Square 8 610 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 19 minut temu, McDrive napisał: System walki mi pasuje po modernizacji. Kolejny raz tego samego bym nie wytrzymał, tylko ciągle na początku walki chcę naciskać trójkąt i kwadrat, ale to już tylko kwestia przyzwyczajenia W opcjach możesz zmienić aby ataki były właśnie tam gdzie zawsze. Co do spoilera to Spoiler nie. 1 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Nie wiem, ile grałem godzin (30 lub 35), ale moje ciało jest gotowe wystawić maksymalną notę, no(pipi)a! Momentami nawet obok Bloodborne stawiam tę grę, chyba muszę porządnie ochłonąć. 10/10 3 Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 35 minut temu, Figuś napisał: Chyba nie muszę tego w spoiler wrzucać Heh, to by wyjasnialo dlaczego drugie pol gry wydawalo sie dla mnie takim sequel baiting'iem, po prostu za bardzo ich ponioslo i troche za pozno zorientowali sie ze chyba za duzo tutaj wcisnac probuja. Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 (edytowane) 27 minut temu, Square napisał: W opcjach możesz zmienić aby ataki były właśnie tam gdzie zawsze. Co do spoilera to Pokaż ukrytą zawartość nie. Square trochę blefuje xD Beeeeeda! Edytowane 30 kwietnia 2018 przez easye 1 Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Godzinę temu, easye napisał: Square trochę blefuje xD Beeeeeda! No to teraz mam jeszcze większe ciśnienie żeby samemu się przekonać Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 (edytowane) Na razie poczatek i powolna narracja wciągają i zachecaja do dalszej gry. Ale tego duzo wysypalo w Pchlin. Ciekawe kto przelamie oligopol forumkowy i zejdzie poniżej 180 zł xD nie spieszcie sie z obnizkami, trzymajcie cenę az nie przejdę xD Edit: Ta pierwsza walka z bossem przy swoim domu, o jejku o jejku. Będzie g r u b a gra jesli w tym klimacie utrzyma się reszta. Edytowane 30 kwietnia 2018 przez _Red_ Cytuj
Wredny 9 581 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 2 godziny temu, McDrive napisał: Napiszcie mi tylko tak/nie czy będzie więcej takich walk jak ta z Pokaż ukrytą zawartość nieznajomym na początku gry? 1 godzinę temu, easye napisał: Square trochę blefuje xD Beeeeeda! Tu z kolei easy trochę blefuje, bo liczby mnogiej bym raczej nie użył... 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Godzinę temu, _Red_ napisał: Będzie g r u b a gra jesli w tym klimacie utrzyma się reszta Raczej nie utrzymuje. Szczerze mówiąc mnie już zaczyna usypiać ta gra, jak po niemrawym początku mocno się wciągnąłem tak pózniej wszystko siada a zwłaszcza dobija grę rozwleczona formuła i backtracking. Kurczę fajnie, że są nowe patenty w których odkrywamy jeszcze raz te same miejsca, ale jednak w misjach głównych wolałbym więcej "meksyku" jak na samym początku bo zaliczenie drugi raz tego samego już nie robi roboty. Jeszcze co jakiś czas gra podrzuca dużego przeciwnika do zabicia a okazuje się, że to są ci sami przeciwnicy tylko jeden z sobą lodówke a drugi piekarnik, którym chce ubić Kratosa. Tutaj zdecydowanie się nie popisali. A w ogole Hel to dramat, okropnie nie podoba mi się wizualnie te miejscówka i jeszcze ten "boss" który nie różnił się od innych xd Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 8 godzin temu, Rozi napisał: Ostatni płomień zgasł. Nieprawda, zostałeś ty Cytuj
Gość ragus Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 (edytowane) Godzinę temu, _Be_ napisał: Raczej nie utrzymuje. Pokaż ukrytą zawartość Hel to dramat, okropnie nie podoba mi się wizualnie te miejscówka i jeszcze ten "boss" który nie różnił się od innych xd od którego momentu mocno się wciągnąłeś? biegam po Spoiler alfheim i już mam dosyć xd. gra jest piękna, doceniam kunszt audio wizualny, stworzony świat jest bardzo przekonywujący, ale co z tego, skoro użeram się z beznadziejną kamerą, biję jakimś patykiem potwory z których wypada pomarańczowa krew, system ekwipunku i rozwoju jest nieczytelny i wybija tylko z jakiejkolwiek immersji, rozgrywka polega z przechodzeniu z jednego kill roomu do drugiego i jest to przeplatane zagadkami "uderz w tarczę żeby otworzyć drzwi" i powolnym chodzeniem z nadmiarem ekspozycji w dialogach, bo synek musi przegadać każdy temat nie wiem, super że twórca wzrusza się jak widzi oceny i czuć niby pasję, ale grając w to widzę przed sobą zespół, który zakochał się w filmach i przy robieniu gier skręca mocno w stronę tego medium, jakby wstydząc się tego, że to co robi jest gierką. Edytowane 30 kwietnia 2018 przez ragus Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Ale chyba nie może być gorzej od ubishitów BTW pominąłem skrzynię, gdyż wydawało mi się, że nie da się w tym momencie do niej dostać. 5 min później droga już była zablokowana (jestem przy moście z kowalem i jego koniem) i fabuła pcha mnie do kolejnych korytarzyków. Da radę wszędzie wrócić później, czy tego typu skrzynie są missable? Cytuj
Gość suteq Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 @ragus Akurat to jest bardzo słaba i monotonna lokacja. Midgard jest niezaprzeczalnie najlepszą lokacją jaką widziałem do tej pory i raczej wątpię aby coś się zmieniło w tej kwestii. Cytuj
Wredny 9 581 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Ogólnie skrzynie są "niemissable" i można później wracać, nawet po zakończeniu fabuły, ale jest chyba jedna, do której się nie da i to chyba właśnie ta, o której piszesz - bez konsekwencji, bo pewnych rzeczy jest więcej, niż potrzeba, żeby dostać max upgrade zdrowia czy rage. I nie - nie jest gorzej, a ogólnie to jest zayebiście, tylko ragus wyolbrzymia w typowo forumkowo-hipsterskim stylu. Świetna gra, która zachowuje idealny balans między korytarzykiem a sandboxem oraz między cinematic-experience, a czystą rozgrywką. Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 A byłem przekonany, że do niej nie dało się dojść na tym etapie Oblazłem z każdej strony i pomyślałem, że jak pójdę dalej, to w końcu będzie jakieś sekretne przejście. A tu dupa, next level. Jak nie sandboxy, to korytarzyki, w których drzwi zamykają się z impetem co 10 metrów. Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 1 minutę temu, Wredny napisał: Ogólnie skrzynie są "niemissable" i można później wracać, nawet po zakończeniu fabuły, ale jest chyba jedna, do której się nie da i to chyba właśnie ta, o której piszesz - bez konsekwencji, bo pewnych rzeczy jest więcej, niż potrzeba, żeby dostać max upgrade zdrowia czy rage. Jedną jest na bank do pominięcia w późniejszym etapie gry. Cytuj
MEVEK 3 563 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 (edytowane) Czy tylko ja tutaj ubijam boss'ow, po godzinie dwadzieścia i wciąż mam z tego przyjemnosc? Nie wiem czy mam sie wstydzić, ale jestem dość uparty, także na pewno skończę gre na tym trybie. Na liczniku mam 22% postępu ukończenia i jestem świeżo, po walce z ... Spoiler Svartaljofurr'em Daleko jeszcze do końca ? Urlop mam za 10 dni z tym, ze w tym tempie to sie chyba nie wyrobie i dobrze mi z tym. Edytowane 30 kwietnia 2018 przez MEVEK Cytuj
Boomcio 4 076 Opublikowano 1 maja 2018 Opublikowano 1 maja 2018 Na jakim poziomie trudności grasz? Cytuj
MEVEK 3 563 Opublikowano 1 maja 2018 Opublikowano 1 maja 2018 7 minut temu, MAJOCHEY_PL napisał: Na jakim poziomie trudności grasz? God of War. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 1 maja 2018 Opublikowano 1 maja 2018 Czy na PS Store jest tylko jakaś wersja deluxe za 289zł do kupienia ? Nigdzie nie widzę zwykłej wersji. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 1 maja 2018 Opublikowano 1 maja 2018 7 godzin temu, MEVEK napisał: Czy tylko ja tutaj ubijam boss'ow, po godzinie dwadzieścia i wciąż mam z tego przyjemnosc? Nie wiem czy mam sie wstydzić, ale jestem dość uparty, także na pewno skończę gre na tym trybie. Na liczniku mam 22% postępu ukończenia i jestem świeżo, po walce z ... Pokaż ukrytą zawartość Svartaljofurr'em Daleko jeszcze do końca ? Urlop mam za 10 dni z tym, ze w tym tempie to sie chyba nie wyrobie i dobrze mi z tym. U mnie tez na walkę z bossem to godzina lekka ręką idzie. Może dzięki temu że gram na najtrudniejszym to właśnie nie rozumiem tych zarzutów ze gra jest zbyt filmowa, prostacka w systemie i łatwa bo każde starcie z nawet dwoma przeciwnikami wymagaja 100% skupienia. Ogólnie jestem po przyniesieniu serca strażnika mostu z hel i uratowaniu boya i jedyna rzecz która już mocno mi się nie podoba i wiem ze to jest slabe to to skakanie między światami. Z tego co widze to do niektórych to dosłownie na przysłowiową "godzinke/dwie" się wpada co nie urzeka mnie i zamiast takiego zabiegu i zwiedzenia ich wszytskich na szybkości w jednej części wolałbym rozbite na kolejną część i dopiero wtedy efekt wow, duża lokacja z subquestami i jazda. A tu na razie prócz midgardu i alfheimu to krociaki z jakimiś challengami czy godzinna wyprawka po jakiś item. Wolałbym ich chyba po prostu nie mieć tyle w jednej grze i dopiero w sequelu zwiedzić dopieszczone i duże wersje tych światów. 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 1 maja 2018 Autor Opublikowano 1 maja 2018 ja napisze, ze nawet normal jest wymagajacy, gram na tym poziomie i jest spoko ale wymaga skupienia bo na jana o zgon bardzo latwo, nie przypominam sobie exa od deva wewnetrznego sony z ostatnich lat gdzie normal nie bylby dla malpy - takie horizon czy u4 sa totalnie prostackie na tym poziomie, tlou trzeba bylo grac na hardzie bez podsluchu by wogole poczuc klimat skradanki Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 1 maja 2018 Opublikowano 1 maja 2018 Zamiast tych światów mogli zrobić różnorodnych bossów, a nie odmianę trolla w pięciu żywiołach :/ 1 Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 1 maja 2018 Opublikowano 1 maja 2018 No z bossami przynajmniej do tego momentu co jestem to tez porażka, fakt. Zdecydowanie top najgorszych szefow w serii. Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 1 maja 2018 Opublikowano 1 maja 2018 Fajny Easter Egg. Żeby było śmieszniej to używałem tego talizmanu od momentu jak go znalazłem, a tu jeszcze taki bonus 2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi