Opublikowano 19 lutego 20169 l To wcale nie żart, ja na sticka kładłem koce, poduszki, było ciszej ale gorąc taki że łapy się ślizgały jak szalone.
Opublikowano 19 lutego 20169 l Na forum sa inne tematy tam chętniej poczytają o ślizgających się łapach. Edytowane 19 lutego 20169 l przez devilbot
Opublikowano 19 lutego 20169 l Ale jaja! Czyżby topowi japońscy gracze przesiedli się na komputery ?!
Opublikowano 19 lutego 20169 l Ale jaja! Czyżby topowi japońscy gracze przesiedli się na komputery ?! no na ten moment jest to jedyna wersja trzymająca stałe 60fps, także nie widzę w tym niczego dziwnego
Opublikowano 19 lutego 20169 l Ps. Jeszcze co do sticków, czytałem że często zdarza się że nawet nowy stick trzeba rozebrać, przeczyścić, bo mikrostyki mogą być zabrudzone, nienasmarowane odpowiednio i stick potrafi "piszczeć";) Ciekawe jak będzie z Twoim egzemplarzem;) Co do tych Hrapów to Kowal na forum emudreams zaleca jednak smarowanie więcej w cytacie: nowe HRAPy sa potwornie niedygodne obudowa jest zbyta wąska (w pionie) i nie ma miejsca na dłoń która wisi nasadą poza obudowęczęści Hori zasysają przyciski są zdecydowanie gorsze od semitsu a co dopiero od sanwy Hayabusa w zasadzie jest nie ma żadnych atutów a ta reklamowa większa szybkość to bardziej inny polot niż realna korzyść ma popupa mniejszego niż LS32 ale ma nadal a prędkością i dynamiką może mu buty czyścić trzeba kontrolować stan smaru, utrata silikonu łożysko zabije go w parę tygodni, np przy braku smaru JLF bedzie działał do dupy a semitsu co najwyżej straca komfort ale żaden z nich sie nie z(pipi)ie te części powinny wypełnić lukę miedzy budżetowym Fighting Stickiem a HRAP SA czy SE czyli cena na poziomie 80-100$ a oni wykreowali to na HighEnd co ma zastąpić Sanwe której nie chcą płacić za części i licencję natomiast jak sam zauważyłeś nie ma wyboru bo nie ma nic sensownego na PS4 a tym bardziej w PL wiec w sumie jesteś skazany na tego HRAPA
Opublikowano 19 lutego 20169 l Macie czasami tak, że przed walką nie wyświetla PL, poziomu, flagi? Zauważyłem, że wtedy również sam loading jest dłuższy.
Opublikowano 19 lutego 20169 l wiem że jestem noobem w sf5 ale jednak kiedyś sporo grałem w stare edycje, głównie SFA3 na psx i chciałem coś powiedzieć - brakuje mi kilku postaci chyba każdy przyzna że sf5 ma mało postaci - nawet jak ktoś powie "na pro lvlu mało to dobrze" - może i tak ale nadal mało to mało i brakuje mi właśnie kilku - nie twierdze że są dobre, mocne, czy co tam - poprostu kiedyś lubiłem nimi grać i chętnie bym zagrał w sf5 a są to fei long akuma adon troche też rolento i gen a z nowszych to pograł bym jakimś kozakiem jak Oni (chociaż akuma wystarczy) wiadomo sf5 miał premiere pare dni temu, ale po moim niewielkim dorobku z tą grą z chęcią bym wymienił niektóre postacie na którąś z tych powyżej.. no cóż - pozostaje czekać na przyszłe DLC bo w tym roku żadna z nich nie wyjdzie według obecnych doniesień tylko nie wiem czy za rok nadal będzie mi sie chciało grać w sf5 sory, może i marudze, troche wspominam, ale chciałem napisać tego posta pozdro
Opublikowano 19 lutego 20169 l Słabo mi idzie. Ciągle utrzymuję się w okolicach 1,5k punktów a kiedy przegrałem 10 walk z użytkownikiem ukrywającym się na tym forum jako krilluch myslałem nad zmianą postaci. W dodatku popełniam mnóstwo błędów i nabijam się na najgłupsze zagrywki. W dodatku Karin, Chun, Necalli to dla mnie masakra. Cóż...więcej treningu i git gud Niemniej uważam tą grę za najlepszą bijatykę w jaką grałem od czasów 3s. Siedzę praktycznie cały czas wykorzystując każdą wolną chwilę. Żadnych lagów, gra się ładnie. @ra(pipi) niektórzy używają defaultową flagę SF. Ja też czasem doswiadczam dłuższych loadingów z innymi graczami Ps4. Nie wiem czym to jest spowodowane. @Yano - kwestia gustu. Mi np postacie, które wymieniłes wcale się nie podobają. Grałem nimi/przeciwko nim w USF5 i jesli mam być szczery to nawet się cieszę, że już nie wrócą. Mają jednak dużą bazę fanów więc zawsze jest jakas szansa. Myslę, że SFV zakończy swój żywot z rosterem liczbowo podobnym (jesli nie większym) do USF4
Opublikowano 19 lutego 20169 l Necalli to dla mnie masakra tak jak pisałem gram głownie birdym'm i necallim - u tego drugiego mocno można sie zdziwić bo jego charge'owany atak do przodu przeskakuje przez fireballe (z minimalnymi obrażeniami) więc jest dobry na całą mase ryu i kenów które sie teraz spotyka - puszczają hadoukena i obrywają nieźle kwestia gustu oczywiście, dlatego zrobiłem ten długi wstęp, bo nie uważam że te postacie są jakieś superanckie, poprostu kiedyś fajnie mi sie nimi grało i chętnie bym zagrał znowu, ale wiadomo że inni mają inne preferencje i żeby nie było - w sf5 jest kilka postaci które lubiłem kiedyś, ale też kilku mi brakuje Edytowane 19 lutego 20169 l przez Yano
Opublikowano 20 lutego 20169 l Wyczytałem na redditcie, że SFV ma bardzo dziwny netcode. Tzn. że np jak są lagi to jedna strona może ich nie odczuwać, a druga odczuwać znacznie. Zdarza się to na PC jak i na PS4. Na PC w dodatku można jeszcze ALT+Tabbować na pulpit i spowrotem żeby tego laga przerzucić na drugą stronę.
Opublikowano 20 lutego 20169 l przed chwilą skończyłem grać, na 10 meczy może 4 bez opóźnień/teleportacji. masakra jakaś.
Opublikowano 20 lutego 20169 l Grając na Ps4 wyłączam graczy PCtowych bo co mi po crossplayu skoro co trzeci mecz to slideshow.
Opublikowano 20 lutego 20169 l Ja nie korzystam z alt taba gram cały czas w oknie żeby nie było v-synca bez którego input lag ponoć mniejszy. Ornit widzę, że zmieniłeś na dyktatora i straciłeś trochę LP dzisiaj. Powyżej 1k teraz jestem też i nie jest łatwo. Edytowane 20 lutego 20169 l przez devilbot
Opublikowano 20 lutego 20169 l Ja nie korzystam z alt taba gram cały czas w oknie żeby nie było v-synca bez którego input lag ponoć mniejszy. Ornit widzę, że zmieniłeś na dyktatora i straciłeś trochę LP dzisiaj. Powyżej 1k teraz jestem też i nie jest łatwo. Nie straciłem to Capcom mnie OKRADŁ!!! Przez kilka walk nie naliczało mi punktów z potem jak dostałem kilka razy z rzędu Karin czy Mikę z 2,6k to nie wiedziałem gdzie dół, gdzie góra Co do Dyktatora, staram się sprawdzać inne postaci żeby oswoić się z ich stylami gry. Jeszcze się nie zdecydowałem na tą jedyną. Gra sprawia mi dużo radosci nawet jak przegrywam zawsze cos z takiej porażki wyniosę.
Opublikowano 20 lutego 20169 l tak. ja dzisiaj odpuszczam. czekam 3-5 minut na walkę, żeby i tak przegrać.
Opublikowano 20 lutego 20169 l U mnie online to porażka na całej linii. Rankingowe mecze chyba ze 3 udało mi się zagrać- za każdym razem po kilku minutach czekania. Raz nawet zasnąłem czekając i się wystraszyłem jak mi w słuchawkach wskoczył dźwięk wyszukanego meczu:) Gram sobie trening i czekam aż coś z tym zrobią. System mi bardzo pasuje, tylko siedzenie w treningu zaczyna doskwierać Nie żałuje zakupu, bo mam do SF ogromny sentyment i nawet w tej formie chętnie go ogrywam. Ale gdybym nie był fanem, to nie byłbym zadowolony z zawartości (nie mylić z systemem, który porwał mnie od razu) która zaserwował kapkom. Do zobaczenia na ubitej ziemi!! Edytowane 20 lutego 20169 l przez deratyzer
Opublikowano 21 lutego 20169 l Włączyłem walkę przed snem, dalej (pipi) lecą teleporty, widzę co 5 klatkę. I proszę mi tu nie pisać, że to wina jednej czy drugiej platformy, bo walka była akurat z graczem na ps4. Mocno frustrujące. Multiplayer w IV na początku nie miał takich cyrków. Tak jak pisze devilbot, jest co raz gorzej. A wczoraj było już zaje,biście. Edytowane 21 lutego 20169 l przez ragus
Opublikowano 21 lutego 20169 l Może jest to spowodowane tym, że w weekend servery są przeciążone. Ale fakt. Czasem nie wyswietlają się statystyki, nie nalicza punktów. Mi już nawet w treningu (wyszukiwanie wyłączone) gra zaczęła gubić klatki Edytowane 21 lutego 20169 l przez ornit
Opublikowano 21 lutego 20169 l Co się dziwicie w końcu jesteście beta testerami w wersji pełnej. Ehh co za czasy człowiek kupi zapłaci i jeszcze wydymają.
Opublikowano 21 lutego 20169 l Uda mi się wyrwać jakiś arcade stick do ok.600zł na PS4 czy raczej nic konkretnego nie znajdę w tej cenie?