Skocz do zawartości

Street Fighter V

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ale można grać VS w offline, prawda? Nie sprawdzałem dlatego pytam.

edit: sam sobie odpowiem - można.

Edytowane przez ornit
  • Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie grałem rankedów od dnia premiery, odpaliłem dziś, bo przecież w końcu z online powinno po 2 tygodniach wszystko być w porządku, nie? Ustawiwszy 5 Only jako connection quality setting przez 1h15min zagrałem 10 walk, z czego 3 były całkowicie niegrywalne przez laga, jedna tylko trochę zlagowana i powiedzmy, że 6 faktycznie przyzwoitych.

Ale dlaczego qwa muszę czekać 5 minut na wyszukanie gry? Serio już nikt w Europie w to nie gra? Pomijam fakt ze 2x sparowało mnie z tym samym przeciwnikiem co poprzednio (tzn 2x z dwoma różnymi), a i tak między walkami z tym samym typem czekałem przynajmniej 3 minuty :reggie:

Już pomijam to, że sama walka może być krótsza niż te (pipi)ane loadingi - od momentu wyskoczenia komunikatu o 'A NEW FIGHTER(...)' do wciśnięcia pierwszego guzika w walce mija średnio 1:30-2:00 minut... 7,5 minuty średnio na jedną walkę, z czego ona sama trwa 2-3 max. Super statystyka Kopkom :kaz:

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj rozegralem okolo 50 walk online i pomimo sporej odleglosci JP-PL duzych lagow nie uswiadczylem.

Finalowo sie przekonalem do tej gry bo pomimo biedoty to system walki ma taki ze sie oderwac od pada nie da.

Edytowane przez Zetta
Opublikowano (edytowane)

Karin - co za bezpieczna suka! ;) Nie daję sobie z nią w ogóle rady. W cqc to jakis koszmar żeby ją czymkolwiek przebić. Chyba trzeba będzie nauczyć się nią grać! :sorcerer:

A Wy? Kim jest Wasz Nemesis?

Edytowane przez ornit
Opublikowano (edytowane)

Chun li jest w(pipi)iająca i wszystkie inne turtlujące postacie.

Polecam poradnik jak zbić karin online brzmi nubowsko ale jest kilka istotnych informacji i wygląda na to że nie jest wcale taka bezpieczna:

Edytowane przez devilbot
Gość ragus
Opublikowano

Karin - co za bezpieczna suka! ;) Nie daję sobie z nią w ogóle rady. W cqc to jakis koszmar żeby ją czymkolwiek przebić. Chyba trzeba będzie nauczyć się nią grać! :sorcerer:

A Wy? Kim jest Wasz Nemesis?

Nash, Zangief, Mika i śmiechem żartem także Ryu. Mam wrażenie, że każdy jego cios ma ZAWSZE priorytet

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie! Ryu :D ! Kiedy nim gram myslę sobie "ja pitolę jaki on ma kijowy zasięg". A kiedy gram przeciwko niemu to jak atakować kamień albo jakis mur...

@Devilbot - dzięki ale wyłączyłem po tym jak poradził "przerywać" overheada s.mp :D Nie powiem, żeby to było złe rozwiązanie ale to czyste theory fighting. Co się tyczy jej naskoku z follow upem to z tym nie mam żadnego problemu. Wystarczy po zablokowaniu górą walnąć jakiegos combosa rozpoczynającego się c.lp bo bez względu na to, którą opcję wybierze, zostanie ukarana. Prawdę mówiąc nic się z tego filmiku nie dowiedziałem. Bardziej chodziło mi o przebicie się przez jej normale.

Edytowane przez ornit
Gość Soul
Opublikowano

Uwielbiam oglądać Daigo, ta ostatnia akcja w jego stylu, widzę, że combosy ogólnie kroją spory DMG :)

Opublikowano

@Devilbot - dzięki ale wyłączyłem po tym jak poradził "przerywać" overheada s.mp :D Nie powiem, żeby to było złe rozwiązanie ale to czyste theory fighting.

No chyba nie - po zablokowanych nóżkach możesz równie dobrze maszować c.lp (czy co masz szybszego) w jakiegoś dwuhitowego confirma swojej postaci, jeśli boisz się/nie wierzysz w swój timing s.mp, ale naprawdę karać L/M nóżki Karyny można za każdym razem i nie jest to wcale theory fighting.

Wystarczy uwierzyć.

Opublikowano (edytowane)

Źle napisałem. Popieprzyło mi się. Chodziło mi o reakcję na sam overhead, nie follow up. Nvm

Edytowane przez ornit
Opublikowano (edytowane)

Czekam w lobby

edit: wywaliłem bo się nie znamy ale chuchu mamy wspólnych znajomych więc przymknę oko.

Edytowane przez ornit
Opublikowano

Aktualny tier list ;)

A+ Chun, Nash, Vega (Claw)

A   Dhalsim, Bison (Dictator), Birdie

B   Ryu, Ken, Laura, Mika, FANG, Rashid, Cammy, Karin, Necalli

C   Zangief

• Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

Rukwa!!! Vega za wysoko!!!! Janusze będą nim grać nawet na turkach!!! Z drugiej strony git, że Birdie się wspiął. W alphie niezbyt mi nim szło z czołówką sądeckiego SF.

Edytowane przez ciwa22
Opublikowano

Z drugiej strony git, że Birdie się wspiął. W alphie niezbyt mi nim szło z czołówką sądeckiego SF.

Birdie masakruje Daigo:

(birdiem ponoć gra jakiś znany gracz w Sfalpha)

• Plusik 2
Opublikowano

Piękne. Tu filmik sprzed chwili

Już bardziej wyrównany, w końcu z samym bogiem 2d ;)

Jakby kogos interesowało kiedy Mago stał się sławny

Nikt przed tym ani po tym nie grał tak Hondą* w C-Groovie :D

*własciwie to chyba nikt nie grał w tej grze Hondą lol

• Plusik 2
Opublikowano

Kuźwa jaki jestem słaby:D Już z tydzień siedzę w tej brązowej lidze, co dobije do okolic 900lp, to dają mi gościa co ma 1500 i jest lipa, kilka porażek i wracam do punktu wyjścia:D:D:D
Ale fun jest, wczoraj udało mi się zrobić niezły comeback, ja niewidoczne życie, gościu z 2/3 paska, i udało się wygrać:P Jak obejrzałem sobie powtórkę, to miałem niezły ubaw, pojedynek gigantów po prostu:D:D:D:D hehe