devilbot 3 682 Opublikowano 18 lutego 2016 Opublikowano 18 lutego 2016 U mnie rankedy to standardowo shoto klony jak u was za to jak założę lobby to gracze różnymi postaciami grają. Gra się teraz świetnie online. Po wypłacie od razu kupuję season passa nie będę ciułał nie wiadomo ile. SFV nie wymaga praktycznie żadnych zdolności manualnych tylko trochę wyczucia klatek przy linkach ale i to nie ma problemu bo można spokojnie 2 razy klepnąć cios i na 100% załapuje bo linki jak już wiecie mają więcej miejsca niż sf4. Szybko można opanować kilka postaci i pozostaje tylko cieszyć się standardową street fighterową grą w zgadywanki. Tak jak SF2 też jest przystępny i prosty dlatego po 30(?) latach nadal ludzie chcą w niego grać tak i prostota V na pewno nie jest wadą. Cytuj
smoo 2 254 Opublikowano 18 lutego 2016 Opublikowano 18 lutego 2016 (edytowane) Ja sie zabralem za Chun, a dzisiaj doczytalem, ze ta postac jest najtrudniejsza manualnie w tej czesci No nic, trzeba sie wziac za regularne pykanie, w najgorszym razie wybierze sie inna waifu postac Edytowane 18 lutego 2016 przez smoo Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 18 lutego 2016 Opublikowano 18 lutego 2016 Ma ktos linka do jakies powaznej listy Top Tierow z uzasadnieniem? I jakas lista chain'ow? Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 18 lutego 2016 Opublikowano 18 lutego 2016 Ta gra wyszla 2 dni temu I dopiero dzisiaj w kraju w którym grają najlepiej... Czekaj już daje Miejsca w tierach od 1 do 16... Wstaw sobie dowolne imię postaci na dowolną pozycje Dziękuję Cytuj
Alastor84 324 Opublikowano 18 lutego 2016 Opublikowano 18 lutego 2016 Gram Chun-Li. Bardzo fajna postać. Czasami Vega i Zangief. Szkoda tylko że stracili moje ulubione ciosy specjalne z IV Najczęściej spotykam Ryu/Ken/Nash (online). Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 lutego 2016 Opublikowano 18 lutego 2016 Mecze wyszukuje mi w minutę, lagów nie ma, nic nie rozłącza. Raz na 10 walk zerwie połączenie przed walką, ale tak to i zdarzało się przy IV. Lamię Cammy, obliczyłem sobie własnoręcznie, że mam na razie 68% win ratio xD. Są gdzieś statystyki wygranych w tej grze? Jest niby spis walk, ale nie widzę, żeby coś gra sama obliczała. Gra jest 10/10 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 lutego 2016 Opublikowano 18 lutego 2016 z tobą to się boję xd ale dobra, na 3 walki wejdę, bo zaraz mad menów oglądam. daj jakieś namiary jak tu się znaleźć. mój nick w grze sekmitarz Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 18 lutego 2016 Opublikowano 18 lutego 2016 Spotykam głównie Kena i Ryu, raz walczyłem z Rashidem. Dobrze, ze udało mi się zdobyć trophy za 3 zwycięstwa pod rząd w Ranked Match, potem mogłoby być ciężko, ale 100 walk w Survival na Piekielnym poziomie trudności...nie, dziękuje Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 18 lutego 2016 Opublikowano 18 lutego 2016 Mój to 1d1durmum ale gram już z Tasterem teraz. To Slow dodaj mnie do ulubionych albo rivals. Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 18 lutego 2016 Opublikowano 18 lutego 2016 Mój nick w SFV to kamil88 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 lutego 2016 Opublikowano 18 lutego 2016 ok dodałem. dodałem też yana bo znalazłem go chyba. może jakiś temat z listą aktywnych graczy? Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 18 lutego 2016 Opublikowano 18 lutego 2016 Ok mamy temat http://www.psxextreme.info/topic/112577-sfv-lista-graczy/ Cytuj
YETI 10 980 Opublikowano 19 lutego 2016 Opublikowano 19 lutego 2016 Wolny czas w ciągu ostatnich dwóch dni spędziłem z SFV. Fajnie ze w survival wyszukuje nam graczy do sieci, a samo wyszukiwanie trwa bardzo szybko. Czasami ciężko skończyć rundę i już mamy gracza. Samo online działa świetnie, zero lagow, płynnie (tzn. podobno gra czasami gubi tę 2-3 klatki, zapewne poprawią to przy patchu), wyszukiwanie na szkolną 5, fajnie ze można pograć z pc. Jedyna rzecz jaka mi nie pasuje, to zaproszenia i wpisywanie nickow. Jakby nie można było zrobić tego w ten sam sposób, jak to działa w innych grach. Obecnie gram Cammy, widać ze gra dużo nowych graczy, bo nawet coś wygrywam Gierka jest na tyle świetna i miodna, ze stick już do mnie jedzie. Tylko grać, uczyć się nowych combosow i dostawać lanie od wyjadaczy. Ktoś pisał, ze nie można zakładać swojego lobby. Zakłada się w Salonie Gier, obecnie tylko na 2 graczy, od marca na 8. Cytuj
raf1ki 2 Opublikowano 19 lutego 2016 Opublikowano 19 lutego 2016 Grałeś już wcześniej coś na sticku czy tylko na padzie?? Słyszałem, że przesiadka z pada na sticka może być dosyć bolesna;PDaj znać jak to u Ciebie będzie wyglądało;)Ps. Jaki stick kupiłeś? Cytuj
YETI 10 980 Opublikowano 19 lutego 2016 Opublikowano 19 lutego 2016 Kupiłem Hori Pro Kai, link tu był podawany niejednokrotnie. Co do przesiadki, za czasów SFIV kumpel grał na padzie i po pewnym czasie kupił sticka. Efekt był taki ze musiał od początku uczyc się grać, więc chyba jest w tym sporo prawdy. Oczywiście później nie wyobrażał dobie powrotu do pada. Cytuj
raf1ki 2 Opublikowano 19 lutego 2016 Opublikowano 19 lutego 2016 (edytowane) Żadnym specjalistą od sticków nie jestem, ale czytałem że przyzwoity sprzęt;) Może jakbym nie był takim noobem w SFV, to bym kupił Ale ostatni SF w jakiego grałem był jeszcze na automacie z 15 lat temu, więc muszę podnieść skilla, bo póki co to tylko hadouken mnie ratuje i mashowanie przycisków;PPs. Jeszcze co do sticków, czytałem że często zdarza się że nawet nowy stick trzeba rozebrać, przeczyścić, bo mikrostyki mogą być zabrudzone, nienasmarowane odpowiednio i stick potrafi "piszczeć";) Ciekawe jak będzie z Twoim egzemplarzem;) Edytowane 19 lutego 2016 przez raf1ki Cytuj
ornit 2 946 Opublikowano 19 lutego 2016 Opublikowano 19 lutego 2016 Nic nie trzeba przesmarowywac. Trzeba mieć nerwice i niezle OCD zeby tak postępować z nowo zakupionym sprzętem Cytuj
raf1ki 2 Opublikowano 19 lutego 2016 Opublikowano 19 lutego 2016 Heheh, może przewrażliwione jednostki jakieś Po przesiadce z pada na sticka można być w szoku jeżeli chodzi o poziom hałasu na sticku, oczywiście jak ktoś nie potrafi grać takowym i mashuje nonstop;) Lepsi gracze pewnie mają bardziej oszczędne ruchy;P Cytuj
GoltaR 42 Opublikowano 19 lutego 2016 Opublikowano 19 lutego 2016 Miałem kiedyś sticka Hori do x360, ale żona powiedziała, że jak jeszcze raz w nocy usłyszy to stukanie to skończy się granie. Nie było wyjścia stick poszedł do żyda, długo się nim nie nacieszyłem. Cytuj
raf1ki 2 Opublikowano 19 lutego 2016 Opublikowano 19 lutego 2016 Coś mi się zdaje, że u mnie byłoby to samo, bo gram raczej w późniejszych godzinach;) Chyba, że jest wersja z wyciszonymi przyciskami:D heh Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 19 lutego 2016 Opublikowano 19 lutego 2016 (edytowane) Jest wersja silent wpisz w google "hori silent" Edytowane 19 lutego 2016 przez devilbot Cytuj
raf1ki 2 Opublikowano 19 lutego 2016 Opublikowano 19 lutego 2016 (edytowane) Na amazonie 180$, przy obecnej cenie dolara, trochę dużo;)Btw. Po filmikach widzę, że jest zauważalnie ciszej, chociaż w środku nocy hałas i tak by się niósł po mieszkaniu, a nie daj boże dziecko by się obudziło, byłaby moja wina:P Edytowane 19 lutego 2016 przez raf1ki Cytuj
raf1ki 2 Opublikowano 19 lutego 2016 Opublikowano 19 lutego 2016 Ty się śmiejesz, gdzieś w 7 klasie podstawówki, dużo grałem po nocach w Fallouta. Drzwi do pokoju miałem ze sporą szybą, jak w nocy grało się, to matka się wkur(pipip)ła i wpadała w nocy z aferą Zakładało się koc na drzwii, światło nie wychodziło na korytarz i wszyscy byli zadowoloni:D:D:D haha Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi