kexolol 1 Opublikowano 21 grudnia 2014 Opublikowano 21 grudnia 2014 (edytowane) Witam Orientuje się ktoś może czy karty playstation plus / kody na dlc zakupione w Niemczech np w sklepie Gamestop będą działać na Polskim koncie Playstation Network ? sprzedawca w Gamestopie twierdzi że niby tak ale ja nie jestem przekonany co do PS+... na kartach widnieje info że tylko na DE konta :> odnośnie kart na dlc np The Evil Within nie było napisane że są jakieś restrykcje zastanawia mnie to bo kod na miesiąc PS+ który miałem w pudelku od destiny działał mi normalnie na koncie PL a gra zakupiona w Niemczech ... bardzo proszę o informacje jeżeli ktoś jest poinformowany w tym temacie jeżeli był już podobny temat to z góry przepraszam Pozdro ! Edytowane 21 grudnia 2014 przez kexolol Cytuj
zte 13 Opublikowano 22 grudnia 2014 Opublikowano 22 grudnia 2014 karty ps plus na każdy kraj mają blokadę regionalna i np niemiecka karta będzie działać tylko na niemieckim psn Cytuj
kexolol 1 Opublikowano 22 grudnia 2014 Autor Opublikowano 22 grudnia 2014 A jak ze zdrapkami DLC ? widzialem w gamestopie np zdrapke na dlc do the evil within, bedzie dzialac na PL koncie ? Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 Prawdopodobnie nie.Zawsze jednak możesz założyć niemieckie konto zrealizować kod a następnie grać na swoim koncie(PL), zakładając że dodatek nie ma blokady wewnątrz-regionalnej. Cytuj
zte 13 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 z tego co wiem gry na konsolach sony maja blokade regionalna na cyforwe dodatki , gry itp zdrapka gry/dlc z US nie bedzie działać na grze z europy bo maja inny nr BL w eurpie jest BLES , BLEC( w exach od sony) w usa BLUS BLUC (w exach od sony) w JAP BLJS Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi