Skocz do zawartości

Street Fighter V

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Jaki hejt? To jest ZNUDZENIE widzeniem w kółko tych samych postaci w kolejnych odsłonach serii a nie żaden hejt!

edit: Oczywiscie w rezultacie na bank skończy się tak jak w USF4 czyli wróci 2/3 ekipy z całej serii ;)

edit2: Trochę to dziwne, że dali tą postać. Nie była popularna (czyt. dobra) na turniejach. Taki bardziej gimmick fighter, którego w sieci ludzie używają na słabszych graczy nie potrafiących się bronić przed jego atakami.

@Ukyo - tak jak napisałem. Design jest ok. Żałuję tylko, że zamiast pokazać nowych, dają to samo co w poprzedniej częsci gry...

Edytowane przez ornit
Opublikowano

sam wklejalem - na 16 postaci na premiere tylko 4 nowych - pokazali tego nowo zelandczyka wiec jeszcze trojka zostala

ogolnie w bijatykach zawsze bedzie spor czy dawac nowych czy starych oraz o sam roster- w mkx na 24 postaci masz 8 nowych twarzy to byl hejt, ze wywalili starych, znowu znajac zycie jakby nowych bylo paru to bylo narzekanie, ze kazdy mortal to jedni i ci sami

Opublikowano

Vega esencją każdego Streeta. Postać dla wybranych.
Oby nie był za mocny, bo nie chciałbym aby jakiś frameowy świrus ze światowej czołówki plugawił dobre imię tego za(pipi)istego psychola grajac nim.

• Plusik 1
Opublikowano

Ta postać była zawsze na tyle specyficzna w kwestii gameplayu, iż w prawie w każdym streecie była albo s-tierem (2T) albo shitem (SfEX2). Capcom prawie zawsze miał problem ze zbalansowaniem Vegi. Likwidacja chargu może zrobić z niego mega kozaka.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ale tym razem pójdą o krok dalej bo będzie się płaciło za DLC, w którym to postacie będzie się odblokowywało za darmo :sorcerer:

trochę UK

Obejrzałem tych Brytyjczyków. 2015 rok i dziwi mnie, że jeszcze ktos wymawia Ryu jako "Raju".

Edytowane przez ornit
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Dzieki za info!

Rozegrałem dwie walki, przesiedziałem sporą ilosć czasu w treningu w oczekiwaniu na te walki. Z Kanadą było ok, z USA - c(pipi). Grałem Nashem. Już widzę swoją postać :D Stworzyli go na nowo, gra się nim zupełnie inaczej niż starym Nashem z Alphy. Przede wszystkim - Nie ma chargy! Nie da się też cancelować jego ataków idących na low. Poza tym jego specjale mają takie lagi, że nie da się ich używać jako anti-airów. Chyba tylko qcb+HK ale to am takie opóźnienie...Na szczęscie na skaczących jest s.MK/s.HK.

Jedyne bnb jakie obczaiłem to c.lk, s.lp>s.MP x qcb+LK/MK i ewentualnie supercancelujemy w tego czaderskiego supera, którym Nash wbija się od tylca ;) V-attack spoko. Chyba lepsza wersja teleportująca nas nad przeciwnika. Nie wiem tylko co dokładnie robi MP+MK. Chyba kradnie tym energię...

Ogólnie gra awsome i sprawiła na mnie ogromne wrażenie. Trochę tu czuć SF4 i SF3. Nie mogę się doczekać premiery.

Czy Bisonem nie da się cancelować c.lk i c.mk w specjale? Nic mi nim nie wychodziło.

edit: Info dla zainteresowanych dostępne są tylko 4 postacie - Ryu, Chun, Nash i Bison.

edit 2: siedziałem łącznie 3,5h i spotkałem tylko dwóch przeciwników...

Edytowane przez ornit
Opublikowano

Grajcie póki można. Ja dzis od 8:40 20 walk zaliczyłem. Gra się wysmienicie (chyba, że trafi się na Amerykańca z wifi)

IMG_2377.jpg

Mam nadzieję, że te tytuły przejdą do oficjalnej wersji. Będzie swag jak (pipi)!

Opublikowano

Mi wyszukuje przeciwnikow tak szybko, ze nie nadazam ogarnac nic w treningu. A kazdy jeden to amerykaniec lub kanadyjczyk z wysrubowanymi w kosmos statami.

W kazdym razie gra bardzo przyjemna.

Opublikowano

@Ukyo - dzięki, następnym razem sprawdzę.

Wydaje mi się, że już wyłączyli BETĘ. Zamiast komunikatu o odmowie połączenia z serwerem dostaję info, że BETA jest nieaktywna.

Co się jednak nagrałem to moje i utrzymuję swoje zdanie, że jesli podobnie będzie wyglądać wersja finałowa to mamy Mesjasza.