Opublikowano 17 marca 20187 l Walka wygląda trochę zbyt nudno i obstawiam, że jak nie będzie ona przeplatana jakimiś większymi przeciwnikami to bardzo szybko może wkraść się monotonia. Finishery za to są bardzo widowiskowe i robią pozytywne wrażenie. Ja tam dalej czekam bo jednak jara mnie ta mitologia. Najwyżej jak nie pyknie to sprzedam i będę pisał, że stara formuła lepsza i kiedyś było lepiej.
Opublikowano 17 marca 20187 l Jakby nowy God był w starej formule to bym nie protestował, ale to co teraz obejrzałem też mi się bardzo podoba. Niech tylko będzie opcja wyłączenia tych pasków życia u przeciwników i będzie git.
Opublikowano 17 marca 20187 l Ej no dobrze to wygląda. Przecie to sam początek. Suteq no wiadomo, że będą nobki przeplatać się wielkimi sku rwysynami. Niech dadzą jeszcze jakieś zagadki, faktycznie opcjonalne eksploatacje i będzie gii. Pięknie ta gierka rozgrzeje moje 60 cali i kino domowe. Idealna pozycja po Kingdom Com i Celeste.
Opublikowano 17 marca 20187 l Zero hajpu na tą gre, a pamiętam jak z balonem na gadu gadu jeszcze, jaraliśmy się nadejściem gow 3. Te exy na ps robią się na jedno kopyto.
Opublikowano 17 marca 20187 l 2 godziny temu, Hendrix napisał: No nie wiem gdzie wy widzicie wpływy Ryse, ale cóż - nie moja sprawa xDD Dla mnie walka wygląda bardzo dobrze. Rzut toporem może targetować różne kończyny i przewracać przeciwników (albo przygwoździć), zamrożenie może być wykorzystane do zniszczenia przeciwnika, albo do zarażenia lodem innych, ataki mają różne właściwości związane ze stunem przeciwnika, tarcza jest bardziej ofensywną bronią i oprócz parrowania ma swoje ataki. Jest bardziej taktycznie, mniej chaotycznie (co idealnie współgra z sugerowaną historią). Zważywszy, że to tutorialowe walki, to dużo się dzieje. W poniedziałek spodziewam się dużej liczby pozytywnych zapowiedzi. Mam podobne odczucia. Koniec z bezmyślnym klepaniem "admin, admin, trójkąt". Jest bardziej taktycznie więc to zrozumiałe, że tempo walk zostało zredukowane. Na zwykłych przeciwnikach widać ile można zrobić przy pomocy topora, tarczy i gówniaka.
Opublikowano 17 marca 20187 l Dlatego trzeba tę grę samemu sprawdzić jak to wygląda w praktyce, bo oglądanie i wyciąganie wniosków, że to ryse to jednak jest to krzywdzące dla gry, bo to jednak nie stało koło niego. Ta gra może sporo namieszać w recenzjach, ktoś napisał, że jest mało gowa w grze. Niech walki będą chociaż wymagające, no ale nie liczę, że będzie to coś poziom from software, nie ten target.
Opublikowano 17 marca 20187 l Godzinę temu, S_600 napisał: Zero hajpu na tą gre, a pamiętam jak z balonem na gadu gadu jeszcze, jaraliśmy się nadejściem gow 3. Te exy na ps robią się na jedno kopyto. i powiem Tobie, że się nie zawiodłem xD Teraz człowiek starszy o tych kilka dobrych lat więc bez hajpu ale nie powiem żebym nie czekał. Day one murowany.
Opublikowano 17 marca 20187 l przeciez tu nawet nie ma brutalnosci xd To jest taki Terminator 3 - zatracil siebie.
Opublikowano 17 marca 20187 l Ten gameplay tylko utwierdził mnie w przekonaniu że poszli w złym kierunku. Ta walka wygląda to fatalnie no ale może chociaż fajnie się gra
Opublikowano 17 marca 20187 l Celna uwaga! Boli brak ogólnej brutalności. Ja bym wolał widzieć krew a nie jakieś pedalskie iskierki.
Opublikowano 17 marca 20187 l A to nie można ustawić telewizora jakoś zeby zmienić to na krew? ludzie hdr dodają, robią niebieskie zęby, to chyba to łatwizna.
Opublikowano 17 marca 20187 l 1 minutę temu, milan napisał: A to nie można ustawić telewizora jakoś zeby zmienić to na krew? ludzie hdr dodają, robią niebieskie zęby, to chyba to łatwizna. No chyba nie na tym polega czerpanie przyjemności z gry, abym musiał majstrować w dostrajanie kolorów...
Opublikowano 17 marca 20187 l Takie trochę bez powera i brutalności. Walka? Piupiu piu zamiast rzucania przeciwnikami po arenach. Widać ograniczony zakres ruchów. Mam nadzieje że to początek i po prostu nie ma "z czym do ludzi". Cholera a miałem nic nie oglądać
Opublikowano 17 marca 20187 l Ale powiedzmy sobie szczerze, gow to nie tylko tłuczenie przeciwników. Gow to klimat, muzyka, fabuła, dialogi i scenki które zawsze były spoko, i zawsze wyznaczajaca standardy grafika która zapewniała realne efekty glapienia się na krajobrazy. Jeżeli te wszystkie elementy będa spełnione, a walka troche zwolni, kosztem rozwiniecia systemu upgrade'u, to ja nadal się na to piszę.
Opublikowano 17 marca 20187 l przypomina mi sie drama z falloutem 4, ludzie bojkotowali gre, że to call of duty nie rpg, a gra sprzedała się za(pipi)iście. Co do gameplayu, no jest inny, ryse syn roma mi sie podobał jako symulator chodzenia, problemem był atak przeciwników klonów i ilość qte, multik był sympatyczny z tymi dynamicznymi arenkami, ale wstępnie mam wbite w gowa.
Opublikowano 17 marca 20187 l Draugi w grze mają właściwości elementalne (mitologicznie Draugr to ożywiony przez duchy trup), trolle i ludzie w grze normalnie krwawią przecież, w poprzednich materiałach mamy Kratosa miażdżącego głowę trolla jego własną bronią i masę posoki towarzyszącej temu. Różni przeciwnicy, różnie krwawią, no nie jest to ciężki koncept do zrozumienia. Edytowane 17 marca 20187 l przez Hendrix
Opublikowano 17 marca 20187 l Nie no oczywiście że GOW to nie tylko walka - ot oceniam co widzę. Oczywiście że ogra się na premierę, jeszcze jak!
Opublikowano 17 marca 20187 l 3 minuty temu, ragus napisał: No cóż początkowe etapy GOW 2 i 3 wyglądały trochę lepiej. No tak troszeczke xD Gow to jeszcze skakanie milan, ale tego też nie będzie
Opublikowano 17 marca 20187 l Ale jest wspinanie, więc nie będzie trzeba szukac 5 minut rampy dla inwalidów by wejsc na góre.
Opublikowano 17 marca 20187 l 2 minuty temu, Pupcio napisał: Gow to jeszcze skakanie milan, ale tego też nie będzie Nie zapominajmy o turlaniu. Tego się chyba też pozbyli
Opublikowano 17 marca 20187 l 1 minutę temu, Kyo napisał: A czary mary będą? Czy też wywalili? Na pewno toporek będzie miał żywioły. Hendrix, wiesz coś o czarach i czy będa inne bronie?
Opublikowano 17 marca 20187 l 3 minuty temu, Frantik napisał: Nie zapominajmy o turlaniu. Tego się chyba też pozbyli Jest turlanie, widać na tym gameplayu.