Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. darkos 4 317 Opublikowano 4 listopada 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 listopada 2014 (edytowane) Turniej Driveclub 1. Regulamin. 1.1. Do turnieju może się zgłosić każdy kto ma ochotę i czas na granie w DriveClub przez najbliższe 12 tygodni. Tyle będzie bowiem okazji do zdobycia punktów w naszym Turnieju. 12 tras = 12 tygodni rywalizacji. 1.2. Turniej zaczyna się w Niedziele 9 Listopada 2014 o godzinie 6:00. I trwać będzie NIEPRZERWANIE aż do Soboty 31 Stycznia 2015 do godziny 23:55 1.3. Aby zgłosić się do turnieju należy wysłać prywatną wiadomość do organizatora (ussr) w temacie wiadomości podając "Zgłoszenie do Turnieju Driveclub" - Oraz podać swój nick na forum. - Oraz podać swój nick na psn. 1.4. Punktacja przedstawia się następująco. 10 punktów dla osoby, która na podanej trasie w regulaminowym czasie (6 dni) zdobędzie najlepszy czas. 8 punktów dla osoby, która na podanej trasie w regulaminowym czasie (6 dni) zdobędzie drugi najlepszy czas. 6 punktów dla osoby, która na podanej trasie w regulaminowym czasie (6 dni) zdobędzie trzeci najlepszy czas. 4 punkty dla osoby, która na podanej trasie w regulaminowym czasie (6 dni) zdobędzie czwarty najlepszy czas. 2 punkty dla osoby, która na podanej trasie w regulaminowym czasie (6 dni) zdobędzie piąty najlepszy czas. 1.5. Do zdobycia będą też dwa dodatkowe extra punkty. Na każdej z 12 tras. 1.6.Turniej będzie rozgrywany w formie Time Trial. 1.7. W każdą Niedzielę począwszy od 9 Listopada 2014, o godzinie 6:00 podana będzie trasa i auto na której przez 6 kolejnych dni każdy kto zgłosi się do turnieju będzie miał okazję wykręcić jak najlepszy czas. 1.8. Ostateczny termin zgłoszenia swojego przejazdu to następna Sobota godzina 23:55 !!! I ani minuty później. Aby czas uczestnika Turnieju został zaliczony i zakwalifikowany, na filmie musi być widoczny cały przejazd, od startu, do mety. Gdzie na końcu widać czas przejazdu oraz trzy między czasy. Przejazd z odbijaniem się od Bandy/Barierki/Murku w tunelu w celu uzyskania lepszego czasu będzie dyskwalifikowany od Rundy 2 Każdy czas zgłoszony W Sobotę po godzinie 23:55 nie będzie brany pod uwagę i punkty, które będzie można zdobyć przepadną. Każdy czas zgłoszony bez podania aktywnego na youtube przejazdu nie będzie brany pod uwagę. Zgłoszone czasu z podanym zdjęciem z przejazdy też nie będą brane pod uwagę. Zgłoszony czas, można oczywiście poprawić zgłaszając kolejny, poprzedni zgłoszony czas zostanie anulowany. Nie ma limitu!!! Podany też będzie przejazd organizatora (film youtube). Każdy kto osiągnie czas lepszy od podanego czasu organizatora otrzyma + dwa dodatkowe punkty do tych, które zostaną przyznane po zebraniu wszystkich zgłoszonych w regulaminowym czasie przejazdów. Każdemu kto nie pobije podanego czasu organizatora zostanie odjęty - 1 punkt od tych, które zostaną przyznane po zebraniu wszystkich zgłoszonych w regulaminowym czasie przejazdów. 1.10. Swój ostateczny przejazd z najlepszym czasem należy nagrać dzięki wspaniałej opcji SHARE, oraz wysłać na swój kanał YOUTUBE w celu weryfikacji. W opcjach share ustawiamy czas nagrania na 5 minut! Czasy przejazdów będą tak dobierane aby każdy mógł zmieścić się poniżej 5 minut nagrania gdzie na końcu filmu będzie widoczny czas przejazdy oraz trzy między czasy. Oraz do Soboty do godziny 23:55 !!! link oraz czas przejazdu zgłosić w prywatnej wiadomości do organizatora zgodnie z podanym niżej przykładem. nick na forum: ussr nick psn: dar-kos czas przejazdu: 3.40.500 (tylko przykład) link do filmiku YOUTUBE do weryfikacji: http://youtube.com/ >>>ZABRONIONE JEST PUBLIKOWANIE SWOJEGO CZASU NA FORUM PSXEXTREME<<< Czasy przejazdów będą objęte TAJEMNICĄ i zostaną podane dopiero po zakończeniu całego turnieju, czyli W niedzielę 1 Lutego 2015r. Kiedy to podana zostanie tabela ze wszystkimi czasami oraz ostateczną punktacją wszystkich uczestników Turnieju. Cała ta otoczka tajemnicy ma wyeliminować sytuację gdzie podawana będzie publiczne punktacja i naglę w środku całej rywalizacji okaże się że ci najwolniejsi zrezygnują z dalszej rywalizacji zdając sobie sprawę że nie ma już możliwości na dogonienie liderów w punktacji. Jeśli nie będziecie znać swoich wyników, być może będziecie starać się nadal wykręcić jak najlepsze czasy mając nadzieję że nadal liczycie się w ostatecznej rywalizacji. Można już teraz założyć sobie drugie konto youtube, na które będziecie wysyłać swoje filmy z przejazdami, i nie będą one znane nikomu oprócz organizatora. Być może dzięki temu będziecie też mieć motywację aby pobić czas organizatora na każdej z 12 tras, oraz zdobyć największą ilość puntów w danym tygodniu. Chcemy abyście lojalnie trwali w Turnieju od początku czyli od 9 Listopada 2014 do samego końca. Czyli 31 Stycznia 2015 Sobota godzina 23:55 <-- jest to ostateczny termin zgłoszenia ostatniego 12 czasu przejazdu na ostatniej z dwunastu tras!!! 1.11. Zebrane wyniki zostaną ogłoszone W Niedziele 1 Lutego 2015 roku. Chcemy dać jak największą szansę dla każdego uczestnika, i będziemy starać się tak dobierać auta i trasy aby nie było ani łatwo ani trudno. A teraz nagrody. miejsce czyli za największą ilość zdobytych punktów: Playstation VITA. miejsce czyli za drugą największą ilość zdobytych puntów: kontroller DualShock 4 - Kolor Czarny. miejsce czyli za trzecią największą ilość zdobytych punktów: Podstawka PS4 Vertical Stand Sony. Jeśli czujesz się na siłach trwać nieprzerwanie przez 12 nadchodzących tygodni grając w Driveclub. Oraz masze ochotę zgarnąć którąś z nagród zapraszam. 1.12. Organizator, czyli ussr nie bierze udziału w turnieju. Podawał będę w każdą niedzielę o godzinie 6:00 rano czas oraz auto, którym należy osiągnąć swój jak najlepszy przejazd. Dodatkowo umieszczę swój przejazd, za którego pobicie zostaną przyznane + 2 dodatkowe punkty. Jeśli komuś z uczestników nie uda się pobić podanego czasu przejazdu, to zostanie odjęty karny 1 punkt Pachnie wam trochę Top Gear'em A jak !!! 1.14. Na zgłoszenia do turnieju czekam do soboty 8 Listopada, do godziny 23:55 Po tym czasie zamykam listę zgłoszeń. No i sześć godzin i pięć minut później bo już w niedzielę o godzinie 6.00 startujemy z pierwszą eliminacją. Podana zostanie pierwsza trasa oraz auto, którym będziecie rywalizować. Na pobicie czasu będziecie mieli 6 dni. Spodziewam się że ostateczne zgłoszenia spływać będą do mnie w prywatnych wiadomościach dopiero w Soboty. Jeśli ktoś będzie czuł że już więcej nie wydusi i to jest jego ostateczny przejazd może też wysyłać swoje zgłoszenie wcześniej. W sytuacji gdyby okazało się że udało się jeszcze coś urwać, oczywiście można zgłosić kolejny czas anulując poprzedni. Tabela przedstawiająca obecne plus poprzednie wyzwania. Runda 12 Auto: Gumpert Apollo Enraged Kraj: Kanada Trasa: LYTTON Odwrócone Swój przejazd należy nagrać w całości od startu do mety z widocznym czasem oraz międzyczasami, film wrzucić na youtube i link wysłać razem ze zgłoszeniem. Ostateczny termin na zgłoszenie swojego czasu to Sobota 7 Luty, godzina 23.55 w prywatnej wiadomości do mnie. W tytule proszę wpisać "Runda 12" Dwa punkty za ustanowienie czasu lepszego niż 2:40.500 Edytowane 1 lutego 2015 przez ussr 21 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 4 listopada 2014 Opublikowano 4 listopada 2014 plus, że w ogóle Ci sie chciało, dużo czytania zmeczony po pracy jestem, innego dnia przeczytam dokładnie na spokojnie pytanko kto sponsoruje nagrody, Ty? te nagrywanie video odstrasza juz bo komu sie bedzie chciało, sam screen by wystarczył, przecież nikt nie będzie kantował jak wpadłeś na ogólny pomysł? Cytuj
pistaczek 44 Opublikowano 4 listopada 2014 Opublikowano 4 listopada 2014 Sam screen, ewentualnie na globalu można zobaczyć po nicku zgłaszającego czy dan czas się zgadza ze screenem. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 4 listopada 2014 Autor Opublikowano 4 listopada 2014 Screen można zmontować fotoszopem w przypadku gdy serwery nie zapisują czasów. Przykład jest taki, zrobiłem rekord samochodem klasy Hyper na trasie, a potem przejechałem wolniejszym autem i rekord się nie zapisuje. Póki gra jest tak niestabilna a stawka dość wysoka to łatwo jest oszukać. Filmiki z przejazdem wyeliminują wszelkie próby taniej kombinacji. Dla chcącego nic trudnego. Odkąd youtube połączyło się z Share to jest naprawdę bardzo łatwa i fajna rzecz. Nagrody są ode mnie. Są nowe, nie używane, pełna gwarancja producenta. Chyba warto trochę poświęcić czasu na zarejestrowanie swojego konta i następnie spróbować swoich sił. ^_^ Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 4 listopada 2014 Opublikowano 4 listopada 2014 To zaczyna się w niedzielę czy 7 listopada? "1.2. Turniej zaczyna się w Niedziele 7 Listopada 2014 o godzinie 6:00. I trwać będzie NIEPRZERWANIE aż do Soboty 31 Stycznia 2015 do godziny 23:55" 7 wypada w piątek. 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 4 listopada 2014 Autor Opublikowano 4 listopada 2014 (edytowane) Już poprawiłem, widocznie patrzyłem w kalendarzu na zły miesiąc gdzie 7 była niedziela. Pierwszą trasę i samochód podam w Niedziele 9 Listopada o 6:00 Edytowane 4 listopada 2014 przez ussr Cytuj
pr3c3l 0 Opublikowano 4 listopada 2014 Opublikowano 4 listopada 2014 (edytowane) Nigdy nie nagrywalem filmiku za pomocą share. Wystarczy ze po skończonym wyścigu klikne share i wrzucę filmik na yt? jeżeli w połowie wyścigu dam zacznij od nowa to zapisze tylko ten nowy wyścig czy pół starego tez? Swoją drogą jestem za tym żeby wplesc w to tez konkurencję driftu bo to też element tej gry :-) Ale to tylko moja skromna sugestia :-P Edytowane 4 listopada 2014 przez pr3c3l Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 4 listopada 2014 Opublikowano 4 listopada 2014 (edytowane) O fuck, do nagród nawet nie doszedłem, szacun za wysiłek i wkład, ja odpadam, bo pewnie czasu nie znajdę. Z share nie robiłbym problemów, ustawcie sobie 15 minut i zapisujcie film, potem ewentualnie przycięcia aby wybrać najlepszy czas i tyle. Edytowane 4 listopada 2014 przez Moldar Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 4 listopada 2014 Autor Opublikowano 4 listopada 2014 W opcjach trzeba ustawić czas nagrania na 5 minut, i po skończonym przejeździe wcisnąć share, zapisz nagrany film. Później będziesz mógł dowolnie edytować film, skrócić przyciąć itp. Oraz właśnie wysłać na youtube. Doradzam pobawić się tą opcją i wprawić się w nagraniach bo jest bardzo fajna. Później unikniesz takiej sytuacji że zapomniałeś nagrać świetnego przejazdu albo nagranie będzie ucięte i nie nagra startu itp. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 4 listopada 2014 Opublikowano 4 listopada 2014 (edytowane) Rozumiem, że tu chodzi o trasy od startu do mety, bez tych zapętlonych ? Edytowane 4 listopada 2014 przez Moldar Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 4 listopada 2014 Autor Opublikowano 4 listopada 2014 Możliwe że pojawi się jakaś zapętlona trasa ale raczej będą to od start do meta. Cytuj
doLu82 1 Opublikowano 4 listopada 2014 Opublikowano 4 listopada 2014 a ja mam takie pytanko, czy konieczne będzie wykupienie season pass, aby uczestniczyć w całym turnieju (jeśli w końcu oczywiście jakimś cudem uruchomią wszystko co zapowiadali) ? Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 4 listopada 2014 Autor Opublikowano 4 listopada 2014 Nie. Tylko wersja podstawowa wchodzi w gre. Polecam tez sciagnac z psn darmowego Mercedesa AMG GT. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 4 listopada 2014 Opublikowano 4 listopada 2014 Kurcze, kusi Moja żona ma termin porodu na 12 listopada, czy będę miał czas? Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 4 listopada 2014 Opublikowano 4 listopada 2014 (edytowane) USSR zapisz mnie koniecznie! PSN ID: KrayziePL Nick na forum: Marcin_wawa Co do nagrywania. Ustawcie sobie, że pojedyncze wciśnięcie share to jest zdjęcie, a podwójne to nagrywanie filmiku. Ja zawsze jak kamera jeszcze krąży nad torem wciskam dwa razy share, a jak skończe wyścig przytrzymuję share i zapisuję plik. Edytowane 4 listopada 2014 przez Marcin_wawa Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 5 listopada 2014 Autor Opublikowano 5 listopada 2014 Kurcze, kusi Moja żona ma termin porodu na 12 listopada, czy będę miał czas? Na wykręcenie swojego najlepszego przejazdu będzie aż 6 dni. Myślę że każdy znajdzie swoje pięć minut. Cytuj
gamerTHC 185 Opublikowano 5 listopada 2014 Opublikowano 5 listopada 2014 (edytowane) Zgłoszenie poszło na PM Edytowane 5 listopada 2014 przez gamerTHC Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 5 listopada 2014 Opublikowano 5 listopada 2014 A samochód dowolny? Może zrobić losowanie i każdy wyścig innym samochodem? Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 5 listopada 2014 Autor Opublikowano 5 listopada 2014 Wszyscy jadą tym samym autem. Ale już tydzień później będzie inne auto innej klasy. Raz to będzie Super, innym razem coś ze Sport a jeszcze innym nawet Hyper. Będzie ciekawie. ^_^ Cytuj
pr3c3l 0 Opublikowano 5 listopada 2014 Opublikowano 5 listopada 2014 Spoko, pobawię się tym share żeby jaj nie było i czekam na pierwsze info o trasie Cytuj
DaN3000 80 Opublikowano 5 listopada 2014 Opublikowano 5 listopada 2014 Szacun za organizację turnieju i to jeszcze z takim rozmachem, zgłoszenie poszło Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 5 listopada 2014 Opublikowano 5 listopada 2014 Żałuję, że nie mam PS4 i gry, żeby powalczyć, ale plus poszedł Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 5 listopada 2014 Opublikowano 5 listopada 2014 ussr, ogólnie ujmując to i tak każdego uczestnika turnieju będzie można dodać sobie do znajomych, a po podaniu samochodu i trasy będzie można sobie śledzić postępy osób które biorą udział w turnieju, uważam więc że takie ukrywanie nie ma większego sensu, chyba że znasz na to jakieś rozwiązanie Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 9 listopada 2014 Autor Opublikowano 9 listopada 2014 (edytowane) Pełna lista z wynikami oraz zawodnikami, którzy przystąpili do Turnieju zostanie opublikowana 1 Lutego 2014r. Więc nie wiesz z kim rywalizujesz. Runda 1 właśnie ruszyła. Edytowałem 1 post w tym temacie. Powodzenia. Edytowane 9 listopada 2014 przez ussr Cytuj
doLu82 1 Opublikowano 9 listopada 2014 Opublikowano 9 listopada 2014 odsyłałeś może jakieś potwierdzenia zapisania się na prv ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi