Soban 4 102 Opublikowano 5 listopada 2014 Opublikowano 5 listopada 2014 Chciałbym założyć sobie neta w neti(znajomy chwali + jest umowa na 6 miesiecy za 49zł) i mam następujące pytanie dotyczące kwestii prawnych:-Operatorzy internetowi nie gwarantują danej prędkości tylko konkretny zakres.Czy jeśli nie będę zadowolony z działania to mogę zwrócić router i wypowiedzieć umowę w ciągu 10 dni od odebrania paczki ?Wiem,że 10 dni działa na produkty,ale obawiam się,że w momencie podpisania umowy na amen zgadzam się na ten internet,który może śmigać ch.ujowo. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 5 listopada 2014 Opublikowano 5 listopada 2014 raczej żaden dostawca nie gwarantuje konkretnych zakresów - zazwyczaj jest do (i to do jest mega haczykiem) Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 5 listopada 2014 Autor Opublikowano 5 listopada 2014 No o to mi chodziło.Gwarantowany zakres 1-10 w moim przypadku wchodzi w grę. Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 5 listopada 2014 Opublikowano 5 listopada 2014 (edytowane) Generalnie na umowy zawierane na odległość poza lokalem przedsiębiorcy jest 10 dni do odstąpienia od niej. Tyczy się to także umów na świadczenie usług. Z tego co kojarzę to w przypadku usług 10 dni liczone jest od dnia zawarcia umowy, do dnia wysłania pisemnej rezygnacji (data stempla pocztowego). Więc problemem może być jedynie sytuacja, w której data zawarcia umowy będzie datą zamówienia usługi (a nie jej instalacji) a następnie zostanie podany czas realizacji/instalacji 2 tygodnie. W takim wypadku po zainstalowaniu wszystkiego termin na rezygnację już minie. Mimo tego zawsze lepiej przed zamówieniem zapytać jak to wygląda z ich strony bo często jest tak, że prawo prawem a firmy zasłaniają się własnymi regulaminami. Edytowane 5 listopada 2014 przez CheeseOfTheDay Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi