Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, milan napisał:

No napisałeś każdy, nie chodzi o mnie.

<_M_> naucz się słowa egzageracja </_M_>

Opublikowano

Bluber, wchodzisz, krzyczysz,  rzucasz iksdekami, piszesz ze wszyscy się napinają, ja się pytam grzecznie dlaczego uważasz ze ja  sie napinam i o jakiego fake newsa Ci chodzi. A ty do mnie ze nie jestem  pępkiem swiata i bym ochłonął. To nie ma sensu,

Opublikowano

Siłą tej gry jest to że nawet jak bym chciał to za dużo się dzieje obok linii fabularnej bym tak po prostu to olał.

Ciężko zostawić sobie na potem misje poboczne, gdyby to jeszcze było ze wchodzisz do jaskini i  masz kuferek ;/

Opublikowano
2 minuty temu, milan napisał:

Bluber, wchodzisz, krzyczysz,  rzucasz iksdekami, piszesz ze wszyscy się napinają, ja się pytam grzecznie dlaczego uważasz ze ja  sie napinam i o jakiego fake newsa Ci chodzi. A ty do mnie ze nie jestem  pępkiem swiata i bym ochłonął. To nie ma sensu,

No odnosiłem się do tego, że ostatnie dwie strony to 'fake info' na temat 40h gry na 100% nie rozumiem po co to przeżywać skoro logiczne, ze jak ktoś kto pracuje nad grą przez 5 lat to zrobienie jej na 100% w takim czasie chyba nie jest jakimś wyczynem. 

Opublikowano
1 minutę temu, _Be_ napisał:

No odnosiłem się do tego, że ostatnie dwie strony to 'fake info' na temat 40h gry na 100% nie rozumiem po co to przeżywać skoro logiczne, ze jak ktoś kto pracuje nad grą przez 5 lat to zrobienie jej na 100% w takim czasie chyba nie jest jakimś wyczynem. 

Czytaj ze zrozumieniem. Fake info równie dobrze mógł ktoś napisać,  żeby podkreślić wielkość gry. A nie dlatego, że twierdzi, że ktoś ze studia kłamał. Robisz z igły widły.

• Plusik 1
Opublikowano

Myslę ze to była zwyczajna rozmowa chwaląca długośc gry, przy okazji przypominające info  skads tam ze gra jst na 20-40 h. Nikt sie nie napinal.

Ale jak to zawsze musi być bluber nayebany wszedł do kawiarni, zrzygał się na stolik, wyżarł darmowe ciasteczka, i poprosił o tyskie.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

18 minut temu, _Be_ napisał:

No nikt nie precyzował o co chodzilo, padło info, że ktoś z teamu, ktory pracował nad grą zrobił ją w 40h na 100% co oznacza, że gra jest przeogromna jak takiego Wiedzmina 3 podczas testów QA ludzie przechodzili ~20+ godzin co normalnym trybem grania zajmowało 3 razy więcej. 

Nie wiem na ch,uj się tutaj każdy napina i pisze o jakimś "fake info" xD Typ zna grę przeszedł, pewnie nie czytał już notatek bo je znał ale czas jest czasem a tutaj cuda na kiju i mongolskie teorie. 

No dokladnie o to mi chodzilo, chcialem podkreslic wielkosc tej gry tak jak pisze wariat,  ktos na poprzdnich stronach tez napisal, ze jest na koncu i calosc zamie mu wlasnie tyle, no i zgadzam sie, jak ominie polowe aktywnosci, bo na samych probach Helhaim, jak ktos nie gra na najnizszym poziomie trudnosci to zejdzie sie dobre pare godzin, a gdzie cala reszta aktywnosci, misje poboczne, smoki, walkirie, przyslugi, znajdzki, powroty do wcześniejszych lokacji, by otworzyc inne przejscia...

Edytowane przez easye
Opublikowano

No to tak, gra jest duża, ale po co w takim razie używać zwrotu fake info jak tak jak napisał Ficuś to jest info od Barloga?

Opublikowano (edytowane)

Bo nie odnoze sie do jego slow - na na HLTB tez ludzi pisali ze 40h im zajęło ukończenie na 100% wszystkiego.

Chyba z poradnikiem, odpalonym YT na kolanach, bez cofania się i poziomem easy.

Edytowane przez easye
Opublikowano

Ja o tym właśnie pisałem co bluber mówi:lapka: Wiedząc gdzie co i jak to możliwe. Ale tak :reggie:

Śmiało klikać - to nie spoiler z GOW xD

Spoiler

0OJ5tz4.jpg

Opublikowano (edytowane)

Dobra - napisze inaczej - jak nie jesteś twórca gry i nie znasz gry na pamieć to za ch(pipi)a za pierwszym przejściem nie zrobisz 100% w 40H.

Sam zacząłem tydzień przed premiera, gram tylko w Boga Wojny, staram się robić wszystko i z tego co piszecie samej fabuly zostało 30%, ale nie ma czasu, bo ide po ostatnia walkirie i wyświadczam przysługę w Niflheim!

Edytowane przez easye
Opublikowano

jezu jakie te lokacje poboczne sa doyebane, kunszt glownych i jeszcze bossowie opcjonalni

bezsprzecznie jak na razie najlepszy ex od studia wewnetrznego sony na ps4 z perspektywami na wiecej

Opublikowano

Dobra zm juz wszyscy z ta jalowa gadka :lapka: 

Wczoraj mialem troche wiecej czasu po pracy to usiadlem do gry i 4h ciagiem zrobilem, z czego moze 30min fabuly na samym koncu.

Oderwac sie od tego nie idzie. Ulepszylem sobie troche ekwipunek (build pod runic/cooldown :fsg: ) i poszedlem rozyebac troche dodatkowych mobkow, z ktorymi wczesniej sobie nie dalem rady. Bardzo mi sie podoba, ze nie tylko od tego jak mocna wala przeciwnicy i jak mocno obrywaja zalezy poziom trudnosci, tylko w duzej mierze tez od ich move setow i naszego pozycjonowania. Dzieki temu sa wyzwaniem nawet po podkapowaniu Kratosa a satysfakcja po pokonaniu ich jest spora. Czasami jak wszystko ladnie wejdzie i skorzysta sie z calego arsenalu to (uwaga kontrowersyjna opinia) mam wrazenie, ze to jeden z najlepszych systemow walki w gierkach. 

Do tego skonczylem kilka sidequestow, poeksplorowalem, znalazlem kilka ukrytych skarbow i posluchalem fenomenalnych historii opowiadanych przez jedna z postaci.

No jest kozak. Ale te animacje schodzenia z lancucha czy brak mozliwosci przewijania dluzszych list przedmiotow kierunkami w prawo i lewo wkurzaja.

Opublikowano
5 minut temu, easye napisał:

Bo nie odnoze sie do jego slow - na na HLTB tez ludzi pisali ze 40h im zajęło ukończenie na 100% wszystkiego.

Chyba z poradnikiem, odpalonym YT na kolanach, bez cofania się i poziomem easy.

No widziałem 17,5h niby żeby skończyć story główne, też ciężko uwierzyć, ale jest tutaj koleś na forum co przeszedł grę w weekend i wystawił na PT więc wiesz :reggie:

Opublikowano
Teraz, Kinoji napisał:

Czasami jak wszystko ladnie wejdzie i skorzysta sie z calego arsenalu to (uwaga kontrowersyjna opinia) mam wrazenie, ze to jeden z najlepszych systemow walki w gierkach

Pelna zgoda. Jest efektowny i w miarę przystępny ale można chyba działać cuda jak ma się dobrego manuala. Idealny miks między casul a czymś dla hardkorowych wymiataczy. Wiadomo, że to nie poziom japońskich slasherów ale i tak wjeżdzam w to jak dzik w agrest. 

A boli mnie to jak wykonany jest World Serpent, trochę biednie tam w oddali wygląda i lokacje z roślinnością czasem odstają jakością o tych kamiennych gdzie tekstury są 10/10

Opublikowano

Na początku narzekałem na zbieractwo i rozwój postaci, że można się pogubić, a teraz jak już ogarnąłem trochę to uważam to za duży plus, bo można nieźle kombinować, co jeszcze bardziej przedłuża rozgrywkę i daje masę możliwości.

Opublikowano (edytowane)

U Blubera to moze byc roznie, chlop czasem potrzebuje 50h, by stwierdzic ze cos jest przereklamowanym smieciem! xD

Kolejna aktualizacja do GOW - 1.14

Edytowane przez easye
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, XM. napisał:

Czyli co blubi jednak gierka zaczyna siadać jak horizon po 6h?

Chyba w ogole nie stękalem w temacie, że nie siada. Początek był mocno usypiający ale im dalej w las tym lepiej. Tylko czasami zwykłe ciosy pod R1 mają słaby feeling, nie siadają tak fajnie na przeciwniku jak np w Niohu. No i boli brak trochę ludzi do bicia, w tym prototypie fajnie wygladali takie bandy zbojów jeszcze nie przemienionych, ale ogólnie jest sztos.

19 minut temu, easye napisał:

U Blubera to moze byc roznie, chlop czasem potrzebuje 50h, by stwierdzic ze cos jest przereklamowanym smieciem! xD

Nie no lepiej zagrać 6h i napisać, że gra to gów.no. Logiczne. 

Edytowane przez _Be_
Opublikowano
1 minutę temu, Kinoji napisał:

Co oni zmieniaja w ogole w tych apdejtach? Codziennie jakis od premiery wjezdza a chyba zadne wieksze poprawki to nie sa co nie?

Stabilność systemu :potter: