Opublikowano 27 maja 20186 l 1 godzinę temu, karmaster napisał: Główny wątek skończony na 'Give Me God of War'. Pograłem parę dni, później miałem z 2 tygodnie przerwy i brakowało chęci 'bo za ciężko ale jak wróciłem to w 3 dni pękło Ostatni boss jakieś 2-3 godziny powtarzania ale w końcu się udało, do Walkirii nawet nie startuje, ogólnie nie polecam na pierwsze przejście najtrudniejszego poziomu bo to lekki masochizm mimo że po upgrade'ach broni i pancerza już jest sporo łatwiej to zdarzają się walki które trzeba powtarzać kilka, kilkanaście razy bo czasami jeden cios nas zabija. Ciekawe doświadczenie, teraz spróbuje zrobić 100% na easy Ja grałem na poziomie normalnym i Walkirie były wymagające, a ostatnia to nie powiem ile epitetów poleciało, chyba 5h mi zajęło nim znalazłem odpowiednią taktykę;/ Nie chcę wiedzieć jak się z nią walczy na "Give Me God of War ", raczej wyzwanie dla masochistów
Opublikowano 27 maja 20186 l Walczy się tak samo, trzeba "tylko" mieć opanowane uniki do perfekcji. No i dobry build też robi swoje.
Opublikowano 28 maja 20186 l Chyba jestem masochistą ale właśnie zamierzam zrobić 100% na Give Me God of War Wczoraj zrobiłem jakieś 7-8 challengy Muspelheimu (jestem przy tym gdzie trzeba pokonać 100 przeciwników) i zaciukałem jedną z Walkirii. Nie jest źle tylko tak jak pisze Square, uniki należy opanować do perfekcji. Obie rzeczy zaliczone tak gdzieś w 3/4 fabuły gry więc z lepszym buildem i atakami powinno być trochę łatwiej.
Opublikowano 28 maja 20186 l Opanowanie unikow jak wyzej + znajomosc ruchow przeciwnikow. Ja mialem plan jak ktos wyzej - czyli fabula na gmgow a potem speed run na easy tylko dla platyny. Jednak po przejsciu main story dalej jestem na gmgow i zostala juz tylko jedna W w niflheimie. Wiem, ze @XM. doszedl do Spoiler krolowej ale chyba zwatpil i sie poddal. Ale z drugiej strony skoro na yt jest gosciu, ktory robi to w defaultowym ekwipunku, to znaczy ze da sie to zrobic
Opublikowano 28 maja 20186 l Ja wszystko na gow zrobiłem właśnie prócz ostatniej V, już nie chciało mi się masterowac bo po +- 10 próbach max to było zjechanie 2 paski w dół. Może kiedyś jak dodadzą ng+ to spróbuję.
Opublikowano 29 maja 20186 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ciekawe ilu z Was wpadło na ten sam pomysł, co ja ? Mianowicie, kiedy siedząc na grzbiecie trola skierujemy go na innego przeciwnika, ten będzie go ranił wymach.ującymi łapami. Niby oczywiste, ale sam na to wpadlem dopiero gdzies w srodku gry. Zabawne, że działa nawet na większego od siebie. Edytowane 30 maja 20186 l przez MEVEK
Opublikowano 30 maja 20186 l No jakoś tak przy pierwszej walce z tym przeciwnikiem . Pier,dolnij mu jak już będzie tuż koło przeciwnika to uderzy go jeszcze mocniej, przy okazji zjedziesz mu trochę zdrowia, bo w końcu z niego spadniesz i będzie trzeba go zatłuc w normalnej walce.
Opublikowano 30 maja 20186 l No jeżeli tylko na nim jeździsz to Cię zrzuci, każde uderzenie zabiera mu życie i jak zostaje mu mało to wtedy jest finisher. W ogóle Mevek to bym się nie przyznawał do takich rzeczy, nie grałeś np w God of War 2 albo każdą kolejną część? Już tam byli tacy przeciwnicy.
Opublikowano 30 maja 20186 l Jeżeli nawalanie trollem nie jest tak oczywiste to pewnie myk ze szybką podróżą również. Otóż po wejściu do świata między światami wcale nie trzeba nigdzie biec, wystarczy stać w miejscu i tylko czekać aż pojawi się portal. Zresztą i tak i tak biega się tam po okręgu więc całkiem logiczne Edytowane 30 maja 20186 l przez Brolin
Opublikowano 30 maja 20186 l Ale czuby z Was Obejrzyjcie filmik do konca. Przecież ja specjalnie nie zadaje mu obrazen, żeby zrobić najazd kilkukrotnie, gdyż już przy pierwszej próbie mógłbym go pozbawić calego paska życia. Chodzi o pomysł i zabawe 2 godziny temu, raven_raven napisał: No jakoś tak przy pierwszej walce z tym przeciwnikiem . Pier,dolnij mu jak już będzie tuż koło przeciwnika to uderzy go jeszcze mocniej, przy okazji zjedziesz mu trochę zdrowia, bo w końcu z niego spadniesz i będzie trzeba go zatłuc w normalnej walce. Pod koniec filmiku widać, że kiedy atakuję trola po raz drugi z grzbietu to ten w amoku zadaje jeszcze większy damage, ale w tedy była by tylko jedną runda. Fajna sprawa. Chodź z drugiej strony śmiesznie wyglądająca i przez chwilę można odpocząć od walki. Edytowane 30 maja 20186 l przez MEVEK
Opublikowano 30 maja 20186 l Widzisz mevek gdybys znal angielski to bys mogl tutorial na youtuba wrzucic zeby inni sie dowiedzieli a tak to klops
Opublikowano 30 maja 20186 l Jak pokazywałem swój stary gameplay z 3 trolami na ekranie to były komentarze, że nie wykorzystuje całego wachlarza ciosów, parry itd. nikt nie wspomniał o możliwości używania trola przeciwko innym trolom, co ułatwiło by sprawę stanowczo. Jak wrzucam material to nagle śmiechy że mnie i w ogóle jestem najgorszy. Ehhh forumek. Edytowane 30 maja 20186 l przez MEVEK
Opublikowano 30 maja 20186 l Przecież podobne akcje były już w podobnych poprzednich GoWach. Edytowane 30 maja 20186 l przez Paolo de Vesir
Opublikowano 30 maja 20186 l 13 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Przecież podobne akcje były już w podobnych GoWach. Poprzednich ? Reedycja. Silnik wciąż nie łączy postów ? Edytowane 30 maja 20186 l przez MEVEK
Opublikowano 30 maja 20186 l 35 minut temu, teddy napisał: Widzisz mevek gdybys znal angielski to bys mogl tutorial na youtuba wrzucic zeby inni sie dowiedzieli a tak to klops ale szanuj angielski mevka
Opublikowano 30 maja 20186 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Edytowane 30 maja 20186 l przez MYSZa7
Opublikowano 30 maja 20186 l Mogę zaj.ebac na tapetę? Reedycja. poprawnie powinno być "MEVSON" xD Edytowane 30 maja 20186 l przez MEVEK
Opublikowano 30 maja 20186 l a co to mamy jakiegoś Kratsona? podaj rozdziałke monitora to Ci zrobię w lepszej jakości
Opublikowano 31 maja 20186 l Cytat „Serwis GamingBolt przeprowadził wywiad z reżyserem God of War - Corym Barlogiem. W rozmowie deweloper przyznał, że z gry usunięto kilka walk z bossami, ponieważ produkcja zajęłaby zbyt dużo czasu. Było kilku bossów, których musiałem usunąć w trakcie prac nad grą. To dlatego, że nad każdym takim przeciwnikiem pracuje nawet 20 osób i to przez rok lub dwa”. https://www.eurogamer.pl/articles/2018-05-30-z-god-of-war-usunieto-kilka-walk-z-bossami Edytowane 31 maja 20186 l przez MEVEK
Opublikowano 31 maja 20186 l To ile tam w tym SSM osób pracuje, że im starczyło pary tylko na tyle walk? Z moich obliczeń a kocham matematykę wynika, że mieli 40 osób