Skocz do zawartości

Tv sony kdl50w805b najlepsze ustawienia pod gry

bery53

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wsZystkich

Ostatnimi czasy zostalem posiadaczem tegoz telewizora :) zdecydowalem sie na niego po przeczytaniu artykulu odnosnie tv do gier w psx extreme:)

Nie znam sie za bardzo na kalibracji tv wiec moze tutaj znajda sie posiadacze tego modelu ktorzy przedstawia swoje ustawienia tv pod gry , na defaultowym ustawieniu tv jest dobrze ale moze byc jeszcze lepiej :)

Szukalem na roznych forach takich tematow ale znalazlem tylko jeden z ustawieniem wojtasa wedlug mnie jest beznadziejne kolory przejaskrawione plus to ze ustawienia ma robione w trybie standard a nie w trybie gry co juz w ogole mija sie z celem , bo jest wrazenie dropow animacji .

Jezeli ktos chce pomoc bede wdzieczny

Jak co moj nr gg 2813806

Pozdrawiam

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ale powinieneś sam sobie ustawić telewizor pod swoje oko. To że ktoś tam da podświetli matryce bardziej nie znaczy że tobie taka jasność będzie odpowiadać. Kalibracje nie są uniwersalne, więc nie pasują do każdego telewizora. 

Opublikowano

No wlasnie chodzi o to ze ustawienia wojtasa zupelnie mi nie odpowiadaja:/ kolory nienaturalne przejaskrawione pomijajac juz ze jego set ustawiony jest w trybie standard a nie gra to juz w ogole nie dla mnie. Liczylem na to ze ktos ma jakies inne ustawienia , caly watek ktory mi wyslales fanek to przeczytalem :/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A ja mam pytanie, czy matryca przy 42 calach jest identyczna jak przy 50? Pytam ponieważ jestem bliski podjęcia decyzji zakupu właśnie tego modelu ale 50 może być u mnie za duża.

Opublikowano

nie ma co sie martwić, że będzie za duży, ja brałem 50" w805b, bo tv tylko pod konsole i szkoda było pół roku temu prawie5k na to wydawać, ale teraz żałuje że nie wziąłem 55"

z czasem tv sam wizualnie sie zmniejsza jak już sie przyzwyczaimy do niego

Opublikowano

No wlasnie chodzi o to ze ustawienia wojtasa zupelnie mi nie odpowiadaja:/ kolory nienaturalne przejaskrawione pomijajac juz ze jego set ustawiony jest w trybie standard a nie gra to juz w ogole nie dla mnie. Liczylem na to ze ktos ma jakies inne ustawienia , caly watek ktory mi wyslales fanek to przeczytalem :/

w trybie standard mozesz ustawić wszystko tak samo jak w trybie gra.. W tym trybie masz dostęp do wszystkich opcji w tv.
Opublikowano

Tak tylko dziwnym trafem jest wrazenie zwalniania animacji , jak na starym kompie . Nie wiem jak mozna tego nie widziec i jak mozna grac przy takim przejaskrawionym ekranie ?! Tak jak mowia sa gusta i gusciki...

• 2 tygodnie później...