Opublikowano 29 listopada 201410 l Cześć, Mam taki dość dziwny problem. Kiedy niezalogowany wchodzę na stronę: https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/en-us/games/dino-crisis-2-(ps3-psp-ps-vita)/cid=UP9000-NPUJ01279_00-0000000000000001 wszystko działa. Jeśli jednak zaloguje się na konto, to próba przejścia pod powyższy link kończy się błędem 404 - Strona nie znaleziona. Czyżby mój ukochany Dino Crisis miał jakieś blokady regionalne (na karcie produktu nie ma o tym ani słowa)? Co ciekawe z Residentami tego problemu nie ma. Mogę je kupić bez problemu. Ktoś wie jak obejść ten problem? //Edit Zrobiłem mały Research i wygląda na to, że jedyna opcja to założenie dla Vity osobnego konta z regionem USA (i lipnym adresem) a następnie doładowanie go za pomocą zdrapki (polska karta kredytowa nie zadziała) np. http://www.pcgamesupply.com/buy/sony-playstation-network-20/ . Niestety tym samym odcinamy się od dystrybucji cyfrowej gier na rynek EU - chyba, że po prostu konta USA używamy tyko do zakupów a potem przełączamy się na oryginalne UE. Niem wiem tylko czy taka opcja jest możliwa bez większych kombinacji na Vicie. Edytowane 29 listopada 201410 l przez Poszukiwacz.01
Opublikowano 29 listopada 201410 l Ameryki nie odkryles, Europa jest dymana juz od wielu wielu lat, nawet jesli chodzi o gry retro PS One z ps store. Xenogears, Arc the lad itp sa na usa store i mozna sobie pykac na vicie bez stresu, ale europejczyk musi sie nagimnastykowac albo grac na PS3.
Opublikowano 29 listopada 201410 l Kolejny debilizm Sony. Odcięcie klientów od jednych z najlepszych gier z PsXa. Kur.a, ile się człowiek musi nakombinować, aby zagrać w takiego Chrono Crossa czy Parasite EvE na przenośkach Słony. Problem mają wydać te gry w Europie i kase zarobić - DEBILIZM. Edytowane 29 listopada 201410 l przez kazuyoshi
Opublikowano 29 listopada 201410 l Autor Doczytałem właśnie, że konto PSN jest przywiązane do karty pamięci. Można mieć ich wiele różnych z różnymi kontami oraz regionami. Zrobię sobie więc osobną niedużą memorkę na klasyki made in USA. Rozwiązanie nie idealne (wymaga resetowania konsoli, przywracania ustawień etc) ale na bezrybiu i rak ryba. Edytowane 29 listopada 201410 l przez Poszukiwacz.01
Opublikowano 29 listopada 201410 l Kolejny debilizm Sony. Odcięcie klientów od jednych z najlepszych gier z PsXa. Kur.a, ile się człowiek musi nakombinować, aby zagrać w takiego Chrono Crossa czy Parasite EvE na przenośkach Słony. Problem mają wydać te gry w Europie i kase zarobić - DEBILIZM. Jesteś w błędzie. Sony bardzo by chciało puścić te gry także w Europie i chwytać dodatkowe euro/funty, ale jest to bardzo trudne w powodów licencyjnych - ktoś mądry wyliczył, że nie opłaci się pchać z tymi tytułami za wszelką cenę na Stary Kontynent i temat zamknięty. Jeśli ktoś myśli, że to taka prosta sprawa wziąć sobie grę z PSX-a i wrzucić do cyfrowego sklepiku, gdzie tylko mu się podoba, to bardziej nie mógł się pomylić. Kiedyś w PE Roger napisał taki artykuł, zbiegł on się bodajże z premierą trylogii Tomb Raider w HD - można tam znaleźć cytaty wielu osób, które tłumaczą, na jakie przeszkody można natrafić, chcąc wznowić starą grę.
Opublikowano 29 listopada 201410 l Dokładnie, jedyny błąd Sony to zablokowanie możliwości kupowania w USS naszymi kartami. Na początku przecież każdy miał co najmniej dwa konta w tym jedno na US i kupowało się to co nie wychodziło u nas.
Opublikowano 29 listopada 201410 l Jak by Sony bardzo chciało, to już bym grał w takiego Chrono Crossa na swojej Europejskiej Vicie. Prawda jest jednak taka, że w tyłku mają nas Europejczyków i na stół rzucają nam tylko ochłapy, jak dla hien. A kto pamięta akcje z serią Crasha Bandicota na Europejskim PSN, ten wie o czym mówię. ps; nie po to są ogromną korporacją, aby spocząć na laurach. Mają ludzi, to niech załatwiają licencje i dogadują się choćby z takim SE. Edytowane 29 listopada 201410 l przez kazuyoshi
Opublikowano 29 listopada 201410 l Chodziło o to, że brak było całej serii. Była dostępna bodajże jedynka i trójka. Jednak gdy zrobili jakąś tam promocje na całą serie crasha i gracze zaczeli narzekać o co (pipi) biega gdzie druga cześć, to dwójka od razu się znalazła, a wcześniej mieli wyjehane. Tak wiec jak chcą, to mogą, a jak mają wyjehbane, to nie mogą teoretycznie - wygodna taktyka imo. Edytowane 29 listopada 201410 l przez kazuyoshi
Opublikowano 30 listopada 201410 l Autor Naszła mnie jeszcze taką myśl. Mając PS3 można pobrać grę na Vitę i potem po podłączeniu konsolki przerzucić ją na nią. Nigdzie nie mogą znaleźć jednak informacji jakimi obostrzeniami jest to obwarowane. Czy zadziała opcja: 1. Zalogowanie się na PS3 na konto USA 2. Zakup pozycji na Vitę 3. Podłączenie Vity (z aktywnym na niej kontem EU) pod PS3 4. Załadowanie gry na Vitę 5. Profit! ? Niestety nie mam pod ręka PS3 żeby sprawdzić to organoleptycznie. Edytowane 30 listopada 201410 l przez Poszukiwacz.01
Opublikowano 30 listopada 201410 l Velius już napisał NIE, ja tylko rozwinę. Pliki po takiej akcji mają niestety niezgodność kont - wiem, bo próbowałem
Opublikowano 30 listopada 201410 l Autor Jak pech to pech. Trudno. Znalazłem sobie już ładny domek w miłej dzielnicy Miami. Przeprowadzka na Florydę mnie jednak nie minie jak widać.