Kinoji 763 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 2 godziny temu, easye napisał: dla mnie fabuła jasno wskazuję że gdzie tak wskazuje? square ladnie wyjasnil, ze jest wlasnie na odwrot Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 7 godzin temu, Observer napisał: Pokaż ukrytą zawartość Ale wiesz że nawet jakby był bękartem to dalej by był jego synem? Spoiler No tak, ojcem jest ten, który wychował bez względu na to czy jest biologiczny czy nie, ale jak maly/nastoletni rudziak się dowie to roznie może zareagować. To nie ten poziom co, powiedzeic komus, ze jest dzieckiem z in vitro, ale jednak. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 Skończyłem dziś w nocy. Zostało mi jeszcze co prawdą kilka aktywności pobocznych, ale w skrócie: na plus: system walki, jest idealnym połączeniem czegoś w stylu soulsów z God of Warem fabuła (!), która po raz pierwszy w serii faktycznie daje radę postać Kratosa, krasnoludów, Mimira Grafika, świetne modele postaci, przez większość gry ładne widoki Parę scen w grze, podczas których miałem ciarki na całym ciele całkiem przyjemny humor bardzo przyjemna eksploracja, zagadki na minus: gówniak, irytował mnie jako postać, choć miał swoje lepsze momenty dość miałkie poboczne krainy subquesty na jedno kopyto, jedyny ich plus to dialogi w trakcie ich trwania z których się możemy dowiedzieć więcej o LORE Lake of the fucking nine i pływanie łódeczką, co za zyebana lokacja, oby więcej do pomysłu tak słabego huba nie wrócili. Choć fajnie było słuchać historii pływając po jeziorze, tak jednak wolałbym nie musieć kilkukrotnie opływać wszystkich jego zakamarków system rozwoju postaci, na cholerę te wszystkie statystyki drzewko rozwoju postaci, nie podobało mi się, zwłaszcza w połączeniu z innymi RPGowymi elementami muzyka, to pierwszy GoW w którym się zawiodłem na muzyce brak sensownych walk z bossami poza tą pierwszą (drugą) i ostatnią To tak na szybkiego. Gra jest dobra, nawet bardzo, solidne 8.5/10 wystawiam i daję okejkę oraz trzymam mocno kciuki, by dwójka tym razem doyebała solidnie z bossami, była bardziej epicka i choć częściowo zrezygnowała z RPGowych elementów. Czy się na tym GoWie zawiodłem? Nah, to nadal "stary, dobry" Kratos, tylko w zmienionej formule. Co mi osobiście odpowiada. Ale poprawiłbym parę rzeczy na przyszłość Mój ranking GoWów: GoW 2 > GoW GoS > GoW (2018) > GoW CoO > GoW > GoW 3 > GoW Ascension 1 Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 (edytowane) O Panie Borze Chains of Olympus przed God of War 2005 :niedobrze: Edytowane 15 maja 2018 przez XM. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 CoO chyba najwięcej razy przeszedłem ze wszystkich GoWów nawet NUR (No Upgrade Run) robiłem na hardzie i v.hardzie, bardzo dobra część GoW 3 gdyby nie końcowe etapy to byłby dużo, dużo wyżej w moim rankingu. EDIT osz ty edicie, myślałem, że piszesz o remaster trójki no to wiadomo, że CoO przed jedyneczką na luzaku. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 7 minut temu, Rayos napisał: No i żeby zrezygnowali z z czego Rajos nie trzymaj nas w niepewnosci Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 przecie napisałem, że z elementów RPG : ) Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 9 minut temu, Rayos napisał: i choć częściowo zrezygnowała z RPGowych elementów. No i żeby zrezygnowali z myslalem ze cos tam jeszcze mialo byc co nie? Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 (edytowane) 31 minut temu, Kinoji napisał: gdzie tak wskazuje? square ladnie wyjasnil, ze jest wlasnie na odwrot no chocby gdy dowiadujemy sie, ze maly tak naprawde Loki, pozniej przypomnialo mi sie jak pytal kratosa, czy moze zamieniac sie w zwierzeta, a przeciez to jest jego bronia, to on w mitologi stworzył największe potwory i to on zbierze wszystkich olbrzymów na Ragnaroku i pokona Bogow. Skoro twórcy gry przez caly czas staraja sie nawiazywac do tych wydarzen, to uwazam ze byloby strasznie glupie, gdyby nagle sobie wymyslili ze Loki jest synem Spartiaty. A juz na pewno nie patrzylbym na to przez pryzmat szalu... Edytowane 15 maja 2018 przez easye Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 1 minutę temu, _Be_ napisał: Co było złego w Jeziorze? Było nudne, powtarzalne, nieciekawe Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 (edytowane) No ale on tak nie ma na imię. Ma na imię atreus bo kratos tak chciał. Zresztą wyjaśnił na końcu dlaczego. Edytowane 15 maja 2018 przez bloody_gipsy Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 (edytowane) Cytat uwazam ze byloby strasznie glupie Spoiler Ale easy przecież to na tym polega ta seria xD biorą mitologię i mieszają ją z wydarzeniami na które ma wplyw Kratos. A co do tego co napisałeś to już wczesniej pisalem, że w kolejnych częściach będzie ewolucja Atreusa żeby w trójce Loki zabił Kratosa bo sama gra to sugeruje tj Kratos opowiada o nieprzerwanym kręgu zabójstw syna przez ojca i dlatego postanowił to przerwać ale gra sugeruje, że mu się to nie uda 1 minutę temu, Rayos napisał: Było nudne, powtarzalne, nieciekawe bardzo subiektywne odczucie, ale o-ok Edytowane 15 maja 2018 przez _Be_ Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 1 minutę temu, _Be_ napisał: bardzo subiektywne odczucie, ale o-ok No przecież to moja opinia wiec dziwne, żeby nie była subiektywna Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 (edytowane) 7 minut temu, bloody_gipsy napisał: No ale on tak nie ma na imię. Ma na imię atreus bo kratos tak chciał. Zresztą wyjaśnił na końcu dlaczego. No ale na scianach napisane jest jego prawdziwe imie, to jak na niego wolali gdy sie urodzil - mozesz zatem przypomnieć, kiedy wyjasnia imie Atreus i w jakim kontekscie? Be no zgadzam sie, po prostu Loki jako symbol ognia i oszustwa i tak bardziej pasuje mi i tak do poukładanej fabuly, gdzie Kratos wcale nie musi byc jego biologicznym ojcem! Edytowane 15 maja 2018 przez easye Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 5 minut temu, _Be_ napisał: Co było złego w Jeziorze? moze lepiej napisz co było dobrego Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 Jeżeli Atreus irytował rayosa, to pomyślcie ile sekund by żył rayoseus zanim wkur,viony Kratos yebnałby mu toporem w 5 1 1 Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 No ale to, ze to jest jego prawdziwe imie nie oznacza, ze beda sie sztywno trzymac jego mitologicznej postaci xD historia samego Kratosa jest przeciez w 99% stworzona na potrzeby gry, to samo zrobili tutaj z Atreusem. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 1 minutę temu, kermit napisał: moze lepiej napisz co było dobrego Relaksacyjne pływanie i widoczki Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 1 minutę temu, easye napisał: No ale na scianach napisane jest jego prawdziwe imie, to jak na niego wolali gdy sie urodzil - mozesz zatem przypomnieć, kiedy wyjasnia imie Atreus i w jakim kontekscie? Gowniak się spytał skąd Atreus chwile po ogarnięciu drugiego imienia i Kratos mu przytoczył historie o Atreusie ze Sparty, który był bardzo mężny, odważny, etc i pokazywał innym żołnierzom, ze chociaż są maszynkami do zabijania, nadal są ludźmi. Kratos go niósł martwego na tarczy i pochował ze wszelkimi honorami. Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 2 minuty temu, Kinoji napisał: No ale to, ze to jest jego prawdziwe imie nie oznacza, ze beda sie sztywno trzymac jego mitologicznej postaci xD historia samego Kratosa jest przeciez w 99% stworzona na potrzeby gry, to samo zrobili tutaj z Atreusem. No podobnie jak z teza, ze to na pewno jest jego biologiczny syn, bo 2 razy w grze wpadl w szal Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 wyobrazilem sobie ze w gow 2 znowu bedzie to jezioro i az mnie cofnęło 1 Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 A o tym fragmencie mowicie - no to tak jak napisalem wyzej - w sumie nic to nie musi oznaczac. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi