Wredny 9 460 Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 No dobra, z tymi imionami to mnie faktycznie poniosło, ale Geralt, mimo że imię na to nie wskazuje, to wiadomo, że jest nasz, słowiański na wskroś. Oczywiście gracze anglojęzyczni mają tu też swoje bonusy, jak np różne akcenty - np krasnoludy z twardym szkockim itp. Szkoda, że w polskiej wersji nie mówią np gwarą ze Śląska. No i tak jak ktoś już pisał - zawsze gram w tym oryginalnym języku, w którym gra docelowo była produkowana, bo to właśnie ta wersja jest najbardziej dopieszczona. Większość obecnych produkcji ma tzw "performance capture", gdzie aktorzy oprócz rozmów, odgrywają całe sceny, fizycznie się wysilając i żaden Boberek stojący z kartką w budce nie odda mi tych emocji, bo sam ich zwyczajnie nie będzie czuł (pomijam już częste przypadki nieznajomości kontekstu, czy zwyczajnie ch#jowy przekład). Więc może Kratos nie jest Brytyjczykiem/Amerykaninem, ale Christopher Judge już tak, a to on odgrywał rolę wrukwionego Spartiaty, a nie jakiś Dziurman (choć nazwisko ma świetne, pasuje na jakiegoś superbohatera). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 U mnie jedyne gry w jakie gralem z polskim dubbem z wyboru to wiedzmin i god of war dopoki gral Linda. Teraz nawet nie wlaczalem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 Kiedys zagralem w Infamous po polsku bo tylko ta wersja byla dostepna na polskim PSNie wiec niestety musialem to przebolec, ale procz tego gardze polskim dubbingiem z pasja. Karygodne bledy w tlumaczeniach, doslowne przeklady i patetycznie brzmiace kwestie psuja mi cala przyjemnosc. Czasem napisy wlacze, ale i tak wole grac bez. Polacy na dubbingu sie nie znajo, a maja czelnosc nawet Buggsa spolszczac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 9 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2018 Polski dubbing zwyczajnie psuje klimat, dlatego za brak wyboru w postaci kinowego spolszczenia należy się wp.ierdol (killzone 2/3, until dawn, order, Spider-Man, hitman absolution itd.). Jest jednak pare wyjątków jak oczywisty Wiechu i np. mniej oczywisty, ale też bardzo dobry i pasujący do konwencji dubbing w Puppeteer (tutaj ci teatralni aktorzy pasowali jak ulał). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 10 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2018 17 godzin temu, Yap napisał: Kiedys zagralem w Infamous po polsku bo tylko ta wersja byla dostepna na polskim PSNie Ło koreła, z tym tytułem wiąże się chyba mój największy cringe, jeśli chodzi o polski dubbing. Też byłem zmuszony tak grać, bo wersja pudełkowa również miała tylko polski, no i ta ostatnia walka z Kesslerem, moment kiedy na arenę wkracza Zeke i krzyczy... Polecam sprawdzić obydwie wersje na YT, dopiero po latach, gdy uzupełnieniłem kolekcję o wydanie anglojęzyczne, zrozumiałem głupotę polskiego tłumaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 10 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2018 W dniu 9.11.2018 o 10:18, easye napisał: "Bluber juz sprawe wyjasnil" xDDDDDDDD No akurat zdanie goscia co nawet w Wiedzmina grał po angielsku mało mnie interesuje. Poważnie czytając te forum mam wrażenie, ze ludzie po prostu rodzimego jezyka nie lubia, albo psiocza dla zasady. Dla przypomnienia włączyłem swoja walke z Walkiria - jak dla kogoś to jest drewniany dubbing to niech wymieni, które polskie podkłady w ostatnich grach mu podobały... (założe się, że zadne, bo te same osoby w każdej dubbingowanej grze od początku forum zawsze piszą to samo.), same słowa "chłopcze" w tej grze nie brzmią gorzej niz Booooooy w angielskiej wersji. a) do minuty CZWARTEJ da się wychwycić: "uważaj ojcze!", "uważaj!", "królowa!" (dalej nie dałem rady, walka bardzo słaba i padłeś) - mylślę, że tak rozbudowane kwestie spokojnie obalają argument o drewnianym dubbingu, b) zauważyłem, że jesteś tak oddanym rycerzem języka polskiego, że film wrzuciłeś jako "Valkyrie Queen Boss Fight". Tak sobie tylko bekę kręcę -_- Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 13 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2018 Zacząłem grać jednak od nowa po tej prawie 3-miesiecznej przerwie. I gierka robi wrażenie, zwłaszcza walka. To jest bardzo dobrze zrobiony element rozgrywki. Bo kombinacji i dowolnych ciosów jest dużo. Fajnie się gra w trybie Wyzwanie bo walki są trudniejsze i wymagają ciągłej zmiany taktyki. Nie, nie grajcie w to po polsku. To niefajne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 953 Opublikowano 23 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2018 Druga część, czy może udało się przekonać Sony do nowego IP, które tak bardzo chciał zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 23 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2018 Na 99% zaczynają się prace nad sequelem. Team odsapnął więc będą ruszać z produkcją. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 672 Opublikowano 23 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2018 Niech rzucą dwójeczkę jako cross-gena i będę kontent. Pożegnanie PS4 w ten sposób byłoby ładnym nawiązaniem do GoW 2 z 2007. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 24 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2018 Aczkolwiek szkoda ograniczać zespół starym sprzętem, więc jestem za tytułem startowym na PS5 z całkowitym odcięciem pępowiny starszej generacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 24 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2018 Niestety tak nie bedzie. I to jeszcze dlugo. Zobacz ze dopiero teraz w sumie wykorzystano potencjal obecnej generacjoprzejscia. Osobiście wolalbym zeby ucinali pepowine na starcie no ale i tak 99% graczy mnie zayebie minusami. Inna sprawa ze poki jest crossgen to twórcy maja łatwiej bo nie ma spiny, szybsza droga do sukcesu niz skupianie sie tylko na nowym sprzecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 24 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2018 Godzinę temu, II KoBik II napisał: Niestety tak nie bedzie. I to jeszcze dlugo. Zobacz ze dopiero teraz w sumie wykorzystano potencjal obecnej generacjoprzejscia. Osobiście wolalbym zeby ucinali pepowine na starcie no ale i tak 99% graczy mnie zayebie minusami. Inna sprawa ze poki jest crossgen to twórcy maja łatwiej bo nie ma spiny, szybsza droga do sukcesu niz skupianie sie tylko na nowym sprzecie. Nie byłoby problemu gdyby dodali wsteczną kompatybilność, ale firmy po premierze PS3(na początku było co prawda) zlały temat, bo za dużo roboty z przenoszeniem na bebzony IBM Teraz nie widzę problemu skoro PS5 i pewnie następny X będą na AMD, ale tu znowu dochodzi kwestia chęci trzepania kasy na głupich portach z wcześniejszej generacji Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 24 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2018 No plotki o wstecznej na PS5 są dość często powtarzane, więc może coś jest na rzeczy... Kiedyś sam byłem z tych, co chcieliby wersję na stare sprzęty, bo dość długo trzymałem się PS3 i PS4 kupiłem dopiero w 2015, ale teraz już jakoś mentalnie przygotowuję się na koniec obecnej generacji i nie mam nic przeciwko zlaniu starej - tu mam w co grać, zaległości jeszcze długo będą rozgrzewać żyletę, więc nowe tytuły na PS4 jak dla mnie mogłyby przestać wychodzić choćby i zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 24 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2018 6 minut temu, Wredny napisał: No plotki o wstecznej na PS5 są dość często powtarzane, więc może coś jest na rzeczy... Kiedyś sam byłem z tych, co chcieliby wersję na stare sprzęty, bo dość długo trzymałem się PS3 i PS4 kupiłem dopiero w 2015, ale teraz już jakoś mentalnie przygotowuję się na koniec obecnej generacji i nie mam nic przeciwko zlaniu starej - tu mam w co grać, zaległości jeszcze długo będą rozgrzewać żyletę, więc nowe tytuły na PS4 jak dla mnie mogłyby przestać wychodzić choćby i zaraz Ja chcę wsteczną tylko po to żeby nie musieć trzymać kilku sprzętów na półce co przy małej ilości miejsca jest jednak denerwujące. Poza tym byłby ciekaw czy gry ze "starej" chodziłyby choć trochę lepiej na "nowej". Już nie mówię o PS3, bo to programistyczny koszmarek, ale to co jest na PS4 byłoby glanc. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 26 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2018 (edytowane) W dniu 24.11.2018 o 19:06, McDrive napisał: Ja chcę wsteczną tylko po to żeby nie musieć trzymać kilku sprzętów na półce co przy małej ilości miejsca jest jednak denerwujące. Poza tym byłby ciekaw czy gry ze "starej" chodziłyby choć trochę lepiej na "nowej". Już nie mówię o PS3, bo to programistyczny koszmarek, ale to co jest na PS4 byłoby glanc. Oby bo już mam powoli tego dość, że 3 generacje z rzędu płacę za residenta 4:) Właśnie dlatego wróciłem do grania na PC, kupuję grę raz i mam na wieki wieków jeszcze z patchami od moderów..Ostatnio naszła mnie chęć żeby pograć w sobie w MGS' a 3 którego przeszedłem na ps2 a potem na ps3 i co? Okazuje się, że przy tej konfiguracji sprzętów jaką mam obecnie mogę sobie pomarzyć i zostaje mi ponowne kupno ps3 albo vity.. Edytowane 26 listopada 2018 przez izon Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 26 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2018 Nie no to będzie trochę żenujące jak sony nie zafunduje wstecznej przy PS5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 27 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2018 (edytowane) O Valhallo , wiem, że ta gra to prawie clear Sony-made, ale wykładam na to wszystko co mam. Gra się wyśmienicie na bogu wojny. Dawno mi tak nie podszedł system walki jak tutaj. Oprawa, relacja z bojjj, klimat (ta mgła omg), świetna eksploracja (i w dodatku niezbędna na tym poziomie trudności), bestiariusz, różne możliwości. Drażni mnie tylko mapa. Mógłbym w to grać bez przerwy! Edit: @Rozi jak konsekwentnie smutuje każdy plus dla tej gry xd Edytowane 27 listopada 2018 przez Wiolku 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 27 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2018 Ja wróciłem do gry i lecę GmGoW na NG+. Eksploracja podoba mi się bardziej niż przy premierze, ale dalej boli mnie słaby design kostiumów i proces ich ulepszania, bo większość rzeczy jest po prostu zbędna, a jak już moglibyśmy coś fajnego zrobić, to dopiero pod koniec gry dostaniemy to w łapy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 27 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2018 W dniu 26.11.2018 o 11:06, _Be_ napisał: Nie no to będzie trochę żenujące jak sony nie zafunduje wstecznej przy PS5 Przecież sony mówiło że ludzie nie chcą grać w stare gry xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2018 2 minuty temu, Pupcio napisał: Przecież sony mówiło że ludzie nie chcą grać w stare gry xD No dlatego remakują Medevila Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 953 Opublikowano 27 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2018 Godzinę temu, Square napisał: ale dalej boli mnie słaby design kostiumów i proces ich ulepszania, bo większość rzeczy jest po prostu zbędna, a jak już moglibyśmy coś fajnego zrobić, to dopiero pod koniec gry dostaniemy to w łapy. Najlepszy kostium to zdecydowanie ten z początku gry, reszta pasuje jak pięść do oka. Designerzy nie popisali się, w dwójce liczę, że spędzą przy tym elemencie gry więcej niż jeden wieczór. 4 minuty temu, Pupcio napisał: Przecież sony mówiło że ludzie nie chcą grać w stare gry xD Teraz tak mówi, bo PS3, a 4 to zupełnie dwa inne światy i więcej by było z tym zachodu niz korzyści Plotek, że PS5 odpali gry z tej generacji jest już mnóstwo. https://www.eurogamer.pl/articles/2018-10-08-patent-sony-sugeruje-wsteczna-kompatybilnosc-na-ps5 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 443 Opublikowano 27 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2018 (edytowane) 15 minut temu, _Be_ napisał: No dlatego remakują Medevila Nie udawaj ,ze ci zależy, bo i tak wiemy, gdzie leży prawda. Edytowane 27 listopada 2018 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2018 Na czym na wstecznej w PS5? W sumie to poczulbym się wyruchany gdyby całą moja gierkowa biblioteka składowana na tej generacji poszła w piz,du. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 27 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2018 5 minut temu, YETI napisał: Godzinę temu, Square napisał: ale dalej boli mnie słaby design kostiumów i proces ich ulepszania, bo większość rzeczy jest po prostu zbędna, a jak już moglibyśmy coś fajnego zrobić, to dopiero pod koniec gry dostaniemy to w łapy. Najlepszy kostium to zdecydowanie ten z początku gry, reszta pasuje jak pięść do oka. Designerzy nie popisali się, w dwójce liczę, że spędzą przy tym elemencie gry więcej niż jeden wieczór. Jak najbardziej się zgadzam. Dużo lepiej by wyszło jakby dali wybór designu każdego stroju, bo teraz jesteśmy z góry skazani na te trzy domyślne, a z reguły najlepsze są te w pełnej zbroi. Nawet nowe stroje w NG+ są dostępne tylko w jednym typie (zbroja), które mają się nijak do Kratosa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi