zagul 326 Opublikowano 26 października 2019 Opublikowano 26 października 2019 W końcu wróciłem do tego tytuły, po premierze skończyłem fabułę, teraz chcę wbić platynę. Póki co czyszczę sobie mapy z znajdziek i zastanawiam się jaki pancerz najlepiej zdobyć na Walkirie, tak aby nie tracić surowców na ulepszani słabych. Jakieś rady? Z drugiej strony: Spoiler Myślicie, że kolejny tytuł to będzie od razu Ragnarock, czy raczej coś innego, a Ragnarock zakończy trylogię? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 października 2019 Opublikowano 26 października 2019 W zwykłej grze to któryś pancerz mgły albo popiołu. Który to już zależy od twoich preferencji i stylu gry. Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 26 października 2019 Opublikowano 26 października 2019 Teraz to już szczegółów nie pamiętam, wiem tyle, że żadnego specjalnego pancerza nie używałem. Ulepszyłem o podstawowe staty jakąś standardową zbroję, którą zdobywa/kupuje się gdzieś w połowie gry i wg cyferek w menu miała wszystko na dany moment najlepsze i tyle. Zresztą system ekwipunku w tej grze jest tak skonstruowany, że ciężko o uniwersalny zestaw, zawsze podnosząc niektóre statystyki obniżasz inne, a na Walkirie wszystko musi być na poziomie xd. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 26 października 2019 Opublikowano 26 października 2019 Walkirie stają się tym prostsze im bardziej znasz ich wachlarz ataków. Zbroję polecam wybrać pod styl gry, ja na przykład preferowałem szybki cooldown do ataków specjalnych. Cytuj
zagul 326 Opublikowano 27 października 2019 Opublikowano 27 października 2019 W dniu 26.10.2019 o 12:29, Square napisał: W zwykłej grze to któryś pancerz mgły albo popiołu. Który to już zależy od twoich preferencji i stylu gry. W zwykłej grze? A jakieś "innej" można coś jeszcze zdobyć? Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 27 października 2019 Opublikowano 27 października 2019 W NG+ dodali jakieś nowe z tego co pamiętam. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 27 października 2019 Opublikowano 27 października 2019 (edytowane) Pewnie w NG+ jakieś armory są. Na początku zacząłem grać na normalu, ale po walce z pierwszym smokiem przełączyłem na wyższy i jest walka wymagajaca. Rozwaliłem już dwie Walkirie i te walki daja sporo satysfakcji, grunt to poznać wachlarz ataków jak @giger_andruspisze. Póki co dla mnie najlepszym zaklęciem jest to odnawiające pasek szału i wiewiórka, która znajduje kolejne kamyki, dzięki temu HP mi się szybko odnawia. Gra jest niesamowita choć mam uwagę do mapy, która jest dziwnie opisana i cieżko się zorientować ile czego gdzie juz znaleźliśmy. Znaczek akcji O rzadko, ale się zdarza, że nie chce się wyświetlić. Poza tym gra jest rewelacyjna, moment jak Kratos musi wrócić do domu, żeby odkopać Ostrza Chaosu jest miażdżący, widać po nim jaki to dla niego ciężar i jak mu zależy, żeby dzieciaka wykurować . Edytowane 27 października 2019 przez Plugawy Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 27 października 2019 Opublikowano 27 października 2019 Tak, w NG+ są nowe, ale niestety tylko pełne zbroje. Ja już od jakiegoś czasu mam w planach powrót do GoW, teraz jeszcze oglądałem stream Nemesisa i jeszcze większy hype. Kapitalny tytuł z genialnym systemem walki. Cytuj
Elektro78 1 Opublikowano 29 października 2019 Opublikowano 29 października 2019 Mam nietypowy problem z grą. Najpierw nie chciała się w ogóle odpalić. Po kilku razach usuwania aplikacji i instalowania na nowo udało się ale tylko wersja 1.0 bez patcha. Pograłem trochę, i podczas gry po kilku godzinach gra zaczęła wywalać jakieś błędy aplikacji lub uszkodzone dane. Ponownie usunąłem i zainstalowałem. Gra działa, sejwy też ale gdy tylko pobiorę i zainstaluje patcha to przy wczytywaniu już właściwej gry jest ciągle ekran wczytywania z wskazówkami i nie rusza dalej. Słychać że po jakimś czasie płyta staje w napędzie. Miał ktoś coś podobnego? Olać i grać bez patcha czy jest jakiś sposób? Cytuj
Boomcio 4 058 Opublikowano 29 października 2019 Opublikowano 29 października 2019 Zobacz płytkę. Nie wiem dlaczego, ale nawet minimalne zabrudzenie powoduje w tym tytule właśnie takie efekty. Cytuj
jogos 16 Opublikowano 3 listopada 2019 Opublikowano 3 listopada 2019 (edytowane) Podobno pali konsolę jak Doom, nie biere Gra nie warta zabójstwa konsoli, Sekiro będzie zakupione Edytowane 3 listopada 2019 przez jogos 3 1 Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 (edytowane) U mnie praktycznie nie było momentu, żeby konsola wyła wiatrakami nawet przy zadymie, a gram na amatorze. Za to w Uncharted były takie dosłownie dwa momenty i cisza. Miałem za to pare błędów o których wcześniej już wspomniałem, tj. dwa razy przeciwnik jakoś przeleciał przez skałę i nie mógł już wyjść z korytarza do którego trzeba sie wczołgać, żeby wejść, reset checkpointu pomógł, ze 3razy nie chciał mi się pokazać O, żeby odkopać skarb, wysiąść z łodzi albo wejść na skałę, no i raz młody zaczął biegac w kółko pod przewalonym statkiem i za mną nie podążał przez co nie mogłem wspiąć się na skałę, bo kółko się nie wyświetlało XD Walki z Walkiriami są bardzo satysfakcjonujące jak się gra z wyższym poziomie. Zostały mi jeszcze 4 do pokonania. Czy po skończeniu gry można wrócić na mapę poczyścić co zostało? Czy trzeba wgrac sejwa albo zacząć NG+? No i co przechodzi do NG+? Muszę znaleźć jeszcze kilka kruków Odyna a nie chce mi się od nowa za nimi latać. Krasnolud powiedział mi, że jak mam coś do zrobienia to własnie teraz jest ten moment, więc pewnie nie będzie odwrotu jak rusze fabułe dalej. Edytowane 4 listopada 2019 przez Plugawy Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 8 minut temu, Plugawy napisał: Czy po skończeniu gry można wrócić na mapę poczyścić co zostało? Tak po skończeniu gry można powrócić do wszystkich odwiedzonych krain i pozbierać to co brakuje. Do NG+ przechodzi twój ekwipunek i umiejętności (te fabularne odblokowują się w konkretnych momentach), a z tego co pamiętam to wszystkie aktywności się zerują. Do NG+ tworzy się osobny sejw chyba, więc zawsze możesz kiedyś tam wrócić do zwykłej gry i dozbierać kruki, ale lepiej to zrobić od razu jak celujesz w platynę, a i będziesz miał wtedy więcej bonusów (exp. kasa) jak zaczniesz drugi raz. 8 minut temu, Plugawy napisał: Krasnolud powiedział mi, że jak mam coś do zrobienia to własnie teraz jest ten moment, więc pewnie nie będzie odwrotu jak rusze fabułe dalej. W każdym tytule działa to chyba tak samo i ten tekst oznacza, że dopóki nie skończysz aktualnego zadania nie będziesz mógł się zabrać za coś innego. 1 Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 Dzięki za info. A i warto było pakować expa na początku wszystko w chłopaka, bo naprawdę dużo może pomóc na polu walki. Muspein mam całe zrobione, teraz Nilfheim powinienem ogarnąć, ale przez tę mgłę mam wrażenie jakbym robił jakąś czasówkę a tego nie lubię. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 11 minut temu, Plugawy napisał: ale przez tę mgłę mam wrażenie jakbym robił jakąś czasówkę a tego nie lubię. Niestety tak jest, bez odpowiedniego sprzętu ciężko o dokładniejsze przeczesywanie "labiryntu". Cytuj
mario10 518 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 Chłopak daje radę w walce też w niego pakowałem rozwój i szło jak trzeba, sporo potrafi napsuć krwi ziomkom Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 Ja tylko pakowałem w jego strzały, bo fajnie spowalniają przeciwników. Kurdę chyba się skusze i w tym tygodniu wrócę do gry. 1 Cytuj
mario10 518 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 Ja miałem długo ograłem 2 razy i sprzedałem, a teraz bym wrócił pograć w coś bardziej lightowego, bo najpierw muszę dokończyć sekiro. Ale gra jest na prawdę bardzo dobra i gra się z przyjemnością Kratosem Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 No ja jak zacznę to prawdopodobnie kolejne przejście na GoW w NG+, aby ulepszyć maksymalnie ekwipunek Kratosa. Chociaż zaczęcie całkiem od nowa też brzmi fajnie. Na NG+ wkurza mnie to, że te nowe zbroje to tylko w formie pełnego pancerza są, nijak to pasuje do Kratosa. Jak przechodziłem NG+ pierwszy raz to zmieniałem zawsze na domyślny przed scenkami. 1 Cytuj
mario10 518 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 Mi ogólnie cała gra pasuje poza Nilfheimem takie na dodatek, fajny pomysł z tą mgłą ale bez zebranego pancerza, który chroni przed mgłą nie ma co podchodzić. To jedyny element, który średnio mi leży reszta klasa. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 No te dwa światy to niestety zmarnowany potencjał. Już mogli zrobić te areny w istniejących, a Muspelheim i Niflheim zachować do kontynuacji. 1 Cytuj
mario10 518 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 Dokładnie , a tak to trzeba biegać na szybko po tych mgłach. Cytuj
zagul 326 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 6 minut temu, mario10 napisał: Dokładnie , a tak to trzeba biegać na szybko po tych mgłach. Ja jak czyściłem ten świat to najpierw uzbierałem na pancerze, a potem dopiero robiłem szczeliny/skarby, ale zgadzam się z @Square trochę zmarnowany potencjał. Chyba, że pokuszą się o rozszerzenie tych światów w kontynuacji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi