Snake_Plissken 911 Opublikowano 6 lipca 2018 Opublikowano 6 lipca 2018 W dniu 26.06.2018 o 16:40, Wojtas1986 napisał: Pany o co może chodzić mam PS4pro, TV 4K Sony a GOW odpala się w 2k? Wyłącz HDR w grze. Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 6 lipca 2018 Opublikowano 6 lipca 2018 To niema na nic wpływu, zadzwoniłem do Sony i w opcjach TV trzeba było odblokować 1 pyerdolnik. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 6 lipca 2018 Opublikowano 6 lipca 2018 1 godzinę temu, Wojtas1986 napisał: To niema na nic wpływu, zadzwoniłem do Sony i w opcjach TV trzeba było odblokować 1 pyerdolnik. Enhanced HDMI format? Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 6 lipca 2018 Opublikowano 6 lipca 2018 Te teleporty to niezła beka. Taaak, wiem, tak miało byc. Ale jeśli kogos wkurza człapanie do docelowej bramy w tym "innym swiecie" to wystarczy wejść do bramy, zostawic Kratosa w spokoju, iśc do klopa, sprawdzić twitterka na komorce i wyjściowa brama spawnuje sie pod nosem. Trochę to ułatwia "szybkie podróże" Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 7 lipca 2018 Opublikowano 7 lipca 2018 Zopomniales jeszcze dodać, że te teleporty są dopiero odblokowane w pełni pod koniec gry xD Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 7 lipca 2018 Opublikowano 7 lipca 2018 Jedyny plus jest taki, że można posłuchać ciekawych rozmów. Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 7 lipca 2018 Opublikowano 7 lipca 2018 O tak, ta czesc GoW to niebo a ziemia jesli chodzi o lo-re. Plusem dla mnie jest rowniez to, ze slabiej znam mitologie nordycka niz grecka. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 11 lipca 2018 Opublikowano 11 lipca 2018 wiadomo kiedy mozna sie spodziewac ng+ (miesiac,dwa) czy nic takiego nie podawali?? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 11 lipca 2018 Opublikowano 11 lipca 2018 Nie podawali konkretnej daty. Osobiście obstawiałbym późne lato, początek jesieni. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 14 lipca 2018 Opublikowano 14 lipca 2018 (edytowane) Właśnie zacząłem gierkę... jak zwykle mi się nie podoba bo podszedłem do gry z nastawianiem "wooooowww 10/10 goty". Ten świat już gdzieś widziałem, te zagadki... ja wiem, że 2x koła nie da się wynaleźć, ale czy za 5-10 lat każda gra będzie w takim stylu? Jeszcze brakuje skradania się i widzenia przez ściany. No, ale i tak gra się dobrze, jestem na etapie spotkania wiedźmy - ta wygląda seksownie grafa to oczywiście poziom 10/10. Edytowane 14 lipca 2018 przez grzybiarz 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 18 lipca 2018 Opublikowano 18 lipca 2018 Cytat Twórcy wydanego 20 kwietnia God of War już wcześniej sugerowali powstanie kontynuacji opowieści. Nowe ogłoszenie o pracę wskazuje, że Santa Monica najwyraźniej pracuje już nad sequelem. Informacja pochodzi z oficjalnej strony twórców produkcji. Zespół poszukuje specjalisty - artysty koncepcyjnego - który zaprojektuje nowe postaci, przedmioty, stworzenia i bogów. Choć we wpisie nie wspomniano dosłownie, nad jakim tytułem pracuje studio, informacja o bogach jest sugestywna. Zaprojektowane postaci będą ponadto związane z mitologią i zakorzenione w historii - to wyraźnie zwiastuje powrót Kratosa i jego syna. Na pewno możemy wykluczyć DLC - twórcy podkreślili już, że nie mają w planach opracowania żadnych dodatków, ponieważ gra jest według nich kompletna. Wydany wyłącznie na PlayStation 4 God of War odniósł sukces - jeszcze w ciągu miesiąca po premierze sprzedaż osiągnęła poziom 5 milionów egzemplarzy. https://www.eurogamer.pl/articles/2018-07-18-powstaje-god-of-war-2-studio-poszukuje-projektanta-nowych-bogow Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 18 lipca 2018 Opublikowano 18 lipca 2018 Więcej bogów? :o no to premiera za 20 lat 2 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 19 lipca 2018 Opublikowano 19 lipca 2018 Ten scenariusz dopiero po islamie Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 19 lipca 2018 Opublikowano 19 lipca 2018 (edytowane) Ciapatych nie ruszą bo się boją. Zmieniłem bo napisałem coś o stosunkach ze zwierzętami i boję się, że mój kolega który allahuje może mi obciąć głowę. Źle napisałem! Chodziło mi o to, że wyznawca najbardziej pokojowej religii świata może się na mnie obrazić. Edytowane 19 lipca 2018 przez ornit Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 19 lipca 2018 Opublikowano 19 lipca 2018 Jakby coś o ciapakach zrobili to ze 20 kopii bym brał. Ale by był dym w internetach i na świecie XD Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 Zaczalem gre na GMC. Jestem w lokacji po spotkaniu czarownicy . Jak na razie wszystko mi sie podoba - od bohaterow poprzez lokacje na combat systemie konczac. Oczywiscie nic nie jest doskonale wiec od razu nadmienie, ze syndrom „kto mnie do uja tnie” jest zbyt czesty, ale wszystko inne... ...to czyste GOTY. Nie wiedzialem o grze prawie nic (procz settingu w Skandynawii) wiec generalnie wszystko inne bylo/jest zaskoczeniem. Rzecz jasna nowy GoW prezentuje sie wrecz niesamowicie. Nie jestem jakims tam znawca opraw growych, rozdzialki i dupereli, ale nawet ja potrafie docenic piekno tego swiata. Czysty obled i miod na galki oczne. Po raz kolejny - GOTY. Ale jestesmy tu glownie po to, zeby siec i mordowac wiec skoncentrujmy sie na tym. Combat system jest krotko mowiac koorewsko zayebisty. W koncu mam w GoW walke na krotki dystans z tym wszystkim co tak kocham czyli parowanie, uskoki, ucieczki i wykorzystywanie czegos wiecej niz kwadrat, kwadrat, trojkat. Caly czas sie ucze i probuje dobierac ataki, ktore wydaja mi sie najefektywniejsze, ale niemal wszystkie sa potrzebne, zeby przejsc przez starcia z jak najmniejszym wkoorwem. Jakaz ma sie satysfakcje kiedy paruje sie dwa ciosy berserka kiedy widzisz, ze czerwona strzalka za plecami sygnalizuje zblizajacy sie cios. Wciskasz wiec na d-padzie strzalke w dol, kolejne parry odrzuca trzech przeciwnikow, ale znow widzisz czerwony wskaznik niebezpieczenstwa. Roll w bok i widzisz spadajace ostrza pieciu bestii, ktore jeszcze przed sekunda byly przed i za toba. Walka jest ostra, na sam koniec odpalasz rage by wyeliminowac niedobitki i przejsc do eksploracji. Atreus (Kratos wymawia imie syna prawie jak A’Treyu z The Neverending Story) jest dzielnym i bardzo pomocnym kompanem. Trzeba go sluchac bo jak kazde dziecko ma cos do powiedzenia. A to zwroci uwage na kruka, a to zauwazy jakis run, pomoze wydatnie w starciach, a i ostrzeze przed niebezpieczenstwem kiedy trzeba. Pieknie Nie moge sie doczekac trudniejszych starc. Pewnikiem jakis boss sie trafi, ktory zepsuje mi krew, ale na prwno nie zniecheci do GMGoW. Juz od pierwszej przygody Kratosa najwazniejsze bylo dla mnie ubicie God Mode. Nie inaczej bylo w przypadku kazdej kolejnej odslony i tak samo bedzie przy tej. 1 Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 Mnie GoW na początku również zachwycał w każdym calu. Później nudził mnie przez swoje schematy w rozgrywce i sztuczne wydłużenie wątku głównego.Parę dni temu skończyłem grę i dla mnie to tylko 7/10Teraz zostały mi wyzwania, labirynty oraz valkirie do ubicia.Tych wszystkich znajdzie to nawet nie ruszam bo platyna mi nie potrzebna. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 Walka trochę kuleje, problemy z kamerą itd. Zabrakło ostatecznego szlifu, teraz DS Remastered ponownie mi uświadomił że grafa nikogo, NG++ 90h i ani chwili znudzenia a system walki to poezja . Ale mimo wszystko GOW polecam chociaż dla story. Zobaczymy co Vampyr pokaże. 1 Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 Nauczcie sie grac a nie ze kamera kuleje...podstawa kwestia jest trzymanie kontroli nad tym gdzie jest kazdy przeciwnik. Nie dajemy sie podejsc a to my bawimy sie nimi (duzo unikow i sprintow). Absolutnie bledem jest stanie w miejscu. Ludzie nie doceniaja odrzucajacych ciosow tarcza.@Yap bardzo fajne jest combo rzut toporem ---> L2+R1( moze byc 2x) no i koniecznie wytrenowac sobie odskok w tyl z R1 i stad po powrocie topora po zmianie postawy np R2 lub R1. 1 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 Kamera kuleje? W jakim sensie niby? Cytuj
Rillas 96 Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 Wiele osob twierdzi, ze jest zwyczajnie za bardzo przyklejona do plecow. Ale jak wyzej padlo: myslenie przestrzenne o tym gdzie kto moze byc + wlaczone indykatory ataku w zupelnosci pomagaja w walce. A wiem co mowie, bo prawie splatynowalem gre (a w muspelheimie zrobilem impossible triala w walce bez obrazen) Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 No ja też splatynowałem, ale zdania o kamerze nie zmienię, jeśli Kratos mi zasłania przeciwnika i nie widzę jego "zamiarów", a wokół jest jeszcze kilku innych, wszystko dzieje się w ułamkach sekund, na dodatek przy natłoku efektów świetlnych (np po użyciu runów Arteusa) może nie pomóc nawet indicator, to trochę słabo. Co by nie mówić, zdarzało się to rzadko, ale jednak. A sprint to chyba najgorsze, co można zrobić (szczególnie jak chcesz podlecieć po "zdrowie"), przesz jak czołg w jednym kierunku a AI tylko czeka, żeby skierować w Twoje plecy wszystko, co najgorsze. No chyba, że mówimy o graniu na normalu lub niżej. 1 Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 Szczegółowość systemu walki najlepiej widać na przykładzie walk z V. Mamy tutaj powrót do uczenia się przeciwników, ich zachowań, ataków, itd. Na GMaC jest moc. Tutaj oprócz wyuczenia się przeciwnika trzeba jeszcze dobrać odpowiednie ciosy pod przeciwnika. Gdy gracz analizuje już ataki pod kątem adwersarza znaczy to, że system jest przemyślany. kamera jakoś mi nie przeszkadzała, a każdy zgon wynikał tylko z mojej winy (brawura i zbytni pośpiech). Złota zasada GoW? Miej przeciwnika zawsze od frontu. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 (edytowane) 5 godzin temu, kotlet_schabowy napisał: A sprint to chyba najgorsze, co można zrobić (szczególnie jak chcesz podlecieć po "zdrowie"), przesz jak czołg w jednym kierunku a AI tylko czeka, żeby skierować w Twoje plecy wszystko, co najgorsze. No chyba, że mówimy o graniu na normalu lub niżej. Z tym sie nie zgodze. Zmrozona siekierka wpadasz na typa po spricie z R2, zamrazasz go, przejscie na jego plecy i masz caly plac zabaw przed soba Sprintem mozna biegac ale chyba w zadnej grze nie nalezy odwracac sie do wroga plecami Edytowane 20 lipca 2018 przez Szymek_PL_ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi