Opublikowano 16 stycznia 20223 l Ciekawe by były wyniki ilu graczy np. demon souls męczyło się w 30fps, bo podejrzewam że większość po wlączeniu tego trybu, jednego obrotu kamery, natychmiast zapomniało o tej opcji. Ja np. nawet z ciekawości już nie włączam, bardzo niezdrowe.
Opublikowano 16 stycznia 20223 l A propo tematu to za małego grało się na psx/ps2/ps3 bo gry zajebiaszcze, grafa super, na PC się tłumaczyło, że gra musi być dostosowana do wielu ustawień dlatego gorzej wygląda. A teraz generacje konsol coraz dłużej trwają, różnice coraz mniejsze, co poszło nie tak? EDIT: A może nie na temat hmmmmm ja się cieszę, że na PC ogram bo konsoli już nie mam, sony kaske dostanie, wszyscy happy. Edytowane 16 stycznia 20223 l przez Widget
Opublikowano 16 stycznia 20223 l Godzinę temu, Rtooj napisał: Ciekawe by były wyniki ilu graczy np. demon souls męczyło się w 30fps, bo podejrzewam że większość po wlączeniu tego trybu, jednego obrotu kamery, natychmiast zapomniało o tej opcji. Ja np. nawet z ciekawości już nie włączam, bardzo niezdrowe. Tam w ogóle nie szło wyczuć różnic w grafice między tymi 2 trybami, przynajmniej jeśli się gra na tv siedząc w odpowiedniej odległości a wiadomo, że w trybie 30fps rozdziałka jest wyższa, grałem w 60 fps, graficznie miodzio. Myślę, że przy przejściu na nowe silniki dedykowane nowej generacji zostaną już te opcje do wyboru, wyższa rozdziałka i 30 fps (jakieś szachownicowe 1800p) lub niższa (np 1440p) i 60 fps. Obecne konsole pozwalają na więcej niż poprzednie bo są sporo mocniejsze niż PS4/X One w analogicznym okresie czasu a patrząc się na bebechy takiego PS4 to teoretycznie takie gry jak The last of us 2, RDR2, Horizon itp nie miały prawa tak na tym tak wyglądać a wyglądały i działały dobrze.
Opublikowano 16 stycznia 20223 l Zamykam Jeszcze jakiś post o tym która wersja lepsza i chyba będzie trzeba wypisywać L4 na pisanie postów minimum na tydzień.
Opublikowano 16 stycznia 20223 l 7 godzin temu, balon napisał: No tak, ale mówimy o sprzęcie 1,7 tf na który to wyszło i z myślą o jakim były tworzone. Patrząc na cyferki i oprawę takiego GoW to faktycznie max tego sprzętu. Teraz topowe PC ze smokami itp to ile gdzieś mają tf? Naprawdę kogoś to dziwi, że jest różnica? Patrząc w przewadze mocy to bym powiedział, że i tak powinna być większa. Bo właśnie te cienie na ultra, wysoki draw distance czy wysoki antyaliasing ogromnie zjadają moc obliczeniową (nie mówiąc o 4k), gdy w ogólnym rozrachunku nie czuć tej różnicy generacji (ale daje to mega czysty obraz). Dlatego Ragnarok na PS5 nie będzie miał takich cieni. W przypadku konsoli to raczej marnowanie mocy obliczeniowej, którą lepiej wykorzystać na coś innego. PS5 można spokojnie zakrztusić grami z poprzedniej generacji, gdy te suwaki się ustawia na ultra. Edytowane 16 stycznia 20223 l przez Lukas_AT
Opublikowano 17 stycznia 20223 l 13 godzin temu, Qbon napisał: Obecne konsole pozwalają na więcej niż poprzednie bo są sporo mocniejsze niż PS4/X One w analogicznym okresie czasu a patrząc się na bebechy takiego PS4 to teoretycznie takie gry jak The last of us 2, RDR2, Horizon itp nie miały prawa tak na tym tak wyglądać a wyglądały i działały dobrze. No właśnie te gry mogły tak wyglądać, bo były w 30fps.
Opublikowano 17 stycznia 20223 l Na fali hajpu blaszarską wersją odpaliłem drugi walk ku platynie na NG+; tym razem na PS5. Jak ta gra jest doskonała Oczywiście nowe gry poszły w odstawkę, ale kto się postawi temu pojebanemu Spartiacie? Moje oczekiwania względem Ragnarok są duże. Myślicie, że to będzie przeskok jak przy GOW1 i GOW2?
Opublikowano 17 stycznia 20223 l Dla mnie najważniejszą i najlepsza informacją jest to że Ragnarok zamyka sagę, a że będzie więcej, ładniej i lepiej to jest oczywiste.
Opublikowano 17 stycznia 20223 l 5 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Błagam, Egipt next. Mitologia celtycka mi się marzy. Wykorzystanie tego settingu w popkulturze jest bliskie zeru, a ile dobra tam się skrywa
Opublikowano 17 stycznia 20223 l Teraz, Bzduras napisał: Mitologia celtycka mi się marzy. Wykorzystanie tego settingu w popkulturze jest bliskie zeru, a ile dobra tam się skrywa a mitologia celtycka nie pokrywa się z tą nordycką tak jak rzymska z grecką?
Opublikowano 17 stycznia 20223 l Nie do końca. Można wskazać jakieś elementy wspólne, choć to dotyczy chyba każdej kombinacji przynajmniej dwóch mitologii, ale to osobne twory. Takie masakrowanie druidów i urwanie łba Quezacotlowi (chociaż ten to akurat bardziej z Majami miał po drodze), ech, marzenie.
Opublikowano 17 stycznia 20223 l Bardziej mnie ciekawi nad czym pracuje teraz Cory Balrog, bo fajnie by było jak by Sony Santa Monica miała 2 mocne IP które by wychodziły na przemian. A jeśli o setting GoW to może mitologia Azteków (tylko to trochę daleko) albo Hinduizm, taki pojedynek z Shivą który by rzucał kultowe teksty był by całkiem elegancki.
Opublikowano 17 stycznia 20223 l Trygław, Perun, Swaróg, Weles.... znalazłoby się trochę mięsa na kotlety do ubicia Baba Jaga ze sklepikiem runicznym do broni i zbroi
Opublikowano 17 stycznia 20223 l 43 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Hinduizm odpada, bo to żywa religia. Asura Wrath na tym chyba bazował.
Opublikowano 17 stycznia 20223 l Indie to wschodzący rynek dla Playstation, wątpię więc by Sony zdecydowało się na hinduską mitologię, bo ewentualne kontrowersje mogłyby zaszkodzić marce.
Opublikowano 17 stycznia 20223 l Jak by bardzo chcieli to najwyżej skorzystali by z tego Historical Vedic religion - Wikipedia , ale nadal bym wolał Azteków.
Opublikowano 17 stycznia 20223 l 5 godzin temu, C1REX napisał: No właśnie te gry mogły tak wyglądać, bo były w 30fps. Tak, tylko dlatego mówię, poprzednia generacja była duzo słabsza sprzętowo niż obecna w analogicznym okresie. Nawet taki Black Flag, który był crossgenem na PS4 i XOne chodził w 30 fps, w tej taki Ratchet nowy działa w 1440p + RT w 60 klatkach, jakby mi ktoś powiedział rok przed premierą nowych konsol, że to będzie możliwe to bym wyśmiał. W każdym razie prawdziwie next genowy gry na nowych silnikach wychodzą zawsze jakieś kilka lat po premierze konsol więc jeszcze trochę poczekamy.
Opublikowano 17 stycznia 20223 l Jeżeli będzie następny GoW w nowej mitologi to ja najbardziej bym chciał egipską. 1 godzinę temu, Rtooj napisał: Albo God of War Racer Spoiler
Opublikowano 17 stycznia 20223 l Krótkie info na temat portu PC, główny zespół od przeniesienia składał się z ... 4 osób. Sony teraz liczy $$$ bo projekt pewnie by się zwrócił przy sprzedaży 100k albo i mniej.
Opublikowano 17 stycznia 20223 l Wszyscy prosza o Egipt to pewnie go nie bedzie twórcy chyba często lubią iść na przekór. W forzie horizon wszyscy proszą o Japonie a playground na przekor unika jej jak ognia
Opublikowano 17 stycznia 20223 l Znaczy się albo Japonia albo Egipt. Tak by sugerowały te malowidła z końcówki Gowa Edytowane 17 stycznia 20223 l przez Szymek
Opublikowano 17 stycznia 20223 l Pytanko, czy można swobodnie wracać do wszystkich odwiedzonych już lokacji?