Skocz do zawartości

Fryzury, brody, wąsy...

Harbuz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że się przyda taki temat na forum. Nie chciałem go umieszczać w WKP bo by przepadł w gąszczu tematów o jelitach itp. Do Hyde Parku też mi nie pasował.

Jakie nosicie fryki?  Ostatnio zastanawiam się nad obcięciem się na hipsterskiego sarmatę z wygolonymi bokami i tyłem. Co sądzicie o tej fryzurze?

Opublikowano

O dziwo w dobie tych hipsterskich fryzur zawierających tonę żelu, czy tam innego gówna na głowie to posiadanie w miarę prostej schludnej fryzury z dłuższą grzywką jest bardziej hipsterskie xd

Przez te wygolone boki z przedziałkami i brodą to teraz jest istny atak klonów w popularnych lokalach w warszafce.

• Plusik 1
Opublikowano

W gimbazie chciałem zostać kucem,ale z powodu posiadania super gęstych włosów zamiast dostać przyrost na długości to szło w objętość i skończyło się fryzurą na McGyvera. Dobrze,żę szybko się opamiętałem i ściąłem to (pipi).

Opublikowano

Od dwóch lat (nie licząc zeszłorocznego ogolenia głowy na 3 mm) noszę oczywiście znaną wam wszystkim fryzurę SS-manna:

items38611.jpg

I jestem w trakcie 'zbierania' włosów na bardziej zmodyfikowaną wersję, czyli SLICKED BACK UNDERCUT alias Jimmy Darmody/detektyw Loki:

Men-undercut-long-hair.jpg

Opublikowano

Ta druga jest równie niepraktyczna co irokez. Czapki na to nie założysz, każde zmoczenie tej fryzury spowoduje cieknięcie żelu po głowie, nie mówiąc już o rozwaleniu fryzury, szczególnie gdy ma się grube, gęste, niepodatne włosy. Ale wygląda oczywiście fajnie. 

Swoją drogą, na ile mm każesz golić sobie boki i tył Rozi?

Opublikowano

1. Nie zakładam czapki, a jak już, to bardzo rzadko.

2. Zmoknięcie fryzury nie powoduje cieknięcie żelu po głowie, bo nie używam żelu.

3. Odpowiednie substancje uniemożliwiają rozwalenie się fryzury.

Zawszę golę na 3 mm.

Opublikowano

Wiem, że to indywidualna sprawa i wszystko zależy od włosów, ale co zwykle każesz robić z górą i grzywką? Cieniować, wyrównać? Czy po prostu zostawić/skrócić?

Opublikowano

Jeszcze jakiś czas temu skracałem końcówki na górze dosłownie o milimetr, ale teraz zostawiam w wiadomym celu. Czym dłuższe włosy, tym lepiej będą się układać, ale też czym dłuższe, to w moim przypadku (ok. 10 cm mam na górze) mają tendencję do lekkiego zawijania się, a to wygląda średnio.

Opublikowano

Kiedyś cała głowa krótko teraz boki krótko góra na bok. Jak już o fryzjerach mowa, to jeździłem zawsze 20 km do fryzjera, który życzył sobie za takie ścięcie 50zł i jeszcze trzeba było się umówić miesiąc przed pewnie u Roziego czy w wwa 100zł tymczasem obok babeczka (50 lat) ścina włosy za 8 zł i zrobi Ci co chcesz :D Jeszcze takiego cięcia dokładnego nie widziałem zawsze kolejka 7 osób w lokalu hehe, A jak u was z  cenami. 

Opublikowano

Ja płacę 15 zł i "ciotki" - 2 kobitki, które prowadzą swój zakład fryzjerski jak te takie z ameryki. Wchodzisz, gadki szmatki, śmichy chichy, wpadają ich znajomi, popierdzielić o życiu, pogodzie, zmianie samochodu i zajmują miejsca siedzące dla klientów. Boli tylko to, że widzę, jak cena za strzyżenie rośnie w moich oczach. Zaczynałem się tam strzyc za 10zł, a teraz już 15 zł. A co do fryzury, to boki i tył maszynką, ale nie do 0, a góra nożyczkami. Jednak przez, to, że przez wiele lat podnosiłem sobie grzywkę do góry, to teraz sama mi "stoi" cały czas, i nie mam co z nią zrobić.  :sir:

Opublikowano

Innej opcji nie masz.

Obcinam się u męskiego fryzjera w Katowicach za 15 zł.

Opublikowano

Tez place 15zl. Boki i tyl gole na krotko (bodajze 3mm, ale nie jestem pewien), a gore zostawiam dluzsza, zeby moc ja zaczesywac. Do tego wygolony pasek na 0 oddzielajacy zaczes od krotszych wlosow.

Dupy leca  :obama:

Opublikowano

troche klakow u gory wyroslo takze jak przed swietami pojde do mojej kolezanki sie obciac to ogarne sobie cos takiego 

mens-undercut-16.jpg

na detektywa lokiego mam jeszcze za krotkie ale kto wie moze kiedys, tylko ze wtedy to juz bedzie na roziego xd z tym ze tez mi sie wszystko szybko nudzi i kazde strzyzenie to w sumie cos innego ale bez yebnietych kombinacji. jedynie na palke nigdy nie mialem odwagi sie obciac ;(

Opublikowano

Tez bym sobie zrobil cos takiego jak na zdjeciu wyzej, ale moich wlosow nie da sie zaczesac do tylu, bo zaraz stercza. Nienawidze ich za to.

Macie jakas stronke z fryzurami? 

Opublikowano

Tez bym sobie zrobil cos takiego jak na zdjeciu wyzej, ale moich wlosow nie da sie zaczesac do tylu, bo zaraz stercza. Nienawidze ich za to.

Macie jakas stronke z fryzurami? 

Też tak kiedyś myślałem. Okazało się, że trzeba odpowiednio podczas suszenia już zacząć układać i potem pomóc sobie jakimiś środkami utrwalającymi i nawet daje radę xD

Opublikowano

Okazało się, że trzeba odpowiednio podczas suszenia już zacząć układać i potem pomóc sobie jakimiś środkami utrwalającymi i nawet daje radę xD

IMO to trochę pedaliada pindrzyć się rano przez kilkanaście minut by wyglądać bajecznie + trzeba by wcześniej wstawać,a ja lubie spać do oporu i potem ogarniać kawe,kompa,mycie,ciuchy i kupe w 20 min :)

Opublikowano (edytowane)

Okk, dzisiaj sprobuje tak zrobic

btw. zapowiada sie najbardziej gejski temat na forum :|

Powiedz fryzjerowi, żeby Ci tak ułożył fryzurę po strzyżeniu i podpatrz, jak on to robi. Samemu wiadomo, że jest ciężej, ale da się uzyskać podobny efekt xD

Okazało się, że trzeba odpowiednio podczas suszenia już zacząć układać i potem pomóc sobie jakimiś środkami utrwalającymi i nawet daje radę xD

IMO to trochę pedaliada pindrzyć się rano przez kilkanaście minut by wyglądać bajecznie + trzeba by wcześniej wstawać,a ja lubie spać do oporu i potem ogarniać kawe,kompa,mycie,ciuchy i kupe w 20 min :)

Jak się ma trochę dłuższe włosy to i tak trzeba suszyć, a samo ułożenie przy odrobinie wprawy nie trwa aż tak długo   :czezky:

Chętnie bym się ostrzygł na łyso, ale nie wyglądałbym wtedy za dobrze :D

A co do cen to za fryzjera płacę chyba 17zł co dwa tygodnie.

Edytowane przez MrNorbi
Opublikowano

A co jest pedalskiego w dbaniu o fryzurę w celu wyrwania najbardziej wartościowych samic? Każdy gatunek zwierząt dba o swoje pióra/grzywę żeby wyrwać najlepsze okazy. Zero pedaliady.......