Pharaun 13 Opublikowano 16 listopada 2014 Opublikowano 16 listopada 2014 Cześć wszystkim! Mam problem: Mieszkam obecnie w Wielkiej Brytanii, a moje zapytanie dotyczy wersji językowych gier na PS4. Otóż kupując wersję pudełkową bądź cyfrową gry, nie mam pojęcia jaka to będzie wersja językowa (poza tym, że na pewno będzie tam j. angielski). Zależy mi, żeby kupić grę w języku polskim. I tak, np. praktycznie wszystkie gry, które kupiłem cyfrowo, są po polsku. Natomiast część moich gier pudełkowych jest po polsku, a część po angielsku (mimo, że oczywiście posiadają też wersję polską). Kupowałem je w ciemno, nie ma dla mnie ogromnego znaczenia wersja językowa, natomiast teraz, w piątek, wychodzi Dragon Age Inkwizycja i przy tego rozmiaru erpegu chcę mieć polską wersję. Prawie na pewno wersja cyfrowa będzie spolszczona, ale kosztuje 60 funtów, czyli 20 funtów więcej od pudełkowej (jakieś 100zł). No dobra, rozpisałem się, teraz proszę o pomoc: czy ktoś wie, jak sprawdzić wersję językową gry kupionej cyfrowo/w pudełku? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj
Plaut 0 Opublikowano 21 listopada 2014 Opublikowano 21 listopada 2014 Kiedyś tę informację można było znaleźć na stronie playstation store. W nowszych grach już jej nie podają. Na innym forum (nie wiem, czy można tutaj linkować), znalazłem tworzony arkusz exela z tymi danymi, ale rozwija się dość powoli, Co to Dragon Age 3, w niemieckim amazonie jest taka informacja: Sprache: Deutsch, Französisch, Englisch Anleitung: Deutsch, Spanisch, Französisch, Italienisch, Polnisch, Russisch, Englisch. Jest to jedyna w miarę pewna informacja, którą udało mi się znaleźć. Cytuj
basti6969 22 Opublikowano 28 listopada 2014 Opublikowano 28 listopada 2014 kolego dobry temat, ja też mam z tym problem po producenci nie zamieszczają na pudełkach w jakich wersjach językowych jest gra, a było by to napewno dla nas pomocne. Jak ktoś ma sprawdzone źródło, gdzie by szło sprawdzić w jakim języku jest dana gra to był było gi więc HELP Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 28 listopada 2014 Opublikowano 28 listopada 2014 Może sprawdzajcie na... stronach torrentowych, spis plików, czy nie ma tam folderów POL/PL. Chociaż to nie do końca dobre rozwiązanie, bo często piraci usuwają j. polski. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi