Opublikowano 31 stycznia 20169 l No ja mozne bede mial gre 12/13 to wam napisze jak gra sie F.A.N.Giem ;f Ogolnie strasznie irytujace jest to jak bardzo ta gra jest uproszczona z drugiej strony powaznie TRZEBA zainwestowac w Frame Date zeby nie dac sie zabic na bloku i karac sporo rzeczy bardzo mocno. Chun-Li i Karin najbardziej mnie poniewieraja pierwsza ma bardzo dobry pressing druga swietne footsies Birdie tez wydaje sie za silny ale moze to faktycznie przez to ze gra i postacie sa nowe i nie ma sie wyrobionych nawykow i pewnych rzeczy sie jeszcze po porostu nie widzi
Opublikowano 31 stycznia 20169 l Dobra skończyło się 21 winsow przegrałem z Mikka która nie wiedziała co to combo
Opublikowano 1 lutego 20169 l @up Znerfią szpona w full wersji. Spóźnione info ale USFIV wyleciał z tegorocznego EVO na rzecz POKKENa. Będą też dwa SMASHE. Wkońcu SFIV dostał to na co zasłużył. Jest hype.
Opublikowano 1 lutego 20169 l Raczej nie wybór, a pieniądze Capcomu żeby nie przyćmić SFV który jednak na starcie jest uboższy i oferuje mniej zawartości, a i mogłoby się okazać, że USFIV jest po prostu ciekawszy do oglądania ( a na dzień dzisiejszy niestety tak jest) Ale Pokken wygląda na spoko grę i zbalansowaną wyniki jakiegoś turnieju w japonii w nawiasie postać: 1. ささふね (Gengar)2. イカリのデス・オンシ (Machamp)3. ルイス (Gengar)4. タムタム (Gengar) Dedykowany kontroler też pro:
Opublikowano 1 lutego 20169 l @devilbot Nie wiem co by mu mieli znerfic bo już go w porównaniu z druga beta znerfili Claw HS,HS nie można już kontynuować w VSkill na bloku tylko na Hit 2HS i HK nie są najlepszymi AA Jedyny cross up to jLK Słaby pressing z pazurem Clawless Jest lepiej ale Command Throw bez zasięgu Barcelona jest ok ale trafia się nią głównie nieogarow i np Ryu może to przebić nawet cLP Jeden OH i tylko 1 cross up z jLK z beznadziejnym damage Z rzeczy uniwersalnych to sytuacyjny VTrigger Ogólnie nie jest najlepiej. W porównaniu do Chun Nasha Birdiego Ryu Necaliego czy Fanga to wręcz bardzo słabo.
Opublikowano 1 lutego 20169 l Nie grałem jeszcze ale na różnych amerykańskich forach płakali swego czasu, że pazur zbyt przesadzony m.in przez to bo nie ma chargowanych ruchów itp itd.
Opublikowano 1 lutego 20169 l Wiedziałem, że znowu polecą nerfy po pretensjach płaczek. Mistrz jak zwykle, albo za mocny, albo za słaby - taki już jego los.
Opublikowano 1 lutego 20169 l @devilbot przez swojego czasu masz na myśli przed ostatnia beta? Jeżeli tak to w okolicach drugiej bety Vega był lepszy teraz polepszyli inne postacie pogroszyli Vege zdziwię się jak Claw będzie w pierwszej ósemce. IMHO Chun Birdie Nash Ryu Karin są najlepsze F.A.N.Ga nikt nie ogral ale po tym co pokazali wydwal się zepsuty xD Bonus nie granie samemu i sugerowanie się amerykańskimi forami xD Nigga Plz
Opublikowano 1 lutego 20169 l No wygląda na to że dawno to było http://www.eventhubs.com/news/2015/oct/14/vega-can-take-half-your-life-single-wall-dive-mix-street-fighter-5/ Na szczęście Vega nadal pozostaje kozakiem w Street Fighter X Mega Man - jest chyba najtrudniejszym bossem w grze.
Opublikowano 1 lutego 20169 l Jak Vega będzie słaby tzn taki jak teraz to mam nadzieję że plota mówiącą że Balrog będzie pierwszym DLC charem się potwierdzi i będę miał kogo mainowac ( a jak nie to jeszcze gdzieś tam daleko majaczy Urien xD )
Opublikowano 1 lutego 20169 l @wet_willy A ograłeś może dyktatora da radę coś nim ugrać czy mocno odstaje? Co do sugerowania się amerykańskimi forami to niestety ale na polskich nikt nie opisuje wrażeń z gry poszczególnymi postaciami. Gry jak pisałem na razie nie mam, w sumie specjalnie dla tego SF zmodernizowałem pieca bo niewiem czy się wciągnę na tyle by kupować kombo ps4 + stick za tysiaka, a na piecu będzie działał stary stick bez problemu.
Opublikowano 1 lutego 20169 l Bisonem nie pogralem tyle ile bym chciał ale jest postacią bij albo bądź bitym. cHP świetne AA MP cMP MK cMK dalej świetne poke Knee Press dalej jest chargowanym ciosem V-Trigger jest kosmiczny a z 2/3 paskami supera morduje BnB jHP,cMP,KP,Trigger,cMP,EX KP,EX Fala,EX Head Press to jest cholernie mocne jMP,MP dalej świetne i ma kontynuacje Crossup z jMK dalej w grze 2 overheady Ogólnie świetny pressing ale zero reversala
Opublikowano 2 lutego 20169 l wiadomo czy polska wersja bedzie miała wybór napisów miedzy pol/ang (opcje lub system konsoli) ?
Opublikowano 2 lutego 20169 l Według informacji ze strony Cenegi ma być taka możliwość: Tytuł w polskiej (napisy) i angielskiej wersji językowej do wyboru trafi http://www.cenega.pl/news/street-fighter-v-w-polskiej-wersji-jezykowej-w-planie-wydawniczym-firmy-cenega/7989
Opublikowano 2 lutego 20169 l Wczoraj zainstalowałem tę betę offline czyli w sumie tryb practice ze wszystkimi postaciami. Grafika jest beznadziejna wszystko ustawione na maksa, a tła to jakaś porażka. Tła i postacie są z różnych gier. USAFIV wygląda ciut lepiej na kompie. Pewnie zjechali te tła żeby PS4 się nie przegrzały. Do tego polska wersja jest jakaś dziwna - google translate zrobiłby to lepiej. Strasznie mało postaci szkoda, że Capcom wyciął aż 6. Na bank kolejna wersja to bedzie jakiś A-ISM. Gra się w to jak w kolejnego street fightera i tyle mi styka.
Opublikowano 2 lutego 20169 l Masz namiary na tę betę offline? To jakaś nieoficjalna? Edytowane 2 lutego 20169 l przez ragus
Opublikowano 3 lutego 20169 l zadam pytanie - może i głupie ale zadam - czy w SF5 będą ultra combosy? jak rozumiem w bedzie były tylko super combo? czy coś wiadomo konkretnie? robią tajemnice czy poprostu nie bedzie ultra?
Opublikowano 3 lutego 20169 l Będą tylko super comba wyglądające jak ultra combosy. Pasek naładowanego super comba będzie dzielony z EXami.
Opublikowano 3 lutego 20169 l Całe szczęście ze nie ma ultra combosów i ułatwiaczy dla przegrywajacych runde, nic mnie tak nie wku*wia jak nadzianie sie na takie pomagajki drugiej szansy przy ofensywnej grze. NIe po to pracuje sie cała runde zeby pozniej łyknac ultrasa na wakeupie, supera trzeba samemu naładowac a nie dostawać wpie*dol i liczyć na farta