wet_willy 2 163 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 No ładnie tylko pamiętaj że klepanie w practice to jedno a przełożenie tego na walkę to drugie. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 (edytowane) @Kazub Naskok hp dol hp hadoken vtrigger mk hk hard shorjuken (1 hit) critical artsTakie cos kenem uknulem duzy wpyerdol dobre nie ?" Dobre ale warto tez obczaic sobie kombinacje jaka bedziemy karac nietrafione lub zablokowane np shoryukeny. Np u kena mozna zaczac od stojacego firce puncha cancelowanego vskillem czyli biegiem. Ogolnie w wielu jego kombosach mozna uzyc biegu do scancellowania. No i na poczatku po premierze warto skupic sie w grze online wlasnie na blokowaniu i karaniu takich np shoryuken happy kenow bo pewnie tak jak zawsze bedzie ich masa. Edytowane 14 lutego 2016 przez devilbot Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 Chciałbym dołączyć do społeczności SFV Poland, ale, nie wiem jak to zrobić, tzn...nie ma opcji szukaj w zakładce Społeczności na PS4 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 Wysle ci pozniej zaproszenie jak bede w domu. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 (edytowane) Mogliby chociaż czegoś takiego nie odpie_dalać w Capcomie: Edytowane 14 lutego 2016 przez devilbot Cytuj
Di 839 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 Sticki do PS3 nie wymagają DS4 podłączonego do konsoli kablem, prawda? Akurat nie mam w ten weekend przy sobie SFV, żeby sprawdzić. Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 Mogliby chociaż czegoś takiego nie odpie_dalać w Capcomie: w sensie że lewitujący Ryu? Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 (edytowane) Że fizyka i silnik niedopracowane. To się nazywa clipping chyba. Aż sam wlazłem w bete na PC żeby sprawdzić i coś jest nie tak z tym clippingiem hehe: Edytowane 14 lutego 2016 przez devilbot Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 Willy i inni co mają SFV na premierę pewnie i tak mają wyje.bane na to, ale kuwa, są pewne granice przyzwoitości, zwłaszcza że chodzi tu o bijatykę Ja na razie swej decyzji nie zmieniam i kupię dopiero przy kolejnej wersji z dopiskiem ultra/super/hiper/duper.Ci co mają już grę mogliby wrzucać jakieś filmiki 1 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 columbo ale o co ci wlasciwie chodzi? Calkowicie zgadzam sie z tym ze gra nie jest kompletna i ma pewne problemy ( z tego co przegralem dotychczas framerate nie jest jednym z nich ). Co nie zmienia faktu ze: - Gra sie swietnie - Online dziala bardzo dobrze - Postacie sa bardzo fajne - Versus i Training dzialaja jak maja dzialax Czego mi wiecej potrzeba w bijatyce? Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 (edytowane) no o to, że Capcom puszcza na rynek kosztującego 250 ziko kloca, który nie dość że wykastrowany, to jeszcze z technicznymi błędami (co do błędów, to swój osąd opieram np. na powyższej focie - jeśli w fullu tego nie ma, netcode nie zawodzi itp. to jak najbardziej wporzo i zwracam honor). Wiem, że ty i Ornit napier.dalacie w bitki jak dziki, ale w dzisiejszych czasach jesteście wyjątkami, a z takim podejściem do tematu Capcom jeszcze bardziej przyczynia się do tego, że ten za(pipi)isty gatunek coraz bardziej traci popularność wśród nowych, potencjalnych grup odbiorców.Nie zmienia to faktu, że trzymam kciuki za SFV bo sam bym w niego z przyjemnością ponapiep.rzał. Dla mnie w chwili obecnej nie jest to jednak gra warta swojej ceny. Tyle. Edytowane 14 lutego 2016 przez columbo 2 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 (edytowane) @Kazub Naskok hp dol hp hadoken vtrigger mk hk hard shorjuken (1 hit) critical artsTakie cos kenem uknulem duzy wpyerdol dobre nie ?" Dobre ale warto tez obczaic sobie kombinacje jaka bedziemy karac nietrafione lub zablokowane np shoryukeny. Np u kena mozna zaczac od stojacego firce puncha cancelowanego vskillem czyli biegiem. Ogolnie w wielu jego kombosach mozna uzyc biegu do scancellowania. No i na poczatku po premierze warto skupic sie w grze online wlasnie na blokowaniu i karaniu takich np shoryuken happy kenow bo pewnie tak jak zawsze bedzie ich masa. Mam juz obczajone zestawy na rozne okazje......na practice. W walce nawet z compem wszystko mi sie yebie chyba tylko t+mp hp tatsu robie na 100%. Tym kenem trzeba sie nawciskac i nacancelowac, żeby zrobić dmg. No ale to najfajniejsza postac w tej grze i jedna z nielicznych nie bedaca pokemonem. Nawet po sweepie moge biec. ciekawe Na razie gra potrafi wywalic z online, co oczywiscie wywala tez z trybow singlowych i blokuje zdobywanie hajsu i expa. Rili ? Edytowane 14 lutego 2016 przez Kazub Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 no o to, że Capcom puszcza na rynek kosztującego 250 ziko kloca, który nie dość że wykastrowany, to jeszcze z technicznymi błędami (co do błędów, to swój osąd opieram np. na powyższej focie - jeśli w fullu tego nie ma, netcode nie zawodzi itp. to jak najbardziej wporzo i zwracam honor). Wiem, że ty i Ornit napier.dalacie w bitki jak dziki, ale w dzisiejszych czasach jesteście wyjątkami, a z takim podejściem do tematu Capcom jeszcze bardziej przyczynia się do tego, że ten za(pipi)isty gatunek coraz bardziej traci popularność wśród nowych, potencjalnych grup odbiorców. Nie zmienia to faktu, że trzymam kciuki za SFV bo sam bym w niego z przyjemnością ponapiep.rzał. Dla mnie w chwili obecnej nie jest to jednak gra warta swojej ceny. Tyle. E tam. Gra na Pc kosztuje 135zł. Konsole to wiadomo dla bogatych są. Zresztą pewnie będzie wspierana kilka lat więc dla wielu to dobra inwestycja. Niestety raczej nie pojawią się nowi gracze. Ja zajarałem sie SF jak na dreamcascie grałem w SFAlpha 3 był tam tryb chyba World Tour gdzie expiło się postać, a nawet mogłem zabrać mojego sagata do szkoły na tej karcie pamięci z wyświetlaczem (VMU). Dzisiaj przy SFV chyba bym sie nie zajarał trybem Treining. Czego mi wiecej potrzeba w bijatyce? Skilla? Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 No co do tego przenikania takstur to sie zgodze jest to strasznie niedo(pipi)ane i mam nadzieje ze zostanie szybko naprawione. Cytuj
ornit 2 960 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 @Kazub Naskok hp dol hp hadoken vtrigger mk hk hard shorjuken (1 hit) critical artsTakie cos kenem uknulem duzy wpyerdol dobre nie ?" Dobre ale warto tez obczaic sobie kombinacje jaka bedziemy karac nietrafione lub zablokowane np shoryukeny. Np u kena mozna zaczac od stojacego firce puncha cancelowanego vskillem czyli biegiem. Ogolnie w wielu jego kombosach mozna uzyc biegu do scancellowania. No i na poczatku po premierze warto skupic sie w grze online wlasnie na blokowaniu i karaniu takich np shoryuken happy kenow bo pewnie tak jak zawsze bedzie ich masa. Mam juz obczajone zestawy na rozne okazje......na practice. W walce nawet z compem wszystko mi sie yebie chyba tylko t+mp hp tatsu robie na 100%. Tym kenem trzeba sie nawciskac i nacancelowac, żeby zrobić dmg. No ale to najfajniejsza postac w tej grze i jedna z nielicznych nie bedaca pokemonem. Nawet po sweepie moge biec. ciekawe Na razie gra potrafi wywalic z online, co oczywiscie wywala tez z trybow singlowych i blokuje zdobywanie hajsu i expa. Rili ? Resetują servery. W dniu premiery wszystko powinno się ustabilizować Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 Trawa chyba jakiś spory francuski tureniej w SFV. Ci co nie mają gry mogą sobie umilić czas i oglądnąć. http://www.twitch.tv/gaminglive_tv1 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 Przy ostatnim resetowaniu serwerow zresetowali przy okazji fight money i range. Od nowa..... Cytuj
Gość ragus Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 Rage quity nie są liczone jako przegrana xD. To ja poczekam na pacza. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 Rage quity nie są liczone jako przegrana xD Jestem przekonany ze w swietle tych informacji nikt nie bedzie naduzywal tej opcji. xDDDDD Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 Najgorsze, że zwycięstwa też nie zalicza. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 14 lutego 2016 Opublikowano 14 lutego 2016 Rage quity zawsze były w SFIV. Tu będzie ich znacznie więcej bo w grę wchodzą fight money. Nie mogę się doczekać. Cytuj
ornit 2 960 Opublikowano 15 lutego 2016 Opublikowano 15 lutego 2016 Przecież nie traci się kasy. Niemniej fail z tymi RQ nieliczonymi jako przegrane. Cytuj
GoltaR 42 Opublikowano 15 lutego 2016 Opublikowano 15 lutego 2016 Po przegranej walce jednak chyba traci się kasę, oglądałem wczoraj streamy z ps4, gość w(pipi)ł i zabrało mu 30 punktów, chyba ze to nie była kasa ale żadnej innej wartości poza lvl i miejscem w rankingu nie było. Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 15 lutego 2016 Opublikowano 15 lutego 2016 Na playstation gear pojawiły się ciuchy związane z SF. tu całość - http://gear.playstation.com/pl-pl/brand/Street-Fighter/ 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi