Rayos 3 170 Opublikowano 24 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2018 26 minut temu, balon napisał: No mogą np zamknięciem i otworzeniem oczu to zrobić. Najazd na japę, zbliżenie na oczy, zamyka je " w obecnie" i otwiera 20 lat wcześniej. Nic trudnego jak ma się ciut skilla odnośnie montażu. no tak tak, ale nadal to bedzie sie obracac wokol kratosa i gowniaka raczej Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 24 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2018 No wokół Kratosa tak ale gówniaka już nie. Hmmm no bo wokół kogo ma się obracać jak nie Kratosa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 24 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2018 1 godzinę temu, MBeniek napisał: Ale takiego bloga Hendrixa o gierkach to bym czytał Nie chciałbym pisać o gierkach na swojej stronie czy blogu, od tego mam forum, a do poważnych rzeczy związanych z powstawaniem gier jestem za cienki w uszach. Jest dużo dobrych blogów, tworzonych przez prawdziwych devów, które są warte czytania, nie mam nawet małego ułamka wiedzy, której potrzeba do jasnego i klarownego opisywania rozwiązań i technologi stosowanych w produkcji. Tak jak robi to np. absolutnie rewelacyjny blog/strona ( http://www.gameanim.com/ ) poświęcony animacji w grach komputerowych - pisany przez jednego z lead animator artistów w Naughty Dog: Jonathana Coopera. To wartość dodana w internecie. Słabych blogów wystarczy mi już w tej dziedzinie, w której siedzę. Nie muszę dodawać do tego swoich wywodów w innej Plus dochodzi rok w rok mnóstwo materiałów z GDC i podobnych imprez (ale to już mniej przystępne, odrobina wiedzy jest już wymagana). Co do GoWa i gameplayu bez cięcia - Sony Santa Monica na pewno kiedyś opisze pracę nad tym tytułem, bo jest z wielu stron nietypowa jak na AAA. Np. super ciekawi mnie jak w tej grze wykorzystują frame buffer (nietypowe rozwiązania w tym względzie mają we krwi - GoW2 nie powinien działać i wyglądać tak w swojej dodatkowej rozdzielczości na Ps2) i zarządzanie dostępną pamięcią, LoD i wszystko związane z doczytywaniem. Tym bardziej, że chyba nie wykorzystują proceduralnej generacji geometrii otoczenia (rozwiązanie z HZD), a przynajmniej nie na taką skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 727 Opublikowano 24 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2018 limitka 320, kolekcjonerka 500 zł: https://www.euro.com.pl/search/playstation-4.bhtml?keyword=god+of+war 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 24 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2018 12 godzin temu, Fanek napisał: Gra nastawiona będzie na akcje i rozwałke jak to God of war, przeplatane z relacjami z synem (można się domyślić). Jeśli zachowają taką równowage jak w Uncharted 4, więcej nie chce A ja owszem, bo właśnie w U4 ta równowaga została zachwiana i ta odsłona była zbyt przegadana, co w późniejszym etapie gry (praktycznie cała zielona wyspa) powodowało ziewanie i niedowierzanie, że to jeszcze nie koniec. W przypadku GoW jestem jednak w stanie wiele wybaczyć, bo tak bardzo rzygam już formułą poprzednich sześciu części, że z radością przygarnę klona TR/TLoU w tym świecie. Z trailera obejrzałem tylko minutę, łapiąc się za głowę "cóżem uczynił", gdyż spoilerów, czy to wizualnych, czy praktycznie fabularnych (jak ktoś ma mózg i zacznie snuć teorie, które się sprawdzą...) jest tam od chooya (w sumie czego ja się spodziewałem po "Story Trailer"...). Żadnych więcej materiałów z GoW do samej premiery - oczywiście biorę day one. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 24 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2018 Cieszę się, że nowy gow to jakby restart serii i inny typ rozgrywki, bo ileż można grać w to samo, ale jednak ciągle mam lekkie obawy. Zobaczymy, będzie raczej day one i mam nadzieję, że wsiąknę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 24 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2018 Ludzie, jakie inne action adventure bedzie na 2018 rok ? Jedyne do czego mozna miec obawy ze nie bedzie rozpierduchy,tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 Będzie i rozpierducha. Santa Monica wiedzą jaki tytuł nosi ich gra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 727 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 W tym GoW mapa bedzie otwarta jak w TR- z możliwością powrotów, czy kolejne minilokacje jak w Uncharted? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 Nie wiadomo chyba jeszcze na 100%. Ja obstawiam mix coś jak w Uncharted: LL czyli totalnie liniowe etapy i co jakiś czas większa otwarta przestrzeń z odnogami i możliwością eksploracji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 No i taka konstrukcja świata jak w LL najbardziej pasuje. Sami zwiedzamy nieodkryte obszary na mapie, bez żadnych podpowiedzi. O modelu rozgrywki jak z nowej Zeldy możemy zapomnieć ale to co jest w LL jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 (edytowane) 19 godzin temu, PiotrekP napisał: limitka 320, kolekcjonerka 500 zł: https://www.euro.com.pl/search/playstation-4.bhtml?keyword=god+of+war Limitka za 299 zł PS. Dzięki za info. Edytowane 25 stycznia 2018 przez Pacquiao Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 innej opcji dla rzekomych 25-30h na skonczenie kampanii (bankowo zaliczając wszystkie side questy) nie widzę. w sumie w The Evil Within 2 taki pół sandbox się udał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 4 minuty temu, Pacquiao napisał: Limitka za 299 zł Pięknie teraz pytanie tylko czy czekać na oferty innych sklepów czy braść tam bo taniej nie będzie a dobra tam, zamówiłem te limitke, jak bedzie gdzieś taniej to po prostu nie odbiore Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 1 minutę temu, Rayos napisał: Pięknie teraz pytanie tylko czy czekać na oferty innych sklepów czy braść tam bo taniej nie będzie W Euro robisz rezerwację i najwyżej nie odbierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 Już tak zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 826 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 Ja zamówiłem wczoraj za wyższa cenę. Co w takim wypadku - te tańsza respektuja i za tyle pogonią? Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 967 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 Co do wersji z figurką, radzę się nie zastanawiać, bo pewnie powtórzy się sytuacja jak z Horizon. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 1 godzinę temu, nobody napisał: innej opcji dla rzekomych 25-30h na skonczenie kampanii (bankowo zaliczając wszystkie side questy) nie widzę. w sumie w The Evil Within 2 taki pół sandbox się udał. TEW 2 to nie sandboks. Tej grze nawet do tego nie jest blisko. Ale taką konstrukcje gry w nowym GoWie chętnie bym przywitał. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 noo, dlatego napisałem pół sandbox. konstrukcja ta sama co np. Praga w Deus Ex, czy ruiny miasta i pustynia w Nierze, ale gdy przychodzi do fabuły dostajemy elegancki korytarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 1 godzinę temu, YETI napisał: Co do wersji z figurką, radzę się nie zastanawiać, bo pewnie powtórzy się sytuacja jak z Horizon. Czyli tak, że na tydzień-dwa przed premierą będzie dostępna w niższej cenie? To lepiej czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 727 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 (edytowane) Za Horizona dałem 450. W euro ten GoW juz za 549. Ciekawe czy jeszcze podniosą kilka razy cenę. Na szczescie w rezerwacji dalej mam za 499zł Rezerwujcie gdzie się da, jak musicie to mieć. Zwłaszcza kolekcjonerke. Edytowane 25 stycznia 2018 przez PiotrekP Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 No, no, tę limitkę chętnie bym wziął. Niewiele droższa od edycji standardowej, a naprawdę ładne to to. Mogę się z tym przejechać, ale poczekam sobie na parę tygodni przed premierą - może gdzieś będzie taniej. A jak się nie załapię to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 967 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 Czyli tak, że na tydzień-dwa przed premierą będzie dostępna w niższej cenie? To lepiej czekać.Tydzień przed premierą to na pewno wszędzie były braki, bo pamiętam jak tego wszędzie szukałem.Też załapałem się na 499zl, cena już poszła do góry, bo pewnie ludzie się rzucili.Trochę o systemie walki, chyba nikt nie wrzucał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 13 minut temu, YETI napisał: Tydzień przed premierą to na pewno wszędzie były braki, bo pamiętam jak tego wszędzie szukałem. Też załapałem się na 499zl, cena już poszła do góry, bo pewnie ludzie się rzucili. Ja zamówiłem swoją kolekcjonerkę 24 lutego za 459 PLN, a grałem już 28 lutego czyli przed oficjalną premierą w EU Z tego co pamiętam, to pierwsze zamówienia Horizon miały wyższa cenę. Czy tu będzie podobnie, nie wiem, ale że osobiście nie mam ciśnienia ani na wydanie specjalnie ani na kolekcjonerskie to poczekam bliżej premiery. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi