Opublikowano 18 kwietnia 20186 l 50 minut temu, milan napisał: zamiast grać w gow robi fotki pudełek... a mogł liczyć średnią nosz kurde no...
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l Już nie mogę się doczekać aż jutro wpadne na forum i zapytam JAK TAM ŚREDNIA KRATOSA ZMALAŁ URUS?
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l Nie wiem czy nie wymiękne xD Poziom leci mocno do góry po paru godzinach, każda potyczka to batalia, niektóre trwają po jakieś pare ładnych minut i 1 błąd = trup. Gram od 19 i chyba z 5 potyczek przeszedłem, prawie paluchów zginać nie mogę. Chyba trzeba bedzie poznac historie jak każul i dopiero god of warowac, niezle dowalili z tym poziomem e albo dobra hooj tam czas isc do zabki po jakies suple zeby uzupelnic elektrolity i wracac do gry, nie beda mnie tu draugury terroryzowac xD Edytowane 18 kwietnia 20186 l przez teddy
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l @teddy Ja to sądzę, że sporo osób i na Give me a Challenge wymięknie Narzekanie na nieatakujących wrogów z trailerów? Good times.
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dobra, pograłem trochę, moje pierwsze wrażenia: Odzyskałem wiarę w gry AAA. W końcu ktoś rozpykał formułę na dobrą rozgrywkę w tego typu tytule. Jak na razie jest złoty środek między nakur.wianiem lewej gałki do przodu i pif paf/ciach ciach a systemami walki, których autentycznie trzeba się uczyć jak wzorów skróconego mnożenia (Soulsy). To samo jeśli chodzi o eksplorację - nie jest to ani korytarzer ani kretyńska ubi game gdzie biega się od znacznika do znacznika. Jest tak jak powinno być. Jeszcze słowo o walce - tak powinien wyglądać system walki w slasherze AAA. Prosty, ale nie prostacki. Poprzednie God of Wary (zwłaszcza na PS3) były pod tym względem beznadziejne - kwadrat, kwadrat trójkąt i heja. Tutaj jest coś pomiędzy mashowaniem z poprzednich odsłon a Soulsami pod względem skillowości. Czyli system walki, który jest intuicyjny i spokojnie można do gierki zasiąść wieczorem przy browarku, ale jednocześnie wynagradza myślenie, różnorodność ataków, rozsądne podchodzenie do encounterów i niewiele wybacza (najwyższy poziom trudności jest dość hardkorowy, na razie sporo bardziej IMO niż w poprzednich GoWach). Aha - najlepiej zrobiona mechanika parry jaką widziałem w grach (zawsze mnie wkur.wia, a tutaj z przyjemnością się paruje). Chyba największe zaskoczenie do tej pory, bo spodziewałem się nakur.wiania kwadrata i press X to jason. Jestem trochę po walce ze Strangerem także fabularnie nie widziałem zbyt wiele, ale na pewno ton gry sporo się zmienił od poprzednich odsłon - nie jest to już taka kretyńska cringy sieka jak np. trójeczka. Kratos jest spoko i nie wkur.wia tak jak do tej pory, bardzo na plus guw.niak. Ciekawe jak się rozwinie, jestem zaintrygowany. Graficznie nie ma o czym mówić, pozamiatane. Ostatnio taką robotę zrobił Horizon. IMO największą robotę robi 60fps, nie ma drugiego tytułu, który wyglądałby tak dobrze i do tego chodził tak płynnie. Ogólnie ostatnio byłem dość mocno znużony graniem - z jednej strony odbijałem się od debilnych gier ciągnących mnie za rączkę a z drugiej od bardzo skillowych/rozbudowanych tytułów, na które zupełnie szczerze nie miałem czasu ani siły. Zmęczenie materiału, nawet Zeldę męczę powoli. Te 2-3 godzinki z GoWem to chyba pierwsza okazja od miesięcy kiedy dobrze bawiłem się grając na konsoli. Na razie bossowie jedynie trochę meh (ale widziałem w sumie dopiero półtora bossa, więc nie ma co gadać). E: jakby co to gram na najwyższym jak na silnego heteroseksualnie mężczyznę przystało żeby nie było że tylko teddy jest kozak. Edytowane 18 kwietnia 20186 l przez froncz piotrewski
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l 3 minuty temu, froncz piotrewski napisał: Dobra, pograłem trochę, moje pierwsze wrażenia: lalalalalala nic nie słyszę i nie kupię mimo jechania gry przez 1,5 roku
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l 11 minut temu, walek napisał: Na jakim poziomie grasz teddy? I ile ich jest? Na najwyzszym, sa 4 poziomy. Dobra poszło, trzeba było rozchodzić trochę nerwy po pokoju i na chłodno ocenic sytuacje. Szybka analiza, wszystkie cooldowny na najsilniejszego przeciwnika, potem wykorzystanie otoczenia (mozna zwalac przeciwnikow w przepasc, samemu nie spadniemy) no i spokojne dobicie dwoch twardzieli. Boze jaka ta gra jest miodna, nie czulem takiej satysfakcji z wygrywania potyczek od czasu dark souls 1. A tu jeszcze nawet nie zaczalem sie bawic kombinowaniem z ekwipunkiem, ulepszeniami, runami aaaaaaaaiiiiiiiii Edytowane 18 kwietnia 20186 l przez teddy
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l @ragus kupuj. Zawsze możesz napisać że to był tylko trolling albo takie żarty @teddy dostarcza i robi hype Wincyj!
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l Recenzje już mnie trochę nahajpowały, ale te opinie tutaj to dopiero jest hajp. Nie wierzyłem, że może być aż tak dobrze. Edytowane 18 kwietnia 20186 l przez agst
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l @milan a czemu nie grasz? Jeszcze się zciąga? Edytowane 18 kwietnia 20186 l przez mozi
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l No nie, przecież blokada jest do piatku 0:00:00, wpisuje admin i 1234 i się nie odblokowuje.
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l powaga? Myślałem że preorder pozwoli grać wcześniej czyli okazuje się że Ci co zaufali czezkiemu wygrali Xd
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l Teraz, mozi napisał: powaga? Myślałem że preorder pozwoli grać wcześniej czyli okazuje się że Ci co zaufali czezkiemu wygrali Xd No gdybym miał czas dzisiaj i jutro na granie to też bym leciał do Dave'a autostradą, ale do jutra do północy pełne obroty by mieć 3 dni grania.
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l I pomyśleć, że jeszcze się wachałem czy nie odmówić rezerwacji bo ostatnio mam kryzys growy i żadna gierka (poza Path of Exile) mnie nie bawi. Co odpalalem jakis tytul to sie szwedalem bez celu 15 i odpalalem inny, a potem wylaczalem konsole i plulem sobie w brode ze znowu tego prosiaka sprowadzilem pod strzeche. Dzieki Kratos
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l @teddy powiedz coś o inspiracji soulsami w GOW - coś dostrzegasz? Edytowane 18 kwietnia 20186 l przez mozi
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l Dajcie chłopu pograć, a nie męczycie pytaniami na które i tak wkrótce sami poznacie odpowiedzi Edytowane 18 kwietnia 20186 l przez Cedric
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l on juz skonczy, a my zaczniemy tą epicką przygode. Czym tu się martwić?
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l 36 minut temu, milan napisał: ragi, kupuj, pamiętasz jak się razem chichraliśmy ze Szkocji w u4? kusi (pipi) kusi mój problem fantastycznie przedstawia poniższy gif. najpierw zacieram ręce po wrażeniach pana piotra i teddiego, a potem widzę zwiastuny i gameplaye
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l Dla ciekawych systemu wrzuciłem 1 walke z dwoma trudniejszymi przeciwnikami na serwer. Lokacja otwarta - walka trwa kolo 3 minut, trochę nie trafiam, trochę lamie, ale dla ciekawskich można sobie zobaczyc jak to wyglada w ruchu mniej wiecej i dlaczego tak mocno przypomina Dark Souls. (polowe ciosów mam nadal zablokowanych), lekkich też nie używam (bo jestem na 2 strzaly xD) http://easye.home.pl/allegro/gow.mp4 Tez brakuje mi mocne QTE, uwazam, ze sa za rzadko, niektóre pojedynki moglyby byc jeszcze bardziej brutalne, a tak niekiedy walczmy z mini bosem 5min, by na koncu wcisnac 1 przycisk odpowiedzialny za Finisher - jedyny minus poki co, no i nadal nic nie przebilo poczatkowej walki, oczekuje, z jeszcze nie raz mnie ta gra tak zaskoczy. Edytowane 18 kwietnia 20186 l przez easye
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l IMO właśnie dobrze bo w końcu można te końcówki walk w spokoju pooglądać a nie tylko jak lama patrzeć czy wcisnąć kwadrat, czy trójkąt
Opublikowano 18 kwietnia 20186 l dzieki izi, teddy, możesz wrzucic krotka rabanke bez wiekszych spoilerów na tym ultra hard?