blantman 5 780 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Godzinę temu, easye napisał: No ja tez jakis czas temu wbilem platyne i chcialbym zatem poznac gry na 9 w skali creatina, skoro GOW na tyle nie zasługuje A no każdy ma swój gust dla kogoś jedna gra zasługuje na 8/10 a inna na 10/10. Są na tym forum osoby które wieśkowi 3 7/10 dawali a zeldzie 6/10 Ja uważam po 3/4 gry że 8/10 to słuszna ocena. Może końcówka to zmieni ale w sumie z 7/10 wskoczyła wczoraj na 8/10 więc jest dobrze. Bawie się świetnie ale nie "żyje grą". Dla mnie 9/10 (i więcej) to już gry przez które nie odpalam nic innego. Gry o których myślę w pracy i nie mogę się doczekać grania w nie. GoW zawodzi przez tą pół otwartość świata i elementy rpg.ewkipunek dla mnie na siłę. Za dużo zapychaczy czasu które są niepotrzebne. Nie każda gra musi mieć elementy rpg do jasnej cholery. Skąd ta moda przyszła. Jeziorko i robienie questów dla duchów to też na od(pipi). Ktoś to do wiedźmina 3 porównywał i to jest żart bardzo nie smieszny. Questy w stylu zabij 3 grupy wrogów na 3 różnych wyspach, zbierz kości na 3 innych wyspach etc. Fetch questy jak w najgorszym jrpg Sorry poza questem pobocznym dla krasnali cała reszta questów pobocznych na razie to typowe zapchaj dziury. Gra fajna ale nie wybitna i ocen nie rozumiem. Więcej napisze jak skończę. A na plus walki z Spoiler paniami za zamkniętymi drzwiami oraz fajnie zaprojektowane niektóre lokacje Spoiler wspinanie się po martwym olbrzymie albo most umarłych Klimatyczna gra i gdyby nie było zapchaj dziur kóre mnie nudzą to by było 9/10 jak nic. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 (edytowane) 6 minut temu, blantman napisał: Jeziorko i robienie questów dla duchów to też na od(pipi). Ktoś to do wiedźmina 3 porównywał i to jest żart bardzo nie smieszny. Questy w stylu zabij 3 grupy wrogów na 3 różnych wyspach, zbierz kości na 3 innych wyspach etc. Fetch questy jak w najgorszym jrpg Sorry poza questem pobocznym dla krasnali cała reszta questów pobocznych na razie to typowe zapchaj dziury. łudziłem sie że będą jakies fajne ale 100% racji, jeziorko plus te poboczne dla duchow to cos co po głównym watku powoduje spadek zajawki na ta gierke, lepiej calkiem to olać i robić jedynie dla krasnoludów Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez kermit Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 sa tez dobre, jak np poszukiwania syna który zamordował ojca, gdzie zwiedzamy lokacje, do ktorych pewnie bysmy nie trafili... Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 a to nie był wlasnie dla krasnoludów? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 (edytowane) Tez byla podobna dla krasnoludow, ale jest tez 1 dla jednego z duchow. pozniej przeciez do niego wracasz i mowisz, ze polegl w walce, ale do konca zalowal, ze zabil swojego ojca - lokacja ze statkiem pirackim, ukryta mocno. Pomijam juz fakt, ze ciekawie sie slucha dialogow Kratosa z Synem, zwlaszca znajac jego historie... Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikołaj 348 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 (edytowane) Jak mnie wkoorwia BOY w Niflheim, co chwile slysze „zgubilismy sie? Nieee” jeszcze pojawil sie bug jakis, gnojek nie chce za mną iść, zostaje przy schodach a bez jego pomocy nie przejde przez wiedzmy yebane Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 2 minuty temu, Mikołaj napisał: gnojek nie chce za mną iść, zostaje przy schodach a bez jego pomocy nie przejde przez wiedzmy yebane save and load go naprawia mi sie zwiesil jak kazalem cos przeczytac i tak się gapił i nic Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Uwielbiam pisanie w stylu: nie rozumiem ocen xDD Tak jakby własny gust osoby narzekającej miał być wyznacznikiem tego jak odbiera daną grę inna osoba, która w nią zagrała, tyczy oczywiście się to obydwu stron barykady i narzekania na cyferki (nie mam nic przeciwko narzekaniom na same recenzje, te jak każda inna forma z pogranicza publicystyki i krytyki, podlega naturalnej ocenie osób czytających). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikołaj 348 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 (edytowane) W nosie mam psioczenia tych niezadowolonych XD najważniejsze że JA czerpie chochlami mase funu z tej części i tym samym to dla mnie mesjasz 10/10 a że ktoś tego nie rozumie? Co mnie to xdd Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez Mikołaj 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Właśnie było to widać przy okazji premiery Horizona Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 13 minut temu, Hendrix napisał: Uwielbiam pisanie w stylu: nie rozumiem ocen xDD Tak jakby własny gust osoby narzekającej miał być wyznacznikiem tego jak odbiera daną grę inna osoba, która w nią zagrała, tyczy oczywiście się to obydwu stron barykady i narzekania na cyferki (nie mam nic przeciwko narzekaniom na same recenzje, te jak każda inna forma z pogranicza publicystyki i krytyki, podlega naturalnej ocenie osób czytających). ok to inaczej nie rozumiem zachwalania misji pobocznych bo są na jedno kopyto. Wiele gier ma ten aspekt zrobiony lepiej. Rozumiem że ocena całości czy sam fun z gry jest mocno subiektywny. Chwalenie jednak fetch questów jako coś odkrywczego i na poziomie wieśka to nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikołaj 348 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 8 minut temu, Rozi napisał: Właśnie było to widać przy okazji premiery Horizona Piękne czasy Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 9 minut temu, blantman napisał: ok to inaczej nie rozumiem zachwalania misji pobocznych bo są na jedno kopyto. Wiele gier ma ten aspekt zrobiony lepiej. Rozumiem że ocena całości czy sam fun z gry jest mocno subiektywny. Chwalenie jednak fetch questów jako coś odkrywczego i na poziomie wieśka to nieporozumienie. "Wiele gier" - które to? Bo chętnie pogram Gry z naprawdę dobrymi misjami pobocznymi mógłbym spokojnie wymienić na palcach jednej ręki. Jasne, że questy w GOW nie są napisane na poziomie Wiedźmina, ale dopracowanie lokacji i przywiązanie do detali w miejscach gdzie je wykonujemy spokojnie stawia tę grę w czołówce. Zresztą co definiuje dobrą misję poboczną? Czy tylko jeden aspekt np. fabuła? Chyba niekoniecznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Błagam, tylko nie wymieniać mi tu gier z ubisoftu i mass effectów z fetch questami nawet horizon zero dawn, to nawet nie stało obok GoW, które ma lepiej zrobione te "zapchajdziury fetch questy". Robienie tych pobocznych questów w GoW sprawiło mi nie lada frajdę, bo aż chłonęło się dobrze lore tej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Najważniejszy i tak jest gameplay, choćby cała otoczka była na 10, to nie pomoże, gdy kogoś nie ciągnie do gry. Dla mnie mapka w GOWie jest w sam raz, nie jest całkiem liniowo, ani to sandbox, ani zbyt skomplikowany labirynt. Mi taki kompromis odpowiada, jak również proste, acz angażujące zagadki, oraz pływanie łódką, które daje poczucie przygody. Po prostu, mimo wad, nie mogę się oderwać, jak przy skradaniu w TLOU. A że cała reszta jest na wysokim poziomie to pozwala mi wystawić tej grze dychę. W moim przypadku dużą rolę odgrywa również OST, który znacznie wpływa na ostateczną ocenę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hendrix 2 731 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Widzę Blantman, że nie po raz pierwszy masz problemy z czytaniem (to częste mylenia nazw tematów Yakuza i God of War :v ) - przecież zwracam tylko uwagę na bezsens narzekania na ocenę innych ludzi, a ty mi tu o subquestach xDD Co do samych subquestów, skoro poruszyłeś ten temat cytując niezwiązaną z tym elementem odpowiedź - nie spotkałem się z opiniami o ich odkrywczości, reszta to subiektywna opinia osoby grającej, tylko i aż tyle. Osobiście wymieniam je w kategorii plusów, z kilku powodów: - nie odciągają od głównego wątku i są zrobione organicznie - nie dewaluują głównej misji (coś co np. irytuje mnie w Wiedźminie - gdzie przez całą grę buduje się wrażenie pewnej natychmiastowości działań i wydarzeń, a ta iluzja szybko pryska w zestawieniu z zadaniami pobocznymi, które w dużej części właśnie rozcieńczają główną historię) - designersko oczywiście nic odkrywczego, ale dzięki temu jak gra jest napisana oraz z jakiej perspektywy jest ukazywana, wszystkie - nawet najbardziej żmudne misje - budują kontekst i pogłębiają relację głównych bohaterów. - proste i skuteczna metoda: nagradzanie za wykonaną robotę. Nagrody są unikalne i przemyślane. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rillas 96 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Wlasnie padl argument, ktory jest dla mnie najwazniejszy - nagrody. W przypadku gry na najwyzszym poziomie, kazda poboczna misja w jakims stopniu wplywa na rozwoj a to juz bezposrednio sie przeklada na progres w grze. Co do odkrywczosci, to nie wiem czego niektore osoby oczekuja. To jest formula znana od lat i dosyc mocno juz wyczerpana. Quest nie musi odkryc Ameryki, jest wiele czynnikow ktore wplywaja na to czy wypadaja dobrze czy uwazamy je za zapchajdziure. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 299 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Kurła jak w to się dobrze gra Przepraszam Panie Kratos że w Pana zwątpiłem Możliwe że w tym roku nic już tego nie przebije Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Ostatni płomień zgasł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 ten topor i ciosy z r1 lub r2 przy zmianie postawy i mobki nie dotykaja ziemi wszystko zaniedbuje przez ta gre. Dla tych co ukonczyli czy prochy Matki to ostatnia misja?? dostaje sie jakis kozacki artefakt za skonczenie singa bo zostalo mi pare Wojowniczek do ubicia a moze wskoczy cos fajnego co ulatwi mi troszke z nimi walke Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikołaj 348 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Tak i tak Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 426 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Tak ostatnia. Najlepsze itemy to wypadają właśnie z V a cała reszta do kraftu przez farmę nilfheim i muspelheim. I właśnie tutaj to mi się już nie chce bawić, obie krainy zaliczone tylko na tyle żeby zabić v. I najlepszy boss z gierki to Spoiler sigrun, (pipi) tam że kopiuj wklej reszty valkirii ale solidna walka i szkoda że nie było podobnych takich w trakcie story. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 173 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 (edytowane) 3 godziny temu, blantman napisał: to inaczej nie rozumiem zachwalania misji pobocznych bo są na jedno kopyto. Wiele gier ma ten aspekt zrobiony lepiej. Rozumiem że ocena całości czy sam fun z gry jest mocno subiektywny. Chwalenie jednak fetch questów jako coś odkrywczego i na poziomie wieśka to nieporozumienie. No poza tymi dwoma questami dla duchów (które i tak chciało mi się robić by zobaczyć dialogi i zwiedzić miejscówki), reszta trzyma naprawdę wysoki poziom. Inne gry z God of Wara moga brać przyklad. Typowe zapchajdziury to wlasnie Andromeda i Horizon. Ogolnie wiec te questy to bardzo mocny punkt gry. Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Chyba nie muszę tego w spoiler wrzucać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 081 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Dzisiaj gra do mnie dotarła dzięki szybkiej wysyłce przez kolegę QTF(Polecam ). Myślałem że po zagraniu w Horizon już nic na tej generacji nie wywoła u mnie opadu szczęki. Myliłem się, a gram na bieda wersji z tv bez HDR. Aż się boję co ND pokaże z tlou2. System walki mi pasuje po modernizacji. Kolejny raz tego samego bym nie wytrzymał, tylko ciągle na początku walki chcę naciskać trójkąt i kwadrat, ale to już tylko kwestia przyzwyczajenia Napiszcie mi tylko tak/nie czy będzie więcej takich walk jak ta z nieznajomym na początku gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi