Skocz do zawartości

Street Fighter V

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość ragus
Opublikowano

Ale jaja! Czyżby topowi japońscy gracze przesiedli się na komputery :D ?!

no na ten moment jest to jedyna wersja trzymająca stałe 60fps, także nie widzę w tym niczego dziwnego

Opublikowano

Ps. Jeszcze co do sticków, czytałem że często zdarza się że nawet nowy stick trzeba rozebrać, przeczyścić, bo mikrostyki mogą być zabrudzone, nienasmarowane odpowiednio i stick potrafi "piszczeć";) Ciekawe jak będzie z Twoim egzemplarzem;)

Co do tych Hrapów to Kowal na forum emudreams zaleca jednak smarowanie więcej w cytacie:

nowe HRAPy sa potwornie niedygodne obudowa jest zbyta wąska (w pionie) i nie ma miejsca na dłoń która wisi nasadą poza obudowę

części Hori zasysają przyciski są zdecydowanie gorsze od semitsu a co dopiero od sanwy

Hayabusa w zasadzie jest nie ma żadnych atutów a ta reklamowa większa szybkość to bardziej inny polot niż realna korzyść ma popupa mniejszego niż LS32 ale ma nadal a prędkością i dynamiką może mu buty czyścić

trzeba kontrolować stan smaru, utrata silikonu łożysko zabije go w parę tygodni, np przy braku smaru JLF bedzie działał do dupy a semitsu co najwyżej straca komfort ale żaden z nich sie nie z(pipi)ie

te części powinny wypełnić lukę miedzy budżetowym Fighting Stickiem a HRAP SA czy SE czyli cena na poziomie 80-100$ 

a oni wykreowali to na HighEnd co ma zastąpić Sanwe której nie chcą płacić za części i licencję facepalm.gif 

natomiast jak sam zauważyłeś nie ma wyboru bo nie ma nic sensownego na PS4 a tym bardziej w PL wiec w sumie jesteś skazany na tego HRAPA

Gość ragus
Opublikowano

Macie czasami tak, że przed walką nie wyświetla PL, poziomu, flagi? Zauważyłem, że wtedy również sam loading jest dłuższy.

Opublikowano

wiem że jestem noobem w sf5 ale jednak kiedyś sporo grałem w stare edycje, głównie SFA3 na psx i chciałem coś powiedzieć - brakuje mi kilku postaci

chyba każdy przyzna że sf5 ma mało postaci - nawet jak ktoś powie "na pro lvlu mało to dobrze" - może i tak ale nadal mało to mało

i brakuje mi właśnie kilku - nie twierdze że są dobre, mocne, czy co tam - poprostu kiedyś lubiłem nimi grać i chętnie bym zagrał w sf5

a są to

fei long

akuma

adon

troche też rolento i gen

a z nowszych to pograł bym jakimś kozakiem jak Oni (chociaż akuma wystarczy)

wiadomo sf5 miał premiere pare dni temu, ale po moim niewielkim dorobku z tą grą z chęcią bym wymienił niektóre postacie na którąś z tych powyżej..

no cóż - pozostaje czekać na przyszłe DLC bo w tym roku żadna z nich nie wyjdzie według obecnych doniesień

tylko nie wiem czy za rok nadal będzie mi sie chciało grać w sf5

sory, może i marudze, troche wspominam, ale chciałem napisać tego posta

pozdro

Opublikowano

Słabo mi idzie. Ciągle utrzymuję się w okolicach 1,5k punktów a kiedy przegrałem 10 walk z użytkownikiem ukrywającym się na tym forum jako krilluch myslałem nad zmianą postaci. W dodatku popełniam mnóstwo błędów i nabijam się na najgłupsze zagrywki. W dodatku Karin, Chun, Necalli to dla mnie masakra. Cóż...więcej treningu i git gud ;) Niemniej uważam tą grę za najlepszą bijatykę w jaką grałem od czasów 3s. Siedzę praktycznie cały czas wykorzystując każdą wolną chwilę. Żadnych lagów, gra się ładnie.

@ra(pipi) niektórzy używają defaultową flagę SF. Ja też czasem doswiadczam dłuższych loadingów z innymi graczami Ps4. Nie wiem czym to jest spowodowane.

@Yano - kwestia gustu. Mi np postacie, które wymieniłes wcale się nie podobają. Grałem nimi/przeciwko nim w USF5 i jesli mam być szczery to nawet się cieszę, że już nie wrócą. Mają jednak dużą bazę fanów więc zawsze jest jakas szansa. Myslę, że SFV zakończy swój żywot z rosterem liczbowo podobnym (jesli nie większym) do USF4

Opublikowano (edytowane)

Necalli to dla mnie masakra

tak jak pisałem gram głownie birdym'm i necallim - u tego drugiego mocno można sie zdziwić bo jego charge'owany atak do przodu przeskakuje przez fireballe (z minimalnymi obrażeniami) więc jest dobry na całą mase ryu i kenów które sie teraz spotyka - puszczają hadoukena i obrywają nieźle

kwestia gustu

oczywiście, dlatego zrobiłem ten długi wstęp, bo nie uważam że te postacie są jakieś superanckie, poprostu kiedyś fajnie mi sie nimi grało i chętnie bym zagrał znowu, ale wiadomo że inni mają inne preferencje

i żeby nie było - w sf5 jest kilka postaci które lubiłem kiedyś, ale też kilku mi brakuje

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Wyczytałem na redditcie, że SFV ma bardzo dziwny netcode. Tzn. że np jak są lagi to jedna strona może ich nie odczuwać, a druga odczuwać znacznie. Zdarza się to na PC jak i na PS4. Na PC w dodatku można jeszcze ALT+Tabbować na pulpit i spowrotem żeby tego laga przerzucić na drugą stronę.

Gość ragus
Opublikowano

przed chwilą skończyłem grać, na 10 meczy może 4 bez opóźnień/teleportacji. masakra jakaś.

Opublikowano (edytowane)

Ja nie korzystam z alt taba gram cały czas w oknie żeby nie było v-synca bez którego input lag ponoć mniejszy.

Ornit widzę, że zmieniłeś na dyktatora i straciłeś trochę LP dzisiaj. Powyżej 1k teraz jestem też i nie jest łatwo.

Edytowane przez devilbot
Opublikowano

Ja nie korzystam z alt taba gram cały czas w oknie żeby nie było v-synca bez którego input lag ponoć mniejszy.

Ornit widzę, że zmieniłeś na dyktatora i straciłeś trochę LP dzisiaj. Powyżej 1k teraz jestem też i nie jest łatwo.

Nie straciłem to Capcom mnie OKRADŁ!!! Przez kilka walk nie naliczało mi punktów z potem jak dostałem kilka razy z rzędu Karin czy Mikę z 2,6k to nie wiedziałem gdzie dół, gdzie góra :D Co do Dyktatora, staram się sprawdzać inne postaci żeby oswoić się z ich stylami gry. Jeszcze się nie zdecydowałem na tą jedyną. Gra sprawia mi dużo radosci nawet jak przegrywam zawsze cos z takiej porażki wyniosę.

Gość ragus
Opublikowano

tak. ja dzisiaj odpuszczam. czekam 3-5 minut na walkę, żeby i tak przegrać.

Opublikowano (edytowane)

U mnie online to porażka na całej linii. Rankingowe mecze chyba ze 3 udało mi się zagrać- za każdym razem po kilku minutach czekania. Raz nawet zasnąłem czekając  i się wystraszyłem jak mi w słuchawkach wskoczył dźwięk wyszukanego meczu:)

Gram sobie trening i czekam aż coś z tym zrobią. System mi bardzo pasuje, tylko siedzenie w treningu zaczyna doskwierać :)

Nie żałuje zakupu, bo mam do SF ogromny sentyment i nawet w tej formie chętnie go ogrywam. Ale gdybym nie był fanem, to nie byłbym zadowolony z zawartości (nie mylić z systemem, który porwał mnie od razu) która zaserwował kapkom.

Do zobaczenia na ubitej ziemi!! :)

Edytowane przez deratyzer
Gość ragus
Opublikowano (edytowane)

Włączyłem walkę przed snem, dalej (pipi) lecą teleporty, widzę co 5 klatkę. I proszę mi tu nie pisać, że to wina jednej czy drugiej platformy, bo walka była akurat z graczem na ps4.

Mocno frustrujące. Multiplayer w IV na początku nie miał takich cyrków.

Tak jak pisze devilbot, jest co raz gorzej. A wczoraj było już zaje,biście.

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

Może jest to spowodowane tym, że w weekend servery są przeciążone. Ale fakt. Czasem nie wyswietlają się statystyki, nie nalicza punktów. Mi już nawet w treningu (wyszukiwanie wyłączone) gra zaczęła gubić klatki :/

Edytowane przez ornit