YETI 10 944 Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Kolejne GOTY. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Kolejne wyróżnienie dla God of Awards. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Tak sobie teraz walczę z Spoiler Królową i trafiłem na ten film. Ja je.bę, co to za kosmita ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Po prostu wykorzystuje w pełni możliwości systemu walki. Tak samo osoby które czaskają niesamowite combosy w DMC czy innych "slasherach". Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) Dokładnie. Imo system w nowym god of warze to czysta poezja, niestety jego geniusz zrozumieją tylko osoby zaliczajacy grę na najwyższym poziomie trudnosci, gdzie trzeba posiłkowac się większością ataków i umiejętnie operować system przy starciu z większą ilością przeciwników różnych rodzajów. Edytowane 3 Marca 2019 przez XM. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Ja niestety nigdy nie byłem nawet w 40% tak dobry jak ten gość, bo w slasherach jestem po prostu przeciętny, ale za to cierpliwy i konsekwentny tak, więc Spoiler ta sucz padnie prędzej czy później. Na początku walka z nią wydaje się być jakimś kosmosem i człowiek jest traktowany jak szmata, ale z każdym kolejnym podejściem odkrywa karty i mózg zauważa, że ma ruchy wszystkich Walkirii i sobie przypomina. Naprawdę doceniam ten system walki, naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Jakieś tipy co do zaklęć, bonusów w zbrojach, ataków specjalnych itp. co do tej Spoiler Królowej (pipi)a suki valkirii (pipi)onych w dupe? Trochę jednak już za długo się z nią męczę, a została tylko ona, oprócz NG+ nad którym się waham. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) Z zaklęć godny polecenia jest powodujacy spowolnienie czasu przy dobrym uniku. Reszta wydaje mi się mało pomocna w starciu z nią Edytowane 11 Marca 2019 przez Szymek_PL_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Spowolnienie czasu albo Infinity Gauntlet, tylko najlepiej ulepszone na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Co do pani V różne szkoły, różne podejścia... Spoiler Spowolnienie czasu, perki na cooldown. Bronie i armor na maksa. Kamień wskrzeszający może uratować ci dupe. Na dzień dobry ładuj wszystko co masz, kryształ, ataki toporem i ostrzami, a potem okładaj póki nie skończy się spowolnienie. Nie atakuj na hura, po jej ataku kontra. Nie wal w przyciski, obserwuj, pojedyncze ataki, blok/unik. Wszystkie jej ataki mają słabe punkty, luki, które wykorzystuj. Wiesz jakie to ataki, znasz je. Jak jesteś na dystans będzie walić z doskoku i obszarowe (w tym gwałcić cię będzie mocarnym oślepieniem). Na to ostatnie korzystaj z błyskawicznego odwrócenia. Naucz się jej zachowania (np. po tarczy z piór robi młynek). Korzystaj z gówniarza. Może on przerwać niektóre jej ataki. Nie panikuj, skrob jej pasek kawałek po kawałku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 18 minut temu, Farmer napisał: obszarowe (w tym gwałcić cię będzie mocarnym oślepieniem). Na to ostatnie korzystaj z błyskawicznego odwrócenia. Na to polecam lepsze rozwiązanie, mianowicie wystarczy skierować kamerę w ziemię. W tym celu najlepiej zwiększyć szybkość obrotu kamery względem domyślnego ustawienia, wystarczy góra/dół. Albo jak prawdziwy Bóg Wojny rzucić w nią toporem. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Ha Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Dzięki E-koledzy wojny. Myślę, że na kolejnej sesji już padnie. Już kilka razy miałem ją na parę hitów i koniec, ale łapa śliska od potu, jakiś mini błąd (np. danie się temu nieszczęsnemu oślepieniu) i papa. Głównym problemem jest tutaj to, że siuka jest mocarnie wytrzymała. Nawet w szale jej się zbytnio nie uszczupla krwi i w ogóle szał w tej części jest słaby Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Ogolnie jak widzisz ze cos odwaliles..np to oslepienie lub wiesz ze nie dasz rady z jakims ciosem to odpalasz szal, przerywasz jej atak i wylaczasz furie.Tak jak piszesz ze szal w szczegolnosci na najwyzszym poziomie zadaje malo obrazen wiec nie ma sensu nim walczyc a korzystac z niego w obronie . Nie raz mi uratowal dupe w takich kryzysowych sytuacjach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Ogólnie najprostsza metoda to build na cooldown i spamowanie atakami runicznymi. Jak wspomniał Farmer, odpalasz na start, potem uniki i zwykłe kontry, jak się odnowią to znowu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 No i nie panikuj. Atakuj metodycznie, a do przerywania jej ataków używaj pupciokratosa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 PADŁA Faktycznie kluczowy był spokój, chociaż jak miała już malutko hp to oczywiście popełniłem błąd i sama końcówka była mega potliwa xd 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Płaczek opowiada historyjki z czasów tworzenia gowa2 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 23 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Tak troche poza tematem czy ostatnio Santa Monica nie rozroslo sie i nie tworza dwoch projektów? Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 23 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Ja pier.dole - kozacka figurka Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 23 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 32 minuty temu, Ma_niek napisał: Tak troche poza tematem czy ostatnio Santa Monica nie rozroslo sie i nie tworza dwoch projektów? Taki jest plan, jak ostatnio patrzyłem, mieli powyżej 40 otwartych ofert pracy, ale trzeba pamiętać, że to raczej będzie wyglądało tak, że jest grupa pre-produkcyjna i grupa produkcyjna, Cory chce robić nowe IP, więc podejrzewam, że trochę to zajmie, w między czasie wyjdzie kontynuacja GoW. Tak w ogóle to niektóre teamy strasznie się rozrosły (i nadal rekrutują): Naughty Dogs to obecnie ponad 430 osób, GG chce w ciągu roku dobić do 400 (wcześniej 200-250), Sucker Punch to coś ok 180-190 (podczas prac nad I:SS byli w okolicach 100), Bend zaczął pracę nad Days Gone mając 30 osób, do 2017 dobili do 90, obecnie to dokładnie 136 pracowników. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 23 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 (edytowane) GG nie kryje się z tym, że w przyszlosci chce wydawać duże gry co 2-3 lata. Sony obrało dobry kierunek, inwestują w obecne już ekipy, które w tej generacji spisał się świetnie. Jest też zupełnie nowe studio w San Diego. @Hendrix orientujesz się może ile tam pracuje osób, bo z tego co można znaleźć w necie, to sporo developerów tam pracujących ma za sobą przygodę min. w ND. Ciekawe co porabia Straley, wróci do gierek, czy zajmie się czymś nowym, bo nadal na wakacjach. Kolejne GOTY. Edytowane 23 Marca 2019 przez YETI Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Ciekawe ile kontynuacja zerżnie teraz od sekiro - bo zakładam że większość kopiujących gry FS nie umiala wrzucić dobrze zaprojektowane "skoku" do swoich gier wiec pewniakiem kolejna fala klonów soulsopodobnych gier będzie już go miała, a akurat w nowym god of warze przyda się jak najbardziej po jego patologicznym braku w jedynce. Nowa strona wiec chyba możecie to brac jako insajderskie info. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 ten ficzer ładnie by odswiezyl kontynuacje nioha i bb Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Nie wyobrażam sobie dobrze zaprojektowanego skoku i w ogóle jakiś rozwiniętych elementów platformowych w takiej formie w jakiej był ostatni GOW. Lepiej niech się skupią na innych aspektach, np. walkach z bossami, które urwią jajeczka. Ale to będzie się prezentować na nowej generacji, aż strach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi