Krystian03 2 Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 Poprzednia trasa właśnie była o tyle dobra, że najgorszy moment był na początku i zazwyczaj restart był odpalany zaraz po kilkunastu sekundach bo dalej to już się jakoś jechało. A aktualna trasa jest łatwiejsza do przejechania, bardziej dynamiczna, tutaj trzeba zachować zimną krew aby przy wysokiej prędkości nie wypaść z zakretu. Cytuj
Longstar 62 Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 Fanek musisz sie postarac aby nie walnac w nic, nie ma to jak isc na latwizne Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 Tak naprawde na tej trasie to najwazniejszy jest pierwszy sektor i górka na początku drugiego. To powoduje najlepszy czas. Tak jak w poprzednim wyzwaniu wiem ze jestem w stanie pobic czaku. Czasami po pierwszych dwoch sektorach mam 0,6 przewagi ale wtedy panika w ruch\ach i nie moge utrzymac tego 3ciego sektoru nawet na poziomie akceptowalnym. Generalnie to mam chyba słaba psyche do tego Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 Proponuje wyłączyć międzyczasy jeżeli jest to możliwe Cytuj
BlukeR 41 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 (edytowane) W jakim celu ? I tak pozostaje duch (o ile się wczyta) a to dopiero siada na psyche jak widzisz go w lusterku sam kilkukrotnie miałem po dwóch sektorach około 0.200 przewagi nad Czakiem ale oczywiście zje***em zielony łuk przed dwoma czerwonymi i dupa zbita. Ale ogólnie uważam to wyzwanie za bardzo przyjemne Edytowane 16 lutego 2015 przez BlukeR Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 A to duchów nie da się wyłączyć? Wątpię, bo to standard w ścigałkach, szczególnie w trybach time trial. Cytuj
gebus_3008 18 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 ja j3bie, chyba jednak lepiej mi idzie slabszymi autami w tym evencie cos nie bardzo sie czuje, przy wiezdzie do wioski mi nie idzie i mnie prawie zawsze zarzuci, moze raz na dziesiec mi sie uda ladnie tam wjechac. moze jakies rady? Przy koncy trasy na zielonym przed czerwonym, tam gdzie skaly i gorka zaslaniaja trase zwalniacie czy na gazie? ja niestety za kazdym razem delikatnie hamuje prosze o rady, ewentualnie filmik (czaku, po cichu licze na Ciebie, hehehe) Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 Na hopkach nigdy nie trzymaj pełnego gazu + na maksa skręconych kół. Albo odpuść gaz do połowy, albo bardzo gładko skręć (trzeba zacząć o wiele wcześniej). Przecież to się czuje i po paru razach sam powinieneś na to wpaść... Cytuj
maciekk 165 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 A mi się ta trasa i samochód podobają. W poprzednim wyzwaniu nie wiedziałem o co chodzi Cytuj
czak92 36 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 Wyzwanie bardzo szybkie mi się podoba, ciężko skleić idealne okrążenie,dlatego trzeba iść czasami na kompromis- jeden zakręt pojechałeś wolniej,ale trzeba jechać dalej,może akurat na innym uda ci się lepiej wejść. Ja bardzo często powtarzam już po pierwszym zakręcie Nie wiem czy się ze mną zgodzicie,ale czy nie lepiej byłoby gdyby wyzwania były wrzucane w godzinach wieczornych( czyt. 21/22)? Niektórzy pracują do 18 czy 19 i jeszcze mieliby czas na ewentualną poprawę okrążenia. To tylko luźna propozycja do organizatorów Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 Wrzucam po 20, To jest tylko "specjalne" bo w sobote wychodziłem z domu o 16:30 i nie mogłem byc pozniej przy konsoli 1 Cytuj
BlukeR 41 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 Dokładnie jest jak Czaku mówisz. Wczoraj około 1 w nocy zrobiłem czas poniżej 2 min który dał mi 8 miejsce, jadąc dalej po dwóch totalnie zepsutych pierwszych sektorach, natomiast 3 dał mi ponad 1,200 na zielono. A już po pierwszym sektorze miałem dać od nowa. Ogólnie to największy problem mam z zielonym długim łukiem w lewo w 3 sektorze przed dwoma czerwonymi. Czaku hamujesz tam czy tylko odpuszczasz gaz ?? Cytuj
czak92 36 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 Jeszcze nie opracowałem dokładnie tego zakrętu ale bez hamowania się nie obędzie, klucze to dobre ścięcie zakrętu. Przeważnie tam chcę wyjść za szybko,łapię barierkę i pozamiatane. Wolę tam bezpieczniej ostro przyhamować,żeby całe okrążenie nie poszło na marne Cytuj
BlukeR 41 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 (edytowane) Ja najlepiej ten sektor pojechałem jak lekko wyhamowałem przed wierzchołkiem, puściłem gaz na wierzchołku, ściąłem go totalnie że lewe koła złapały trawy, wyhamował samochód sam odrobinę, jak tylko powrót na asfalt opór gaz i wyrzuciło mnie pod mur po prawej stronie ale idealnie się wymieściłem oraz mocno przyciąłem ostatni czerwony aż tablice uderzyłem. Edytowane 16 lutego 2015 przez BlukeR Cytuj
czak92 36 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 Teraz przejechałem trochę i udało mi się pobić o 0,2 sec , ale i tak straciłem w ostatnim sektorze prawie 0,5 sec. Ehh, jest nad czym pracować Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 Jaki tor jest w nowym wyzwaniu? Cytuj
gebus_3008 18 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 Na hopkach nigdy nie trzymaj pełnego gazu + na maksa skręconych kół. Albo odpuść gaz do połowy, albo bardzo gładko skręć (trzeba zacząć o wiele wcześniej). Przecież to się czuje i po paru razach sam powinieneś na to wpaść... Dzieki. wiesz nie dla kazdego jest sprawa zawsze oczywista, ja dopiero przy DC zaczelem mocniej grac w gry tupu wyscigi i jestem zdziwiony ze krece sie w okolicach pierwszej dwudziestki. wiem na bank ze Project cars nie kupie, bo ta gra przerosnie mojego skilla, zreszta nie lubie zamknietych torow Cytuj
LwiaNerka 3 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 Wrzuccie tylko proszę kolejne wyzwanie jutro przed 20 a najlepiej przed 19. Jade na narty i mnie nie będzie do niedzieli a nie chciałbym tracić tylu punktów Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 Ficek mnie też śmiało wysyłaj czelendże bo mam ochotę trochę powalczyć. Kto wie, może nawet przedostatnie miejsce będę miał. Cytuj
gebus_3008 18 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 Wrzuccie tylko proszę kolejne wyzwanie jutro przed 20 a najlepiej przed 19. Jade na narty i mnie nie będzie do niedzieli a nie chciałbym tracić tylu punktów Powinienes sie zalapac, to wyzwanie konczy sie kolo 16, a zasada jest take ze nastepne dopiero po wygasnieciu obecnego, wszystko zalezy teraz od Welny o ktorej bedzie przy czarnuli Tak psioczylem na auto, a teraz jestem za scisla czolowka i wiem ze jeszcze sie poprawie. Dziekuje za rady Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 już dziś raczej konsoli nie bede właczał, miałem do wyzwania dziś usiąść ale zaczeło pobierać patcha i pozno skończyło wiec napisze mi tylko ktoś jeśli to nie problem o której jutro sie kończy? Cytuj
elvis004 297 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 Ja juz odpuszczam, chcialem zejsc ponizej 2:00 ale juz mnie leb boli, wiec o zejsciu trza zapomniec Poprawilem sie i tak ladnie bo z 23 na 13 miejsce z czasem ~2:00,700 Jutro do roboty na rano, wiec czekam na nastepne wyzwanie. Proponuje osobie, ktora bedzie wybierac nowe wyzwanie nowa trase w japonii, jeszcze malo objezdzona, kazdy ma, a jest calkiem fajna Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 16 lutego 2015 Opublikowano 16 lutego 2015 (edytowane) Proponuje osobie, ktora bedzie wybierac nowe wyzwanie nowa trase w japonii, jeszcze malo objezdzona, kazdy ma, a jest calkiem fajna Właśnie tą trasę wybrałem gdy wcześniej wysłałem wytyczne do Welny. Auto chciałem dać KTM X-Bow, ale za bardzo nim rzucało przy testach i zrezygnowałem z niego Edytowane 16 lutego 2015 przez SzczurekPB Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi