Figuś 21 141 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2018 Ktoś jeszcze wrzuci tą reckę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2018 Recenzenci, którzy czytali przytoczoną "recenzję" reagowali tak: "LOL" - ale nie wiem, jeśli ktoś chce sobie spoilować rzeczy (wszystko wygląda na to, że wykorzystuje screeny, które wyciekły do sieci wcześniej), to proszę bardzo xDDDDD Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2018 Kamień z serca Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 10 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2018 Cytat The combat is lackluster, the skills tree leaves a lot to be desired, and above all the plot-line relationship with Kratos and Atreus feels rather one-note and flat for a majority of the time throughout the story’s progression. pora anulować preorder Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2018 O majn fakin gad - zajrzałem na PPE, oni zrobili z tego newsa xDDDDDD Co do długości, to mamy tylko takie wieści: Spoiler We have more comments from the italian reviewer: I confirm around 40 hours to finish the game. 15 hours if you play at the easiest difficulty and run through the game ( skipping hours of amazing optional content) The game is so great that will "sweep away" all the haters and leave all of you without words. Żeby nie było - to recenzent z 15 letnim stażem, a nie random :v Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2018 1 minutę temu, Hendrix napisał: Pokaż ukrytą zawartość We have more comments from the italian reviewer: I confirm around 40 hours to finish the game. 15 hours if you play at the easiest difficulty and run through the game ( skipping hours of amazing optional content) The game is so great that will "sweep away" all the haters and leave all of you without words. Żeby nie było - to recenzent z 15 letnim stażem, a nie random :v Jezusku Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2018 (edytowane) Oho, widzę temat zaczyna wierzagać jak na ResetEra, gdzie każdy tweet lub cytat powoduje na przemian niekontrolowane wzwody, albo myśli samobójcze. Ale rozumiem - hajp mi się też udzielił Edytowane 10 kwietnia 2018 przez Cedric Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2018 @Cedric Nah, tutaj jest spokój, tam już dawno odpłynęli do Valhalli - żeby nie było, sugeruję poczekanie na spadek embarga, premierę gry i wytrwania bez spoilerów. Powinno się opłacić. Spoiler W spoilerze jeszcze raz się pośmieję z PPE xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 To mimo spoilerów bardzo dobra recka tylko (pipi)a nie rozumiem jak przy tak ważnych wadach gra mogła otrzymać tak wysoką ocenę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 Kij mnie obchodzi ta recenzja, ale zawsze mam ubaw jak gdzieś czytam z grubsza: - średni/kiepski gameplay, - super grafika, - ocena 80+ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 Przez chwilę myślałem, że to jakaś gra mmo. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 11 minut temu, Pacquiao napisał: Kij mnie obchodzi ta recenzja, ale zawsze mam ubaw jak gdzieś czytam z grubsza: - średni/kiepski gameplay, - super grafika, - ocena 80+ też gardzę takim szmaciurstwem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 Dobra recka? Czy ktoś to w ogóle czytał? Ogólnikowa, beznadziejny angielski (stylistyka, interpunkcja itp.), absolutnie dziwne porównania - pisanie na poziomie bloga 13-latka :v Osobom nieświadomym "stylu" pisania (i że tak powiem gustu) recenzenta wrzucę urywek recenzji Dark Souls od WhatIfGaming: Cytat Monsters are endless in their boring dungeon-raid assaults, certain gameplay design elements with huge bosses are flawed in the design aspects to kill them properly without backtracking for better equipment, and moreover Dark Souls lacks any strong rewarding experience other than the satisfaction of having finally completed an aggravating 15+ hours of gameplay. Dark Souls does have solid elements in terms of visual aesthetics of enemies, traditional inventory and button mashing, but even these are hardly enough to keep it from appearing more than a button mashing disaster of massive proportions. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 Wiadomo, tylko 85, przecież to nie wypada. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 21 godzin temu, kermit napisał: po co wy to czytacie xd nigdy nie zrozumiem Też tego nie kumam, gierka może zawieść lub nie (pewnie będzie solidne 9/10 jeśli miałby wróżyć z fusów), no ale macie dostatecznie dużo gameplayów i informacji na temat szpili, by mniej więcej stwierdzić, czy się podoba chyba co. Podoba się -> kupujesz, nie podoba się -> nie kupujesz. Można samemu sobie wyrobić opinię po kupnie i już, przecież dzisiejszy "gejming żurnalizm" to ściek jakich mało, recenzenci to ulungi co tutoriali nie potrafią skończyć albo nie potrafią kierownicy trzymać, na ch,uj takim typom wierzyć? Rozumiem jak ktoś jest znudzony albo nie wie czegoś o grze, to recenzja może mu pomóc dowiedzieć się czegoś o produkcji lub ew. podjąć decyzję, ale jak jest hajp to niezależnie od tego czy jakiś random z xyz-magazine.ru oceniłby na 6 czy na 9 to chyba i tak powinno się po prostu gierki spróbować, bo czemu nie? No i ogólnie gusta są raczej różne, ja tam mógłbym pół życia w Diablo 3 napier,dalać i dla mnie to gierka 9+/10, ktoś inny pluje z pełną pogardą no i kto ma rację? Komuś pasuje szablon exów na PlayStation i będzie zachwycony każdą produkcją, ktoś inny by grał tylko w niszowe indyki robione przez islandzkich transwestytów i gardzi rozwiązaniami AAA, każdy z nich by wystawił inną ocenę tej samej grze. I jak teraz wiedzieć, która z tych ocen pasuje do Twojego postrzegania gier? A ostatecznie kończy się na skali ocen 7-9/10. Je,bać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 20 minut temu, Hendrix napisał: Dobra recka? Czy ktoś to w ogóle czytał? Ogólnikowa, beznadziejny angielski (stylistyka, interpunkcja itp.), absolutnie dziwne porównania - pisanie na poziomie bloga 13-latka : Straszny damage control tutaj przejawiasz Hendrix. Chyba najwięcej z wszystkich starasz się opluć te recenzje bo nie podoba Ci się jej końcowa ocena, ochłoń stary to tylko gierki dla dzieci. Wiemy że na pewno GoW będzie dostawał głownie 9 i 10, część ludzi będzie sie przy niej dobrze bawić i w ogóle, nie musisz być jej adwokatem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 (edytowane) 16 minut temu, raven_raven napisał: No i ogólnie gusta są raczej różne, ja tam mógłbym pół życia w Diablo 3 napier,dalać i dla mnie to gierka 9+/10, ktoś inny pluje z pełną pogardą no i kto ma rację? Komuś pasuje szablon exów na PlayStation i będzie zachwycony każdą produkcją, ktoś inny by grał tylko w niszowe indyki robione przez islandzkich transwestytów i gardzi rozwiązaniami AAA, każdy z nich by wystawił inną ocenę tej samej grze. I jak teraz wiedzieć, która z tych ocen pasuje do Twojego postrzegania gier? A ostatecznie kończy się na skali ocen 7-9/10. Je,bać. Tłumaczysz to ludziom, którzy ostatnio z bólem 4 liter próbowali mnie przekonać w temacie Uncharted 4, że gra wcale nie była dla mnie banalna na hardzie, bo im było ciężko No Ameryki tu nikt nie odkryje, że ta sama gra jednym będzie się podobać a innym nie. Edytowane 11 kwietnia 2018 przez Pacquiao Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 uff dopiero teraz widze ta niedbała interpunkcje, no to będzie luzem 90 na mc 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 17 minut temu, raven_raven napisał: Też tego nie kumam, gierka może zawieść lub nie (pewnie będzie solidne 9/10 jeśli miałby wróżyć z fusów), no ale macie dostatecznie dużo gameplayów i informacji na temat szpili, by mniej więcej stwierdzić, czy się podoba chyba co. Podoba się -> kupujesz, nie podoba się -> nie kupujesz. Można samemu sobie wyrobić opinię po kupnie i już, przecież dzisiejszy "gejming żurnalizm" to ściek jakich mało, recenzenci to ulungi co tutoriali nie potrafią skończyć albo nie potrafią kierownicy trzymać, na ch,uj takim typom wierzyć? Rozumiem jak ktoś jest znudzony albo nie wie czegoś o grze, to recenzja może mu pomóc dowiedzieć się czegoś o produkcji lub ew. podjąć decyzję, ale jak jest hajp to niezależnie od tego czy jakiś random z xyz-magazine.ru oceniłby na 6 czy na 9 to chyba i tak powinno się po prostu gierki spróbować, bo czemu nie? No i ogólnie gusta są raczej różne, ja tam mógłbym pół życia w Diablo 3 napier,dalać i dla mnie to gierka 9+/10, ktoś inny pluje z pełną pogardą no i kto ma rację? Komuś pasuje szablon exów na PlayStation i będzie zachwycony każdą produkcją, ktoś inny by grał tylko w niszowe indyki robione przez islandzkich transwestytów i gardzi rozwiązaniami AAA, każdy z nich by wystawił inną ocenę tej samej grze. I jak teraz wiedzieć, która z tych ocen pasuje do Twojego postrzegania gier? A ostatecznie kończy się na skali ocen 7-9/10. Je,bać. To jest bardzo rozsądne co mówisz. Kiedyś przy okazji recenzji Pyre Maciek Kowalik z polygamii ujął to takimi słowami, które moim zdaniem podsumowują dyskusje o cyferkach idealnie: Cytat Przy czym sugerowanie się średnią ocen jest ryzykowne. Przyswajasz cyferki z podsumowań, a odpowiedz sobie na pytanie – na ile z tych serwisów wchodzisz przynajmniej raz w tygodniu. Ile recenzji tych autorów czytałeś wcześniej, z iloma się zgadzasz. Gry to nie nauki ścisłe, to teksty kultury – nie odmawiam innym racji, bo przyswajanie ich wynika z bardzo subiektywnych czynników. Ale ilekroć widzę zdanie pokroju „nie masz racji, bo na metacritic średnia taka a taka” zastanawiam się, ile razy jego autor był na tym hiszpańskim blogu, który dał 10/10. Niestety żyjemy w świecie sterowanym przez metakrytyki, gdzie dla kogoś średnia to wyznacznik gry Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 Dlatego jak się sugerować recenzjami to tylko tymi, którzy piszą starannie wyselekcjonowani użytkownicy forumka. Resztę zaorać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 5 minut temu, Cedric napisał: Dlatego jak się sugerować recenzjami to tylko tymi, którzy piszą starannie wyselekcjonowani użytkownicy forumka. Resztę zaorać. Najlepiej to sugerować się własnymi odczuciami ale co ja tam wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 Odczucia oczywiście, ale jak nie jesteś przekonany do jakiejś gry to trzeba się oprzeć na czyjejś opinii. Jest X gier, które wiem od razu, że kupię bo pasują do moich gustów. Ale są też takie, co do których nie jestem przekonany, ale z jakiś względów wyglądają ciekawie. Wtedy czytam forumek + wybrani recenzenci + znajomi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 Zwróciłem uwagę na to jak jest napisana. Nie zmienia to faktu, że strona do której linkują ludzie w tym temacie, jest mało wiarygodna, by nie powiedzieć mocno trollowa (polecam inne recenzje poczytać, zobaczyć argumenty i język jakim się posługuje autor strony). @_Be_ Nie wiem jaki damage control uprawiam - serio, nie polemizuję z oceną (ta jest dobra i sporo podobnych zobaczymy) - w kontekście recenzji to jest ostatnie na co patrzę. Denerwuje mnie jednak takie dziennikarstwo, dużo bliskich znajomych zarabia pisaniem, o gierkach też, więc takie akcje, w których ewidentnie ktoś nie robi swojej roboty dobrze i jest nagradzany (ruch na stronie), mnie prywatnie denerwują. Ot tyle. Nikogo też nie opluwam - recenzja jest napisana bardzo źle, żaden znany mi redaktor nie puściłby jej na stronę/do druku. Nie wiem też z czym muszę ochłonąć, jestem bardzo spokojną osobą. Widzę za to niezdrową ekscytację w standardowym gronie. Spoiler Rozmawiałem o tej recenzji ze znajomym, który recenzuje GoWa (o czym wspominałem wcześniej) - i jest kolejną osobą, która podważa wiarygodność tego artykułu. Ale nic, jak chcecie brać taki artykuł na poważnie to nic mi do tego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 (edytowane) Hendrix, a co na to Twoi insajderzy? Czy aby nie za niska ocena? Czekam również na opinię filologa żeby oszacować wiek recenzenta po strukturze tekstu i zasobie słownictwa. Sprawa wydaje się być o s o b i s t a. Edytowane 11 kwietnia 2018 przez Paolo de Vesir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2018 Moje statystyki pokazują ze hendrixa szczypie obóz konsoli microsoftu z CW, wcale nie jest to zbieg okoliczności. Tak dalej Heniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi