Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko ze goldy brzmia jak gowno, jedyny ich plus to ze sa bezprzewodowe i tanie

poczytaj o tych co podalem ci wczesniej, a jezeli chodzi o bardziej budzetowe to sa rowniez Arctis 1 wireless for xbox

Opublikowano
21 minut temu, kubson napisał:

tylko ze goldy brzmia jak gowno, jedyny ich plus to ze sa bezprzewodowe i tanie

poczytaj o tych co podalem ci wczesniej, a jezeli chodzi o bardziej budzetowe to sa rowniez Arctis 1 wireless for xbox

Nie zgodzę się (oprócz basów, bo te są zawsze słabe w słuchawkach). To znaczy ja wiem, że to żaden szczyt audiofilstwa, ale dźwięk przestrzenny jest, słyszę kroki w PUBG z odpowiedniej strony i o to mi właśnie chodzi.

@Hubert249 Jakoś się uparłem na te TB, bo ten model jest robiony już z myślą o Series X, no i zbiera same pozytywne recenzje.

Opublikowano (edytowane)

Wszystkie te virtual surround to kwestia SOFTWARE. Sony w Goldach ma swój software, który jest nie do doścignienia dla producentów innych słuchawek, które ten software mają w swoich boxach, donglach. Po przesiadce z Goldów na Siberie 800 owszem byłem zadowolony z poprawy samej jakości dzwięku, pracy na baterii itp. ale virtual surround nawet nie ma co porównywać do tego co oferowało Sony. Ba wyłączyłem go nawet i zostawiłem stereo w Monster Huner World, który ma swój własny virtual surround i jest dużo lepszy niż to co oferuje Steelseries. Mam nadzieję, że w PS5 ten software będzie po prostu funkcją konsoli i będzie można uruchomić virtual surround dla KAŻDYCH podłaczonych słuchawek stereo co by było super sprawą. Ale wiadomo to SONY, jakby chcieli to by to zrobili w PS4 bo to software, a nie hardware - tu patrzę na Microsoft, który ma Windows Sonic.

Jeżeli Sony w PS5 znów postawi na virtual surround tylko dla swoich produktów to ch. im w d... 

Edytowane przez WisnieR
Opublikowano
8 minut temu, WisnieR napisał:

Jeżeli Sony w PS5 znów postawi na virtual surround tylko dla swoich produktów to ch. im w d... 

Jak myślisz, czemu razem z konsolą na start są słuchawki do kupienia, tańsze niż Platinumy z dodanym dźwiękiem 3D? :cool:

Opublikowano

Jestem optymistą.....

Aczkolwiek jeżeli nowe słuchawki bedą oferowały jakość dźwięku starych PULSE (wnioskuje po tym, że nowe też nazywają się PULSE) to za te ~450zł będzie to dobry wybór. Jeżeli natomiast będzie to jakość GOLDów w wyższej cenie to.....

Opublikowano

MS tez oferuje VSS masz dwie opcje albo darmowy Windows Sonic albo platny Dolby Atmos for headphones i sprawdza sie bdb z kazdym rodzajem sluchawek

Opublikowano
5 godzin temu, WisnieR napisał:

Sonic mi kompletnie nie leży. Moim zdaniem warto wydać te kilkadziesiąt złotych na Atmos, który niesamowicie podkręca moje Arctis 9X.  Dźwięk w WS jest trochę metaliczny, Atmos natomiast daje ciepłe, przyjemne brzmienie. 

@Wredny jak widzę ten  TB od razu przypominają mi się moje dwa modele TB Elite 800x, które projektowali chyba w wojsku. Ciężkie, cisną w głowę i są kurwesko niewygodne. 

Opublikowano (edytowane)

Czyli co, jedyny słuszny wybór do klocka to Arctis 9x? A z Series X też będą bez problemów współpracować?

Choć pewnie pojawi się jakiś nowy model, w końcu na czymś trzeba zarabiać. 

Edytowane przez Wooyek
Opublikowano
13 minut temu, Hubert249 napisał:

Sonic mi kompletnie nie leży. Moim zdaniem warto wydać te kilkadziesiąt złotych na Atmos, który niesamowicie podkręca moje Arctis 9X.  Dźwięk w WS jest trochę metaliczny, Atmos natomiast daje ciepłe, przyjemne brzmienie. 

@Wredny jak widzę ten  TB od razu przypominają mi się moje dwa modele TB Elite 800x, które projektowali chyba w wojsku. Ciężkie, cisną w głowę i są (pipi)esko niewygodne. 

Zgadzam się, TB 800 mega niewygodne, teraz mam astro a50 i trochę się obawiam co będzie się działo bez tego optyka, no ale zobaczymy. 

Opublikowano
12 minut temu, Wooyek napisał:

Czyli co, jedyny słuszny wybór do klocka to Arctis 9x? A z Series X też będą bez problemów współpracować?

Choć pewnie pojawi się jakiś nowy model, w końcu na czymś trzeba zarabiać. 

Nie wiem czy jedyny, ale z słuchawki, które miałem do tej pory są zdecydowanie najlepsze. Z tego co wiem jeszczę @MaZZeoich używa. 

Opublikowano
Godzinę temu, Hubert249 napisał:

@Wredny jak widzę ten  TB od razu przypominają mi się moje dwa modele TB Elite 800x, które projektowali chyba w wojsku. Ciężkie, cisną w głowę i są kurwesko niewygodne. 

No tutaj gościu (na tym filmiku, co wrzuciłem) mówi, że są super wygodne, no i przede wszystkim wytrzymałe, czego podobno o poprzednim modelu nie można było powiedzieć.

Opublikowano

Niby tak (hint - nie ma szans, kolekcja eXów musi być:xboss:) , ale tu chodzi o zakup w tym samym okienku, co konsola i w sumie niedługo po zakupie TV, więc trochę za dużo tej kasy ostatnio i trzeba się ograniczać. 

Ale tak z ciekawości... Gdzie znalazłeś za 600zł? :philosoraptor:

Opublikowano

Proponuję słuchawki używane. Ja kupiłem Siberie 800 za 350zl od forumowicza chyba nawet Schranza i działają. Topowe modele można dostać od 400zł na allegro czy Olx zamiast płacić 800zł za Astro A50.

Opublikowano

Nie chce wiedzieć co robisz ze słuchawkami skoro to na tyle niehigienieczne, że nie może ich użyć druga osoba. Pamiętaj, że nakłada się je wyłącznie na głowę.

Aczkolwiek Schranz chyba palił ale zapach szybko zniknął. W sumie to pady i pianki wymieniłem też od razu na nowe za groszę.

Opublikowano
6 godzin temu, Wredny napisał:

Niby tak (hint - nie ma szans, kolekcja eXów musi być:xboss:) , ale tu chodzi o zakup w tym samym okienku, co konsola i w sumie niedługo po zakupie TV, więc trochę za dużo tej kasy ostatnio i trzeba się ograniczać. 

Ale tak z ciekawości... Gdzie znalazłeś za 600zł? :philosoraptor:

Były w promo na angielskim Amazonie. Kupiłem je za 129 funtów ~ 630 zł 

Niedługo Black Friday, więc bardzo możliwe, że również będą w niższej cenie. Amazon w ten dzień lubi przeceniać gierki i akcesoria gejmingowe, sam liczę na  obniżkę kontrolera Elite 2. 

• Dzięki 1
Opublikowano

@Hubert249 @MaZZeo

Mic monitoring w Arctis 9x faktycznie taka pyta jak piszą w internecie? 

Chce przejść na całkowicie wireless i zastanwiam się nad CloudX Flight lub A9X ale dla mnie dobry mic monitoring to podstawa, w sumie te nowe TB S700 G2 zbierają faktycznie bdb recenzje i

• Minusik 1