Opublikowano 14 grudnia 201410 l Autor naciskasz srodkowy touch pad na padzie w dowolnym momencie podczas wyscigu i wchodzisz w photo mode, opcje jakie masz to kopiuj wklej tych z gran turismo - czyli narzucamy jakies filtry, kadrowanie, winiete, bawic sie mozemy focusem, glebia, tonacja kolorow itp, na koniec nastepuje chwilowa obrobka graficzna, w ktorej narzuca sie na fote lepszy antyalliasing niz w rzeczywistosci i gotowe, chowamy hud i cykamy przez share
Opublikowano 14 grudnia 201410 l W dniu 14.12.2014 o 19:14, Ficuś napisał(a): chowamy hud i cykamy przez share No i to jest niestety strasznie słabe, share cholernie kompresuje te foty i w rzeczywistości mają one sporo gorszą jakość. Powinni to rozwiązać tak jak w Horizon 2.
Opublikowano 14 grudnia 201410 l W dniu 14.12.2014 o 19:14, Ficuś napisał(a): naciskasz srodkowy touch pad na padzie w dowolnym momencie podczas wyscigu i wchodzisz w photo mode, opcje jakie masz to kopiuj wklej tych z gran turismo - czyli narzucamy jakies filtry, kadrowanie, winiete, bawic sie mozemy focusem, glebia, tonacja kolorow itp, na koniec nastepuje chwilowa obrobka graficzna, w ktorej narzuca sie na fote lepszy antyalliasing niz w rzeczywistosci i gotowe, chowamy hud i cykamy przez share Czyli kopalnia bullshotow
Opublikowano 14 grudnia 201410 l Autor jakich bullshotow? przeciez to sa modele, efekty i otoczenie ingame - nic nie podbija, jedynie antyaliasing sie zwieksza, to nie jest sytuacja z GT gdzie modele w photo mode mialy o wiele wiele wieksze detale i otoczenie tez bylo specjalnie spreparowane do malej lokacji zreszta sporo fot w tym temacie jest nawet bez filtrow bo to widac bo z fitrow masz dosepny - ziarnisty,czarnobialy, dramatyczna tonacje, wybielanie i jakis dziwny czerwony, glownie na fotach bawi sie tym samym co w fotach w horizon2 - daje sie focus na jakies auto i zmniejsza iso do dla tla
Opublikowano 14 grudnia 201410 l Nie do końca tak, jeśli przysłona jest ustawiona na f/32 i migawka na 1/8000 to zdjęcie wychodzi takie jakie widzimy podczas gry, dopiero w momencie gdy wartość przysłony czy migawki zostanie zmieniona to gra symulując aparat rozmazuje troche zdjęcia.
Opublikowano 17 grudnia 201410 l Autor kilka moich fotek, szkoda ze share tak paskudnie kompresuje i nie oddaje nawet w polowie tego jak to wyglada a tutaj fotki z samego wyscigu bez uruchamiania photo mode, ja gram sobie czesto bez hudu
Opublikowano 17 grudnia 201410 l ładnie Ci wyszły Ficuś, długo z nimi siedziałeś? no właśnie ten share robi mały bitrate i zdjęcia gubią detale
Opublikowano 17 grudnia 201410 l Autor jak sie trail event lub wyzwanie z super pogoda to staralem sie wlaczyc w tryb w jakims mega miejscu i potem szukalem fajnego ujecia i cyk - nie siedzialem nad nimi dlugo mam jeszcze kilkanascie innych fotek ale jak sam piszesz - bitrate tragicznie ucina detale - te krople czy detale karoserii to niebo a ziemia w porownnaiu do tego co faktycznie widac na ekranie gdy robi sie to zdjecie
Opublikowano 23 grudnia 201410 l więcej http://www.dualshockers.com/2014/12/22/driveclub-ps4-screenshots-selected-by-evolution-show-the-best-graphics-of-this-generation/
Opublikowano 24 grudnia 201410 l Ja pierdziele jak to wygląda!!! Sam mam sporo fotek więc później zarzucę ale z podziwu ciężko wyjść jakie jest przywiązanie do detali. Największy zoom na lampy auta i widzimy max detali, praktycznie zerowy aliasing
Opublikowano 6 stycznia 201510 l Pierwsze moje fotki w Driveclubie, podoba mi sie to Edytowane 6 stycznia 201510 l przez Redmitsu
Opublikowano 6 stycznia 201510 l Autor to teraz kolejne moje tutaj ciekawostka - slupek odbija ie od metalowych obreczy kol tutaj blysk pioruna rozswietla kaluze na drodze, ktora z kolei rzuca swiatlo na tylne kola samochodu i bok auta co widac po podswietleniu kropel deszczu