blantman 5 780 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 (edytowane) U mnie z god of war istna sinusoida. Nie porwało mnie tak jak większość i cały czas inne gierki odpalałem albo wolałem np książkę poczytać niż pograc (co przy takiej yakuzie 6 nie miało miejsca). W końcu jednak zaskoczyło i to mocno w momencie kiedy kratos Spoiler dostał swoją starą broń. Wreszcie walka mi się podoba. Teraz to jest GOD of WAR Edytowane 30 kwietnia 2018 przez blantman Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Zabawne są niektóre meta-komentarze w tej grze: eksplorujemy z młodym świątynię a ten do mnie "Może zamiast łupić starożytną świątynię to w końcu byśmy stąd uciekli?" robię jakieś zadanie poboczne i słyszę "Dlaczego zamiast iść do celu kręcimy się dokoła i eksplorujemy?" I ta (pipi)ica w głosie Kratosa jak musi tłumaczyć młodemu, że wszystko może się przydać i że nie robimy tego dla przyjemności 1 1 Cytuj
Lukas_AT 1 194 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 (edytowane) Jeżeli chodzi o walkę i combosy w dalszej częsci gry - to, co się czasami odpier.dala na ekranie, gdy już odblokujemy sporo ciosów, to to istna bajka. Przedpremierowe pokazy na targach nie pokazywały NIC. Poniżej spoiler odnośnie uzbrojenia. Spoiler Zdobyłem dwa dość potężne ataki runiczne do ostrz chaosu, a gdy je wykonam mogę błyskawicznie przełączyć się na topór i wykonać kolejne dwa ataki runiczne. Do tego młody dopakowany na maksa ze strzałami + wilk i nic nas nie może powstrzymać. Topór ulepszony na maksa. Ogr na hardzie pada jak mucha po 15 sekundach. Jestem właśnie po sporej akcji w Helheim. Spoiler Mianowicie po akcji na statku. Co tam się działo, to trudno opisać słowami. Te harpuny rzucane nie wiadomo przez kogo, te wielki ptaszysko... Grafika i reżyseria zwalają z nóg. Nie mogłem przestać grać. Przewidziałem też, że Kratos i jego syn zobaczą przeszłość Kratosa, gdy ten zabijał Zeusa. Ale i tak mnie zatkało, gdy zobaczyłem tę scenę. Szkoda, że już blisko końca. Edytowane 30 kwietnia 2018 przez Lukas_AT Cytuj
Gość suteq Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 49 minut temu, Cedric napisał: Zabawne są niektóre meta-komentarze w tej grze: eksplorujemy z młodym świątynię a ten do mnie "Może zamiast łupić starożytną świątynię to w końcu byśmy stąd uciekli?" robię jakieś zadanie poboczne i słyszę "Dlaczego zamiast iść do celu kręcimy się dokoła i eksplorujemy?" I ta (pipi)ica w głosie Kratosa jak musi tłumaczyć młodemu, że wszystko może się przydać i że nie robimy tego dla przyjemności To jeszcze jest w miarę spoko, bo jest to jakoś w miarę logicznie wytłumaczone. Co w gówniaku denerwuje to to, że gra została chuyowo zaprojektowana jeśli chodzi o zagadki. Kiedy natrafiasz na jakąś to nie masz 10 sekund spokoju bo gówniak zaraz się odzywa 'spójrz na to', 'trzeba coś z tym zrobić', 'może trzeba tego użyć'. No kur.wa, twórcy traktują graczy jak debili to bardzo irytuje. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 32 minuty temu, suteq napisał: To jeszcze jest w miarę spoko, bo jest to jakoś w miarę logicznie wytłumaczone. Co w gówniaku denerwuje to to, że gra została chuyowo zaprojektowana jeśli chodzi o zagadki. Kiedy natrafiasz na jakąś to nie masz 10 sekund spokoju bo gówniak zaraz się odzywa 'spójrz na to', 'trzeba coś z tym zrobić', 'może trzeba tego użyć'. No kur.wa, twórcy traktują graczy jak debili to bardzo irytuje. Bo 99 % graczy niezależnie od platformy to debile i casuale. Tutaj nie ma co się dziwić. Dla ciebie czy dla mnie te zagadki to łatwizna i podobnych widzieliśmy 1000. Dla pana kowalskeigo który kupuje 3 gry rocznie to już ciężka zagwozdka. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Wczoraj skończyłem wątek główny. Początek mną pozamiatał (nieznajomy), środek (wiedźma i nowe zabawki ) był spoko, ale koniec....meh. Liczyłem na coś więcej. Gówniak od połowy mnie zaczął w(pipi)iać (kto skończył wie czemu). Mimo iż kocham gowy i bawiłem się bardzo dobrze to moim zdaniem oceny powinny być o oczko może półtora niżej. Te 8/10. 1 Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Godzinę temu, suteq napisał: To jeszcze jest w miarę spoko, bo jest to jakoś w miarę logicznie wytłumaczone. Co w gówniaku denerwuje to to, że gra została chuyowo zaprojektowana jeśli chodzi o zagadki. Kiedy natrafiasz na jakąś to nie masz 10 sekund spokoju bo gówniak zaraz się odzywa 'spójrz na to', 'trzeba coś z tym zrobić', 'może trzeba tego użyć'. No kur.wa, twórcy traktują graczy jak debili to bardzo irytuje. Chyba przesadzasz, na 10-15 godzin grania jakie spędziłem z tą pozycją zdarzyło mi się to z 2-3 razy i tylko w przypadku gdy przez dłuższą chwilę nie mogłem wypatrzyć dzwonu czy innego fantu. Ale pewnie dużo zależy od kontekstu sytuacji więc może akurat natykałeś się na ten problem częściej niż ja. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 suteq pewnie zawiesza sie na kazdej zagadce na 15 min a potem gani małego "ej nie podpowiadaj juz prawie to rozgryzlem!!111" Cytuj
Gość suteq Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Jak jest spory obszar z zagadką to najpierw przeczesuję go aby zebrać przedmioty z ziemi i ze skrzyń, a dopiero potem rozwiązuję zagadkę. Nie mija nawet 20 sekund i już słyszę głos gówniaka z podpowiedzią. Cytuj
Faka 3 996 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 (edytowane) A co złego w tym, że Atreus pomaga z podpowiedziami? Ojciec stary to i młody mu pomoże, nie widzę w tym nic złego, co by wyprowadzało z równowagi rozgrywkę. Jak miałem jakieś problemy z odnalezieniem kruka Odyna w pewnych miejscach, słabo widoczne to dobrze jak mi podpowiedział i odhaczone, zamiast sięgać do poradników z neta i rozłożeniem gdzie to wszystko jest. Edytowane 30 kwietnia 2018 przez Faka Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 SSM mogłoby w sumie zrobić taką opcję w menu i nazwać ją "Be quiet, boyyyyyyy" Cytuj
Mikołaj 348 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Wg mnie zakonczenie jest rozlozone na dwie ostatnie misje z czego ta druga (ostatnia) to wytlumaczenie pewnych watkow i zapowiedz kolejnych wydarzen. Imo zakonczenie superanckie. Ja tam mialem ciary i „o c0rwa!” na ustach, czasem rozmyslalem przechodzac gre "ciekawe kiedy spotkam [pewne imie]” no koorwa mindfuck jak cholera Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 (edytowane) No ja tez jakis czas temu wbilem platyne i chcialbym zatem poznac gry na 9 w skali creatina, skoro GOW na tyle nie zasługuje Dla mnie to jedna z najlepszych gier, jakie ukazala sie na tej generacji, jedna z lepszych w jakie grałem w życiu - jasne, jest uczucie lekkiego niedosytu, ale cala historia od początku do końca napisana jest świetnie, zakończenie, gdzie dowiadujemy się, że mały to tak naprawdę Loki wywołało u mnie nie lada szok, zwłaszcza, że to Loki zbierze połączy wszystkich olbrzymów na Ragnaroku i rozprawi się z Bogami! Sama gra to pokaz umiejętności technologicznych Santa Monica, świetny Gameplay, masa zawartości i zabawy. 9/10 to ocena idealna dla tej pozycji, za niektóre aspekty postawiłbym spokojnie 10, ale fakt, że na swojej drodze nie spotykamy prawie nikogo poza Baldurem jestem w stanie zrozumieć odjęcie 1 oczka. Pytanie do tych, którzy skończyli: Baldur na koncu zostaje zraniony nozem, ktory wczesniej dostal od mimira - albo przegapiłem, albo nie slyszalem, ale ktos pamięta, dlaczego ten noz akurat zdjął z niego klątwę? Bardzo brakuje New Game+! Edytowane 30 kwietnia 2018 przez easye Cytuj
Gość suteq Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 1 minutę temu, Faka napisał: A co złego w tym, że Atreus pomaga z podpowiedziami? Ojciec stary to i młody mu pomoże, nie widzę w tym nic złego, co by wyprowadzało z równowagi rozgrywkę. Bo te zagadki są banalne i jak już mieliby takie coś implementować to niech to będzie aktywowane po jakimś dłuższym czasie np. 3 albo 5 minut, a nie po 20 sekundach. To jest zwyczajnie irytujące gdy dostajesz podpowiedzi, których NIE CHCESZ bo znasz rozwiązanie tylko zwyczajnie najpierw chcesz obejść całą lokację. Cytuj
Mikołaj 348 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 (edytowane) @easye pamiętasz jak Freja się przeraziła gdy zobaczyła zielone strzały Arteusa i kazała mu je wyyebać bo sprowadzą nieszczęście czy coś? One były w stanie zdjąć klątwe z Baldura. Kratos wykorzystał jedną z tych strzał aby naprawić kołczan chłopaka a jak wiadomo gdy Baldur ybnął młodemu w mostek to akurat trafił w to łączenie z tej strzały. To chyba z jemioły było wytworzone. Edytowane 30 kwietnia 2018 przez Mikołaj 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Zdobyłem ostrza chaosu. O kur.wa. Ależ mi się japa cieszy jak nimi walczę. Ta gra się robi coraz lepsza. Cytuj
Mikołaj 348 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 (edytowane) Poczekaj aż zdobędziesz pewne runy do ostrzy. Wtedy to jest karuzela rozpyerdolu a jak połączysz to z toporem... klękajcie narody, uczta dla oczu przy stałym klatkarzu Edytowane 30 kwietnia 2018 przez Mikołaj Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 stały klatkarz to jakis boss? jak tak poprosze w spojler 1 Cytuj
mugen 1 956 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 7 minut temu, Mikołaj napisał: @easye Ukryj zawartość pamiętasz jak Freja się przeraziła gdy zobaczyła zielone strzały Arteusa i kazała mu je wyyebać bo sprowadzą nieszczęście czy coś? One były w stanie zdjąć klątwe z Baldura. Kratos wykorzystał jedną z tych strzał aby naprawić kołczan chłopaka a jak wiadomo gdy Baldur ybnął młodemu w mostek to akurat trafił w to łączenie z tej strzały. To chyba z jemioły było wytworzone. Spoiler Ta, w mitologii stara Baldura kazała wszystkiemu na świecie przyrzec, że nie uczyni krzywdy Baldurowi, zapomnieli pogadać z jemiołą. Co do Lokiego, ja tam długo przed końcem czułem, że to może się tak skonczyć, ani razu o nim w grze nie wspomniano, choć to postać wokół której niemal wszystko się w mitologii kręci. To było zdecydowanie zbyt podejrzane. 2 Cytuj
Mikołaj 348 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 (edytowane) @kermit Ta, boss dla ps4 Edytowane 30 kwietnia 2018 przez Mikołaj Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 @easye nie ma takich a tak poważnie to ja zbytnio nie potrafię oceniać. Gra mi się podoba albo jest średnia i można przejść, albo crap. Tak samo laski albo ruchalbym, albo ewentualnie albo nie ruszyłbym kijem xDGow jest zdecydowanie z tych gier, które bardzo mi się podobały w ogólnym rozrachunku. Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Jeszcze takiego spontana nie miałem. Wracam od lekarza i minąłem taki speluniasty sklepik z gąsolami. GOW za dwie stowki wszedl w folii od ręki i dziś mam nadzieję, ze po odgrzewanym Far Cry 5 poczuje znowu kunszt gejmingowy Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Również skończyłem wczoraj i jak na początku byłem zachwycony, tak w drugiej połowie gry wkradło się trochę znudzenia. Najbardziej wkurza mnie ponowne łażenie po Spoiler Lake of Nine. Za pierwszym razem miejscówka bardzo mi się podobała, pływanie pomiędzy tymi wysepkami dawało radę, ale za drugim i trzecim razem jak opada woda to już tak mega średnio, pomimo, że jest dostęp do wcześniej niedostępnych miejsc. Nie mam na myśli tutaj aktywności na jeziorze związanych z pchaniem fabuły, jedynie te wszystkie dodatkowe rzeczy. Nie wiem, to chyba przez tą "otwartość" świata w tej sekcji. Dodatkowe światy jak Spoiler Muspelheim i Niflheim również dość szybko się nudzą. Na tyle, że nie chce się ich farmić w poszukiwaniu surowców do ulepszeń zbroi. Już wcześniej pisano o "słabym" zakończeniu i walkach z bossami. Tutaj też można ponarzekać. Podoba mi się za to bardzo system walki i zabawa Toporem, ale tak na prawdę zakres ruchów nie różni się znacząco od tego co było w poprzednich częściach, więc nie do końca rozumiem spusty, że teraz to można szaleć w tańcu. Ogólnie to nie dziwią mnie oceny branżowe i gra jak najbardziej zasługuje na te 9(+), ale dla mnie nie do końca wszystko pykło. Porobię resztę znajdziek i wbiję platynę, ale drugi raz chyba dość szybko nie będę zaczynał, pomimo, że pierwsza połowa gry jest mega. Nie wiem jak na Pro, ale na zwykłym PS4 grafika miejscami jest bardzo nierówna o czym wspominałem wcześniej, a co najbardziej się rzuca w oczy właśnie na jeziorze. Dla mnie jeżeli chodzi o exy to Horizon zrobił na mnie o wiele większe wrażenie, czy to całościowo, czy tylko graficznie, ale nowe przygody Kratosa powinien sprawdzić każdy. 3 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Przechodzę drugi raz, już na swojej playce, tym razem chcę zrobić 100%, i jeszcze lepiej się bawię, niż za pierwszym razem, teraz jak rzeźnik przez nich przechodzę, nawet nic nie kupiłem na razie u kowala, czekam na lepsze zestawy, żeby nie marnować kasy. GOTY. 10 jak nic, obiektywnie to chyba ciężko dać tej grze mniej, niż 9, subiektywnie daję 10, bo wciąga bardzooo, walka i eksploracja są bardzo satysfakcjonujące. Cytuj
Faka 3 996 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Ciekawe czy jest szansa na oddalenie kamery od Kratosa, nie ukrywam, że przydałby się taki ficzer, bo imo i tak jest za blisko bohatera. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi