Skocz do zawartości

Street Fighter V

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

SSF4U w przyszłym roku na pastgeny PS4, także na SFV szybciej niż w drugiej połowie 2016 nie ma co liczyć.

Edytowane przez XM.
  • Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Kiepsko. Bardzo kiepsko.

Wiem, że brzmię jak zacięta płyta, ale mechanika bez zmian, ciosy bez zmian... Znowu zakonserwowany Super Street Fighter II Turbo.

Oficjalnie zapomniano o trójce. Liczy się grafika. Liczy się ciągłe męczenie 20-letniej gry.

Edytowane przez DarealRadexHEJOO
  • Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

Liczę na ekskluzywne postacie:

-Banderas/Zjarany chińczyk z widelcem na PS4
-Lord Gaben na PC

Strasznie ciekawi mnie ten cross-play. SF4 na pc gryzie się mocno ze stemowym drm i przez to są takie kwiatki jak spatki klatek w multi i lagi f(pipi). Granie w sf4 na pc to loteria,bo czasem działa za(pipi)iście,a czasem kupsztalsko i nie ma to znaczenia ile kresek połączenia mamy z danym przeciwnikiem.

Edytowane przez Soban
Opublikowano

śmieszne że można biegać z miską na głowie xD

chociaż wielkość fireballi zmniejsza czytelność walki

nie zachwycają mnie też te niebieskie i czarne smugi przy ciosach specjalnych, są zbyt widoczne i "twarde" nie wyglądają jak smugi tylko jak kisiel ciągnący sie ze kończynami postaci

Opublikowano (edytowane)

Podoba mi się to, co widzę. Mam nadzieję, że będzie można filtrować, z kim chcemy grać, bo gier ze ślimakami na klawiaturach (xD) to tak średnio mi się chcę.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

W trakcie tegorocznego Capcom Cup zapowiedziano przyszłoroczną odsłonę, która dla wielu będzie przełomowa. Włodarze Capcomu zdradzili, że dzięki umowie na wyłączność Street Fighter V (PS4), Sony wyłoży na pulę nagród aż 500 tysięcy dolarów.

Jeśli na kimś te liczby nie robią wrażenia, to śpieszę z informacją, że w tym roku na Capcom Cup 2014 pula nagród wynosi 50 tysięcy dolarów z następującym podziałem.

• 30 tysięcy za pierwsze miejsce
  • 15 tysięcy za drugie
  • 5 tysięcy za trzecie

Ono wyraźnie zaznaczył, że taka inwestycja możliwa była dzięki partnerstwu z Sony.  Dla porównania, w tegorocznym EVO, główna nagroda wynosiła 17 tysięcy dolarów, co jest nieporównywalnie śmieszne do tego, co otrzymać będzie mógł zwycięzca przyszłorocznego turnieju.

No i śmiało możemy zakładać, że od teraz turnieje prowadzone będą na konsolach PlayStation 4, gdzie wiosną wyląduje Ultra Street Fighter IV (PS4).

http://www.pssite.com/news-38409-sony_wylozy_pol_miliona_dolarow_na_nastepne_capcom_cup.html

Opublikowano

Mi się podobna,że interaktywność planszy nie wpływa na rozgrywkę,a jedynie podkręca efektowność pojedynków.

Strasznie ciekaw jestem rosteru postaci.Oby nie poszli drogą SF3 i nie wy(pipi)ali większości starej ekipy. Jak zabraknie Bisona to się w(pipi)ię.

• Minusik 1
Opublikowano

Myślę,że hud nie jest ostateczny. Ten był zbyt surowy i wyglądał jakby po prostu wrzucili coś funkcjonalnego na prezentację. W tym momencie to pewnie nawet alpha nie była, więc kosmetyka,a nawet mechanika mogą jeszcze ulec zmianie, bo gry nie ma co się spodziewać przed 2016.

Opublikowano (edytowane)

W trakcie tegorocznego Capcom Cup zapowiedziano przyszłoroczną odsłonę, która dla wielu będzie przełomowa. Włodarze Capcomu zdradzili, że dzięki umowie na wyłączność Street Fighter V (PS4), Sony wyłoży na pulę nagród aż 500 tysięcy dolarów.

Jeśli na kimś te liczby nie robią wrażenia, to śpieszę z informacją, że w tym roku na Capcom Cup 2014 pula nagród wynosi 50 tysięcy dolarów z następującym podziałem.

• 30 tysięcy za pierwsze miejsce
  • 15 tysięcy za drugie
  • 5 tysięcy za trzecie

Ono wyraźnie zaznaczył, że taka inwestycja możliwa była dzięki partnerstwu z Sony.  Dla porównania, w tegorocznym EVO, główna nagroda wynosiła 17 tysięcy dolarów, co jest nieporównywalnie śmieszne do tego, co otrzymać będzie mógł zwycięzca przyszłorocznego turnieju.

No i śmiało możemy zakładać, że od teraz turnieje prowadzone będą na konsolach PlayStation 4, gdzie wiosną wyląduje Ultra Street Fighter IV (PS4).

http://www.pssite.com/news-38409-sony_wylozy_pol_miliona_dolarow_na_nastepne_capcom_cup.html

To się teraz kĄsolowcy nieźle ku.rwa kompromitujecie jarając się czymś takim. :newell:

Czujcie się poinformowani, że w tegorocznym International w Dotę 2 było 5 milionów dolców za samo pierwsze miejsce i 1 milion za drugie. 20-30 tys. za zwycięstwo jest wystawiane średnio co tydzień w mniejszych ligach.

Jeszcze pragnę dodać, że Capcom było na skraju bankructwa parę miesięcy temu (mieli łącznie mniej pieniędzy niż budżet GTA V). Pewnie po premierze SF V znowu będzie.

edit:

aha!

Interaktywne areny (a nawet sidestepy w głąb ekranu) były już w bijatykach z serii Fatal Fury od SNK. Ponownie, jaranie się ponad 20-letnim gównem. :newell: :newell: :newell:

• Plusik 1
  • Minusik 2
Opublikowano

Fajny tok myślenia,że im więcej do wygrania tym lepsza gra. Gaben użył swoim psychologicznych sztuczek i wydoił frajerów na kompendium sponsorując tym samym turniej.

500 tysi $ to bardzo dużo jak na grę za, która trzeba zapłacić,a nie f2p dla pryszczatych gimbów. Jakby za lola,dote i czołgi kazano zapłacić by zagrać to już nie byłyby tak popularne. Plebs łyka wszystko z magicznym napisem "darmo" co pokazują cykliczne otwarcia biedronek.

Grubasa to bym zlinczował. Ma tyle kasy to mógłby zrobić jakieś nowe gry. Chcę dożyć czasów kiedy fatso zamknie stema i tym samym upadną "kolekcje" gier wielu koneserów taboretowego klikania.

Opublikowano (edytowane)

Jak Dota 2 jest taka prosta i płytka to z pewnością nauczysz się jej szybciej niż "nowego" (zwróć uwagę na cudzysłów) Street Fightera. Nie, czekaj. Raczej nie dasz rady. I wiem to bo w PRZECIWIEŃSTWIE do Ciebie grałem zarówno w bijatyki jak i w doty. Ty gimberze i kasualowcu żyjący w post-call-of-duty kĄsolowym świecie w którym wszystko umiera po przypadkowym naciskaniu prawo, lewo, dół, góra, fajer. Janusze Twojego pokroju łykają jak pelikany każdy promowany przez IGN szajs który jest pośmiewiskiem gdy tylko hajp opada.

I żeby ku.rwa nie było. Nie mam nic do nowego Street Fightera, ale przynajmniej przestańcie sobie i wszystkim dookoła wmawiać, że to nowa i złożona gra, bo po prostu nią nie jest. Jakby wyjąć z niej grafikę to za czasów świetności PSX'a dostałaby max. 7/10.

• Minusik 2