McDrive 3 098 Opublikowano 8 maja 2018 Opublikowano 8 maja 2018 3 minuty temu, KOMARZYSKO napisał: Latający Młot vs Latająca Siekiera To starcie jest już przesądzone Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 8 maja 2018 Opublikowano 8 maja 2018 No w sumie to od początku można się domyśleć, że cały Asgard spłonie w pizdu Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 8 maja 2018 Opublikowano 8 maja 2018 A później Egipt, ale to już na PS6, czujecie ten piach i słońce w 8k i Hdr super ultra. Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 8 maja 2018 Opublikowano 8 maja 2018 6 minut temu, YETI napisał: A później Egipt, ale to już na PS6, czujecie ten piach i słońce w 8k i Hdr super ultra. Byle Cory się tym zajmował. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 8 maja 2018 Opublikowano 8 maja 2018 Myślę, że po GoW II i nowej części ma kredyt zaufania u Sony niczym Druckman. To będzie bardziej zależeć od niego czy będzie chciał zostać i to rozwijać. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 8 maja 2018 Opublikowano 8 maja 2018 Podejrzewam że thor sprzatnie kratosa a ten trafi do piekiełka, gdzie ze staruszkiem jako duchem bedzie wracał do Midgaru. A póżniej wiadomo, czewona opaska na czoło i wpier,dol. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 8 maja 2018 Autor Opublikowano 8 maja 2018 Skonczone Cztery prawdziwe walki z bossami na 30h gry to zart, ogry i trolle w milionie kolorow jako subbossowie to parodia, ostatnia miejscowka z falami wrogow irytuje, za duzo jeziora, brak skoku to kalectwo, roslinne lokacje wygladaja slabo Za to reszta...wreszcie fabula w gow, ostatnia walka swietna, grafika miejscami to kosmiczny render quality, topor sie udal, runy to swietny pomysl, walki ala soulsy wymagajace, formula swiata z nowych tombow siadla Gowa stawiam nad u4 i horizonem, nie idealna gierka ale po prostu swietna, tylko czekac na next geny i ciag dalszy bo wzorem pierwszej czesci czuc niesamowicie, ze to dopiero przedsmak 1 Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 No właśnie gow1 to nie był przedsmak tylko początek i koniec pewnej historii, a nie 40h niesienia prochów starej na górę . Ta gra to chapter 1 z 10, najdłuższy prolog z gier ever. 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 9 maja 2018 Autor Opublikowano 9 maja 2018 tu prawda, motyw przewodni jest ostro przeciagniety, bylem pewny, ze bedzie stanowic jakies 30-40% tej czesci, dojdziemy i akcja pojdzie dalej, a tu uczynili z tego 40h przygode Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 (edytowane) 10 godzin temu, Voytec napisał: Myślę, że po GoW II i nowej części ma kredyt zaufania u Sony niczym Druckman. To będzie bardziej zależeć od niego czy będzie chciał zostać i to rozwijać. Barlog chce się zająć nowym IP, a czy Sony mu na to pozwoli po tak wielkim sukcesie GoW, zobaczymy. XD Edytowane 9 maja 2018 przez YETI 3 1 Cytuj
Pupcio 18 447 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 Niech Barlog robi dwójke lepiej bo znowu jakiegoś łysego pacana dadzą co spyerdoli robote Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 No serio kórva juz jak ma wizję i zaczął od zera robić to niech to skończy bo to skakanie po reżyserach ze każda część miała innego udała się w 3 grach na 6. Cytuj
Mikołaj 348 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 Nie wyobrażam sobie żeby GoW II miałby być reżyserowany przez gościa z inną wizją. Gdyby nie praca Barloga w tej części to na bank nie byłby to taki mesjasz jakiego dostaliśmy. Niech nie odpyerdalają maniany. 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 Wyobrażacie sobie scenariusz jak jakimś cudem nowy God of War nie powstanie, a twórcy zostawili graczy z takim otwartym zakończeniem? xD Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 Wątpię w powrót Barloga w roli reżysera - jednak od IP nie ucieknie, będzie pewnie producentem i scenarzystą (poza tym mają rozplanowaną historię na kilka części do przodu). Ekipa ma gotowy silnik, systemy i wizję artystyczną. Kolejna część będzie w produkcji dużo krócej (szczególnie jeśli rzeczywiście nie będzie DLC). SSM dalej zatrudnia, Barlog chce robić nowe IP i na 100% dostanie taką możliwość (szczególnie po wielkim sukcesie GoW). Zresztą wpis byłego producenta na linkedin, sugeruje produkcję 2 tytułów. Milan kiedyś pytał czy jest możliwy kolejny GoW w tej generacji? Jest, mało prawdopodobny, ale jest (Horizon 2 ma na to mniejsze szanse, mimo dużo wcześniejszej premiery). 3 Cytuj
Observer 10 410 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 (edytowane) Nie sądzę że będą zmieniać reżysera, pamiętacie jak: Spoiler Nieśliśmy rannego Atreusa do Freji i bohaterowie usłyszeli że ktoś zadął w róg przyzywający węża? Ten motyw nie wrócił do końca gry. Ewidentnie jest to do wyjaśnienia w przyszłych częściach, możliwe że to my zadmiemy w ten róg w którejś z przyszłych części skacząc po linii czasu możliwe że już jako dorosły Loki Fabuła przyszłych części jest już napisana. Edytowane 9 maja 2018 przez Observer 1 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 Myślę, że PS5 nie zobaczymy wcześniej na półkach sklepowych niż 2021 więc wydanie crossgenowego (chociaż w przypadku PS5 ten zwrot pewnie się zatrze bo konsola będzie kompatybilna wstecznie raczej) następnego GoWa na PS4 i PS5 byłoby możliwe. Chciałbym sequel za trzy lata. 2 minuty temu, Observer napisał: Fabuła przyszłych części jest już napisana. No jest napisana, bo jak już x czasu temu chociażby Hendrix pisał, że seria jest zaplanowana na trylogię bodaj. Cytuj
Mikołaj 348 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 13 minut temu, Observer napisał: Nie sądzę że będą zmieniać reżysera, pamiętacie jak: Ukryj zawartość Nieśliśmy rannego Atreusa do Freji i bohaterowie usłyszeli że ktoś zadął w róg przyzywający węża? Ten motyw nie wrócił do końca gry. Ewidentnie jest to do wyjaśnienia w przyszłych częściach, możliwe że to my zadmiemy w ten róg w którejś z przyszłych części skacząc po linii czasu możliwe że już jako dorosły Loki Fabuła przyszłych części jest już napisana. Też mnie zastanawiało kto to był. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 Czemu horizon 2 jest mniej prawdopodobny niż GoW2 na tej generacji? Cytuj
Wredny 9 576 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 34 minuty temu, Observer napisał: Nie sądzę że będą zmieniać reżysera, pamiętacie jak: Ukryj zawartość Nieśliśmy rannego Atreusa do Freji i bohaterowie usłyszeli że ktoś zadął w róg przyzywający węża? Ten motyw nie wrócił do końca gry. Ewidentnie jest to do wyjaśnienia w przyszłych częściach, możliwe że to my zadmiemy w ten róg w którejś z przyszłych części skacząc po linii czasu możliwe że już jako dorosły Loki 19 minut temu, Mikołaj napisał: Też mnie zastanawiało kto to był. Baldur? Jakoś nigdy mnie to nie zastanowiło, bo wydało mi się oczywiste, że to on. Aż takiej głębi i galimatiasu godnego Kojimy to bym się tu nie doszukiwał... Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 Ta walka: Spoiler Ze smokiem XD (pipi)a tak się pieknie zapowiadało. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 (edytowane) Godzinę temu, _Be_ napisał: Myślę, że PS5 nie zobaczymy wcześniej na półkach sklepowych niż 2021 więc wydanie crossgenowego (chociaż w przypadku PS5 ten zwrot pewnie się zatrze bo konsola będzie kompatybilna wstecznie raczej). Spoiler Tak późna premiera nowej generacji raczej jest mało prawdopodobna. Wskazują na to dane od dużych wydawców, a przede wszystkim dostępna technologia - w 2020 roku proces produkcyjny 7nm powinien być absolutnie w pełni gotowy na dużą ilość zamówień. Zmiana na niższy proces produkcyjny wafli krzemowych, to najważniejsza rzecz dla nowych konsol. W (bardzo) dużym uproszczeniu: w zasadzie przenosząc wielkość obecnych APU na 7nm - uzyskalibyśmy znacznie większą moc przy podobnym TDP (~150+W). CPU 8c/16t z serii Ryzen2 w w 7nm, zajmowałby podobną ilość miejsca co obecnie Jaguar 8c - zachowałby też podobne TDP i to przy znacznie wyższym taktowaniu (2.8-3.0 GHz+ w porównaniu do 1.8-2.1 GHz obecnie). To samo tyczy się GPU - bez uwzględniania zmian technologicznych (Navi zamiast GCN), z zachowaniem podobnej wielkości i poboru prądu, daje nam to konsolę w okolicach 10+ teraflopów. Czekanie na 2021 generalnie nic nie da - tym bardziej, że nie wiadomo jak AMD wyrobi się z następcą Navi. Chyba nie ma co też czekać na spadek cen pamięci HBM. Realne i bardzo konserwatywne prognozy na przyszłą generację to: CPU AMD Ryzen 8c/16t 2.8 - 3.0+ GHz Navi GPU 10+TF 16-24 gb GDDR6 Tak jak pisałem, to BARDZO konserwatywne prognozy, spodziewam się mocniejszych konsol | to tyle jeśli chodzi o offtop, ale kilka wpisów już widziałem o nowych konsolach w 2021, więc chciałem nakreślić tylko, że to opcja mało realna. Wracając do GoW, też myślę o "cross-genie", ale właśnie na premierę w ostatnim kwartale 2020 roku, dlaczego uważam, że to bardziej prawdopodobne niż Horizon 2? SSM ma skasowany tytuł, który swoje kosztował, wypuszczenie kolejnego tytułu w tej generacji, ma sens z finansowego punktu widzenia. Produkcja linearnej gry jest krótsza niż open worlda (produkcja assetów), brak zapowiedzianych DLC i zasugerowanie ich braku, zaplanowane kontynuacje. Wcześniejsza historia studia: GoW 2 mógł wyjść na Ps3, studio i Sony zadecydowało o Ps2. Podkreślam jednak, że nadal to opcja mniej prawdopodobna niż premiera w 2021-22 na Ps5. Edytowane 9 maja 2018 przez Hendrix Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 9 maja 2018 Autor Opublikowano 9 maja 2018 finalowa walka za to super, o takim czyms mniej wiecej marzylem w trojce, a nie to co dostalismy Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Observer 10 410 Opublikowano 9 maja 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 9 maja 2018 13 minut temu, Wredny napisał: Baldur? Jakoś nigdy mnie to nie zastanowiło, bo wydało mi się oczywiste, że to on. Aż takiej głębi i galimatiasu godnego Kojimy to bym się tu nie doszukiwał... A ja bym się doszukiwał Spoiler Motyw podróży w czasie był mocno zarysowany przez całą grę. Atreus okazał sie Lokim, a jak wiadomo Loki jest ojcem Węża Świata (a dokładnie to matką, bo go urodził, ale nie wchodźmy w szczegóły ), Wąż również stwierdził że skądś go poznaje, co trochę zmieszało Mimira. Wiemy też że przygody Kratosa i Atreusa się odbyły, ponieważ przedstawione były na rycinie w Jotunheim. W pewnym momencie widzimy tez ukryta przez Odyna rycinę w której okazuje się że Tyr był Bogiem Wojny nie tylko w Skandynawii, ale na całym świecie, w tym w Grecji (wtedy kiedy Kratos rozpoznaje grecki symbol Omega, przewijający się jako logo od początku serii GOW). Bogiem Wojny, który z czasem zaczął być dobrym bogiem, chcącym zaprowadzić pokój na świecie. Bogiem Wojny nienawidzącym bogów. Bogiem Wojny mającym zdolność podróży w czasie i przestrzeni. Już wiemy że Atreus to Loki. W przyszłej części dowiemy się że Kratos to Tyr. Tak będzie. 13 7 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi