gebus_3008 18 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 no ja juz po pracy, ale nie chce mi sie konsoli odpalac zeby zobaczyc o ile pozycji spadlem w ramkingu jest tragicznie? Jesteś ciągle 11, miałem nad Tobą przewagi ok 0,150, teraz mam dokładnie 0,500. Ależ tu będzie walka o to 10 miejsce ojjjj napewno bedzie walka, juz mi ze dwa razy wyszlo musi mi wejsc w nawyk ten pierwszy sektor i katuje drugi:) w drugim tylko raz mi sie udalo ten zolty zakret pod gore wziasc mysle ze przyzwoicie. Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Da się dogonić Czaka na pierwszych metrach. W pierwszym sektorze mam gdzięs 0.2-0.3 s. straty. Dopiero potem zaczynają się schody Swoją drogą te nagrody za 10, 20, 30 miejsca są śmieszne - nie widziałem jeszcze w żadnych zawodach takiej "punktacji" (tak jakby na Olimpiadzie dawali srebro za 10ty czas, a brąz za 20ty). W tym momencie najgorzej to mają osoby z końcówki każdej dziesiątki - nie dość, że raczej nie mają szans na poprawienie znacząco pozycji, to jeszcze nie mogą celowo "pogorszyć" swojego czasu, żeby wskoczyć na premiowane nagrodą miejsce. A jeszcze, żeby zająć premiowane miejsce trzeba się dokładnie wstrzelić pomiędzy innych, co wymaga zdecydowanie więcej szczęścia, niż umiejętności. W gruncie rzeczy mnie to jedno, bo i tak gram jak najlepiej potrafię, ale ogólnie zabawnie to wymyśliliście, żeby tylko słabsi mieli motywację do gry 2 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 (edytowane) Był pomysł żeby wśród biorących udział w tym finałowym wyzwaniu zwyczajnie wylosować kody dla trzech osób. Ale postanowiliśmy nagrodzić najlepsze miejsca w każdej 10tce. Tak aby każda grupa graczy miała z kim i o co powalczyć. Wiem że to symboliczna nagroda ale w sumie jednak coś. Cyborgi powalczą z Terminatorami, robotami oraz Robocop'ami o pierwsze miejsce a całą reszta śmiertelników przynajmniej o najlepsze miejsce w swojej grupie. Edytowane 26 stycznia 2015 przez ussr Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda, traktujmy to jak zabawę goty zabawę! Cytuj
gebus_3008 18 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 hehehe kurna nie moglem odejsc od pierwszego sektora, schodze do 1:01,608 teraz tez poprawilem ostatni sektor o ponad sekunde, ale oczywiscie nie moglo byc zbyt kolorowo i w srodkowym stacilem 1:30 sekundy Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Jest fajnie, poprawiłem się dziś i pół całej sekundy, już wiem jak pojechać dobrze pierwszy sektor. Umiem też drugi pozostały tylko góry dobrze zaliczyć i 20 miejsce w generalce mam zabezpieczone. Już się nie mogę doczekać Lutego. Cytuj
gebus_3008 18 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 JEEEEEEESSSSTTT, wskoczylem na 10 moj czas to 2:53,898 i wiem ze moge lepiej coraz bardziej mam fan z auta choc sprawia mi sporo problemow przy wyjsciu z zielonego zakretu zaraz po zoltym na poczatku drugiego sektoru. hamujecie tam czy na gazie sie udaje, ja niestety hamuje zey sie zmiescic Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Ja nie umiem przejechac drugiego sektora. Z moich straty do cZako az 1.7 sek jest w drugim sektorze Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 JEEEEEEESSSSTTT, wskoczylem na 10 moj czas to 2:53,898 i wiem ze moge lepiej coraz bardziej mam fan z auta choc sprawia mi sporo problemow przy wyjsciu z zielonego zakretu zaraz po zoltym na poczatku drugiego sektoru. hamujecie tam czy na gazie sie udaje, ja niestety hamuje zey sie zmiescic Puszczaj gaz = hamowanie silnikiem + down shift. Auto samo zwolni. Cytuj
gebus_3008 18 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 (edytowane) czyli redukcja powinna pomoc? mnie przy wyjsciu przed czerwonym probuje wyrzucic i z regoly mam efektywny wylot z trasy. sprawdze w srode jutro dzien przerwy bo 13 godzin w robocie siedze i na bank nie bedzie mi sie chcialo. Powiem Wamze nawet moja szescioletnia corka ma fan z tego wyzwania. Pierwszy sektor zna na pamiec a najbardziej komentuje teczowy tunel :D a jak wskoczylem z 13 miejsca na 10 jej komentarz:nareszcie sie poprawiles, wkoncu hehehe Powiem tak dzieki tym nagroda, mysle ze stworzycie armie cyborgow, rywalizacjia bedzie kwitnac, bo jakby niebylo te nagrody motywuja i to masakrycznie, wiem po sobie. Dziekuje za rady:) Edytowane 26 stycznia 2015 przez gebus_3008 Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Da się dogonić Czaka na pierwszych metrach. W pierwszym sektorze mam gdzięs 0.2-0.3 s. straty. Dopiero potem zaczynają się schody Jak ja mam 0,3 sekundy w plecy po 1. sektorze to zaczynam od nowa... Zresztą pierwszy sektor jest na tyle prosty, że nie ma co się podniecać tempem czaka Tu się po prostu jedzie. Co do przyznawania nagród się zgadzam. Czak jest bezkonkurencyjny przez co miejsca 2-3 są dyskryminowane ale w sumie nie dogodzisz wszystkim. Niech słabsi też mają motywację Trochę lewackim myśleniem zalatuje ale inicjatywa na tyle za(pipi)ista z tymi nagrodami, iż stwierdzam, że nie moja sprawa i gram dla zabawy. Tak samo jak poprzednie eventy. 1 Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Ja wam powiem ze jest łatwy sposob. Jezdzi nas z 50 osob. Robimy osiedlowa zrzutke po 5/10 zł i fundujemy nagrody jakie chcemy 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 czyli redukcja powinna pomoc? mnie przy wyjsciu przed czerwonym probuje wyrzucic i z regoly mam efektywny wylot z trasy. sprawdze w srode jutro dzien przerwy bo 13 godzin w robocie siedze i na bank nie bedzie mi sie chcialo. Powiem Wamze nawet moja szescioletnia corka ma fan z tego wyzwania. Pierwszy sektor zna na pamiec a najbardziej komentuje teczowy tunel :D a jak wskoczylem z 13 miejsca na 10 jej komentarz:nareszcie sie poprawiles, wkoncu hehehe Powiem tak dzieki tym nagroda, mysle ze stworzycie armie cyborgow, rywalizacjia bedzie kwitnac, bo jakby niebylo te nagrody motywuja i to masakrycznie, wiem po sobie. Dziekuje za rady:) Dość długo szukałem odpowiedniej pory dnia dla tego wyzwania. Aż nagle wjechałem w ten Tunel. BINGO!!!!!! Cytuj
gebus_3008 18 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 (edytowane) Ja wam powiem ze jest łatwy sposob. Jezdzi nas z 50 osob. Robimy osiedlowa zrzutke po 5/10 zł i fundujemy nagrody jakie chcemy jestem na tak kazdego z nas chyba by bylo stac na piataka lub dyche, a rywalizacja bedzie o wiele wieksza, tylko fajnie by bylo jakby eventy byly tygodniowe. duzo z nas pracuje, dodatkowo rodziny i w trzy dni trudno zmasterowac swoj czas, ale niech sie ogol wypowie Edytowane 26 stycznia 2015 przez gebus_3008 Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 26 stycznia 2015 Autor Opublikowano 26 stycznia 2015 idea nagrod tylko dla pierwszej trojki zabila by chec rywalizacji u pozostalych prawie 60 uczestnikow bo jak widac po wyzwaniach dotychczasowych trojka zawsze jest prawie jedna i ta sama i zmienia sie tylko kolejnosc idea nagrod przez losowanie dla wszystkich uczestnikow (za wyjatkiem zwyciestwa) byla dlugo rozpatrywana ale chcielismy wyzwolic chec rywalizaji u wszystkich, balismy sie ze przy losowaniu wielu odbebni jeden tragiczny przejazd byle tylko pojawic sie na tabeli i nie bedzie dalej walczyc bo i tak mialaby taka osoba taka sama szanse na wygrana w losowaniu dlatego zrodzila sie idea nagrod za miejsce 10,20,30 - wtedy o co walczyc ma cala ekipa praktycznie i nawet dol ma motywacje 2 Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Jestem jak najbardziej za skladka i popieram gebusie zeby ewenty byly tygodniowe. Wiekszosc z nas pracuje itd. Itp. I czasem ciezko jest znalezc czas w ciagu 2 dni zeby pomasterowac trase. Cytuj
pistaczek 44 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 idea nagrod tylko dla pierwszej trojki zabila by chec rywalizacji u pozostalych prawie 60 uczestnikow bo jak widac po wyzwaniach dotychczasowych trojka zawsze jest prawie jedna i ta sama i zmienia sie tylko kolejnosc idea nagrod przez losowanie dla wszystkich uczestnikow (za wyjatkiem zwyciestwa) byla dlugo rozpatrywana ale chcielismy wyzwolic chec rywalizaji u wszystkich, balismy sie ze przy losowaniu wielu odbebni jeden tragiczny przejazd byle tylko pojawic sie na tabeli i nie bedzie dalej walczyc bo i tak mialaby taka osoba taka sama szanse na wygrana w losowaniu dlatego zrodzila sie idea nagrod za miejsce 10,20,30 - wtedy o co walczyc ma cala ekipa praktycznie i nawet dol ma motywacje Jest jeszcze opcja podzielenia uczestników na klasy. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Ja też jakby co jaką dyszke rzucić mogę. Cytuj
Sunnyluk 7 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Jestem jak najbardziej za jakąś małą zrzutką i tygodniowym czasem trwania wyzwania. Kurde przypominają mi się stare dobre czasy z GT5... tam również jeździło się czasówki z różnicami setnych części sekundy i idealnym przejechaniem każdego zakrętu. Ja dziś miałem pierwsze podejście i na razie jestem 14, ale widzę, jeszcze z 2 sekundy do urwania. Najgorsze są małe błędy u mnie, zahacze o barierkę i etap od nowa. Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 (edytowane) Tak a propo przejrzystości tematu to przydałoby się: -Ogarnąć subforum Driveclub-Dać Ficusiowi albo innemu z organizatorów moda na ten dział-Stworzyć temat bez możliwości postowania(burdel się robi zawsze) gdzie będzie umieszczone aktualne wyzwanie i całe info go dotyczące,a mod mógłby go stale zmieniać Stały ruch jest w tematach o DC i subforum to idealna opcja. Edytowane 26 stycznia 2015 przez Soban 2 Cytuj
gebus_3008 18 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 (edytowane) Jestem jak najbardziej za jakąś małą zrzutką i tygodniowym czasem trwania wyzwania. Kurde przypominają mi się stare dobre czasy z GT5... tam również jeździło się czasówki z różnicami setnych części sekundy i idealnym przejechaniem każdego zakrętu. Ja dziś miałem pierwsze podejście i na razie jestem 14, ale widzę, jeszcze z 2 sekundy do urwania. Najgorsze są małe błędy u mnie, zahacze o barierkę i etap od nowa. Ja dzisiaj ze trzysta razy pierwszy sektor resetowalem, a i w srode ze sto razy mi sie zdarzy :-DP.S. mysle ze w tym evencie wystartuje ze 40 osob z ekipy ktora zaczela sie tutaj scigac przed nagrodami, bo reszta sie zniechecila po wczesniejszych wyzwaniach i tu nie zagladaja. Nie lepiej by bylo ze w lutym biora udzial ludzie z tego eventu?? Edytowane 26 stycznia 2015 przez gebus_3008 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Tak a propo przejrzystości tematu to przydałoby się: -Ogarnąć subforum Driveclub -Dać Ficusiowi albo innemu z organizatorów moda na ten dział -Stworzyć temat bez możliwości postowania(burdel się robi zawsze) gdzie będzie umieszczone aktualne wyzwanie i całe info go dotyczące,a mod mógłby go stale zmieniać Stały ruch jest w tematach o DC i subforum to idealna opcja. Myśleliśmy już o Sub forum dla DC ale Admin się nie zgodził. Niby gra mniejsza niż Forza i GT a bawimy się ze trzy razy lepiej. 1 Cytuj
gebus_3008 18 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Edytowalem swoj poprzedni post, prosze zapoznajcie sie Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Do takiego przedsięwzięcia potrzebne są dwie osoby chcące i mające czas to organizować. Prowadzić Porządek w tabelkach najlepiej w Excelu, Po każdym wyzwaniu jakiś mały raport, kto awansował, a kto spadł, kto z kim regularnie bije się o miejsca w generalce. Takie tam, tylko moje wymysły. Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Ja bym poszedł dalej i zamiast robienia klas, zrobić LIGI. W sumie to bardziej marzenie... Żeby po każdym sezonie trwającym np. miesiąc 3-5 pierwszych osób z ligi 2. awansowało do 1., a 3-5 ostatnich z ligi 1. spadało do drugiej. Mógłbym nawet zająć się zliczaniem pkt w którejś z lig, jednak do tego potrzeba przynajmniej 30 zadeklarowanych graczy, którzy będą chcieli się w to bawić. Wtedy można podzielić na 3 ligi po 10 osób. Wtedy zrzuta na nagrody dla pierwszych 3 osób z każdej ligi i jazda. Jednak powtarzam, to raczej marzenie... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi