devilbot 3 681 Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Już od pół roku wiadomo, że wszystkie postaci z season 2 będą nowe. Jak dla mnie świetny zabieg Capcomu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Z Final Fight 2: Edytowane 15 Lutego 2017 przez devilbot 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 hej jestem słabiakiem w SFv i od wielu miesiecy nie gralem, ale zbliżająca sie kolin wydaje mi sie bardzo ciekawa jeśli chodzi o styl walki (chociaż z wyglądu 4/10) tak czy siak postanowiłem chwile zagrać itp jaki jest najlepszy sposób na nabicie troche kasy? po premierze nabilem 150k i dziś kupiłem akume, więc zostało mi 50k chce kupić na 100% kolin i może jeszcze 1-2 postacie jaki najlepszy sposób żeby natrzebać kase? większośc story mam porobione (te pierwotne co były po premierze), z tego co googlowałem to doszło jakieś nowe story za całkiem sporą kase. ale co dalej? jakies nowe funkcje/opcje na farme kasy? większość poradników w necie ma ponad pół roku, a zakładam że ostatnio sie pojawiły nowe bajery itp Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Przejdź dwa razy to dodatkowe Story, nie wiem ile się dostaje, ale forumowicze mówili, że łatwa kasa wpada. Reszta to chyba bez zmian, online i Survival. Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Polecam też robienie misji, zmieniają się co kilka dni, i można natrzepać kasy ::) Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) Zrób też tutoriale/combo challenges dla każdej postaci. Co do survivali wystarczy, że zaliczysz te na easy i normal i powinno wpaść całkiem sporo kasy. Misje za 5000 resetują się co piątek. edit: każdą postacią możesz przejść survival na danym poziomie trudności tylko raz. Tzn tylko raz dostajesz za to kasę. Edytowane 23 Lutego 2017 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) Musicie to zobaczyć. Na PC powstał mod któy przyspiesza ładowanie w prosty sposób zwiększa liczbę klatek podczas białych ekranów itp. Jest to jeden malutki pliczek który wrzucamy do katalogu. Działa online i na PC już prawie każdy go używa. Ktoś wrzucił na tweeta porównanie z wersją PS4 (przerzuciłem na youtube): Ps4 żal. Edytowane 24 Lutego 2017 przez devilbot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Musicie to zobaczyć. Na PC powstał mod któy przyspiesza ładowanie w prosty sposób zwiększa liczbę klatek podczas białych ekranów itp. Jest to jeden malutki pliczek który wrzucamy do katalogu. Działa online i na PC już prawie każdy go używa. Ktoś wrzucił na tweeta porównanie z wersją PS4 (przerzuciłem na youtube): Ps4 żal. Na PS4 dobijający jest czarny ekran przed wyborem areny/postaci (vs/trening). Nawet podczas offline wczytywanie trwa bardzo długo. Rozumiem że hdd 5400 wolny jest, ale pozostałe bijatyki na PS4 nie mają aż takich długich loadingów. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 U mnie na PC od momentu wciśnięcia "Training" do ukazania się wyboru postaci czekam 7 sekund. Też długo. W bijatyce imo wczytywanie się gry jest bardzo ważne. Wystarczy porównać ze starszymi hitami z automatów gdzie było to niemal natychmiastowe. To jest zwyczajnie komfort gry tak jak bez lagowy online. W SFV może to obrzydzić grę. Dzisiaj jak chcę pograć pograć w jakąś bijatykę to nie patrzę na balans postaci, scenę turniejową tylko na to czy jest z kim grać komfortowo i bez lagów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 U mnie na PC od momentu wciśnięcia "Training" do ukazania się wyboru postaci czekam 7 sekund. Też długo. W bijatyce imo wczytywanie się gry jest bardzo ważne. Wystarczy porównać ze starszymi hitami z automatów gdzie było to niemal natychmiastowe. To jest zwyczajnie komfort gry tak jak bez lagowy online. W SFV może to obrzydzić grę. Dzisiaj jak chcę pograć pograć w jakąś bijatykę to nie patrzę na balans postaci, scenę turniejową tylko na to czy jest z kim grać komfortowo i bez lagów. Na SSD masz SFV ? Ostatnio kupiłem/złożyłem całkiem niezłego kompa i zastanawiałem się nad wersją SFV na PC. Nie rozumiem jak capcom nie mógł tego ogarnąć. Gracze powinni "bombardować" capcom, aby coś z loadingami zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Kompa mam w miarę nowego ale dysk mam ze starego zwykły HDD. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Z ciekawostek desk zdążył wysmażyć CV dla Kolin Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Skusiłem się na USFIV na PS4. Wszystko wczytuje się szybko/błyskawicznie, podczas gdy w SFV trwa to wieczność. W sumie nadal ludzie grają online (USFIV) i jest dobrze, nawet z jakimś Japończykiem grałem i nie było problemów, a jakość "połączenia" miała być teoretycznie fatalna. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Mi się ta gra często zawiesza. Najgorszy port SFIV w jaki grałem (tak zły jak ten z Ps3) Moja klasyfikacja portów pod względem gameplaju online: 1) GfWL 2) Xbl 3) Steam 4) Ps4/Ps3 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Capcom Pro Tour powrócił Turniej wygrał Xian grający Ibuki! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Czy już wiadomo kiedy będzie jakąś nowa postać? Wiadomo może jaka? Kolin jest chyba z lutego, coś na marzec? Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Według plotek ma być jakiś wąsaty czarny żołnierz z planszy Guile'a. Kiedy? Nie wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Na 90% z balans patchem, czyli koniec kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Kiedyś pisali, że postać co miesiąc i nawet tego nie są w stanie dotrzymać :-( Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 To bylo odnosnie poprzedniego sezonu a i tak byla przerwa chyba dwumiesieczna raz. Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Czy tylko mnie SFV odepchnął swoim czasem wczytywania? Na chwilę obecną jest to praktycznie gra sieciowa, a nie dość że bardzo długo wyszukuje, to jeszcze trzeba czekać prawie minutę na wczytanie każdej walki. Niby na Pro jest z tym lepiej, ale niewiele, PC rozwiązał to modem, ale na PS4 to tragedia, Mortal X jest dużo szybszy, ze o SF IV jeszcze z PS3 nie wspomnę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Czy tylko mnie SFV odepchnął swoim czasem wczytywania? Na chwilę obecną jest to praktycznie gra sieciowa, a nie dość że bardzo długo wyszukuje, to jeszcze trzeba czekać prawie minutę na wczytanie każdej walki. Niby na Pro jest z tym lepiej, ale niewiele, PC rozwiązał to modem, ale na PS4 to tragedia, Mortal X jest dużo szybszy, ze o SF IV jeszcze z PS3 nie wspomnę. Nie tylko Ciebie :) Wielokrotnie narzekałem na długie loadingi zarówno online jak i vs/trening. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Jedna ze starych aren wraca. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Jakby ktoś chciał się dowiedzieć jakie dwie postacie zagrały w grand finals ostatniego turnieju z cyklu Capcom pro Tour oto i one: A gdzie Guile, Urieny, Ibuki i Akumy :D ? BTW Dobre streszczenie Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez ornit 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Japońskich graczy tiery nie dotyczą. Q 3S itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi