Mikołaj 348 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Co będzie w sequelu? Na bank on Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Walka z... Spoiler Hraezlyrem Oh maj faking Gad!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 V dropią Spoiler swój armor set randomowo czy każda ma przypisany konkretny drop? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 449 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 30 minut temu, Mikołaj napisał: Co będzie w sequelu? Na bank on Śmiem wątpić - ON zakończy trylogię Główwnym bossem drugiej części będzie Chris Hemsworth Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 5 minut temu, messer88 napisał: V dropią Ukryj zawartość swój armor set randomowo czy każda ma przypisany konkretny drop? Wiem ze to taka troche lipna odpowiedz ale w moim przypadku bylo tak ze te pierwsze 4 w Midgard dupa, a kolejne 3 rzucily po kolei rekawice, klate i gacie. Sprobuj zabic V w jakiejs innej krainie i jak nie poleci to obstawiam ze dopiero 5ta, 6ta i 7ma dropnie armor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 To chyba tak samo, w midgardzie zabiłem 3 i nic, wczoraj jedna z alfheim już rzuciła gacie. Btw trochę mi zajęło przestawienie się przy nich z soulsowych nawyków turlania się pod nie i na dupę bo tracking ataków i mobilność mają niezłą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 449 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Ten set i tak do doopy jest - zbieraj komplet Ivaldiego - najlepsza zbroja w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 079 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 5 minut temu, Wredny napisał: Ten set i tak do doopy jest - zbieraj komplet Ivaldiego - najlepsza zbroja w grze. Wredny zapominasz o syndromie "gra jest tak wyk.urwista, że chcę mieć wszystko". Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) a też jest w planach z tym że jeszcze nawet nie byłem w tamtej krainie a i muspelheim ledwo co liznąłem, to akurat v set się sprawdzi przejściowo. a gra wiadomo że jest bdb ale król nie zdetronizowany Spoiler BB dalej the best na plejstejśin Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez messer88 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 449 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 W sumie racja Sam upgrade'owałem praktycznie na maxa set Ivaldiego, ale brakuje mi surwców na rękawice, więc są tylko na siódmym levelu - nie chce mi się farmić tych triali w Muspeheim Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 7 minut temu, Wredny napisał: Ten set i tak do doopy jest - zbieraj komplet Ivaldiego - najlepsza zbroja w grze. Nie ma nic lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Ten set i tak do doopy jest - zbieraj komplet Ivaldiego - najlepsza zbroja w grze.Set z Val do dupy? Ulepszony na maxa jest najlepszym setem w grze. Na drugim miejscu set z "mgiełką". Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikołaj 348 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Wszystkie surowce niezbedne do zbroi ivaldiego znajde w Niflheim? Obecnie tylko echa znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 449 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Na początek tak, ale jak będziesz chciał upgrgrade'ować na maxa to musisz odwiedzić Muspelheim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 2 godziny temu, Bansai napisał: - wspinaczka ktora powoduje martwice mozgu, szczegolnie jak schodzimy gdzies i Kratos nie moze te 2 metry zeskoczyc tylko musi pietami podlogi dotknac zeby sie odkleic od sciany To jest tak samo zrobione jak te wszystkie drabiny itp. A ma na celu tylko to aby gracz nie zobaczył loadingow. Tak samo jak przechodzimy przez bramy. Możemy stać w miejscu i tylko czekać aż przejście się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 272 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 5 godzin temu, Bansai napisał: Skonczylem, bardzo solidna produkcja ale czy mesjasz? Hmm... Tak na szybko: + niesamowity design lokacji + pseudo-open world, gra niby jest zamknieta, ale ciagle sprawia wrazenie ze jednak masz te swobode przemieszczania sie po tych Skandynawskich krainach + design postaci + piekna grafika i efekty czasteczkowe w trakcie walki + kukuszinmanowe 30 fpsow bez wzgledu na to co sie wyprawia na ekranie + rozwoj Kratosa jak i Boy'a wraz z przebiegem przygody + Mimir i jego swietne historie + dialogi + sporo pobocznych rzeczy do roboty + Boy, przydatny i fajnie napisany, chociaz momentami zbyt na sile byla ta jego opryskliwosc w trakcie fochow na pape, ale ogolnie duzy plus +/- system walki, szalenie efektowny, szczegolnie jak rozrywamy wrogow na strzepy, ale ciagniety w dol przez zbyt niski fov, (pipi)ow co w srodku walki sie respia gdzies na gorze i znienacka napierdalaja dystansowymi atakami i przeciwnicy ktorzy przez grubsza czesc gry okazuja sie zwyklymi gabkami na obrazenia i masz wrazenie ze Kratos wali w nich kijem a nie toporem +/- poziom trudnosci, przez wiekszosc gry jest fajnie zbalansowany, ale jak dostajemy troche wiecej swobody i chcemy isc pozwiedzac to okazuje sie ze wyskakuja kasztany na 8 levelu ktore na strzala nas gasza gdzie my musimy tanczyc dookola nich z toporem przez 15 minut, nie bylby to problem gdyby nie fakt ze zbyt czesto sie to zdarza +/- tempo rozgrywki, zaczyna sie swietnie ale po walce z pewnym panem nieznajomym tempo staje sie cholernie nierowne +/- lodka, zdecydowanie za duzo wioslowania, na poczatku zapowiadalo sie na spory minus, ale na szczescie pojawily sie fajne historyjki ktore znacznie umilaly ten aspekt rozgrywki +/- zakonczenie, takim troche mokrym pierdem sie to skonczylo i czuje po nim spory niedosyt, nie dlatego ze gra jest taka za(pipi)ista i chce wiecej, tylko dlatego ze z tych wszystkich opowiastek ktore gra nam non stop serwuje kumuluja sie pewne oczekiwania ktore nie zostana w najmniejszym stopniu spelnione, patrzac teraz wstecz to drugie pol gry mozna okreslic jako jeden wielki sequel baiting +/- 'puzzle', niektore sa bardzo fajne i pomyslowe, a niektore powstaly chyba tylko po to zeby Krejtos mogl Boya podsadzic gdzies, mimo ze spokojnie toporem moglby przeciac cienka line [w ktora topor sie wbija, ale drewniany kolowrotek ktory trzyma most to juz rozyebie, lel] albo rozwalic drewniany plotek i tez sie samemu wspiac +/- bossowie, zdecydowanie za malo ale jak juz sie pojawili jacys konkretni to walki byly swietne - sekcje 'chodzone' - wspinaczka ktora powoduje martwice mozgu, szczegolnie jak schodzimy gdzies i Kratos nie moze te 2 metry zeskoczyc tylko musi pietami podlogi dotknac zeby sie odkleic od sciany - nie dla psa kielbasa, czyli za kazdym razem jak zblizamy sie do naszego celu, gra w jakis debilny i tani sposob podklada nam kolejne klody pod nogi, szczegolnie denerwujace to jest w drugiej polowie gry gdzie czestotliwosc tego zjawiska sie bardzo nasila, przez wiekszosc czasu czulem sie tak: https://www.youtube.com/watch?v=Ck6Ms-m63RA Dobrze sie bawilem, czekam na sequel i jestem bardzo ciekaw co w nim bedzie. Ocena? Solidne... Pokaż ukrytą zawartość The Last of Us / 10 Pokaż ukrytą zawartość 8+/10 btw. xd tldr; stek bzdur....cptn obvious Cieszę się, że powstała taka gra u której wad szuka się na siłę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 449 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Godzinę temu, Ali G napisał: tldr; stek bzdur....cptn obvious Cieszę się, że powstała taka gra u której wad szuka się na siłę. A ja właśnie lubię czytać takie długie wpisy, bo to oznacza, że ktoś grę poznał i ma na jej temat coś ciekawego do powiedzenia. No i jakbyś jednak przeczytał to byś wiedział, że chłop mądrze prawi - mam dokładnie takie same odczucia - na pewno nie żaden mesjasz, ale solidne 9/10. Jak jednym z filarów produkcji jest interesująca warstwa fabularna, to takie średnie zakończenie musi rzutować na ogólny odbiór - jest obiecujące, zapowiadające ciekawe rzeczy, ale na pewno nie satysfakcjonujące w obrębie tej jednej odsłony. Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez Wredny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Mesjasz, nie-Mesjasz => whatever. Na koniec dnia i tak liczą się osobiste odczucia oraz gierkowe preferencje. Ja po jakiś ponad 10 godzinach bawię się cudnie. To co mnie najbardziej zaskoczyło to w jak łatwy sposób twórcy sprawili, że topór Kratosa przebił ostrza z poprzednich części. Ostrza były fajne, ale bardziej jako część profilu głównej postaci niż pełnoprawny "bohater". Topór, ach topór... ma zdecydowanie więcej osobowości. Nie dość, że ma głębszy sens w tym świecie z punktu widzenia fabuły, to jeszcze możemy się z nim znacznie lepiej związać personalnie. Widzimy go niemal cały czas, postacie wspominają go w rozmowach, dbamy o niego, a wszystkie animacje świetnie oddają kunszt Kratosa w posługiwaniu się tym narzędziem zagłady. I tak piękna animacja powrotu do rąk po rzucie i fakt, że topór wraca dokładnie z tego miejsca gdzie go rzuciliśmy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Nie wiem co wam się nie podoba w zakończeniu. Jak dla mnie jest wystarczające i czuję się w pełni usatysfakcjonowany. To druga gra po Wiedźminie 3, w której nie przewijałem dialogów i cut scenek tylko z zaciekawieniem śledziłem przygody głównych bohaterów. Co mi się nie podobało: Przydługie cut-scenki w czasie walk i to naciskanie kółka żeby się odepchnąć, coś podnieść itd. Jest to przecież tak umowne, wystarczyłoby jedno wciśnięcie przycisku. A tak poza tym to dla mnie GOTY i liczę na jakieś DLC. Teraz pozostaje mi wbijać trofea a czasu mam na to miesiąc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 690 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Pewnie już było ale dopiero teraz zauważyłem, że: OSTRY SPOILER !!! już na samym początku jest wskazówka kim naprawdę jest Atreus Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 712 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Po ostatnich ulepszeniach sprawdzałem czy dalej mam "harda" ustawionego, bo mi coś dziwnie latwo szło. A rzut toporem z oznaczaniem to coś pięknego. Gdyby tu już był tryb foto, byłby co chwilę w użyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 136 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 3 godziny temu, ornit napisał: liczę na jakieś DLC Broń Boże, żadnych DLCków, niech to będzie skończona historia. Na koniec Mimir Spoiler Mówi że nastanie Zima która będzie trwać trzy lata, i myślę że jest to oczko puszczone do graczy, że tyle będzie mniej więcej trwać produkcja kolejnej części, bo przecież większość mają już zrobioną jedynie jakieś kosmetyczne zmiany, chyba nie będą drastycznie zmieniać lokacji bo mijało by to się z celem, jedynie zrobienie nowych lokacji m.in Asgard, odpicowanie grafy, i dopracowanie historii dla drugiej części. no i premiera już raczej na pewno na PS5 Jedną z rzeczy których mi brakowało w grze to jakiś mocniejszy kawałek w soundtracku jak np ten z GoW III Ale żeby nie było muza jest idealnie dobranai zapadająca w pamięć jak np. w tych momentach dla tych co skończyli fabułę Spoiler i na przekór większości dodam że Atreus >>> Ellie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 449 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 DLC może być, bo kilka z tych światów jest zablokowanych, więc... Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Po pierwszej godzinie gry bylem rozdarty. Z jedej strony ladny korytarzyk, srednia walka, pierwszy boss rzeczywiscie jak z Dragon Balla ale imo za duzo razy zabierano mi kontrole nad postacia. Z drugiej strony zdaje sobie sprawe ze to bylo tylko wprowadzenie do gry, cinematic experience zrealizowane na najwyzszym poziomie, prawie jak w Hollywood. Ulomne skakanie po skalach tez imo dodane na sile. No i to by bylo na tyle mieszanych uczuc bo pozniej juz bylo tylko lepiej. Gram na normalu i gra jest dla mnie trudna. Ginalem juz kilka razy na zwyklych walkach. Podoba mi sie w jaki sposob gra przedstawia nowych przeciwnikow i sami musimy ogarnac jak z nimi walczyc. Juz widze jak to wszystko rzuca sie na mnie w jednym momencie i robi gangbang. Zdobylem pierwsza rune, popatrzylem na drzewko rozwoju postaci i armoru i bedzie co w tej grze robic. Walki sa emocjonujace i jak narazie przy kazdej sie napocilem O dziwo podoba mi sie tez relacja ojca z synem. Widac ze mlody chowany pod spodnica matki chuya wie o swiecie, tak samo jak Kratos chuya wie o gowniaku. Chyba tylko RDR2 moze przebic nowego Boga Wojny jezeli chodzi o GOTY 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 dla mnie normal jest idealny, zero frustracji ale muszę byc skupiony choć pierwszą V klepnalem za 1 razem ale jak wyskocza mi fioletowi z tych czarnych dziur to looo leżę zaorany jedyny minus to jak zbyt długo gram boli mnie głowa i musze iść spać Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi