Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Wesker napisał:

Ten śnieg to jakieś mistrzostwo świata! A myślałem, że tylko Naughty Dog potrafi zachwycić

Ktoś tu chyba nie grał w The Frozen Wilds :reggie:
Lepszego śniegu w gierkach nie było NIGDY - zarówno tego padającego, jak i zalegającego.

• Plusik 3
Opublikowano
4 minuty temu, Voytec napisał:

Gdzie?

W innym Horizonie he he. 

Nie tak na serio to moim zdaniem najlepsze śniegi to własnie na równi dodatek do Horizona Zero Dawn i do Forzy Horizon 3. Jak to tam wygląda w obu grach to ja nie mam pytań.

Opublikowano

Plusik od Mazzeo i Figaro w jednym poście. Wiedz, że dzieje się coś wielkiego.

Teddy no strasznie podkręciłeś hajp, a ja dopiero zagram sobota wieczór/niedziela :sapek:

Opublikowano

Co to jest za gra! Nie powiem, początek trochę rozczarował, włączyłem grę po pracy, zobaczyłem parę ciosów na krzyż, spotkał pierwszego trolla na drodze, z którym walka jak dla mnie jest najbardziej bezpłciowa, zwłaszcza w porównaniu do poprzednich części (10 minut walki z kostkami, by na końcu użyć 1 finishera) i gdy już miałem chwile zwątpienia rozegrałem chyba najbardziej epicki pojedynek w historii gier wideo. Za takie chwile kocham Santa Monice! Do tego te wszystkie efekty audio wizualne, reżyseria pojedynku, siła ciosów wylewająca się z ekranu – matko przenajświętsza!

Z każda godziną zaś coraz lepie, po rozwinięciu choć trochę naszej postaci walki nawet ze zwykłymi przeciwnikami dają ogromną satysfakcje, a sposób prowadzenia fabuły, misje poboczne, rozwój postaci, szukanie nowych ulepszeń nie pozwala oderwać się od ekranu! (widać że twórcy czerpali sporo z serii Dark Souls)

Nie wiem też jak oni osiągnęli tą grafikę nawet na PS4 Pro – gram z odblokowanymi klatkami, czasami widać lekkie spadki, ale występują bardzo rzadko, gra się zdecydowanie lepiej niż w 30fpsach i „4K”, a grafika i tak powoduje, że co chwile możemy zbierać szczękę z podłogi – do tego wsparcie HDR – no miazga!

Wracam do gry, jutro w pracy pewnie będę nie przytomny, ale to jeden z tych tytułów, od którego nie można się oderwać! :obama:

• Plusik 1
  • Lubię! 2
Opublikowano (edytowane)

Policzyłem że potrzeba jeszcze 13 recek na 100 by średnia wskoczyła na 96, z ciekawości sobie policzyłem.

I w zasadzie ta średnia metacritics to niezłe byleco, bo jak więcej magazynów oceniało grę ze skalą 1-100 to gra ma znaczną przewagę nad tymi grami która miała więcej ocen od stronek z ocenami 1-10. Meta nie wie, i  w zasadzie nikt nie wie czy pod 9/10 kryje się 91/100 czy 94/100,  w skali średniej Meta ma to duże znaczenie.

Tak tylko piszę, gdyby oceniaczki były wszystkie 1-100 dużo gier na różne konsole miałyby wiele wyższe średnie.

Edytowane przez milan
  • Plusik 1
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Hendrix napisał:

@milan
Metacritic ma średnią ważoną, niektóre publikacje mają większe znaczenie (IGN, Gamespot, Edge etc.), dokładnej formuły nie znamy.

Dodałem sobie te 90 recek i policzyłem średnią, wyszło 94,33(3), więc wychodzi że to zwykła średnia.

Co mieliby wazyc, skoro jak pisałem nie wiedzą co się kryje pod 9/10.

A 13 recek  100 da średnia 95,04, zakłądając że zaokrąglają w górę.

historia obliczen w kalkulatorze jest spoko :f

Opublikowano
8 minut temu, kanabis napisał:

Jakis punkt regulaminu naruszylem postem ze jestem podekscytowany i w oknie bede na kuriera czekal ze zostal usuniety? Lol xD

Panie tu posty znikają z prędkością światła. Widać ktoś za bardzo w rolę się wczuwa i nie ma co robić. Rozumiem jak już będzie po premierze i każdy będzie mógł wymienić merytoryczne spostrzeżenia. Ehhh co za ludzie. 

Opublikowano

8 minut temu, kanabis napisał:

Jakis punkt regulaminu naruszylem postem ze jestem podekscytowany i w oknie bede na kuriera czekal ze zostal usuniety? Lol xD

Nie wiem ale dałem :rep_up:

Ale to będzie gra :D Chyba nawet odbiorę kolekcjonerkę!

#BedeGrałWGre

Kratos_5.jpg