Opublikowano 9 lutego 20178 l Już od pół roku wiadomo, że wszystkie postaci z season 2 będą nowe. Jak dla mnie świetny zabieg Capcomu.
Opublikowano 23 lutego 20178 l hej jestem słabiakiem w SFv i od wielu miesiecy nie gralem, ale zbliżająca sie kolin wydaje mi sie bardzo ciekawa jeśli chodzi o styl walki (chociaż z wyglądu 4/10) tak czy siak postanowiłem chwile zagrać itp jaki jest najlepszy sposób na nabicie troche kasy? po premierze nabilem 150k i dziś kupiłem akume, więc zostało mi 50k chce kupić na 100% kolin i może jeszcze 1-2 postacie jaki najlepszy sposób żeby natrzebać kase? większośc story mam porobione (te pierwotne co były po premierze), z tego co googlowałem to doszło jakieś nowe story za całkiem sporą kase. ale co dalej? jakies nowe funkcje/opcje na farme kasy? większość poradników w necie ma ponad pół roku, a zakładam że ostatnio sie pojawiły nowe bajery itp
Opublikowano 23 lutego 20178 l Przejdź dwa razy to dodatkowe Story, nie wiem ile się dostaje, ale forumowicze mówili, że łatwa kasa wpada. Reszta to chyba bez zmian, online i Survival.
Opublikowano 23 lutego 20178 l Polecam też robienie misji, zmieniają się co kilka dni, i można natrzepać kasy ::)
Opublikowano 23 lutego 20178 l Zrób też tutoriale/combo challenges dla każdej postaci. Co do survivali wystarczy, że zaliczysz te na easy i normal i powinno wpaść całkiem sporo kasy. Misje za 5000 resetują się co piątek. edit: każdą postacią możesz przejść survival na danym poziomie trudności tylko raz. Tzn tylko raz dostajesz za to kasę. Edytowane 23 lutego 20178 l przez ornit
Opublikowano 24 lutego 20178 l Musicie to zobaczyć. Na PC powstał mod któy przyspiesza ładowanie w prosty sposób zwiększa liczbę klatek podczas białych ekranów itp. Jest to jeden malutki pliczek który wrzucamy do katalogu. Działa online i na PC już prawie każdy go używa. Ktoś wrzucił na tweeta porównanie z wersją PS4 (przerzuciłem na youtube): Ps4 żal. Edytowane 24 lutego 20178 l przez devilbot
Opublikowano 25 lutego 20178 l Musicie to zobaczyć. Na PC powstał mod któy przyspiesza ładowanie w prosty sposób zwiększa liczbę klatek podczas białych ekranów itp. Jest to jeden malutki pliczek który wrzucamy do katalogu. Działa online i na PC już prawie każdy go używa. Ktoś wrzucił na tweeta porównanie z wersją PS4 (przerzuciłem na youtube): Ps4 żal. Na PS4 dobijający jest czarny ekran przed wyborem areny/postaci (vs/trening). Nawet podczas offline wczytywanie trwa bardzo długo. Rozumiem że hdd 5400 wolny jest, ale pozostałe bijatyki na PS4 nie mają aż takich długich loadingów.
Opublikowano 26 lutego 20178 l U mnie na PC od momentu wciśnięcia "Training" do ukazania się wyboru postaci czekam 7 sekund. Też długo. W bijatyce imo wczytywanie się gry jest bardzo ważne. Wystarczy porównać ze starszymi hitami z automatów gdzie było to niemal natychmiastowe. To jest zwyczajnie komfort gry tak jak bez lagowy online. W SFV może to obrzydzić grę. Dzisiaj jak chcę pograć pograć w jakąś bijatykę to nie patrzę na balans postaci, scenę turniejową tylko na to czy jest z kim grać komfortowo i bez lagów.
Opublikowano 26 lutego 20178 l U mnie na PC od momentu wciśnięcia "Training" do ukazania się wyboru postaci czekam 7 sekund. Też długo. W bijatyce imo wczytywanie się gry jest bardzo ważne. Wystarczy porównać ze starszymi hitami z automatów gdzie było to niemal natychmiastowe. To jest zwyczajnie komfort gry tak jak bez lagowy online. W SFV może to obrzydzić grę. Dzisiaj jak chcę pograć pograć w jakąś bijatykę to nie patrzę na balans postaci, scenę turniejową tylko na to czy jest z kim grać komfortowo i bez lagów. Na SSD masz SFV ? Ostatnio kupiłem/złożyłem całkiem niezłego kompa i zastanawiałem się nad wersją SFV na PC. Nie rozumiem jak capcom nie mógł tego ogarnąć. Gracze powinni "bombardować" capcom, aby coś z loadingami zrobili.
Opublikowano 10 marca 20178 l Skusiłem się na USFIV na PS4. Wszystko wczytuje się szybko/błyskawicznie, podczas gdy w SFV trwa to wieczność. W sumie nadal ludzie grają online (USFIV) i jest dobrze, nawet z jakimś Japończykiem grałem i nie było problemów, a jakość "połączenia" miała być teoretycznie fatalna.
Opublikowano 10 marca 20178 l Mi się ta gra często zawiesza. Najgorszy port SFIV w jaki grałem (tak zły jak ten z Ps3) Moja klasyfikacja portów pod względem gameplaju online: 1) GfWL 2) Xbl 3) Steam 4) Ps4/Ps3
Opublikowano 27 marca 20178 l Czy już wiadomo kiedy będzie jakąś nowa postać? Wiadomo może jaka? Kolin jest chyba z lutego, coś na marzec?
Opublikowano 27 marca 20178 l Według plotek ma być jakiś wąsaty czarny żołnierz z planszy Guile'a. Kiedy? Nie wiadomo...
Opublikowano 27 marca 20178 l Kiedyś pisali, że postać co miesiąc i nawet tego nie są w stanie dotrzymać :-(
Opublikowano 28 marca 20178 l To bylo odnosnie poprzedniego sezonu a i tak byla przerwa chyba dwumiesieczna raz.
Opublikowano 28 marca 20178 l Czy tylko mnie SFV odepchnął swoim czasem wczytywania? Na chwilę obecną jest to praktycznie gra sieciowa, a nie dość że bardzo długo wyszukuje, to jeszcze trzeba czekać prawie minutę na wczytanie każdej walki. Niby na Pro jest z tym lepiej, ale niewiele, PC rozwiązał to modem, ale na PS4 to tragedia, Mortal X jest dużo szybszy, ze o SF IV jeszcze z PS3 nie wspomnę.
Opublikowano 28 marca 20178 l Czy tylko mnie SFV odepchnął swoim czasem wczytywania? Na chwilę obecną jest to praktycznie gra sieciowa, a nie dość że bardzo długo wyszukuje, to jeszcze trzeba czekać prawie minutę na wczytanie każdej walki. Niby na Pro jest z tym lepiej, ale niewiele, PC rozwiązał to modem, ale na PS4 to tragedia, Mortal X jest dużo szybszy, ze o SF IV jeszcze z PS3 nie wspomnę. Nie tylko Ciebie :) Wielokrotnie narzekałem na długie loadingi zarówno online jak i vs/trening.
Opublikowano 10 kwietnia 20178 l Jakby ktoś chciał się dowiedzieć jakie dwie postacie zagrały w grand finals ostatniego turnieju z cyklu Capcom pro Tour oto i one: A gdzie Guile, Urieny, Ibuki i Akumy :D ? BTW Dobre streszczenie Edytowane 10 kwietnia 20178 l przez ornit