Skocz do zawartości

Just Cause 3

Featured Replies

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Przeciez nawet na smoku to wygalda jak obrzygane (pipi) z 360 xD. Najlpsze jest pierwsze 40s gdzie trawa migocze jak poyebana, drzewo pojawia sie kolesiowi przed nosem a potem o cos sie rozbija tylko nie wiadomo o co bo gra chyba sama na siebie ma wyyebane i nic nie doczytala :dunno:

No ale nie ma jeszcze sterownikow day one to moze bedzie lepiej  :teehee:

• Odpowiedzi 311
  • Wyświetleń 35,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Widocznie nawet tworcy nie moga sie patrzec na taka slabizne.

• Biednie to wyglada. Niby mapa duza ale 3/4 terenu puste, w miasteczkach textury budynkow jak w Forza Horizon 2, rozwalka tez wrazenia nie robi, niby fizyka spoko ale to juz bylo w Mercenaries 2 na 360

• Deficyt gier? To chyba tym szczęśliwcem, który posiada konsolę od dnia jej premiery i ma czas na systematyczne ogrywanie wszystkiego. Ja na chwilę obecną posiadam ponad 20 gier pudełkowych, kilka cyfr

Opublikowano

POCZEKAJCIE NA PATCHA LEL

hahaha jakie płaskowyże wszędzie, świeżo skoszona trawa

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

Jezu, jak to gównianie wygląda, trawa znika przed graczem, obiekty się nie doczytują - jakaś porażka :/

Opublikowano

Trailer roku :dynia:

https://www.youtube.com/watch?v=Y0P_K4d3fPk

Gra otrzymuje bardzo dobre oceny, więc jeżeli komuś pasowały poprzednie części, to raczej zakup obowiązkowy.

I jeszcze z DF.

Gra wygląda podobnie na PlayStation 4 i Xbox One, ale sprzęt Sony ma przewagę w postaci ostrzejszego obrazu. W obu przypadkach postawiono na 30 klatek na sekundę z jakąś formą adaptacyjnej synchronizacji pionowej. Tak jak w przypadku innych produkcji stawiających na tę technikę, tearing ograniczony jest do górnej części ekranu. W ruchu Just Cause 3 przypomina tytuł ze zwykłą synchronizacją pionową, ale poprzez zezwolenie na ten tearing udaje się w pewnym stopniu zredukować zacinanie.

Wyraźnie widać, że na żadnej z konsol nie udaje się osiągnąć stałego 30 FPS, ale Xbox One rzeczywiście ma większe problemy z płynnością. W naszym teście porównującym przerywniki i rozgrywkę najniższy punkt zanotowaliśmy na sprzęcie Microsoftu, gdy wielka eksplozja przełożyła się na 20 klatek na sekundę. Na PlayStation 4 najmniejsza notowana wartość to 24 FPS, i to w całkiem innych okolicznościach, gdzie winny jest zapewne procesor, a nie układ graficzny.

Pomiędzy strzelaninami zazwyczaj udaje się utrzymać 30 klatek na sekundę, ale gdy akcja już się zaczyna, to w większym stopniu cierpi Xbox One. Rozczarowaniem jest fakt, że żadna z maszyn nie osiąga zakładanego celu i wysokie tempo akcji z licznymi efektami przeźroczystości jest problemem dla obu systemów, ale PlayStation 4 oferuje lepszą wydajność. Nawet jeśli na ekranie dzieje się niewiele, Xbox One może mieć kłopoty. Przejście do zalesionego obszaru i kręcenie się w kółko to spadek w okolice 20-kilku klatek na konsoli Microsoftu, podczas gdy PlayStation 4 zachowuje się lepiej.

Tego typu test stosujemy na PC do przeciążenia VRAM w karcie graficznej, więc problemy na konsolach z ujednoliconą pamięcią są dodatkowym zaskoczeniem. Otwarty świat Just Cause 3 jest bogaty i ogromny, a poziom detali przypomina maksymalne ustawienia z PC, więc winne jest zapewne doczytywanie danych na Xbox One - przepustowość pamięci lub dysk twardy.

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-12-01-analiza-wydajnosci-just-cause-3

Opublikowano

Miło, że wersje konsolowe to nie jest low/medium z PC. Kilka paczy i będzie się grało.  :kaz:

Opublikowano

Miło, że wersje konsolowe to nie jest low/medium z PC. Kilka paczy i będzie się grało.  :kaz:

Ustawienia maksymalne z pc, co raczej ciężkie nie było, bo gra wygląda co najwyżej dobrze. Ogólnie 90% multiplatform, to ustawienia wysokie na konsolach.

Opublikowano

Ale ta gra jest miodna! :O Jeśli ktoś dobrze bawił sie przy drugiej części, to trójkę niech łyka bez popity. Mega produkcja z masą dobrej zabawy. To co teraz można wyczyniać z liną i hakiem to istne szaleństwo. To jak można spinać ze sobą kilka pojazdów i wywalać ich w kosmos - również. A podludzi, którzy sugerują się jakimiś liczbami na stronach agregujących oceny niech trafi szlag.

Opublikowano

Gra jest fajna tylko niestety swiat jest pusty. O ile graficznie jest bardzo ladnie i plastycznie (ogolnie) to niestety w swiecie nie dzieje sie zupelnie nic. Miasteczka puste. Do zadnego budynku nie wejdziesz. Przejmujesz miasteczko i nic z tego nie wynika poza zmiana koloru na mapce. Generalnie stary dobry just cause, rozpier ducha jest pierwsza liga ale szkoda, ze nie zmienili swiata bo generalnie to znowu nie ma w nim co za bardzo robic. Nie spodziewalem sie ameryki wiec i tak dobrze sie bawie ale gra ma jednak potencjal aby developerzy wycisneli z niej znacznie wiecej niz tylko zmienianie kolorow na mapie.

Opublikowano

Ale ta gra jest miodna! :o Jeśli ktoś dobrze bawił sie przy drugiej części, to trójkę niech łyka bez popity. Mega produkcja z masą dobrej zabawy. To co teraz można wyczyniać z liną i hakiem to istne szaleństwo. To jak można spinać ze sobą kilka pojazdów i wywalać ich w kosmos - również. A podludzi, którzy sugerują się jakimiś liczbami na stronach agregujących oceny niech trafi szlag.

Sorry Emtebe ale Ty piszesz tak o każdej grze :)

Opublikowano

Oczywiście, że tak. Każdy kto grał w poprzednią część, wie ile miodu jest w tej serii.

A sugerowanie się ocenami z agregatorów - to był i będzie dla mnie śmiech.
Bo gdybym ja się tak sugerował, to bym w masę świetnych tytułów nie zagrał.

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

Ja nie kupiłem tej gry nie z powodu ocen a z powodu nie trzymania klatek i podobno (pipi)owego czasu loadingów. Nie będę płacić za bete.

Ponawiam pytanie jak to działa technicznie?

Opublikowano

Blantman przecież miałeś strone wcześniej kwestie techniczna z PS4 i Xboxa :/

i analize z DF czy Eurogamera

Opublikowano

Ja dostałem szału i wymieniam. Chellenge w grze wymagają masterowania i powtarzania. Gdy po restarcie wgrywa sie on minute to sie nie da. po kilku próbach odpuszczam. :(

Opublikowano

Mam chwilowy przesyt sandboksów, ale w 2016 jak ochłone i cena spadnie- obowiązkowy zakup

Opublikowano

Oczywiście, że tak. Każdy kto grał w poprzednią część, wie ile miodu jest w tej serii.

A sugerowanie się ocenami z agregatorów - to był i będzie dla mnie śmiech.

Bo gdybym ja się tak sugerował, to bym w masę świetnych tytułów nie zagrał.

Miod na pol godziny/godzine. Tyle oferuje ta seria. Potem zaczyna sie nuda bo ilez mozna odbijac wiosek/niszczyc elementy otoczenia/zbierac znajdzki.

O watku glownym nawet szkoda wspominac bo jest cienki jak dupa weza. Takze jc to wydmuszka i tyle.

Opublikowano

Blantman przecież miałeś strone wcześniej kwestie techniczna z PS4 i Xboxa :/

i analize z DF czy Eurogamera

No ale emtebe mówi że gra za(pipi)ista i recki kłamią to może nowy patch wyszedł :)

Opublikowano

Beka z tej gry. Miałem 45 minut na szarpanie (oglądałem lets playa z pierwszych 60 minut na YT i liczyłem, że dojdę choćby do 3 misji w tym czasie), a tu 

INSTALACJA

i jakaś pusta wysepka po której można było sobie polatać. 

Cholerny 2015. PS3 i JC2 to było to. 

Opublikowano

Potwierdzają sie moje obawy co do gry,ign ocenił 5.9 a wersje pc na 8.0 , wersja na ps4 i Xone ledwo grywalna. Tak mię korciło żeby kupić grę na premierę. Zobaczymy czy łatki coś poprawią. Wersja PC ma tez problemy z wydajnościa, ale to konsolom obrywa się za masakryczne loadingi.

Opublikowano

Mały tips. Przydługie loadingi na PS4 spowodowane są m.in. podłączeniem z przeciążonymi serwerami Square Enix. Przy offline mode wczytywanie trwa ok 60 sekund, podczas gdy przy online ponad 200. Mods will fix this.

Opublikowano

Czy po ustawieniu francuskiego jezyka w dashu PS4 gra uruchamia sie po francusku? Chodzi mi o JC3 z polskiej dystrybucji...