Rtooj 1 601 Opublikowano 16 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2022 Ciekawe by były wyniki ilu graczy np. demon souls męczyło się w 30fps, bo podejrzewam że większość po wlączeniu tego trybu, jednego obrotu kamery, natychmiast zapomniało o tej opcji. Ja np. nawet z ciekawości już nie włączam, bardzo niezdrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Widget 306 Opublikowano 16 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2022 (edytowane) A propo tematu to za małego grało się na psx/ps2/ps3 bo gry zajebiaszcze, grafa super, na PC się tłumaczyło, że gra musi być dostosowana do wielu ustawień dlatego gorzej wygląda. A teraz generacje konsol coraz dłużej trwają, różnice coraz mniejsze, co poszło nie tak? EDIT: A może nie na temat hmmmmm ja się cieszę, że na PC ogram bo konsoli już nie mam, sony kaske dostanie, wszyscy happy. Edytowane 16 stycznia 2022 przez Widget Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 16 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2022 Godzinę temu, Rtooj napisał: Ciekawe by były wyniki ilu graczy np. demon souls męczyło się w 30fps, bo podejrzewam że większość po wlączeniu tego trybu, jednego obrotu kamery, natychmiast zapomniało o tej opcji. Ja np. nawet z ciekawości już nie włączam, bardzo niezdrowe. Tam w ogóle nie szło wyczuć różnic w grafice między tymi 2 trybami, przynajmniej jeśli się gra na tv siedząc w odpowiedniej odległości a wiadomo, że w trybie 30fps rozdziałka jest wyższa, grałem w 60 fps, graficznie miodzio. Myślę, że przy przejściu na nowe silniki dedykowane nowej generacji zostaną już te opcje do wyboru, wyższa rozdziałka i 30 fps (jakieś szachownicowe 1800p) lub niższa (np 1440p) i 60 fps. Obecne konsole pozwalają na więcej niż poprzednie bo są sporo mocniejsze niż PS4/X One w analogicznym okresie czasu a patrząc się na bebechy takiego PS4 to teoretycznie takie gry jak The last of us 2, RDR2, Horizon itp nie miały prawa tak na tym tak wyglądać a wyglądały i działały dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 16 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2022 Zamykam Jeszcze jakiś post o tym która wersja lepsza i chyba będzie trzeba wypisywać L4 na pisanie postów minimum na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 175 Opublikowano 16 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2022 (edytowane) 7 godzin temu, balon napisał: No tak, ale mówimy o sprzęcie 1,7 tf na który to wyszło i z myślą o jakim były tworzone. Patrząc na cyferki i oprawę takiego GoW to faktycznie max tego sprzętu. Teraz topowe PC ze smokami itp to ile gdzieś mają tf? Naprawdę kogoś to dziwi, że jest różnica? Patrząc w przewadze mocy to bym powiedział, że i tak powinna być większa. Bo właśnie te cienie na ultra, wysoki draw distance czy wysoki antyaliasing ogromnie zjadają moc obliczeniową (nie mówiąc o 4k), gdy w ogólnym rozrachunku nie czuć tej różnicy generacji (ale daje to mega czysty obraz). Dlatego Ragnarok na PS5 nie będzie miał takich cieni. W przypadku konsoli to raczej marnowanie mocy obliczeniowej, którą lepiej wykorzystać na coś innego. PS5 można spokojnie zakrztusić grami z poprzedniej generacji, gdy te suwaki się ustawia na ultra. Edytowane 16 stycznia 2022 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 13 godzin temu, Qbon napisał: Obecne konsole pozwalają na więcej niż poprzednie bo są sporo mocniejsze niż PS4/X One w analogicznym okresie czasu a patrząc się na bebechy takiego PS4 to teoretycznie takie gry jak The last of us 2, RDR2, Horizon itp nie miały prawa tak na tym tak wyglądać a wyglądały i działały dobrze. No właśnie te gry mogły tak wyglądać, bo były w 30fps. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Na fali hajpu blaszarską wersją odpaliłem drugi walk ku platynie na NG+; tym razem na PS5. Jak ta gra jest doskonała Oczywiście nowe gry poszły w odstawkę, ale kto się postawi temu pojebanemu Spartiacie? Moje oczekiwania względem Ragnarok są duże. Myślicie, że to będzie przeskok jak przy GOW1 i GOW2? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Dla mnie najważniejszą i najlepsza informacją jest to że Ragnarok zamyka sagę, a że będzie więcej, ładniej i lepiej to jest oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Błagam, Egipt next. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Albo God of War Racer Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 373 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 5 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Błagam, Egipt next. Mitologia celtycka mi się marzy. Wykorzystanie tego settingu w popkulturze jest bliskie zeru, a ile dobra tam się skrywa Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Teraz, Bzduras napisał: Mitologia celtycka mi się marzy. Wykorzystanie tego settingu w popkulturze jest bliskie zeru, a ile dobra tam się skrywa a mitologia celtycka nie pokrywa się z tą nordycką tak jak rzymska z grecką? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 373 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Nie do końca. Można wskazać jakieś elementy wspólne, choć to dotyczy chyba każdej kombinacji przynajmniej dwóch mitologii, ale to osobne twory. Takie masakrowanie druidów i urwanie łba Quezacotlowi (chociaż ten to akurat bardziej z Majami miał po drodze), ech, marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Bardziej mnie ciekawi nad czym pracuje teraz Cory Balrog, bo fajnie by było jak by Sony Santa Monica miała 2 mocne IP które by wychodziły na przemian. A jeśli o setting GoW to może mitologia Azteków (tylko to trochę daleko) albo Hinduizm, taki pojedynek z Shivą który by rzucał kultowe teksty był by całkiem elegancki. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Hinduizm odpada, bo to żywa religia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Trygław, Perun, Swaróg, Weles.... znalazłoby się trochę mięsa na kotlety do ubicia Baba Jaga ze sklepikiem runicznym do broni i zbroi Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 43 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Hinduizm odpada, bo to żywa religia. Asura Wrath na tym chyba bazował. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Indie to wschodzący rynek dla Playstation, wątpię więc by Sony zdecydowało się na hinduską mitologię, bo ewentualne kontrowersje mogłyby zaszkodzić marce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Jak by bardzo chcieli to najwyżej skorzystali by z tego Historical Vedic religion - Wikipedia , ale nadal bym wolał Azteków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 5 godzin temu, C1REX napisał: No właśnie te gry mogły tak wyglądać, bo były w 30fps. Tak, tylko dlatego mówię, poprzednia generacja była duzo słabsza sprzętowo niż obecna w analogicznym okresie. Nawet taki Black Flag, który był crossgenem na PS4 i XOne chodził w 30 fps, w tej taki Ratchet nowy działa w 1440p + RT w 60 klatkach, jakby mi ktoś powiedział rok przed premierą nowych konsol, że to będzie możliwe to bym wyśmiał. W każdym razie prawdziwie next genowy gry na nowych silnikach wychodzą zawsze jakieś kilka lat po premierze konsol więc jeszcze trochę poczekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Jeżeli będzie następny GoW w nowej mitologi to ja najbardziej bym chciał egipską. 1 godzinę temu, Rtooj napisał: Albo God of War Racer Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Krótkie info na temat portu PC, główny zespół od przeniesienia składał się z ... 4 osób. Sony teraz liczy $$$ bo projekt pewnie by się zwrócił przy sprzedaży 100k albo i mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Wszyscy prosza o Egipt to pewnie go nie bedzie twórcy chyba często lubią iść na przekór. W forzie horizon wszyscy proszą o Japonie a playground na przekor unika jej jak ognia Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 (edytowane) Znaczy się albo Japonia albo Egipt. Tak by sugerowały te malowidła z końcówki Gowa Edytowane 17 stycznia 2022 przez Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Pytanko, czy można swobodnie wracać do wszystkich odwiedzonych już lokacji? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi