pipi)iste. Jak masz pytania, to wal śmiało 1 Cytuj
matikest 0 Opublikowano 7 stycznia 2015 Opublikowano 7 stycznia 2015 Dzięki wszystkim za szybką odpowiedź. Ten oryginalny adapter z tego co wyczytałem to tylko stereo. A jak to wygląda z tym dekoderem? Mogę zakupić obojętnie jakie słuchawki z dekoderem, podłaczy go optycznym pod Xboksa, w ustawieniach zmienić na 5.1 i słuchawki będą działać w takim trybie(oczywiście chodzi mi o słuchawki z wieloma głośniczkami)? Bo niestety jestem w tym temacie kompletnie zielony. Cytuj
dApo 313 Opublikowano 8 stycznia 2015 Opublikowano 8 stycznia 2015 Witam Chciał bym zakupić słuchawki do Xboxa One, i tu pojawia sie problem... Narazie znalazłem takie Mad Catz Tritton AX PRO + 5.1 a ponieważ zależy mi na prawdziwym 5.1 czy istnieje tańsza alternatywa? Oczywiście czy one w ogóle współpracują z Xbox One? W specyfikacji sprzętu niema wypisanego Xboxa One ale jak to jest w przypadku podłączenia dołączonego do słuchawek dekodera. Z góry dziękuje za odpowiedz i jeśli znajdzie się osoba obeznana w temacie to mam jeszcze parę pytań. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! dzialaja bez problemu. w pudelku jest instrukcja jak podlaczyc do ps4, x1 i wszystkie potrzebne kable. jak masz pytania co do trittonow to napisz Cytuj
Lokomotywa 371 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 ja właśnie zamierzam kupić Tritton Kunai, obecnie kosztują 300 zł warto wydać na nie tyle kasy? obecnie używam zwykłych podłączonych przez jacka do TV z przedłużką (Philipsa, kupione za ok. 100 zł), dźwięk na tych Kunaiach mam nadzieję, że nie będzie gorszej jakości? ogólnie chcę je kupić, aby mieć też mikrofon Cytuj
Virtoooz 0 Opublikowano 10 lutego 2015 Opublikowano 10 lutego 2015 Nie zagłębiałem się najprawdopodobniej na tyle w specyfikacji technicznej żeby rozwiać wątpliwości ale czy jest jakiś sposób aby mad catz tritton warhead 7.1 podpiąć do Xboxa One? Jak narazie wszystko fajnie pięknie ale akurat w przypadku kompatybilności wszystkich dodatków z poprzedniej generacji, Microsoft mógłby trochę pomóc.... Cytuj
kamon222 2 Opublikowano 15 marca 2015 Opublikowano 15 marca 2015 Mam Turtle Beach Stealth 500x , ilość kabli ograniczona do minimum, bardzo dobre wykonanie, polecam Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 15 marca 2015 Opublikowano 15 marca 2015 Ja moge polecic Sennheisery PC 330 G4ME - jedyna wada, to jak ktos ma (nie ja ) szersza dynke to moga go lekko uciskac, az sie nie wyrobia. Standardowo trzeba dokupic do nich adapter i przelotke, ale warto. Kosztuja cos kolo 330zl. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Opublikowano 7 kwietnia 2015 (edytowane) Zdecydowałem się na zakup słuchawek dla Gracza. Nigdy żadnych nie miałem, więc jestem totalnie zielony. Jedynie od czasu do czasu grałem na Sennkach HD 205 wpiętych bezpośrednio do TV. Moje pytanie brzmi czy słuchawki 5.1 albo 7.1 w ogóle mają sens? Jak wypadają zwykłe stereo w FPSach typu Halo? Kuszą mnie TB 500x, ale cena jest sroga, więc może jest jakaś tańsza alternatywa? Budżet to około 500 zł Edytowane 7 kwietnia 2015 przez chris85 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Opublikowano 7 kwietnia 2015 wszystko zalezy jak bardzo jestes audiofilem i na ile pozwala ci fundusz ale imo sluchawki 5.1 lub 7.1 maja sens bo serio masz wrazenie ze slyszysz dzwieki ktorych na zwyklych sluchawkach nie jestes w stanie wylapac jezeli nie chcesz naginac budzetu to sluchawki stereo rowniez graja elegancko sam posiadalem Turtle Beach XO Seven z ktorych bylem bardzo zadowolony, niestety cos lewa sluchawka zaczela sie psuc, sklep w ktorym kupilem akurat nie mial ich na stanie wiec zwrocili mi caly hajs i jakis czas temu kupilem Official Xbox One Stereo Headset z ktorych jestem rowniez bardzo zadowolony co do x500 to nie wiem czy nie lepszym wyborem w tym przedziale cenowym bedzie SteelSeries H Wireless Headset tylko radze poczytac recenzje lub kupic w sklepie w ktorym mozna bez problemu oddac bo one juz troche kosztuja aha jedyne co jest irytujace w xbox one ze poki co zadne sluchawki nie wspieraja odsluchu ;/ 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Oto mój faworyt http://www.game.co.uk/en/turtle-beach-ear-force-xo-four-233573?pageSize=40&categoryIdentifier=791602&catGroupId= czy na tym hedsecie chyba, że polecicie jakieś słuchawki 5.1 w podobnych pieniądzach Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 ostanio widzialem TB XO SEVEN za £99 wiec lepiej je kupic ewnetualnie bierzten oficjalny headset za £35 podejrzewam ze nie bedzie duzej roznicy miedzy nim a xo4 szkoda ze MS nie poszedl w slady sony i nie zrobil tanich sluchawek z virtualnym 7.1 ;/ Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Tyle, że ten oficjalny wydaje mi się strasznie tandetny. Z drugiej strony zastanawiam się czy nie wziąć tego adaptera, bo w domu mam niezłe Sennheisery i Monster N-tune. Z tym, że są to słuchawki typowo do muzyki i szczerze mówiąc nie mam pojęcia czy te stricte do gier czymś się różnią prócz mikrofonu ( który mam w (pipi)e ) Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 nie wiem, ale caly urok posiadania gejmingowego headsetu to wlasnie mikrofon w XO SEVEN mozna wypiac mikrofon, dodaja kabelek dzieki ktoremu bez problemu mozna uzywac sluchawek z telefonem itd co do wykonania oficjalnego headsetu to nie jest zle, tak jak pisalem jest to moj drugi headset do xbox one i jestem strasznie zadowolony, z czasem moze zamienie na sluchawki 7.1 ale te ktore chca kosztuja prawie tyle co konsola ;D Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 No właśnie o to chodzi. Cena 7.1 to lekkie przegięcie pały Niedługo wrócę na jakiś czas do Polski i będę grał głównie nocami. Więc muszę zainwestować w słuchawki, żeby nie budzić rodziny pif pafami o 2 w nocy Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 http://www.turtlebeach.com/product-detail/headsets-legacy/ear-force-px4/414 Nie ma lepszych sluchawek od tych.Uzywam ich sporo czasu i graja zayebiscie Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 No tak, tylko za takie pieniądze to ja wolę kupić WiiU albo PS3 i ograć TLoU Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 skoro mikrofon cie nie interesuje to bierz sam adapter i tyle, tylko teraz widze ze adapter w uk to koszt £20, a ten oficjalny headset lata po £35, wiec ponownie go polecam Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Kupisz raz i bedziesz zadowolony, dzwiek jest bajeczny,15 godzin grania, 5.1, bdb jakosc micu, dobra jakosc wykonania,wygluszaja bardzo dobrze,wireless no i wiele wiecej rzeczy o ktorych zapomnialem. Nawet do sluchania muzyki sa zayebiste, naprawde polecam Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Kupiłbym takie słuchawki ostatnio właśnie sie rozgladam za 5.1 do Xone ale wszędzie ceny wysokie a moge wydać max 400zeta i tu jest kłopot. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi