Skocz do zawartości

Street Fighter V

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

FYI masa kombosów z filmu powyżej już w tej grze nie istnieje - Capcom przy tej grze ma kretyńską polityke nerfienia wszystkiego i każdego z builda na build i póki co nie ma co się spodziewać, że na releasie nagle te nerfy cofną.

Opublikowano

Trzeba bedzie kupić DLC za $ a znajdujące się w nim postaci będą za "darmo" bo będziemy je odblokowywać za kasę zdobywaną w grze :D Mowię wam!

Każde DLC z SF połknę jak flegmę, którą po głośnym harchnięciu wypluje Capcom. Po tym jeszcze się uśmiechnę i powiem dziękuję. Niektórzy tak mają z Falloutem 4, ja z SF.

Opublikowano

Street Fighter V (PS4) w momencie premiery będzie oferował graczom 16 zawodników. Po debiucie Capcom planuje wprowadzenie kolejnych 6 postaci w pewnych odstępach czasu. Po nowej szóstce Japończycy zamierzają dodać kolejnych wojowników.

W czasie rozmowy z portalem GameSpot podczas PGW 2015 producent gry - Yoshinori Ono - oraz dyrektor marki - Matt Dahlgren - mówili o popremierowym wsparciu dla Street Fighter V (PS4). Dahlgren zdradził, że nowy zawodnik będzie pojawiać się co każde dwa miesiące. Pierwszej postaci możemy zatem spodziewać się już w kwietniu 2016 roku.

Dahlgren potwierdził także, że po pierwszej szóstce pojawi się kolejna fala nowych zawodników. Dyrektor wyznał, że Capcom ma bardzo ambitne plany związane z piątą odsłoną Ulicznego Wojownika, rozłożone na kolejne lata. Mimo wszystko o dalszym wspieraniu gry będzie świadczył komercyjny sukces.

W rozmowie padło pytanie o różnego rodzaju aktualizacje. Dahlgren odpowiedział, że po raz pierwszy w historii serii wszelkie poprawki balansujące rozgrywkę będą dostępne za darmo.

Zapytany o to czy Street Fighter V (PS4) będzie jedyną odsłoną serii w tej generacji Dahlgren wyjaśnił, że płyta (lub pliki z PS Store) będzie jedyną rzeczą jaką trzeba będzie posiadać. Zapewnił, że gracze nigdy nie zostaną zmuszeni do kupowania jakikolwiek ulepszeń. Jeśli w przyszłości pojawią się różne zestawy każdy posiadacz poprzedniego wydania będzie mógł bez problemu zdobyć nową zawartość za walutę w grze lub za prawdziwe pieniądze.

http://www.pssite.com/news/45959/capcom-zapowiada-kolejnych-zawodnikow-do-street-fighter-v.html

Opublikowano (edytowane)

Z tego samego kanału.

Gdyby ktoś szukał sticka, w ultimie można składać preordery na Hori Pro 4 Kai, premiera w 1.12, cena 569zł.

http://www.ultima.pl/ct/playstation-4/sprzet/kontrolery/real-arcade-pro-4-kai

Heh, szkoda że nie ma pewności że ten sprzęt będzie supportowany także na następnej generacji...

Może bym kupił, ale to raczej z sentymentu do automatów, bo szczerze mówiąc siły i czasu jakoś mniej na masterowanie kombosów.

Pewnie dlatego pozostanę przy padzie, zresztą co do zakupu sfV na premierę też jeszcze nie jestem przekonany, chyba starzeje się ;)

Edytowane przez raf1ki
Opublikowano

Tak pewnie też zrobię, zresztą z zakupem też poczekam z miesiąc, dwa, bo nie wiem czemu mam jakieś obawy odnośnie tego sfV. Niby jest pozornie wszystko pięknie (oprócz małej ilości zawodników na start), ale jakoś przeczuwam tutaj gruby skok na kasę.

Opublikowano

Gra będzie dobra. Po ogranych betach jestem tego pewien. Poza tym nie rozumiem co masz na mysli pisząc "skok na kasę". Capcom to nie jest instytucja charytatywna. Chcą zarobić na swojej grze a ta będzie inna od wszystkich dotychczasowych SFów.

Opublikowano

Przez skok na kasę miałem na myśli pozorną możliwość odblokowywania wszystkich zawodników itp.
Wiesz, 250pln za 16tu zawodników i możliwość odblokowania kiedyś nowych, albo zakupienia ich, to mi śmierdzi trochę przekrętem i dojeniem ludzi, bo może się okazać że tylko najwięksi hardcorowcy będą w stanie odblokować resztę contentu za free.

Ale zobaczymy, nie chcę być złym prorokiem, po prostu poczekam i zobaczę jak się będą sprawy miały;)

O gameplay się nie martwię, wiem że będzie dawał dużo funu, SF raczej nigdy nie zawodzi na tym polu.

Opublikowano

Nie podoba mi sie ta postac wizualnie, przypomina mi takiego patyczaka (owada) ale i tak jest lepsza niz twelve. Na tego SFV i tak czekam jak na zadna inna gre.

• Plusik 1